İst-Tekirdag-İbrice-Assos-Ayvalik-Erdek-İst...
Selamlar arkadaşlar...
Kimseden bir ses çıkmayınca gezimle ilgili bikaç not ve resim koymayı uygun gördüm;
Sürücü: 2 kişi (nişanlım ve ben)
Motor: SYM gts 250
Süre: 10 gün
Yapılan km:1200km
Alınan benzin tutarı:127,00ytl
İstikamet: İst-Tekirdag(1 gece)-İbrice(1 gece)-Assos(1 gece)-Ayvalık(5 gece)-Erdek(1 gece)-İst
Toplam masraf: 1000ytl
1.Gün;
Saat 19,30 İstanbulda çıkış otobandan çorlu üzerinden Tekirdag'ına varış...

Gece tekirdag'da konaklama...
2.GÜN:
Sabah 8,00'de hareket ve malkara-keşan-mecidiye köyü üzerinden ibrice'ye varış;

İbrice Uzunkum'da dalış kampında 1 gece konaklama...
3.GÜN:
Keşan-Çanakkale-İntepe-Ezine-Ayvacık üzerinden Assos'a varış;

Assos'ta liman tarafındaki bir kampta 1 gece konaklama..
4.GÜN:
Akraba ziyaretini bahane ederek Babakale-Geyikli-Ezine-Ayvacık-Küçükuyu-Edremit üzerinden Ayvalık'a varış... Yaptıgımız en güzel ve zor yoldu :cat:
Babakale;

Geyikli Yolu;
Ezine-kaz dağları;

Karanlıga kaldıgımız için azami dikkat minimum hız diyerek devam ettik; Ve bu anda maxiscooter'ın dezavantajlarını yaşamaya başladık,en büyük tehlike küçük jant ve büyük çukur...Bunu yaşamamak için çok ama çok dikkatli gittik...
Gece saat 22,00 sıraları Ayvalık'a varış;
5-6-7-8.GÜN:
Ayvalık ve cunda civarında gezerek ve güneşlenerek geçti;
Uzun yol sonrası ilk bakım ve yağ değişimi;

Ayvalık ve cunda yollarından birkaç kare;

Diğer bir motorsiklet sitesinden bir arkadaşla karşılaşmamız;
9.GÜN:
Edremit-Balya-Gönen-Edincik üzerinden Erdek'e varış...Bu yol oldukça tenha ve zevkliydi, köylerin içinden gezerek gittik, yol kalitesi iyi sayılabilecek seviyede ve bol bol yeşillik arasından geçtik...
Yoldan birkaç kare;
10.GÜN:
Ve Eve dönüş; 9.45 hızlı feribotu ile bandırmadan yenikapı'ya ulaştık;
Gezi ile ilgili birkaç not;
Fazla ayrıntı yazamıyorum cünkü burası bi gezi forum sayfası değil ama birkaç not eklemek isterim;
Öncelikle yapmış oldugum 1200km yol boyunca en küçük bir teknik sorun yaşamadım. 2 kişi, dolu bir 46lt topcase, dolu bir koltuk altı bagajı olmasına ragmen motorun dengesi cok güzeldi, hem artçı hemde sürücü olarak söyleyebilirimki koltuk rahatlıgı ve konforu üst sevide, ikimizde hiçbir şikayet cekmedik uyuşma sıkışma batma gibi bir problem yaşamadık ki hatta artçı olarak yolculuk cok daha zevkliydi :mrgreen: özellikle keşan-çanakkale arası şiddetli rüzgarda yolculuk yaptık o anlarda motoru kontrol etmek oldukça zor oldu ve yorucuydu ancak motorun dengesi hiç kaybolmadı ve bana ağırlıgı ve yol tutuşuyla yardımcı oldu diyebilirim.
Yakıt tüketimi oldukça tatmin ediciydi ortlama 30 ytl benzin ile 290km gidiyordum. 2 kişi ve full ağırlık için beni memnun eden bir rakam oldu.Yalnız bir keresinde 37 ytl lik benzin aldım! bana oldukça fazla geldi rezervi'de kullandım sanırım

. hızlanma ve ataklık açısından 250cc için yeterliydi ancak sollamalarda oldukça çekingen kaldıgımı belirtmek isterim. 100km hızı hiç geçmedim geçemedim(rüzgar nedeniyle)...
Şimdilik arktarmak istediklerim bunlar, eger uzun yol ile ilgili merak edilenler varsa yardımcı olmaya çalışırım...
Saygılar...