Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Özgür ruhlu Harley’ciler, asi etiketinden şikayetçi!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    Ben cok severim harleyi


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    14 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Rks cruiser 250
    Harley benim için çok özel bir marka. İlerde düşünüyorum. Ama bu adamlara harley satmayacaksın. Görüyorum etrafımda. doktorlar, mühendisler, cool ayağına alıp 200 km sonra satıyorlar. Şimdide bu haber var. Tam bir mallık abidesi bana göre. Avmde artislik amaçlı motor sergilemek nedir? cafe önüne harley bırakmaktan fark yok.

  3. #43
    oktay33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2005
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    BMW 1600 GTL
    Honda'nın Japon mühendisleri bu marka hakkında, yıllar evvel ufak bir görüş belirtmişlerdi; " O kadar çok titreşim var ki, zamanla cinsel tercihiniz değişebilir."

  4. #44
    vladimir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2007
    Motosikleti
    Honda Cbr500r
    Dünyanın en gereksiz etkinliği olmuş.

  5. #45

    Üyelik
    16 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    gt250r
    Param var harleyim var diyerek kendini üst düzey olarak tanımlayan bir sonradan görme. Kendini insanlara tanitmak için organize olmuş,insanların ne dediğine takilan,hayattan zevk almayan avm lerde kendi reklamini yapan bir grup aciz,pardon üst düzey beyfendiler pembe peluş ayiciklar asarsaniz motorlariniza asilikten cikarsiniz bu kadar uğraşmaya gerek yoktu.

  6. #46

    Üyelik
    24 Mayıs 2014
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Herhangi bir mala,maddeye,markaya kendini endekslemiş,cebinde ne kadar parasıda olsa ruhsal,duygusal olarak bir bok olamamış olgunlaşamamış,kendi gizli ezikliğini o şekilde kapatmaya çalışanlara hep gülmüşümdür. Üzücü de aslında.

  7. #47
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Benim için ülkemizdeki Harleyci imajı geçen günlerde netleşmişti.

    Hani bir video vardı, alkollü bir kaç genç küçük bir ticari araç ile Harleyli bir gruba yolda sıkıntı yaşatıyor. Abiler arabayı kenara çektirip kavga dövüş yapmadan insanca sorunu çözüyorlar, bu kısmı tebrik etmek lazım.

    Neyse; olay bittikten sonra motorlarını çalıştırıp yola devam edecekler. Amcamın biri üstünde dururken vitesde stop ettirdiği motoru çalıştırmak için boşa almaya çalışıyor. Fakat bir çok motordaki gibi malumdur ki vites boşa geçmemekte inat ediyor, amcam uğraşıyor olmuyor. Yanına diğer bir arkadaşı geliyor, aralarında yanlış hatırlamıyorsam şöyle bir muhabbet dönüyor:

    "-ya bu boşa geçmiyor ne yapcam
    +e vitesde çalıştır
    - vitesde çalışmıyor ki
    + debriyaja bas!"




    Harley'e gönül vermiş gerçek motorcuları tenzih ederim.

    Bir tane daha var;

    Geçenlerde bir arkadaş ile yurt dışı Yunanistan vs muhabbeti yaparken, Harleyci bir arkadaşından ve grubundan bahsetti. Arkadaşlar avrupa turu yapmışlar, birbirine komşu bir kaç ülke gezmişler vs. "Eee uzun yolda rahat etmişler mi" dedim, "lan ne uzun yolu, burdan tıra motorları koyup göndermişer, kendileri de sonra uçakla gitmişler."

    E para var huzur var tabi
    tanertc, Yasin D, onurordek ve 2 diğerleri bunu beğendiler..
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  8. #48
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul / Silivri
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Hadi motorları sergilediler, kimseye dokundurmadılar vs. Fotoğraflarını poster yapıp motor yanına koymak nedir?

  9. #49
    BigLion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2015
    Motosikleti
    Piaggio xevo 250 ve Yamaha Tracer 700
    inşallah roportaj da yanlış yazılmıştır yoksa kendilerine üst düzey dediklerine inanmak istemiyorum, harley den soğutur bu laf

  10. #50

    Üyelik
    04 Ocak 2014
    Şehir
    Samsun / Sinop / Şu an Bodrum
    Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    Alıntı tanertc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hadi motorları sergilediler, kimseye dokundurmadılar vs. Fotoğraflarını poster yapıp motor yanına koymak nedir?
    basyon'da yüksek lisanstır o..

  11. #51
    SUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Harley-Davidson 1200 Nightster
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Serseri veya asi olmayabilirler ama alayı artistin önde gidenidir. Evet, genelliyorum. Ayrıca üzerlerindeki o deri yelekler ve asker pantolonları iğrenç duruyor.
    Güzel arkadaşım, iyi güzel genelliyorsun da. Ben bir harley kullanıcısıyım ve belki benimle bir çay içip sıcak sohbet etsen aramızda bir güven ve bir dostluk oluşabilir. Neden bukadar saldırgan bir tavır var anlamadım. Ben yıllarca eşimle diş-tırnak para biriktrip harley sahibi oldum. Hiç asi değilim tam tersi makara ve iyi niyetli bir insan olduğumu düşünüyorum
    Ben bu forumda yıllarca vardım hala da aranızdayım. Yolda selam veripte alamadığım birçok ss,scooter vb. oldu ve hepsine üzüldüm. Ama biliyorum ki yolda kalırsam yine bena bir mobilet,ss veya herhangi biri yardım edecek. Kusura bakmayın ama o kendini üstdüzey gören ve kendine beyfendi diyen insanlar zaten maddiyat üzerine kurulu hayat oyunlarının bir parçasını yaşıyorlar.
    Ne kullanığımızın önemi gerçekten yok. Hepimiz kendi tarzını bulmuş insanlarız ve hepimiz iki teker üzerinde süren insanlarız.
    İnsanları ya tepemize çıkarıyoruz ya ayaklar altına alıyoruz. Öğrenelim artık beraber yürümeyi.
    Thracian, hasmet ve crxforever bunu beğendiler.

  12. #52
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Katiliyorum. "Ust duzey" lafina da fazla anlam yukleniyor. Bosverin yahu. Kim n'aparsa yapsin.

    Hem sonuc olarak guzel bir sey bence. Harley'ler ulasim araci olarak sorunlu olsa da gorunum olarak cok iyiler, yuruyen heykel gibi birsey. Insanlarin hoslarina gider, ozellikle kucuk cocuk ve gencler cruiser'lari tanima ve belki motorsiklet sevme imkani bulurlar.

    E kimse para da vermiyor adamlara bunlari yapmalari icin. Sorun yok bence. Bunca serefsiz, hain, hirsiz varken burnu buyukluk mu cok sorun oldu simdi? Guzel yapmislar. Tanissam tebrik ederim bu yaptiklari icin. Tanimadigim kimselerin niyetini sorgulamak bana dusmez. Varsa sahsi sorunlari da beni ilgilendirmez.
    SUN bunu beğendi.

  13. #53
    RAMİREZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM duke 125-- BMW F650 CS
    Yani şimdi bu adamlar kendi sahip oldukları motorları mı sergilemişler avmde?? Yuh diyorum... Görgüsüzlüğe bak.

    Diğer konuda; Yahu harley kullanıyosun, deri yelek, tas kask falan takıyosun. Kendine "HOG member" denmesi hoşuna gidiyor. (ki bu kısaltmada domuzla ilgili bir ironi vardır, ve ne yazıkki bizdeki bir çok harley sahibi "düzeyi yüksek" kişi bunun sadece harlii ovnırs gurup olduğunu zanneder...) sonra mevki makam statü açıklaması yapma ihtiyacı duyuyorsun.

    Kardeşim, harliii kullanmak amerikada falan yaşam tarzı olabilir. Evet oralarda bu yaşamı süren çok asi, serseri falan var. Millet, zaten senin harleye verecek o kadar paran varsa asi serseri falan olmadığını biliyor. Ne bu havalar? Dışardan çok mu serseri göründüğünüzü sanıyorsunuz? Gelin İstanbulumuzun güzide birkaç semtinede motorcu serseri nasıl olur görün...

  14. #54
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Amerika'da da durum çok farklı değil. Birçok cruiser sahibi evinde barkinda çoluk çocuğa karışmış, haftasonu zevkine motorsiklet binen bildiğin insanlar. Hollywood filmlerinde gösterildiği gibi değil. Neyine asi olacak? Şeker gibi adam hepsi

  15. #55
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amerika'da da durum çok farklı değil. Birçok cruiser sahibi evinde barkinda çoluk çocuğa karışmış, haftasonu zevkine motorsiklet binen bildiğin insanlar. Hollywood filmlerinde gösterildiği gibi değil. Neyine asi olacak? Şeker gibi adam hepsi
    Haşmet abi zaten toplumun bir çoğunu korkudan sürmeye cesaret edemediği bir aleti sürmek bence kendi başına bile asilik.Burada zaten kimsenin ne Harley'ye ne de Harley sürenlere laf ettiği yok.Kaldı ki ben de Harley hastasıyım ve ileri de bir Harley sahibi olmak istiyorum.Milletin sinir olduğu bu tarz yapmacık,özenti sırf hava olsun diye,başkasına gösteriş olsun diye Harley alan,sert abi olmadığı halde öyle gözükmeye çalışan tipler.Bunlar zaten ülkemizde pek sevilmeyen bir kültür olan cruiser kültürünü insanlara daha da kötü tanıtıyorlar.Benim Amerika'da ki suç çetelerine de saygım var,motosikleti ile sadece hafta sonu turlayan tatlı su motorcularına da (Kaldı ki son 2-3 yıldan beri eşimi evde yalnız bırakıp zırt pırt sağa sola gidemediğimden artık benden onlardan biri sayılırım.) saygım var.Ama işte şu zorlama yapmacık tipler insanda tiksinti uyandırıyor.Motosikleti hobi veya yaşam tarzından çok bir imaj bir tür "cool" olma aleti olarak kullanmak,para ile imaj satın almak insanlara son derece itici geliyor.Mevlan'ın dediği gibi "Ya olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol."
    BigLion bunu beğendi.

  16. #56
    Eski_kasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ocak 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-03 660 / tvs apache 150
    Ego tavan kişilikler olur genel olarak hepsi deil. Neyse onlarda öyle olsunlar napalım kesicek halimiz yokya adamları :D ras gele

  17. #57
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Yaw Harley sahibi olmakla özgür ruhlu olmanın ne alakası var. Özgür ruh taşımak marka modelle olmaz, iki tekere binen adam zaten risk almayı seven farklı bir ruha sahiptir. Bu kavramı bir markaya yüklemek de abesle iştigaldir. Tıpkı bazı mesajlardaki genellemelere katılmadığım gibi bu arkadaşların oluşturmak istediği algı kavramına katılmıyorum "özgürlük" tarafında. Haa, şunu da eklemek isterim, o seleye koyulan popo kimilerinde markaya bağlı kalkık oluyor, benim tahammül edemediğim kısmı budur
    SUN bunu beğendi.

  18. #58
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haşmet abi zaten toplumun bir çoğunu korkudan sürmeye cesaret edemediği bir aleti sürmek bence kendi başına bile asilik.
    Eyvallah. Bu arada Harley ya da herhangi büyük bir Cruiser'ı sürmek o kadar kolay ki. Asıl 600cc ve üzeri SS ürkütücü bir şey...

    Basınca gidona kedi gibi yatar inek gibi Cruiser, zaten sele yerle bir nerdeyse. Düşsen n'olur? Gel gelelim SS öyle değil. Deli gibi dikkat etsen bile olmadık sebepten fırlatıveriyor üzerinden hayvan kaşla göz arasında. Siz hiç Cruiser üzerinde "high side" olan duydunuz mu? ;)
    DarkWheel ve SUN bunu beğendiler.

  19. #59
    DarkWheel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha XVS 1300 Midnightstar
    Üst düzey olayına bende kıl oldum, da başkasının motorunada oturulmaz. Bilmeyen arkadaşlarda bu şekilde öğrendiği için üzgünüm.

  20. #60
    Merdo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2015
    Amerikada da harley sürücüleri cok mimlenmis durumda her zaman boyle bir makas var harley ve digerleri gibi. Salak, kendini ustun goren, havaya para sacan, umursamaz olarak goruyorlar harley suruculerini, cokca okudum 'typical harley rider' dediklerini ama ordakiler bizimkilerden daha varos cunku ucuz.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)