Abimsin.
Gelemesemde gönlüm orda bir yerlerde olur
Ehliyetsizliğe karşı bi insanım şahsen, hiç bir şekilde koruma kask ve ehliyetsiz sürüşü desteklemedim şimdiye kadar desteği bırakın töleranslıda bir tek mesaj atmadım, ehliyetsiz motorcu başlıklarında negatif yorumlar yaptım kendimce, bunları okurda o kişi belki etkilenir alır ehliyetini diye.
Ancak Ümmet Perkitan'a bu saatten sonra bunları söylememeli, kırmamalı onu, kitap olucak o yaşamışlığı zedelememeli.
birşeyleri geride bırakmış, pırıl pırıl bir yolculuk hatırası var arkasında binlerce km ile dolu. Onun motorculuğunu sorgulamak benim ne haddime,
ehliyetsizliğe, kasksızlığa, korumasızlığa karşı modern bilinçli motosiklet sürücüleriyle dolu yollar hayal eden bir motorcu olarak ben bunu yapamam. Ne çapım nede bu adamın arkasında dağ gibi duran yol anıları buna izin vermez. Kendisini kanıtlamaktan öteye gidip yüzlerce insana ulaşmış, yapılan bu yoldan hiçbir maddi gelir sağlamamış, sadece insanlar ona bir şekilde ön ayak olmuşlar, gününü kurtarmış yoluna bakmış, devam etmiş. bu hatıra ehliyetsizlikle eleştirilemez.
ümmet abi bu zamana kadar ehliyetsizdi diyede, bunu görüp ehliyeti bende almayayım o zaman diyen adam benim gözümde zamanında "Bu aksam ölürüm" adlı parcayı dinleyip etkilenen ve intihar etmeye kalkan insandan farksızdır. Zaten o ehliyet alsada tehlikeli olabilmektedir, doktora görünmeli, ilaçla tedaviye başlamalıdır.
Artık ehliyetli bir yolcu abimiz. bu zamana kadar gittiği yolun daha ne kadarını gidecek, neler yaşayacak, neler fotoğraflanacak, konuşulacak bunlar düşünülmeli, teknik detaylarda takılınarak, onu üzmenin ve yaşı itibariyle germenin manası yoktur.
Ümmet abi mihenk taşı gibi adam camia da. normal yada yeni bir motosiklet kullanıcısından bahsetmiyorsun ? bu zamana kadar da keyfi olarak ceza yemeye arzulu bir bünye olduğu için almamış değildir elbet? Vardır bir nedeni? Yoksa öylemi düşünüyorsun? Tanıyorsun onu, her gün gittiği yerlerden çektiği fotoğralara bakıyor, yazılarını okuyorsun, neden sert bir duruş sergileyip standart bir tavır koyuyorsun
entellektüel kimliği yok, senden benden gibi görünseden yaptığını anlamaya çalışmıyorsun, çözemiyorsun. Çözülmezlerin adamı o.
Her motorcunun "O gün gelsede şöyle çıksam yollara, bitmese o yollar,gitsem gitsem.." diye aklından geçirdiği şeyi yaptı o. Enseside kalın değilken hem. cesaret ve özgürlüğün karışımı özgür bir ruh o, motorcuya görsel ve işitsel hazzın dışında ruhsal bir destek, bir tad, kafasındaki imaja bir örnek, işine gücüne odaklanmış, zaman ayıramayan motorcuya o rüzgarı hissettiren bir birey oldu. altar egolara hitap etti hep. Tozuda yuttu, düştüde, parasızda kaldı, üşüdüde, ama bütün bunları yollarda yaşadı o. Evde, caddede, parkta, eşiyle, kardeşiyle, değil. Motosiklet ve asfalt vardı. Birde o. Bu özveriye bu cesarete kimse gölge düşüremez. ehliyeti var-yok boyutunda değerlendirilecek bir motorcu sıfatının üstünde bir ünvanın adamı olmuş o artık. Yaşa değil bunlara
SaygI duymalı..
birinci tekil şahsa yönelik oldu yazı. konuyla ilgili farklı düşünen ve yorumlayan motorcu arkadaslarım üstlerine alınabilirler. Cansınız, canansınız