@siyahlimuzin hoşgeldin tekrar.
Geldiğine göre kaldığımız yerden devam edelim.
Branşın işitme engelliler olduğuna göre; Özellikle Adana'da engelli kişilerin meslek edinimleri konusunda birçok eğitim faaliyeti düzenlendi. Mesela, muhasebeciler odası ve Tekev (Teknik eğitim Vakfı) işbirliği ile bilgisayarlı muhasebe, süs bitkileri yetiştiriciliği eğitimleri verildi. Bu eğitimler Avrupa Birliği fonlarından karşılandı. Ancak son zamanlarda, basından takip ediyorsunuzdur, bu fonlardan yararlanılabilmesi için projelerin hazırlanmadığı yönünde yakarışlar mevcuttur. Elimizde, eğitimciler var. Türkiye çapında etkin bir site ve siteye gönül vermiş motorcular var. Türkiye'de tam yerine oturmamış bir motosiklet satış, servis, sigorta, sektörü var. Öyleyse, sizlerin belirleyeceği kriterler doğrultusunda, bu kişilerin mesleki eğitimlerini sağlanması, sektörde isterlerse severek icra edebilecekleri bir mesleğin öğrenilebilmesi adına neler yapabiliriz? Burada epey eğitim fakültesi ve teknik eğitim fakültesi arkadaşlar var. Bu kişilere meslek kazanımı konusunda neler yapabiliriz?