95 mi yoksa 97 mi

ya ben de bişi soracam ben 95 kullanıyorum ama benım motor bu aralara baya teklemeye başladı ne den acaba

yakıt yada ateşleme sistemi arızası olabilir. kilometreye bağlı kurumlaşma olabilir. yakıt kötü olabilir. ilk çalışmadan sonra beli bir süre soğuktan dengesiz çalışma olabilir. olurda olur..

bende 95 oktan alıyorum ama arada değişiklik olsun diye depoyu süper le dolduruyorum performansda bana göre değişiklik oluyor.
Ama süper aldığımdada yakmada fazlalaşma oluyor
Örn: Kurşunsuz:550km
Süper: 400km
bukadar fark edeceğini sanmazdım ama aynen böyle oluyor ama gerçekten motorun performansı ve sesi çok değişiyor

ben sürekli motoruma 98kurşunsuz alıyorum bunun zararı olurmu (asya 150 t1)
hem kesene hem motora zarar

bende 95 oktan alıyorum ama arada değişiklik olsun diye depoyu süper le dolduruyorum performansda bana göre değişiklik oluyor.
Ama süper aldığımdada yakmada fazlalaşma oluyor
Örn: Kurşunsuz:550km
Süper: 400km
bukadar fark edeceğini sanmazdım ama aynen böyle oluyor ama gerçekten motorun performansı ve sesi çok değişiyor
aradaki muazzam fark benzinin tam olarak yanmamasından kaynaklanıyor kompresyon yetmiyor

Son düzenleme:
pahalı olan 97 oktan her zaman motor için iyidir niye pahalı olduğu için

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben tüm benzinleri test ettim ve kesinlikle tavsiyem: BP Ultimate Kurşunsuz. Başka lafa gerek yok, kullanın gorun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İster 95 ister 98 olsun ama 3 lira 8 kuruş olmuş bu nedir yaw,aldı başını gitti bakalım yaza kadar gayret gösterip belki litresini 5 lira yaparlar.Ne güzel olur demi insanlar heryere yürürler hemde spor olur.

arkadaşlar 95 oktanda bide motorsikletlerde az kurşun içeren benzin veya katkılı benzin kullanılmalımıdır acaba yoksa kurşun suz benzimi iyidir arbalarda 1994 öncesi kesinlikle kurşunlu benzin veya yani çıkan şu katkılı kurşunsuz benzin öneriyorlar teknik nedenle yani bu çin motorları veya eski motorlarda bu şekilde üretilmiş olmasın belkide katkılı benzin kullanmalıyız bilgisi olan varmı?

arkadaşlar ben bi kere shell in 100 oktan ını almayı düşünüorum bi abim tavsiye etti arabaya koydum baktım arabaya uçuyo dedi:mrgreen:

arkadaşlar 95 oktanda bide motorsikletlerde az kurşun içeren benzin veya katkılı benzin kullanılmalımıdır acaba yoksa kurşun suz benzimi iyidir arbalarda 1994 öncesi kesinlikle kurşunlu benzin veya yani çıkan şu katkılı kurşunsuz benzin öneriyorlar teknik nedenle yani bu çin motorları veya eski motorlarda bu şekilde üretilmiş olmasın belkide katkılı benzin kullanmalıyız bilgisi olan varmı?
Eski motorlarda kurşunlu benzin kullanmak lazım ama bulmak pek kolay değil artık. Motorumda eskiden normal ve süper varken süper kullandığım zaman daha performanslı oluyordu (normal benzine göre). Kurşunsuz çıkınca biraz vuruntu yaptığını farkettim ve bir süre daha süper kullandım. Artık süper de bulunmuyo mecburen 95 kurşunsuz kullanıyoruz. PO nun potasyumlu 95 oktan benzinini de denedim ama pek beğenmedim. Daha sonra motorun avansını falan bir elden geçirttim şimdi 95 le düzgün çalışıyor.
Bizdeki bu yüksek oktan takıntısıda oldukça yersiz aslında. Apollo projesinde astonotları aya götüren roketler Nafta çözeltisiyle çalışıyodu (sıvı haldeki naftalin). Asya ülkelerinde dha düşük emisyon oranlarına sahip olduğu için 91 oktan benzin kullanımı teşvik edilmektedir. Yüksek oktanlı benzin kullandığınızda ğer motorunuzun kopresyon oranı 12:1 den küçükse tam yanma gerçekleşmez ve havaya daha fazla miktada karbonmonoksit salınmış olur.
Kompresyon oranınız 12:1 den büyükse bile enjeksiyon sisteminiz motorun karışım değerlerini algılayıp enjeksiyon sistemini buna göre düzenleyecek donanıma sahip değilse performans farkı elde edemezsiniz (97 oktanın üzerindeki oktanlarda yada performans arttırıcı katkıları olan benzinlerde)

Son düzenleme:
sizce motorsikletlerde katkılı 95 oktanmı kullanmalıyız yoksa kurşunsuz 95 oktanmı? hangisi iyiydir yoksa motora göre değişirmi mesela çin motorsikletleri japon motorları avrupa motorları veya yılına göre değişirmi 2004 ve ötesi kurşunlu veya katkılı diye bilirmiyiz....??????? Yucika çok güzel açıklamışın anlaşılıyoki sen bu işi iyi biliyosun bilgiler için teşekkürler..

Tabi asıl merak ettiğim kendi motorsikletim Mondial 125kt acaba bu motorda katkılı 95 oktanmı yoksaa kurşunsuz 95 oktanmı şu şüpesiz ki kesinlikle 95 oktan hata 93 bula bilirsek bence daha iyi benim motorda katalizörde var ama ne kadar yararlı tartışma konusu..
tabi önemli olan subap ve gömlek piston gibi aletlerin nasıl maddeyle yapıldığı süper benzine göremi tasarlandı yoksa kurşunsuz benzine göremi bildiğim kadarıyla kurşunsuz benzin le çalışan motorları sert maddeyle yapılmıştır türkiyede 1994 ten itibarenüretilen tüm arabalar böyle bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:
@ xufuk
95 kurşunsuz kullanman gerekir. Katkılı 95 oktanlık benzin kurşunlu benzin isteyen eski motorlar için faydalıdır. İçindeki potasyum katkısı aynı kurşun gibi vuruntuyu önler ve çevre için daha zararsız bir maddedir. Yeni motorların hepsi kurşunsuz benzine uygun üretilmektedir. Aslında şimdiki kurşunsuz benzinler eski kurşunlu benzinden daha iyi rafine edildiği için eskiye göre vuruntu yapma ihtimalleride dah azdır. Öyle olsaydı 56 model motorumun düzgün çalışmaması gerekirdi. Benim motorun kompresyon oranı zaten 9:1 civarında bu oranda 95 kurşunsuzun güvenle kullanılabileceği bir oran. Eskiden niye kurşun katılıyodu sorusunun cevabı da sanırım yeterli rafinerizasyon yapılamadığı için üretilen benzinin tutuşma sıcaklığı şimdikinden düşük oluyodu.

başka motorları bilmem ama benim servis sürekli 98 kurşunsuz kullan diyor motorun içini temizliyormuş yanıcılığı daha iyi olduğu için 95 kurşunsuz aldığım zaman 10 km süratte ve çekişte düşme oluyor akpetten 98 alıyorum devamlı shelli hiç sevmedim verim alamadım po iyi opetten hiç almadım daha yakında olmadığı için

Motorunun komp.oranı 11.5 ve üzeriyese rahatlıkla 97 kullanırsın eğer düşük sıkıştırmalı motrda kullanırsan yanma odaları dahil KURUM bağlar ve geri çalış
ma kaçınılmazdır.
Ama benim zaman zaman uyguladığım şeyi tavsiye edrim 4-5 depoda bir
enektör ve sübap temizleyici ciddi markaların katkısını eklersen yakıt sistemin
sibopların sağlıklı çalışmaya devam eder.

Yucika tekrar sana teşekkür ederim motoru aldığımdan beri bu konuyu düşünüyordum beni aydınlattığın için sağol 95 oktan kurşunsuz benzine devam edicemm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar