Ben de buralardayım ama yazmaya pek fırsatım olmuyor...
Taktığım sis lambaları ile ilgili kullanım raporu vereyim bu arada... Sis farlarını hatırlarsanız 37,5Wx2 şeklinde yapmıştım ama gelin görün ki sağdan soldan biraz araştırıp edindiğim bilgiye göre bizim YBR'nin alternatörü 4-5bin dolaylarında yaklaşık 115W güç üretiyor. Bu da şöyle birşeye denk geliyor
35w ön far+ 75W sisler+ 5W ıvır zıvır gösterge falan = 115W, yani bizim akü bu durumda sisler açıkken hiç dolmayacak sürekli aküden yiyecek ve bir yerde cortlayacak

Bu durumu farkedince (yani cortlamadan) far ampüllerini bulduğum 27W'lıklar ile değiştirdim. Byle olunca 35W ön far+ 54 W sis + 5 W ıvır zıvır = 94W dğerini elde ettim ki kalan miktar da akü dolumu için yeterli. Bu 27W'lıklarla EMOK festivaline de gittim ama yine de kısa süreli lazım olduğu durumlarda kullandım. Bunun dışında geldiğimden beri sadece geceleri yarım saatik iş dönüşümde kullanıyorum, herhangibir sorunum şimdilik yok. Yalnız uzun süreli kullanmak hem alternatörü hem de regülatörü sürekli yük altında bırakacağından dikkatli olmak lazım...:bounce: