Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Intercity İstanbul Park'tan Açıklama: Pist Ücretsiz!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    27 Haziran 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800 XCX
    Alıntı realsee2015 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kiracı sahibi F1 istanbulparkı kiraladığından beri F1 bu ülkede her nedense yok. Ancak kazayla bi ortamda sorulursa o zaman da getirmek için topu devlete atıyor. Dükkanı ev sahibinden kiraladın daha ne istiyorsun diye soran da yok. TV lerde motor sporu basın mensupları veryansın ediyor. Bizi F1 den kasıtlı uzak tutulduğumuzu düşünüyoruz diyorlar. Kiracının para derdi yok muş o zaman sorarlar niçin oto pazarına çevirdin. Sadece kendi markası olsun derdi görülüyor.
    Sanırım bu gidişle yeni kiracı gelene kadar F1 bu ülkede olmayacak amaç da bu gibi görünüyor.
    F1 olsa idi sizce son zamanlar da türkiye yi dünyada bu şekilde kötü aksettirebilirlermiydi...
    Merhaba,
    Türkiye'de en son F1 2011 senesinde yapıldı. 2012 yıl sonunda Intercity kiraladı yani. O zamanki sahiplerine sormak lazım neden 2012'de F1 gelmedi ? Onlarada pek sormaya gerek yok aslında 2005'ten beri her yarışa gitmiş birisi olarak raharlıkla söyleyeblirimki Türkiye için çok pahalı bir spor ve türk insanı ilgisiz. Yanlış hatırlamıyorsam ilk senesinde 3 günlük gold bileti 550-600 Tl civarındaydı. Bu sadece içeri girmesi, bir bira 12 Tl hotdog 10 tl. Bu ortalama bir türk insanının bile çok çok üzerinde bir fiyatlandırma. Ancak dünya genelinde son derece normal. 13-15 Kasım F1 fiyatlarına bakın. En ucuzu 210 Dolar, günümüz parasıyla 600 Tl'ye denk geliyor. Kaç kişi en kötü yere 600 TL vericek ???
    Yada daha alakalı olan MotoGp fiyatlarına bakalım; önümüzdeki yarış, final yarışı Valencia'da. En kötü yer, resmen pist dışı bir mesafede olan (white kategorisi), 140 TL'ye denk geliyor. Kaç kişi oraya gitmeye gönüllü ?
    Kim ne derse desin motorsporları Türkiye için pahalı bir spordur.

    13-15 Kasım Brezilya F1 Bilet fiyatları: http://tickets.formula1.com/en/3325-brazil-fom/
    8 Kasım Valencia MotoGP fiyatları: https://www.bookmoto.com/mt-valencia/tickets.htm

    Ayrıca bu da F1'in geri dönmesiyle alakalı bir haber. Yani Intercity ekibi uğraşıyor.
    http://www.hurriyet.com.tr/formula-1-turkiyeye-geri-donuyor-30028611

    Otopazarı mevzusuna gelecek olursak, bazı üyeler sanıyorki arabasını satmak isteyen vatandaş gelip pitlerin oraya hatta istedikleri virajın içine arabalarını çekip orada sergiliyor. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak çok üzücü bir şey olsa gerek. Keşke gidip görseydiniz otopazarının pistin ne kadar alakasız ve uzak bir yerinde kurulduğunu. Aynı zamanda giriş çıkışının bile bambaşka bir kapıdan sağlandığını.


    TEKRAR TEKRAR YAZIYORUM: Intercity burayı 9 Milyon TL+KDV gibi bir rakamdan kiralamış. Vural Ak bu parayı Türkiye'de motorsporlarının önüne taş koymak pist kiralayıp boş tutmak için vermedi. Yok eğer bu yüzden verdi diyorsanız lütfen bu mesaja cevap vermeyin çünkü size geri cevap vermeyi düşünmüyorum. Ayrıca 2013 başından itibaren 10 seneliğine kiraladı yani 2023'te kontratı bitiyor. Yukarılarda birisi gelmiş HEDEF 2023 ehe ehe diyor. Tam olarak anlamadım ne demek istiyor.


    Son olarak fiyatlandırmaya gelelim. Ne yazıkki yukarıda yazan bazı mesajların tersine pist fiyatlandırması TÜRK LİRASI ile yapılıyor. F1 ile alakası olan arkadaşlar bilir, 2005 yılında İstanbulpark açılırken F1 CEO'su olan Bernie Ecclestone "dünyadaki en iyi yarış pisti" olarak nitelendirmişti bu pisti. Yani dünyanın en iyi pistinde gazlamak için bu parayı çok gören arkadaşlar kaç para olsun istiyor acaba? Bu tekrar yukarıda yazdıklarıma geliyor. Motorsporları pahalı bir spordur. Öyle halı saha kiralamaya benzemez piste girmek...
    motorcu adam, bboy_iced ve Shrieker bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    04 Kasım 2015
    Dediklerinize kısmen katılsam da sonuç çok açık.
    Hem diyorsunuz ki F1 bileti çok pahalı ki insanlar doğrudur(kesinlikle) bu parayı verip izlemesi zor
    Ama
    Hemde diyorsunuz ki bu pist 20 dakikası için doğru bir ücret işte bu çok komik oluyor çünkü
    Aynı fiyata F1 araçlarını saatlerce izlemek mi yok sa 20 dakika motor sürmek mi
    Bundan öncesiki yönetim kısmına ise bir şey diyemem şu bir gerçek F1 pisti atıl durumdadır ve ülkeye bir katma değer sağlamadığını düşünüyorum...
    Saygılar

  3. #23

    Üyelik
    17 Mayıs 2014
    Şehir
    İzmir
    Realsee2015 madem senelerdir forumu takip ediyosun kuralları bilmen gerek. Önce kendini tanıt o zamanda kimsenin kuklası olmadığını gorek kardeş. Bu tutumla devam ettiğin ve bu şekilde Tmf yi koru körüne koruduğun sürece Tmf nin kuklasısın bana göre. Hakkını arayan yarıscıları tehdit eden bir federasyonun savunulacak bir tarafı yoktur.
    motorcu adam ve Shrieker bunu beğendiler.

  4. #24

    Üyelik
    04 Kasım 2015
    Ben tmf nedir ne iş yapar uzak yakından bilmem dediğim gibi beni itham altında bıraktığın için bu sözleri hak ediyorsun iyi oku!
    falcon her hangi bir görüşün olmadığı gibi senin kimi koruduğun gözüküyor.(Parayı)
    Benim derdim ülke ben bir vatanseverim insan severim ama insan!
    bak psfbreak gibi tezin olsun cevap verim ama sende yok, yazdığımı anladığını umarım daha da açık yazabilirim...

  5. #25
    68charger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2013
    Şehir
    Istanbul city
    Motosikleti
    2006 Yamaha FZ6 Fazer ABS, Kawasaki Ninja 300 ABS
    Bahsi geçen F1 patronu Bernie Ecclestone, o kelimeyi pist ilgi çeksin, reyting, cazibesi olsun diye reklama dayılı bir açıklama.

    Emin ol bunu dünyada ki bir çok pist için söylüyordur. He bu İstanbul da ki pistin kötü ve dandik olduğu anlamına gelmiyor.

    F1 bilet fiyatları ve geri kalan her şey (yiyecek -içecek, otopark ücreti vs) gayet normal o konuda seninle hem fikirim.

    Ancak tartıştığımız konu amatör sürücülerin piste çıkabilmesi için istenen ücret bu işte resmen soygun arkadaşım!!!

    Ha bedava olmasın ama örnekte verdiğim gibi 50-100 lira arası bir şey olsun. Euro olmasın! Burası TR.

    Kaza, ölüm ve sakatlık sorumluğu kendisine ait olmak üzere, uygun ekipmanı, sağlam motosikleti ve sürücü belgesi olan herkes belli günlerde pistin tadına varsın.

    İstediğimiz bu.

  6. #26

    Üyelik
    17 Mayıs 2014
    Şehir
    İzmir
    realsee2015, benim koruduğun bir nokta yok. Yazdıklarımın bir şeyi koruduğu da yok. Demekki anlamamışsın anlatayım. Yazdıklarım senin tutumun ile alakalı. Direk üye olup bu konuya yazmışsın. Daha öncesinde geçtim başka bir şeyi kendini tanıtma bile yok. Bunu sana söylediğim de diyorsun ki ben yıllardır forumu takip ediyorum ama üye olup yorum yapıcak bir konu olmadı. Yani bu konu senin için forumda açılan tüm konulardan daha değerli. Madem böyle, yani bu konu ile alakalı hayati düşüncelerin var, bu konu açılmadan sen acsaydın. Ha o da yok. Ondan sonra kalkıp ileri geri konuşma bre. Amacın belli sevgili Tmf gülü. Ha bu konuda benim de amacım belli, ama bunun içinde ne Tmf yi savunurum ne diğer tarafı. Daha fazla da sana cevap vermeyeceğim. Hadi eyvallah.
    Shrieker bunu beğendi.

  7. #27
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Anlaşılan hükümetin saçma salak işleri hem TMF'nin hem de pisti kiralayanın elinde patladı.
    İki tarafta Tayyip'in şov merakının kurbanı oluyor.
    Ankara'da yapılmış olan saray ne ise İstanbulpark pisti de odur.
    İkisi de Türk halkının hiçbir işine yaramaz. Halkın vergileri israf edilmiştir.
    İkisinin de yapılış amacı aynıdır. Bak biz neler yapabiliyoruz diye kendi kendine hava atmak.

    İstanbulpark pisti yapılırken itiraz ettik. Ülkemiz'in böyle büyük ölçekli bir piste değil sporcu yetiştirebileceğimiz farklı pistlere ihtiyacı var. Buraya harcadığınız parayla farklı şehirlerde en az on tane yarış ve antreman pisti yapabilirsiniz. Gelin bu işten vazgeçin. Bu pist bir işe yaramaz üstelik de hava atacağız derken dünyaya rezil oluruz diye yazdık söyledik.
    Sadece biz motosiklet sporuna gönül verenler değil, otomobil sporcuları ve aklı eren herkes hükümeti uyardı ama sallayan olmadı.

    Biz F1 yapacağız, motogp yapacağız, Kenan'ı kendi ülkesinde yarışamama ayıbından kurtaracağız geyikleri ne yalan söyleyeyim benim bile gururumu okşayan söylemlerdi ama gerçekler acıdır.

    Kürsülerde kişi başına düşen gayri safi şeysini bilmem kaç bin dolara yükselttik diye bağırınca çok alkışlıyoruz ama o yükselen binlerce dolardan 50 dolarcığını bilet parası olarak verin de Kenan'ı canlı izleyin denilince millet elini cebine bir attı ki o bile yok. Varsa da başka ihtiyaçlara lazım.

    Bu organizasyonlar pahalı organizasyonlar eskidende pahalıydı bugün de pahalı. Dolayısıyla bu da bilet fiyatlarına yansıyor.
    Yıllardır çeşitli ülkelerdeki motogp ve wsbk Yarışları'na giderim. Genellikle padok kartı alırım ve 80 eurodan aşağı bir para hiç ödemedim. Üstelik lisanslı sporcu olduğum için çoğu kez indirimli bilet alırım ya da beleş girmenin bir yolunu bulurum.
    En ucuz biletin 45 eurodan başladığı bu organizasyona bilet alıp girebilecek kaç Türk var?
    Nitekim daha ilk F1 organizasyonunda bu acı gerçek suratımıza sağlam bir tokat gibi çarptı.
    Eğer yurtdışından bu işin hastaları gelmeseydi koca F1 boş tribünlere yapılacaktı. Nitekim sonraki motosiklet organizasyonlarında aleme daha fazla rezil olmayalım diye bedava bilet dağıtıldı.

    Bütün bunlar olalı çok zaman olmadı yani bunları unutmuş olamazsınız.

    Kısaca bu ülke böyle büyük organizasyonları kaldırabilecek bir ülke değil.
    TMF'nin çok yanlışları var ve bunlar tartışılmalı.
    Fakat hükümetin yediği haltın hesabını burdan ya da pist yönetiminden sormak insafsızlık olur.
    MhmtcnKoral ve Shrieker bunu beğendiler.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  8. #28

    Üyelik
    04 Kasım 2015
    Ben devamlı F1 in önünden geçerim hassasiyetim birazda buradan gelmekte.
    Dediğim gibi forumu özellikle etkinlikleri düzenli takip ederim ama üzüntüm şudur ki etkinlik düzenleyen pek kimse yok buda bireyselliğe sebebiyet vermekte.
    @Falcon inine geri dönebilirsin bence sakıncası yok giderken yanına kalın bir gül al...
    Bu arada bu tmf sana ne yaptı ki bu kadar kinlen mişsin.
    Gerçi bu devlet ne yapıyor ki milleti vatana ihanet ediyor(hiç, ruhuna işlemiş derler ya öyleler, dış devlete hizmetçi olmak bunların ilk hedefi)
    @tmf oradan biri çıksada bu konuya cevap versenize.(Gerçi aranızda ne geçiyor ben bilmiyorum)

    Yerli otomobillerin F1 istanbulpark da yarışacağı günleri göreceğiz. Tabi bu işletmeciden sonra olacak şuan çevresi sadece açlıktan perişan haldeki köpekler ile çevrili bir yer, oto pazarı yerine köpek barınağıda yapsaydınız ya bari faydalı olurdunuz her geçişimde üzülüyorum.
    Yerli otoların yarışları olacak gelecekte izleyeceğiz...Bekleyin az kaldı...

  9. #29
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    realsee2015 denen zat devlet her sene 15 milyon dolar para verdi F1'i getirmek için. O parayı bana verseler ben de getiririm F1'i. Ayrıca Vural Ak pisti kiralamadan önce terk etti F1 ülkeyi. Çünkü devlet artık bu parayı vermek istemedi.

    Çek arabanı terbiyesizlik yapma.
    FalconX ve Sarıhan bunu beğendiler.

  10. #30
    bboy_iced - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki zx6r
    Burayı da Aktroller basmış ...
    Shrieker, Sarıhan ve FalconX bunu beğendiler.

  11. #31

    Üyelik
    04 Kasım 2015
    Sanırım siz bedava giriyorsunuz istanbulpark a? Hayırdır yazdıklarımdan hangisine gocundun?
    Ne demek istediğini inan anlamadım Devlet mi kabaatli şimdi? Kafana Türk bayraklı kask takmakla vatansever olunmaz delikanlı(lafın gelişi).

  12. #32
    68charger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2013
    Şehir
    Istanbul city
    Motosikleti
    2006 Yamaha FZ6 Fazer ABS, Kawasaki Ninja 300 ABS
    Devlet bence üstüne düşeni yaptı!

    Kimse hükümete vs çamur-bok atmasın bence. Devletin işi bu; yol yapar, kamu binaları yapar, stadyum yapar, pist yapar, köprü yapar, alt geçit üst geçit yapar, duble yollar yapar, hava alanı yapar,okul yapar, sarayda yapar! Ülkemize yakışır bunlar!

    Uluslar arası bir pist yaptı.Emeği geçenlere teşekkür etmek lazım. Olmasa burada; neden bizde yok, yok görüyor musun geri kalmışız vs vs diye yazılar okurduk...

    Nede olsa yıllardır böyle organizasyonlara hasret bir toplum vardı.Büyüklerimiz isteklerimizi karşılıksız bırakmadı ve bu işe koyuldu. Elbette büyük paralara mal oldu. Her yerde oluyor... O kısmı ayrı tartışılır.

    Sonra yeteri ilgi ve alakayı maalesef göremedi. Üstüne F1'in patronu organizasyona çok para isteyince, Hükümet; hadi oradan, geliri ne ki öyle paralar istiyorsun dedi ve takvimden çıktı. (gelir sadece para değil burada)

    Ve sonrasını biliyoruz zaten.

    TMF ye gideceği yerde İntercity denilen kiralamacı ya gitti vs. Ha daha önce de yazdım, TMF iyi işletemese idi o zaman özel sektörü geçerdi.
    realsee2015 bunu beğendi.

  13. #33
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Kafaniz karisik herhalde!

    Alıntı 68charger adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Nede olsa yıllardır böyle organizasyonlara hasret bir toplum vardı.
    Bu mu dogru?

    Alıntı 68charger adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Sonra yeteri ilgi ve alakayı maalesef göremedi.
    Bu mu?

    Yapmayin arkadaslar.
    FalconX ve Shrieker bunu beğendiler.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  14. #34

    Üyelik
    17 Mayıs 2014
    Şehir
    İzmir
    Alıntı realsee2015 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben devamlı F1 in önünden geçerim hassasiyetim birazda buradan gelmekte.
    Dediğim gibi forumu özellikle etkinlikleri düzenli takip ederim ama üzüntüm şudur ki etkinlik düzenleyen pek kimse yok buda bireyselliğe sebebiyet vermekte.
    @Falcon inine geri dönebilirsin bence sakıncası yok giderken yanına kalın bir gül al...
    Bu arada bu tmf sana ne yaptı ki bu kadar kinlen mişsin.
    Gerçi bu devlet ne yapıyor ki milleti vatana ihanet ediyor(hiç, ruhuna işlemiş derler ya öyleler, dış devlete hizmetçi olmak bunların ilk hedefi)
    @tmf oradan biri çıksada bu konuya cevap versenize.(Gerçi aranızda ne geçiyor ben bilmiyorum)

    Yerli otomobillerin F1 istanbulpark da yarışacağı günleri göreceğiz. Tabi bu işletmeciden sonra olacak şuan çevresi sadece açlıktan perişan haldeki köpekler ile çevrili bir yer, oto pazarı yerine köpek barınağıda yapsaydınız ya bari faydalı olurdunuz her geçişimde üzülüyorum.
    Yerli otoların yarışları olacak gelecekte izleyeceğiz...Bekleyin az kaldı...
    Cevap vermicem dedim ancak yaptığın terbiyesizliktir. Kalın gülleri seviyorsun anlaşılan. Herkes kendinden bilir işi derler. Demek sen böyle başkasının gülü oldun. Hoşuna gitmişe benziyor ki öneriyorsun. Sağol canım ben almayım, sana kalın gülün ile mutluluklar..

    Ayrıca forum ahalisinden de özür dilerim. Normalde sürekli saygı çerçevesini koruyarak yazılarımı yazmaya çalışırım. Ama karşındaki "kalın gül sevici" olunca iş değişiyor. Hala kalkmış bana diyor ki tmf ne yaptı sana bu kadar. Yahu benim konumun tmf ile ilgisi yok ama anlayabilmiş değil daha kendileri. Bende bu arkadaşın anlama seviyesini normal bir insandaki gibi düşünüp ona bir şeyler anlatmaya çalışarak (boşu boşuna) forumda yer kapladığım için sizlerden özür diliyorum.
    Shrieker bunu beğendi.

  15. #35

    Üyelik
    30 Ekim 2015
    Şehir
    Bolu
    Motosikleti
    Pulsar
    Konu biraz dağılmış gibi geldi, bu kapitalist düzende harcanan boşuna para, bence önce antrenman pistleri, sonra spor kulüpleri ve sporcular, daha sonra da bu elinizde ki sermayeyi (sporcu ve pistler) harcayacak mekanlar ve organizasyonlar yapılır, doğrusu bu. Sen dik kocaman pisti işletme maliyetlerini ne yapacağını düşünmeden sonra bizde burda boşuna tartışıp duralım, esasında yapılan güzel fakat alt yapısız, ön görüsüz, bu Türkiye'de her işte böyle genel bir sorun diğer sporlar içinde geçerli.

  16. #36

    Üyelik
    04 Kasım 2015
    Alıntı FalconX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tmf nin gülü realsee2015 hoşgeldin foruma.
    Bu ilk yazından iyi aile çocuğu olduğunu düşünmüştüm. Sonrasında Beğenenler içinde henüz düşünüyorum.

  17. #37
    mozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150 / CRF 250 L
    Troller sarmış. Dört bir yanımızı (((:
    FalconX ve Shrieker bunu beğendiler.

  18. #38

    Üyelik
    04 Kasım 2015
    Alıntı mozgur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Troller sarmış. Dört bir yanımızı (((:
    Tavsiye ederim.
    http://www.yenicikanlar.com.tr/sosyal-medyada-trol-nedir-trollemek-ne-demektir-ne-anlama-geliyor-24984

  19. #39
    initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2013
    Motosikleti
    FJR 1300
    Dünyanın en yoğun işletilen pisti nurburgringde 1 tur takribi 10 dk ya 27 euro veriliyor.tr de seansa 200 tl.bilip bilmeden konuşanlar hesabı oradan yapsın

    Bu adam geldikten sonra f1 gitmedi.akp yüzünden gitti.13 milyon lirayı katılım ücreti olarak vermedikleri için.vural ak 2016 için o parayıda cebinden vereceğini söyledi,muhattap bir hükümet bulamadı seçim yüzünden.

    Pist şuan çatır çatır işletiliyor.hergün bir faaliyet var neredeyse.ayda en az 1 kere trackday halk günü,kapalı trackday,porsche driving,güvenli sürüş,seneye tek marka kupalarıda başlıyor
    FalconX, Shrieker ve bboy_iced bunu beğendiler.

  20. #40

    Üyelik
    04 Kasım 2015
    Alıntı initial-D adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dünyanın en yoğun işletilen pisti nurburgringde 1 tur takribi 10 dk ya 27 euro veriliyor.tr de seansa 200 tl.bilip bilmeden konuşanlar hesabı oradan yapsın

    Bu adam geldikten sonra f1 gitmedi.akp yüzünden gitti.13 milyon lirayı katılım ücreti olarak vermedikleri için.vural ak 2016 için o parayıda cebinden vereceğini söyledi,muhattap bir hükümet bulamadı seçim yüzünden.

    Pist şuan çatır çatır işletiliyor.hergün bir faaliyet var neredeyse.ayda en az 1 kere trackday halk günü,kapalı trackday,porsche driving,güvenli sürüş,seneye tek marka kupalarıda başlıyor
    Halk günü herkes porsche ile geliyor evet.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)