Gümerdiğin, Çankırı, Kalecik Gezisi

Merhaba arkadaşlar.Pazar günü Çubuk'tan Tolga ile çıktık yola.Kafamdaki rota aslında sadece Gümerdiğin gölü ve Şabanözüne gidip dönmek idi.Ama evdeki hesap çarşıya uymadı.Ve aşağıdaki rut oluştu.Toplam 271 km.yaptık.

ankrgezigzergahex1.png

Yoldan kareler,
spa1008ip8.jpg

İlk molamız ihtiyaç molası. yol kenarında yöresel ürünlerini satan köylü vatandaşlarımız,
spa1010cm9.jpg

Tolga'nın resminide koyalımmm :cherry:
spa1009pn0.jpg

:queen::queen::queen: oneeeeeee yeni dökülmüş mıcırrrrrrr
İlkönce tereddüt etsemde yavaş yavaş deh dehh karaoğlan dedik yürüdük.Maşallahı var Karaoğlanın banamısın demedi.
spa1011kf9.jpg

Göl göründüüüüü
spa1012ke5.jpg

Google Earth'den baktığımda bu kadar büyük değildi bu göl yavvv. biz gelene kadar büyümüşmü acaba:silent::cherry:
spa1013lc9.jpg

spa1014wq6.jpg

spa1015we4.jpg

Ve canlı olarak balık tutma anına şahit olduk.Adamlar sanki surlara top yerleştirir gibi 10 tane olta dizmişler.Mubarek gün av mı olur kardeşim yazık hayvanlara yaaa :pr:
http://www.youtube.com/watch?v=4BN80pYWo9E

Gölden ayrıldık ve Şabanözü'ndeyiz.İşte burda evdeki hesabın çarşıya uymadığı an... Şimdi geldiğim yoldan geri dönsem 1 saatte evdeyim diye düşündüm.İftara kadar vakit geçsin diye bastım Çankırı'ya.

spa1018cc9.jpg

spa1019oo1.jpg

spa1021cj6.jpg

spa1020qb1.jpg

Mola mola... yemeden içmeden de molamı olur dersiniz :cherry: olsun oruçlu gezinin sevabı daha fazladır umarım :cherry:

spa1022hq5.jpg

Şimdi hem oturuyorum hemde içimden hesap yapıyorum.Çankırı'ya kadar geldik çıkalım Ilgaza.Bastım Ilgaza dogru.Ama oda ne :queen::queen::queen: gene mıcırrrr hemde taze taze yeni döküyorlar.Korgun'un girişindeki petrol istasyonuna girdim Ilgaz kaç km. dedim 30 km. dedi. 30km. de oteller toplam 60 km dedi.Ama işin acil değilse gitmeni önermem dedi.Daha dün burda bir motorcu kaza yaptı mıcırr yüzünden kolu kırıldı dedi.Zaten benimde gözüm kesmedi çünki aşırı tozlu yol vede yeni atılan mıcırın üstünde gitmek ne kadar sağlıklı olurki! Hemen döndüm geriye.

Ve Kalecik'teyiz.Kalecik'in girişi.
spa1023ee5.jpg

Kalenin zirvesi
spa1024bh0.jpg

Karaoğlan yoruldu sanırım yumuşak toprağı görünce oturuverdi olduğu yere bende öylece bıraktım dinlendi biraz.Bende foto çektim.

spa1027ux2.jpg

Kaleden Kalecik manzaraları...
spa1025js2.jpg

Şanlı bayrağımızı ve Atamızın heykelini zirveye layık oldukları en yüksek yere yapmışlar.Tebrikler ve teşekkürler Kaleciklilere:rendeer:

spa1026pk5.jpg

Kaleden inerken
spa1029gj7.jpg

NOT:
Kale restorize ediliyor.İnşaat sahasına girmeyi yasaklamışlar.Bizim gittiğimizde kimse yoktu bizde girdik.Kaleye çıkmak göründüğü kadar kolay değil.:queen:Kendinize güveniyorsanız çıkın.:bounce:Uyarmadı demeyin.:rendeer:
Başka bir gezide buluşmak dileği ile hoşcakalın.....

Cok Güzel Kareler.Korumalarnızn Tam OLması Hıoşuma gitti Burda Cogu REsmde Bu Kadar detaylı malesef goremıorum.=)

Güzel gezi olmuş. Gümerdiğin göleti Ankara'ya kaç km?

Cok Güzel Kareler.Korumalarnızn Tam OLması Hıoşuma gitti Burda Cogu REsmde Bu Kadar detaylı malesef goremıorum.=)

İlk motorum cbf 150 ye 3.250 ytl korumalara da 1.750 ytl verince çok zoruma gitmişti ama gerçekten değdi.4 mevsim korumasız kullanmıyorum.Herkesede öneriyorum.

Güzel gezi olmuş. Gümerdiğin göleti Ankara'ya kaç km?

Yaklaşık olarak 80 km. arkadaşım.

Son düzenleme:

szr

Eline sağlık ; bişey dikkatimi çekiyor yaptığın gezilerde genelde zirvelerde sin:p
Sanırım TA lar yüksekten uçar hesabı:)

Teşekkürler. Ben de bigün oltayı alıp gidebilirim. Oltayı da atıyoruz ya hep boşa:)

Geçerken haber ver beraber gidelim ama ben balık tutmayı sevmem çok sıkıcı bir iş bekle bekle... sen tutarsın bende yerim.:cherry:

Eline sağlık ; bişey dikkatimi çekiyor yaptığın gezilerde genelde zirvelerde sin:p
Sanırım TA lar yüksekten uçar hesabı:)

Çevremde zirve kalmadı çıkacak artık şehirlerarası bakacağız.Yüksekte olmak heryeri yüksekten seyretmek daha huzur veriyor insana.Daha bir özgür oluyor insan.Ne bileyim bana öyle geliyor.

Son düzenleme:
ben de bu cbf150, ne kadar iriymis derken sonradan CBF150 nin kullanici adi oldugunu farkettim :)

(gümerdigin / ne acaip isim ) yollarda micirmis, micirda sürüs zor olsa gerek

güzel paylasim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar