Arkadaslar Emoka bende gelmeyi istiyordum ama maalesef aylardir okulumun sinavlari motorumun km sinde tik oynatmayacak duzeyde.. temmuz 4unde bitiyor finallerim, emokta gorusmek vardi , hazirlik asamalari ,planlar gorusmeler ...vs cok guzel olacagi kanaatindeyim , keyifli en onemlisi kazasiz belasiz guzel ve ornek bir gezi olmasi dilegiyle ..
Birde ulkemizdeki motosiklet kulturu motosikletcilar arasinda gelisme gosterdiginidusunuyorum , araba kullanicilari bunun hic mi hic farkinda degiller.Gerek basin, gerekse ulke yoneticilerimiz, yillardir motosikleti onemli ve gerekli bir arac olarak kullanimini tesvik etmek yerine ,kostekliyorlar . Bunun icinde gercekten etkili bir tepki olusmadigini goruyorum,ve motosiklet kullanmak sadece gezilere gidip eglenmek ...vs degil .cunku ;hangimiz -3 yil sonra oleceksin eger motosiletkullanirsan ! kullanmaz isen 70 yasinda yada herneyse dahacok yasayacaksin. dense UZUN yasamayi tercih etmez. Bunu neden soyledim ,son zamanlardaki aci kayiplarimizdan sonra...
Bu yuzden bu gibi festivaller ,organizasyonlar ; birlik olabilme tolu tepki olusturabilme ,kisaca MOTOSIKLETI DAHA HAYATA BAGLI kilmada ,önayak olabilcek onemli organizasyonlar. Ve son 3-5 yildir bu motosiklet klupleri uye toplamak,egitim....vs konusunda guzel yol katetti ama toplu bir hareket olamadi ,henuz 1-2 yil once vergiler artti ,bazi sehirlerde motosiklet giremez levhalari... Bence ulkemizde motosikleti sadece `MOTORCULAR~ biliyor gerek Devlet gerek araclar,insanimiz motosiklet suruculerinin 2 tekerde aslinda ip uzerinde akrobasi yaptiklarinin farkinda degiller!
Birlikte ve Bol Katilimli Motosiklet ,tepkisine ihtiyacimiz oldugunu dusunuyorum.Emoktada bunun konusuldugunu ve asama kaydetmesini gormek isterim, yoksa ilerki yillarda ,yolumuzdaki yag mazot gibi engellere kat kat fazlasi eklenecek.. son zamanlarda Kazalarda hayatlarini kaybeden motosiklet arkadaslarima allahtan rahmet diliyorum,o kazada onun yerinde bizde olabilirdik, nekadar hic olmayacakmis gibi gelsede!