Bu ilde 2 araçtan biri motosiklet

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
95680.jpg

Nüfus ortalamasına göre, Türkiye'de en çok motosikletin bulunduğu ilimiz bu il. Trafiğe kayıtlı 23 bin 449 aracın 13 bin 350 adetinin motosiklet olduğunu biliyor muydunuz?

Nüfus ortalamasına göre, Türkiye'de en çok motosikletin bulunduğu Kilis'de trafiğe kayıtlı 13.350 motosiklet bulunurken ; bu sayının plakasız, tescilsiz ve Kilis ilçe iken verilen 27 plakalı motosikletler ile 25 binin üzerinde olduğu tahmin eiliyor.

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü 2007 yılı verilerine göre, kentte araç sayısı şöyle sıralanıyor:

13 bin 350 adet motosiklet,
4 bin 355 adet otomobil,
726 adet minibüs,
129 adet otobüs,
893 adet kamyonet,
408 adet kamyon,
2 bin 905 adet traktör,
255 adet çekici,
35 adet özel amaçlı taşıt,
60 adet tanker,
64 adet arazi aracı,
377 adet römork olmak üzere toplam 23 bin 449 araç bulunuyor.

Haber7.com

Balıkesir'de de baya var ben ilk orda binmiştim motora:cat:
arkadaşa dedim bak her 10 a saydığımda bi motor geçecek ki daha 3 d 5 de geçiyodu.Köyün kahvehanesine gittik çete mekanı gibi:queen:
böyle motorları yanyana dizmişler...Ama daha hiçbirinde kask görmedim:pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
orada yasamak ısterdıım.....

abi aynı durum hatay/ iskenderunda bizim burdada aşırı derecede motor var küçük şehir olduğu için motor daha rahat oluyor ama bir okadarda kaza oluyo çünkü çoğu motosikletli kurallara uymuyo :( buda bizi çok üzüyo!!!!

Kilis'te en çok tercih edlilen motosiklet tvs scooty pep,beat,activa 2 kere gittiğim olmuştu motosiklet sayısı gerçekten fazla.

gaziantep ve tüm ilçelerinde motosiklet kültürü çok ama çok eskilere dayanır.50 lik peguot ve diğer mopedlerin modifiyelendirilerek hatta özel 2*50 cc motorların yapılmaya başlandığı yer yine bu topraklardır.özellikle ben de şuna dikkat etmişimdir istanbul da motosiklet servisliği yapan tüm dükkan sahiplerinin nerdeyse tanıdıklarımın yarısı hep gazianteplidir.bu sanırım motosiklete olan sevgiyi ve beceriyi açıklıyordur.

Ne güzel işte... sevinmek lazım tabi ama bilinçsiz süsürcüler de arada kaynar bu arada:)

motor kullanımının yoğun olduğu küçük il ve ilçelerde genellikle kask kullanımı minimum düzeyde..
ne yazık ki..kazada ağır yara alma riski de o oranda yüksek..
artık seminermi yapılır, broşür mü dağıtılır bilmem..
sadece büyük illere yönelik uygulamalar hedefine ulaşmaktan çoook uzak..

25 bin trafiğe kayıtsız sanılıyomuş ama dahada fazla bence

Son düzenleme:
Herkes kendi ilini motosikletci ilan etmis de... Bu isin rekoru her zaman Antalya'dadir.

Nisan 2007 TUIK verilerine gore kayitli motosiklet sayisi: 176.942
Antalya'daki toplam kayitli arac sayisi: 571.747

Orantisal olarak elbette daha iyi olan ufak nufuslu iller vardir Kilis gibi. Ama nufusu 500 bini gecen buyuk illerde kiyaslanacak bir sey yok; 12 milyon nufuslu Istanbul'dakinden bile cok motosiklet var 07 plakali.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Demekki trafik olarak en gelişmiş kültür kiliste :)

Evet arkadaşın da dediği gibi 12 milyon nüfuslu istanbulda motosiklet sayısı gerçekten çok az eğer 2 araçtan biri motosiklet olsaydı ne harika olurdu bea walla

TUIK'in sitesine girip sorgulama yapabiliyorsunuz... Ocak 2007 verilerini yazayim:

il--------motosiklet sayisi
antalya......174.039
izmir.........129.013
manisa......115.775
istanbul.....110.996
hatay..........98.712
icel.............91.804
adana.........88.971
mugla.........82.620
antep..........74.641
konya..........74.442
aydin...........66.926
balikesir.......64.658

asm

Bu kadar çok motor var ama kask takan kaç kişi var acaba

Bizim memlekette de bu tarz(moped,eski rus malı motorlar vb.) motorlara binenler kaskın k'sini bilmez,dağa taşa,bahçelere iyi çıkar diye motor alır ama şükür ki o kadar motor olmasına rağmen kaza vs. olmaz.

Motor sayısına göre motor kültürü oluşmuş diyemeyiz yani :)

Bir Gaziantep li olarak bende biraz yorum ekliyeyim. Kilis ilimiz bir evde 2 hatta 3 motor olduğuna şahit oldum. Yani bir ailede yetişmiş bireyler arasında nasıl cep telofonu varsa o ailenin erkelerinde de ayrı ayrı motor olduğuda gerçek. Kilis te o kadar çok motor kazası oluyor ki; Yaralanmanın haddi hesabı yok. Çünki motora(buna Gaziantep te dahil) kasklı binen helede yazın hiç göremezsiniz.:silent: Ben bile bazen şehir içinde gezerken rastlıyorum. Bazıları soğuktan korunmak için kask takarken, bazıları ona bile tenezzül etmiyor bende baya sinirleniyorum:pr:
şuan zaten Kilis ilimizde eskiden Gaziantep te bulunan motor yasağı kilise kaymış diye bir duyum aldım.(yakın zamanda gitmedim) Belli başlı caddelerine (anca 2-3 tane) motor giremiyormuş. Ama bana mantıklı gelmedi. Her evde iki yada üç tane olan motorları zor yasaklarlar.

umarım kısa zamanda sadece kask la değil diğer koruma ekipmanlarını da giyerler. Çünki ben hadi montu geçelimde dizliği gören uzaylı görmüş gibi bune acaba diye dönüp bir daha bakıyor.:pale:kusura bakmayın çok devrik cümle kullandım sanırım. Kazasız,belasız, iyi sürüşler. Gaziantep Mt

Son düzenleme:
Nüfus ortalamasına göre diye açıklamada belirtilmiş zaten. Birde anlayamadığım Gaziantep deki motor yasağının oluşu (önceden) ne için motor yasağı vardı orda? Birde bu yasak neden kilise kaydırılsın?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar