Bu herif geçen transporterın yanında dans ede ede takılan bir türlü geçmeyen, ondan sonra adam sollamak istediğinde adamın aynasını kıran herif. Burada da hem haksız hem iğrençlik peşinde.
Taksici biraz daha sağa yanaşabilir, dörtlü yakabilir bunlar onun hatası. Eğer taksi tam dolu ve sol kapıdan inecek yolcu varsa, taksicinin aynaya bakıp yolcusuna ne zaman kapıyı açabileceğini söylemesi, yolcunun da onu beklemesi lazım, ama dikkat sadece sol kapıdan inerken. Sağ kapıdan inerken böyle bir şey yok.
En sağ şeritteki aracın sağından geçilmez, böyle bir şey yok. En sağdaki adam artık sağ aynasına bakmaz. Aynı şekilde en soldaki adam da sol aynasına bakmaz, buralardan geçmek çok tehlikeli hareketler. Aslında kanuna göre araya girmek diye bir şey de yok ama illa yapılacaksa bunun güvenlisi iki aracın arasına girmektir. Buralarda da başınıza gelecek işlerde kanunen bir hakkımız yok. Burada öküz gibi sağ şeritteki aracın sağından geçiyor, kadının açtığı kapıya çarpıyor. Kadının eline de çarpabilirdi, korkutuyor, durduk yere kadını pozisyona sokuyor, bir de utanmadan kadından para istiyor! Terbiyesiz, trafik teröristinin teki bu.
Araba ehliyetini alırken arabadan inme dersi de veriliyordu. İnmeden önce kapı 5-10 cm aralanıp arkaya bakmak kapıaralığından arkaya bakmak şarttır bu 1.si. Gerizekalılar da yazmış kadının suçu yok diye.
Birincisi araba ehliyeti alırkenki kapı açma dersinde kapıyı açmadan sol aynaya bakmak vardır. Kapıyı aralayıp arkaya bak diye bir şey yok. Ve ayna kontrol etmek sadece şoför için zorunlu olan şeydir, çünkü sol kapıyı yani yol tarafındaki kapıyı açıp çıkacak adam. Sağ kapı için öyle bir şey de yok, sağa yanaşmış aracın kapısını açıp inersin. İkincisi kadın ehliyet sahibi olmak zorunda mı? Taksi yolcusu yahu bu, tüm kontrolleri şoförün yapması gerekir, zerre kadar suçu yok kadının.
Haklı veya haksız ya şu kapiyi acarken arkaya bakmak cok mu zor? Ben arabadayken sigaramin külünü atarken bile arkaya bakiyorum bir motosikletli var mi üzerine gelmesin diye ve ayni sekilde kapi acarkende nerde olursa olsun bakarim once. Ne kadar zahmetli olabilir? Ben yorulmadim bunlari yaparken.
Ben de bakıyorum, ama siz de ben de motosiklet kullanıyoruz, bu sebeple bakıyoruz. Normal insan, yaşlı kadın, taksi müşterisi, hayatında araç kullanmamış insan neden dönüp baksın ki? Böyle bir şey olabileceğinden haberi yok, bunlar şoförün sorumluluğu.