2008 Kawasaki ex250 ninja (USA Version)

Selam arkadaşlar.ABD de ikamet etmekteyim.Yaklaşık 1 ay önce sipariş ettiğim Kawasaki ex250 ninja sonunda geldi.Burda da motorsikletle ilgilenen herkes bu modeli bekliyordu.Siparişlere yetişemeyen Kawasaki her magazaya 1 adet gönderiyor şuan.Benim şansıma da passion red düştü.Çevre eyaletlerdeki mağazaları aradım oralarda da sold out şu an.Hemen ilk izlenimlerimi aktarayım.Öncelikle ne cbr125 gibi küçük ne gtr250 kadar yapılı.Tam ortası.1.82 boy 88kg için fena sayılmaz.Oturuş çok rahat,600cc ve daha büyük hacimli motorsikletlerdeki gibi öne eğilmeniz gerekmiyor.Başlangıç motoru olarak daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu bence.17" jantlar geniş lastikler yol tutuşu için artıları.6 vites.Torku ideal.Grenaj sportif.Yani beklediğime değdi diyebilirim.Fiyatına gelince 3499$+tax+title+tag vs. derken 4400$ ödedim.Bulundugum eyalette vergi yüksek bu arada %9.5.Türkiye ye gelince 8000-9000 ytl arasında alıcı bulur sanıyorum.Fotografları yakında ekleyeceğim.Soru,görüş ve önerilerinize açığım.Selametle

harika...hem makina hem sen...:wiinkk:makinan hayırlı uğurlu olsun...bizde fuarda görücez 2 haftadan inşallah...:cat:

benim boy 1.90..kilo 122...herhalde bana gelmez...merak ettiğim Amerikada Hondaya ait commuter sınıfı makina varmı...talep durumu nedir...Amerikalılar küçük hacimde ne kullanır...125-150 vitesli sınıfında...Kymco SYM Hyosung TVS gibi ürünlerin yeri nedir...

mesela ben cbf 150 ye biniyorum...orada bu hacimde en çok ne tutuluyor...:rendeer:

Öncelikle tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Kusura bakmayın cevap yazamadım,ağır gripten antibiyotiklerle kurtulmaya çalışırken anca yazma fırsatı bulabildim.mete_han arkadaşım,güzel yorumun için sanada ayrıca teşekkür ederim,soruna gelince naçizane yanıtlamaya çalışayım.Öncelikle senin boyutlarında birisi için biraz ufak kalacağı aşikar.kusura bakma:)125-150 cc küçük hacimli,vitesli commuter yada sport sınıfına gelince;burada MALESEF üreticiler piyasaya bu cc de motor sokmuyorlar yada sokamıyorlar.Avrupada olan birçok ufak cc makina burada yok.Misal cbr125 vs.Burada da tartışma konusu oluyor bu olay çünkü sport tarzına adım atacakların başlangıç motoru olarak göz atabilecekleri seçenekler çok az.Bu gerçeğin ışığında Ninja ex250r nin pek fazla rakibi olmadığını söylemek zor olmasa gerek.Onun dışında Kymco SYM ye yetkili bayilerde rastladım ama yollarda hiç görmedim.hyosung ise gt250r ve 600r ile piyasada.Bu arada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim;motorsiklete ayrılan bütçeyle çok rahat sağlam otomobil alınabilir burada.Neden düşük cc motor yok sorusuna verebilecek bir cevap düşündüğümde aklıma hemen işin mali portresi geliyor tabi.Bilindiği üzere türkiyede önceden büyükler satılmaz diye düşük cc makina getirmeyen üreticiler,son birkaç senedir bazı 125-250cc arası makinaları piyasaya sokarak nabız yokladılar ve genel itibariyle olumlu geri dönüş aldılar.Burada da üreticilerin aynı politikada olma ihtimalleri yüksek.Amerikalıların genel olarak ebatlarının yukarda olması ve özellikle BÜYÜK MAKINE merakı üreticilerin piyasaya düşük cc motor sokmamasını sağlayan gerekçelerden diye düşünüyorum.Biraz iyileşeyim birkaç resim daha ekleyeceğim nasipse.Herkese kazasız belasız yolculuklar dilerim.Selametle.

Son düzenleme:
Öncelikle tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Kusura bakmayın cevap yazamadım,ağır gripten antibiyotiklerle kurtulmaya çalışırken anca yazma fırsatı bulabildim.

geçmiş olsun...antibiyotik hikaye...bak ben şunu kullandım..ağır gribal grip ve burun akıntısı ertesi güne kalmadı...çok etkili ama yan etkisi fazla...aşırı uyku veriyor...ve kalp çarpıntıları yapıyor...şeker hastalarına yasak...Amerikada yasaklandığını duydum...ilaç limon aromalı toz...ılık suda içiyorsun...adı tylol hot...bi sor eczaneye...belki işine yarar...çok etkili...limonata gibi içiyon...:cat:

http://www.nobel.com.tr/urunimg/Tylol_hot_kutu.jpg

mete_han arkadaşım,güzel yorumun için sanada ayrıca teşekkür ederim,soruna gelince naçizane yanıtlamaya çalışayım.Öncelikle senin boyutlarında birisi için biraz ufak kalacağı aşikar.kusura bakma:)

bende PANDA sınıfında olduğumun farkındayım...AYU nun kuzeni panda...:p

125-150 cc küçük hacimli,vitesli commuter yada sport sınıfına gelince;burada MALESEF üreticiler piyasaya bu cc de motor sokmuyorlar yada sokamıyorlar.

yani bu demek oluyorki küçük cc pek yok...

Avrupada olan birçok ufak cc makina burada yok.Misal cbr125 vs.Burada da tartışma konusu oluyor bu olay çünkü sport tarzına adım atacakların başlangıç motoru olarak göz atabilecekleri seçenekler çok az.Bu gerçeğin ışığında Ninja ex250r nin pek fazla rakibi olmadığını söylemek zor olmasa gerek.Onun dışında Kymco SYM ye yetkili bayilerde rastladım ama yollarda hiç görmedim.hyosung ise gt250r ve 600r ile piyasada.

peki senin eyaletde en çok tercih edilen veya edildiğine şahit olduğun scooter..cruser ..chopper.. ss ve sport tourıng nedir...cidden öğrenmek isterim...vaktin olursa yaz lütfen..

Bu arada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim;motorsiklete ayrılan bütçeyle çok rahat sağlam otomobil alınabilir burada.

o zaman araba fiyatları çok düşük orada..nedense...

Neden düşük cc motor yok sorusuna verebilecek bir cevap düşündüğümde aklıma hemen işin mali portresi geliyor tabi.Bilindiği üzere türkiyede önceden büyükler satılmaz diye düşük cc makina getirmeyen üreticiler,son birkaç senedir bazı 125-250cc arası makinaları piyasaya sokarak nabız yokladılar ve genel itibariyle olumlu geri dönüş aldılar.Burada da üreticilerin aynı politikada olma ihtimalleri yüksek.Amerikalıların genel olarak ebatlarının yukarda olması ve özellikle BÜYÜK MAKINE merakı üreticilerin piyasaya düşük cc motor sokmamasını sağlayan gerekçelerden diye düşünüyorum.

evet...obez bir toplum olduğu...obezlerin toplumun önemli bir kısmını kapsadığını okuyorum..aslında bu tip ağır kilolu insanlar genelde yürümeyi tercih etmezler...benim gibi motosiklete ihtiyac duyarlar veya tembellik yaparlar...yani şişkoları düşünerek küçük cc makina orada daha fazla olmalı tezim yanlış...

Biraz iyileşeyim birkaç resim daha ekleyeceğim nasipse.Herkese kazasız belasız yolculuklar dilerim.Selametle.

ok...by...............:cat:

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Motor umduğumdan büyük gözüktü gözüme... Güle güle kazasız günlerde kullan. Allah grenajlarına çizik yüzü göstermesin :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
kazasız gule gule kullan cok begendım.

asm

Tony Montana kardeşim yeni motorun hayırlı,uğurlu olsun.

Allah kaza bela vermesin.

Kawasaki yeşilinden daha iyi bir renge sahip kanımca senin motorun

Siyah ön cam ile öndeki sadelik bir nebze değiştirilebilir bu arada.

abi bu motosiklet çok hoşuma gitt ya türkiyeye gelse artık gt250r tutulmaz bunun yanında ki fiyatı da bence ona göre çok daha makul yani bir yerde kalite var görsellikde eklenince çok iyi olmuş.
hayırlı olsun kardeşim motorun güneş vurmuş kırmızı biraz turuncu olmuş ama turuncu da hiç fena olmamış hani...

valla fuarda bir görelim bakalım inşallah. kararım gene değişti galiba. motorun hayırlı olsun.

asm

abi bu motosiklet çok hoşuma gitt ya türkiyeye gelse artık gt250r tutulmaz bunun yanında ki fiyatı da bence ona göre çok daha makul yani bir yerde kalite var görsellikde eklenince çok iyi olmuş.
hayırlı olsun kardeşim motorun güneş vurmuş kırmızı biraz turuncu olmuş ama turuncu da hiç fena olmamış hani...

Abartıyorsun.

Tutulmasa idi şimdiye kadar tutulmazdı. (rakibi yok diye gözü kapalı atlamaz sonuçta kimse, işin ucunda yüksek bir mebla olunca)

8500, 9 bin ytl verip sıfır motor alacağına 2-3 bin ytl ekler Japon'a binmesini de bilirdi bazıları. :wiinkk:

Gerçi hele bi gelsin Ninja 250 R ve satılsın,ondan sonra konuşmak daha isabetli olur.

bu konuda asıma katılıyorum...kesınlıkle gt250r tutulmus bı motor ama bunda sunada baska secenegının olmaması gıbı nedenlerde var ama hakkaten bı gelsın kawa sonra konusalım bu konuları....

Mersin İl Temsilcisi
Allah kaza bela vermesin kardeşim... hayırlı uğurlu olsun...

Tony Montana: hosgeldin arkadasim. her ne kadar plakayi karalamis olsan da merak edip soracagim: hangi sehirdesin? eger batida veya guneydogudaysan yilin %90inda super motosiklet havasi olacaktir sanirim.

ben 3 yil guneyde yasadim. ama o zamanlar motosiklet tutkum baslamamisti. su anda Turkiyeden oradaki motor fiyatlarini izliyorum ve $8900'a R6/600RR ve $12500'e R1 sifir fiyatlarini gorunce kafami duvardan duvara vuruyorum :) keske o zamanlar motora baslamis olsaydim. burada 2 katindan fazla vermek zorundayiz bu fantastik aletlere.

motorun tekrar hayirli olsun. aynasizlara dikkat et; sen de bilirsin ki en ufak trafik ihlalinde (stop'ta durmamak) cezayi mihlarlar :)

ok...by...............:cat:

mete_han tylol hot vesaire türevlerini kullandım zamanında,iyice almışsan virüsü bu tür şeyler hikaye...en azından bende bir sonuç vermiyor.yoksa antibiyotik meraklısı değilim.hatta karşıyım.neyse.yorumlarına gelince;
-yani bu demek oluyorki küçük cc pek yok demişsin.Scooter dışında 250 cc nin altında motor yok evet.
-peki senin eyaletde en çok tercih edilen veya edildiğine şahit olduğun scooter..cruser ..chopper.. ss ve sport tourıng nedir...cidden öğrenmek isterim...vaktin olursa yaz lütfen..demişsin.Ben doğu yakasındayım,sadece bulunduğum eyaleti değil nerdeyse tüm doğu ve güneydoğudaki eyaletleri gezmiş,bilen biri olarak sana olayı şöyle özetleyebilirim : Büyük hacimli her türlü motor burada tercih edilir.ufaklarla pek uğraşan olmaz uğraşmak isteyende zaten bulamaz.
-o zaman araba fiyatları çok düşük orada..nedense...demişsin.e herhalde düşük.misal 8500-9000$ r6 alıcağına çok sağlam araçlar alabilirsin.zaten bilen bilir arabasız yaşanmaz Amerikada.O yüzden herkesin önceliği arabadır.
-evet...obez bir toplum olduğu...obezlerin toplumun önemli bir kısmını kapsadığını okuyorum..aslında bu tip ağır kilolu insanlar genelde yürümeyi tercih etmezler...benim gibi motosiklete ihtiyac duyarlar veya tembellik yaparlar...yani şişkoları düşünerek küçük cc makina orada daha fazla olmalı tezim yanlış...demişsin obezlik var tabi.ama ben potansiyel motorsiklet alıcılarının yapılı boylu olmalarını kastetmiştim aslında.obezite hastaları bırak motora binmeyi arabaya bile güç bela biniyorlar zaten.dolasıyla düşük cc yüksek cc motor olup olmaması obezleri ne kadar ilgilendirebilir ki?

Türk her yerdeTürk abi..Buralarda plakanın üzerini karalarız hadi de,elin USA'sında sen niye çizdin plakanın üzerini?:silent:

Hemen cevap vereyim: TÜRKÜM-DOĞRUYUM-ÇALIŞKANIM :cherry:
Zaten bu geçici plakam,özel plaka istediğim için aynı gün alamadım bu hafta adresime postalanacak.Ama varsa meraklısı söyleyim plaka numaramı,problem değil:)

Bu arada yorum yapan değerli arkadaşlardan ALLAH(c.c) razı olsun.Kazasız belasız yolculuklar dilerim tüm motorcu kardeşlerime.Selametle

Son düzenleme:
anlıyorum...açıklamaların için sağol...üşenmedne yazmışsın...Türkiyede hangi yiğit yerdensin...ne işin var oralarda...vatana ne zaman dönücen...diye girersem baymış olmayım...yakaladık bırakmayalım bari...buralara gelirsne siparişimiz olur...irtibatı koparmayalım...:queen:

(türk olduğumuz netleşti iyice çıkarın yoksa babane bile selam verme demişler):p

Tony Montana: hosgeldin arkadasim. her ne kadar plakayi karalamis olsan da merak edip soracagim: hangi sehirdesin? eger batida veya guneydogudaysan yilin %90inda super motosiklet havasi olacaktir sanirim.

ben 3 yil guneyde yasadim. ama o zamanlar motosiklet tutkum baslamamisti. su anda Turkiyeden oradaki motor fiyatlarini izliyorum ve $8900'a R6/600RR ve $12500'e R1 sifir fiyatlarini gorunce kafami duvardan duvara vuruyorum :) keske o zamanlar motora baslamis olsaydim. burada 2 katindan fazla vermek zorundayiz bu fantastik aletlere.

motorun tekrar hayirli olsun. aynasizlara dikkat et; sen de bilirsin ki en ufak trafik ihlalinde (stop'ta durmamak) cezayi mihlarlar :)

507rr kardeşim öncelikle teşekkür ederim hoşbulduk.Ben doğudayım şuan.Memphis'ten bir süre önce taşınıp Knoxville'e geldim.Şuan diyorum çünkü Maine'den Louisiana ya kadar bir hat çizersen neredeyse bütün eyaletlerde bulundum ve artık sıra orta ve batıda gibi duruyor:)Dediğin gibi fiyatlar daha uygun burada.07 Kawasaki zx6r 8200$ keza cbr 600rr da aşağı yukarı aynı.Hatta 5k yada 10k da temiz motorları ucuza bulmakta mümkün.Ben Türkiyedeyken 125cc scooterla başlamıştım.sonra vitesliye geçtim hedefim olan 600cc ye geçmeden önceki durağım 250cc ye binmek Amerikada kısmet oldu.Nasipse bir süre kendimi geliştirip yazsonu gibi 600cc ye adım atmak istiyorum.Bu arada trafikte dediğin gibi dikkatli,çok dikkatli olmak gerekli.Ülkemizdeki gibi aman kimse görmez geçeyim kırmızıda diye düşünen arkadaşların büyük çoğunluğuna hemen ilerde paşam bir soluklan önce deyip madalyasını takıyorlar:cherry:cezalarda ateş pahası,caydırıcı,yaptırım gücü var.keşke ülkemizde de uygulansa.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hayırlı olsun, güle güle kullan. hoş ama o kadar para etmez bence.. 4400 usd bişi değilde, 7 den fazla fiyat biçerlerse bence yazık o paraya..

vay benim memlekete (louisiana) bile ugramissan cok gezmissin belli :) ben arabayla ilk 5 ayda 500 papele yakin ceza odemistim anca adam oldum.. sana cezasiz ve gunesli surusler :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar