Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ehliyet sağlık raporu aile hekiminden alınabilecek

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle birlikte 1 Ocak'tan itibaren yeni ehliyetler için sürücülerden istenecek olan sağlık raporuyla ilgili belirsizlik tartışma yaratmıştı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, raporun ‘tek hekimden’ alınacağını söyledi.

    Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren mevcut ehliyetler, yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek. Bu değişiklik için vatandaştan, 15 lira belge bedeli, 1 biyometrik fotoğraf, parmak izi ile ‘sürücü olur’ sağlık raporu istenecek.

    Peki ama vatandaş, bu sağlık raporunu kimden, ne kadar ücret ödeyerek alacak? Göz, kulak, el, ayak sağlığı, psikolojik durumuna ilişkin ayrı ayrı doktora mı gitmek zorunda kalacak? Konuyla ilgili Hürriyet’e bilgi veren Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bu raporun ‘tek hekimden’ alınacağını vurguladılar.


    Yeni ehliyetler için istenecek belgeler

    Raporun vatandaşa ek bir maliyet getirmeyeceğini, sosyal güvenlikleri kapsamında aile hekimlerinden alınabileceğini belirten yetkililer, ”Vatandaş, aile hekimine giderek, muayenesini olacak. Hekim, araç kullanma sakıncası olmadığını düşünürse, ‘sürücü olur’ raporunu verecek. Ancak hekimin bir tereddüdü olursa, o alana ilişkin uzman doktora yönlendirecek. Uzman doktor alanıyla ilgili ‘olur’ verirse, aile hekimi ve uzman doktor imzasıyla birlikte ‘sürücü olur’ raporu düzenlenecek. Uzman doktor onay vermez ise rapor verilmeyecek. Tedavilik bir durum var ise tedavisinin bitimi beklenecek, tedavi edilemez bir durum ise rapor alamayacak” dedi.

    24 MİLYON EHLİYET 1 OCAK’TAN İTİBAREN DEĞİŞECEK

    Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgeleri 1 Ocak 2016'dan itibaren değiştirilmeye başlanacak. Bu kapsamda mevcut sürücü belgeleri 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek. Yeni sürücü belgeleri, uluslararası standartlara sahip olduğu için diğer ülkelerde de kullanılabilecek.

    MOTOSİKLET EHLİYETİ 10 YILDA BİR DEĞİŞECEK

    Yeni tip sürüsü belgeleri, minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl; motosiklet, otomobil, traktör ve iş makinesi sınıfları için 10 yıl geçerli olacak. Ehliyetler, bu sürenin sonunda, sürücü sağlık kontrolünden geçirilerek yeniden düzenlenecek. İlk defa sürücü belgesi alanlar ile herhangi bir sebeple sürücü belgesi iptal edilmiş olup da yeniden sürücü belgesi alanlar, belgenin alındığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle aday sürücü olarak kabul edilecekler.

    Kaynak: Hürriyet


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    kısaca şenlik başlıyor yani,hayırlı olur inşallah.
    Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
    Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
    Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye

  3. #3

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Bu konuda yanlış yönlendirme olmasın sayın Admin, başlık yanılmalara sebep olabilir, şöyle ki :
    "Tek Hekim" herhangi bir yetkili Hekim olabilir, ancak bu Hekim bu raporu vermek için başka meslektaşlarından konsültasyon isteyebilir, tetkik yaptırabilir,tamamen onun mesleki insiyatifini kullanma şekline bağlıdır, bu konuda kavga çıkartmayınız derim ben.

  4. #4
    Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Acısız değişim olmaz gönül isterdi ki mnibüs,kamyon ve otobüsler 3 yılda bir, geri kalan diğer tüm sınıflar 5 yılda bir ehliyet yenileme zorunda kalsın ama buna da şükür, eğer işin içine pislik ve rüşvet girmezse çok kişi ayıklanır aramızdan.


    Alıntı drtayfun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu konuda yanlış yönlendirme olmasın sayın Admin, başlık yanılmalara sebep olabilir, şöyle ki :
    "Tek Hekim" herhangi bir yetkili Hekim olabilir, ancak bu Hekim bu raporu vermek için başka meslektaşlarından konsültasyon isteyebilir, tetkik yaptırabilir,tamamen onun mesleki insiyatifini kullanma şekline bağlıdır, bu konuda kavga çıkartmayınız derim ben.
    Haberin içeriğinde aynı şeyler yazıyor zaten.

    Ancak hekimin bir tereddüdü olursa, o alana ilişkin uzman doktora yönlendirecek. Uzman doktor alanıyla ilgili ‘olur’ verirse, aile hekimi ve uzman doktor imzasıyla birlikte ‘sürücü olur’ raporu düzenlenecek. Uzman doktor onay vermez ise rapor verilmeyecek. Tedavilik bir durum var ise tedavisinin bitimi beklenecek, tedavi edilemez bir durum ise rapor alamayacak” dedi.

  5. #5

    Üyelik
    02 Ağustos 2010
    acele etmeye gerek yok elimizdeki ehliyetler 5 yıl daha geçerli.

  6. #6
    yns_cbn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2011
    Şehir
    salihli manisa
    Motosikleti
    HONDA CBR 250R, Lifan PONY
    Bu süreç sancılı olacak ama olmak zorunda. Olması gereken bu. Adam 50 yıl önce ehliyet almış artık gözleri görmez kulakları duymaz olmuş ama araç kullanıp trafiğe çıkıyor bir sürü coluk cocuk masum insan için tehlike arzediyor. Bu süreçten bende hoşnut değilim ama olmasi gereken bu.

  7. #7

    Üyelik
    17 Kasım 2015
    süreci ve yeni ehliyet yasasını sonuna kadar destekliyorum ancak umarım şu büroksasi işini de biraz hafifletirler. bir ruhsat çıkartacaksın 4 ayrı sırada bekliyorsun. ehliyet yenileyeceksin gene aynı. yap randevulu sistem ödemeyi de netten yapalım sen sadece al belgeyi ver ehliyeti/ruhsatı/plakayı uğraştırma bizi yok dosya al yok vezneye para yatır felan.

  8. #8
    Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2008
    Şehir
    Momchilgrad...


    Emniyet Genel Müdürlüğünce 01 Ocak 2016 tarihinden itibaren eski tip sürücü belgelerinin 5 yıl içerisinde yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirileceği bildirildi

    17 Nisan 2015 tarihinde Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle; mevcut sürücü belgeleri 01 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında (5 yıl içinde) yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilecek. Belirlenen süre içerisinde değiştirilmeyen sürücü belgeleri geçersiz sayılacak. Yeni tip sürücü belgeleriyle vatandaşlarımız Uluslararası Sürücü Belgesi almaksızın 84 ülkede araç kullanabilecekler.

    Yeni tip sürücü belgelerinin geçerlilik süreleri minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makineleri sınıfları için 10 yıl olacak.

    Eski tip sürücü belgeleri 9 sınıftan oluşmakta iken, yeni tip sürücü belgeleri 17 sınıftan oluşacak. Otomobil ve kamyonet için B sınıfı, minibüs için D1 sınıfı, minibüs ve otobüs için D sınıfı, lastik tekerlekli traktör için F sınıfı, iş makinesi türündeki araçlar için G sınıfı, 2, 3 ve 4 tekerlekli motorlu bisikletler için M sınıfı sürücü belgesi istenecek.

    Sürücü belgelerini yenilemek isteyen vatandaşların aşağıdaki belgelerle herhangi bir trafik tescil kuruluşuna başvuru yapmaları yeterli olacak:

    *‘Sürücü Olur’ sağlık raporu ( tek hekimden)
    *1 adet biyometrik fotoğraf
    *Parmak izi
    *15 TL sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet bedeli ödendi makbuzları.


    Başvuruları onaylanan sürücülere, 15 gün süreyle geçerli “Sürücü Belgesi Yerine Geçen Belge” verilecek. Tek merkezden basımı yapılan sürücü belgeleri, başvuru esnasında belirtilen adrese posta kanalıyla gönderilecek.

    1 Ocak 2016’dan itibaren, ilk defa sürücü belgesi alacaklar ile herhangi bir sebeple sürücü belgesi iptal edilenlerden yeni sürücü belgesi alacaklar, sürücü belgesinin alındığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle aday sürücü olarak kabul edilecekler.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


    Kaynak: https://www.egm.gov.tr/Duyurular/Say...Yeniliyor.aspx

  9. #9
    DoLPHiN2306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    cbr250r-R6-ktmrc200-ktmduke390
    Şimdi Ehliyet geçerlilik tarihimiz 2020. Ehliyeti şimdi gidip değiştirsek 2026 ya kadar geçerli olacak. 2020 de gidip değiştirsek 2030. Hali Hazırda Geçerliyken herkes son günlere bırakır. Ben mi Yanlış yorumluyorum :D

  10. #10
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    bir arkadaş başvurdu sadece 15 tl değişim ücreti alınmış (2 tl si yardım) aynen yazıldığı gibi..

    sağlık ocağına gitmeden önce raporun yazıldığı kağıdı trafik müdürlüğünden alıp gidin..

    belki ilerleyen zamanlarda sağlık ocaklarına ve hastanelere de gelir bu kağıt,şimdilik durum bu..

  11. #11
    AWESQME - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Aralık 2013
    Şehir
    İzmir - Karşıyaka
    Motosikleti
    2013 Honda CRF 250 L
    Ben aile hekiminden almıştım

  12. #12
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Zaten daha önceden de aile hekiminin verdiği rapor kabul ediliyordu. Değişiklik nerede anlamadı ben.
    (Ağustos 2015 sonuna kadar 3 yıl trafik tescil bürosunda çalıştığımdan olsa gerek)

  13. #13

    Üyelik
    04 Kasım 2015
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 > Pulsar 200 NS
    2 Ay kadar önce A2 başvurusu için sağlık ocağından aldım sağlık raporunu. Gözlük kullandığım için göz doktorundan rapor al getir dedi doktor. Rutin olarak senede 2 kere göz muayenesi olduğumu gözümde herhangi bir problem olmadiğini belirtince sorunsuzca verdi doktor raporu. Yani 2 resimle gidip bağlı bulunduğunuz aile hekimden ücretsiz alabiliyorsunuz. Ancak bu uygulumanin yeni olduğunu hiç bilmiyorum daha öncede veriliyordu sanki.

  14. #14
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Alıntı Osm@n adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    .........Zaten daha önceden de aile hekiminin verdiği rapor kabul ediliyordu. Değişiklik nerede anlamadı ben.......

    sağlık raporunu aile doktorundan eskisi gibi alabiliyorsun sıkıntı yok...

    sadece adı ''yeni tip sağlık raporu belgesi'' olan bir evrak trafikden alınıp sağlık ocağında onaylatılıyor..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)