Mehmet Tezkan'ın Kuryeler hakkındaki yazısı

Gasp, kapkaç, hırsızlıktan sonra şimdi de motorlu kurye terörü!..

Büyük kentlerin derdi bitmiyor..

Her gün yenileri ekleniyor..

Gasp dedik..

Kapkaç dedik..

Hırsızlık dedik..

Başka..

Tinerciler var..

Baliciler var..

Yol kesme, adam soyma, para çarpma..

Bütün bunlar yetmezmiş gibi listeye bir de motorlu kurye terörü eklendi..

Abartmıyorum..

Küçücük motorlarıyla trafikte resmen terör yaratıyorlar.. Hiçbir kurala uymuyorlar..

Araçların arasından zikzak yaparak tam gaz gidiyorlar..

Ters yöne dalıyorlar..

Hemen hemen her gün yol ortasında yatan bir kurye görüyorum.. Araç sahipleri pür dikkat.. Önündeki, yanındaki diğer araçlardan çok her an önüne fırlayacak motorlu kuryeyi kolluyorlar..

Panik içinde araba kullanıyorlar..

Tamponun ucuyla dokundun mu.. Al başına belayı.. Adam tepe taklak caddenin ortasında..

Hani bir şey olmasa bile hırgürü yeter.. Sonra.. Kavga etmek, dayak yemek riski de var..

Bir kurye kaza yaptı mı beş altı kurye anında üşüşüyor..

Çete gibiler..

Kafa tutuyorlar..

Para istiyorlar..

Haklı olmanızın hiçbir önemi yok.. Güç onlarda..

Sayıları o kadar çoğaldı.. O kadar azıttılar ki.. Diyelim trafik çok tıkalı.. Arabalar neredeyse tampon tampona ilerliyor.. Kurye bakıyor yol yok, hemen kaldrıma çıkıyor.. Yayaların arasına dalıyor..

Bir de utanmadan korna çalarak yayalara çekil diyorlar..

Çekil ben gececeğim..

Tamam.. Kurye sistemi büyük kolaylık..

Bir yere bir şey mi yollayacaksın..

Çağır kuryeyi bir saat, iki saat sonra istediğin adreste olsun..

Veya evde canın lahmacun mu istedi.. Kebap mı yiyeceksin..

Veya hamburger..

Pizza..

Ev yemekleri.. Ne arasan var.. Siparişi veriyorsun.. Yarım saat içinde sofranda..

Bütün bunlar iyi de bu motorlu dağıtıcıların trafik terörü yaratması için bir neden değil ki..

Sayıları çoğaldı dedim..

Resmen sektör oldular..

Talep o kadar fazla ki hayatında bisiklet kullanmamış bir genç bile, bir iki denemeden sonra motorun üstüne atlıyor, kent trafiğine çıkıyor..

Paldır küldür gidiyor..

Tarlada gibi..

Peki durum buysa trafik polisleri neden engel olmuyor?

İşte bunu anlamış değilim..

Trafik polisleri kuryelere bakmıyor bile.. Onları araçtan saymıyor.. Ters yola girdiklerinde, kaldırıma çıktıklarında, kırmızı ışıkta durmadıklarında ceza vermiyor..

Hal böyle olunca da..

Hepsi birer Ali kıran baş kesen oluyor..

Kaynak: Vatan Gazetesi -- Mehmet Tezkan
131.jpg

------

Yorumu size bırakıyorum...

katılıyorum tamamı olmasada bi çoğuna fakat özelliklede kebapçıların kuryeleri konusunda kesin haklı ben hergün bikaçtanesine çarpmamak için zor atlatıyorum ...

Süper Moderatör (BBRR)
kendi yapamıyoya ..ondan .. kesin kendide günde en az 30 kural ihllai yapıyodur.. ama kuryelerin bir kollayanı savunanı bir meslek odaları yokya ..bide elinde basın gibi bir silah varya ..vurun abalıya..biz senelerce çok çektik arabalardan halada çekiyoz .

Kuryeler en kısa zamanda bir meslek odası kurup bu gibi yazıları yazanları tazminat ödemeye götürmeli..

kapısında 30 dk içinde gelmeyen pizza ve benzeri siparişi olduğunda o kişiyi merak ediyorum. pizza kuryesi trafik kurallarına uyduğum için geciktim dese vereceği cevabı yine köşesinde yayınlar mı?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yahu iş kuryelere kalana kadar.. Herkes kazmanot dolmuş şöferlerini yada bıçkın? taksicileri unutuyor sanırım...

çok abartılı ve bir gazeteciye yakışmayacak açıklamalar bunlar !
tamamen önyargılı bir yaklaşım söylediklerinin biçoğunu taksi, minibüs, hatta halk otobüsü şoförlerindende bekleyebiliriz trafik polisleri desen al birini vur ötekine
Saldırmak konusunda üzerimize yok

kesinlikle başına bir iş gelmiştir...bir ayıya denk gelmiştir...hiç bir medya mensubu canı yanmadan bişey yazmaz...başkalarının canı yanmasın diye değilde kendi acısını hafifletmek adına yazar...köşesini silah gibi kullanan bir yazar daha...yazdıklarında haklı taraflarıda var...ama caddenin ortasında dediği bir can taşıyan insan...Kuryeler trafikteki en masum bireyler...1.5 tonluk aracların arasında kendine yer bulmaya çalışan saygı bekleyen 150 kiloluk kaportası bedeni olan kişiler...Ambulans gibi öncelikli bence...

Yani FB-GS maçındaki olaylar yüzünden tüm Cimbomlular kötülenemeyeceği için bu yazıyı ben şahsen önemsemiyorum...

Cahiliyet işte başka birşey demiyorum bilmeden yazmaya ne denir kii....Bu abim bir kazada 40 50 kişinin canını alan kamyon otobüs şöfürlerinden haberi yok heralde....:pr:
Tmm haklı oldugu taraflarda var bilinçsiz herkesin kurye yapılması mesala ama abartmışta abartmış yav yok çete oluyorlarmış falan :pr:

bide mensubu olduğu holdingin plazalarına personel taşıyan servi araçlarını ve o araçların şöförlerinin yaptığı terörü yazmasını bekliyoruz

O da birşey mi !!! Ben geçenlerde bir körüklü otobüsü tehlikeye düşürdüm adam neredeyse bana çarpıp takla atıyordu:silent:
Talep o kadar fazla ki hayatında bisiklet kullanmamış bir genç bile, bir iki denemeden sonra motorun üstüne atlıyor, kent trafiğine çıkıyor..:silent: Nasıl oluyorsa!!!

Son düzenleme:
Sinir oldum ya O bahsettigi kuryeler sipariş ettigi acılı adanayı 1.5-2 saatte getirse ne olur acaba :farao:

ya arkadaslar hepinizde hak payı var ama,
bu yazida yazan bazı seyler gercekten dogru.

hepsini demiyorum ama bazı ve cogunluktaki kuryeler tam bir trafik faciası.
bu arkadaslar yüzünden bende bircok kere zor durumda kaldım.
ama motorcuyuz deyip pek ustune gitmedim.

gercekten bazıları insanı cileden cıkartıyor.

ha bu arada taksi ve zıpkın minibuslerin yanında onlar pek sıkıntı yaratmaz cinsinden.

motokuryelerin bir kurumu olsa cok iyi olur tabii,
hem hakları korunur, hemde daha egitimli olmaları saglanır,
hemde bu tarz yazı ve sikayetler yok olur sanırım.

To... [email protected]
Subject:08.04.2007 tarihli ''Gasp, kapkaç, hırsızlıktan sonra şimdi de motorlu kurye terörü!..'' yazınız hk.

İşi gereği bizlere veya sizlere sıcak servis yapmak için yollarda türlü zorluklarla yaz kış demeden görevini yapan motokurye arkadaşlarımıza kurye terörü diye hitap ettiğiniz için üzüldüm.Mesleğim kuryelik değil, fakat bir motosiklet sevdalısıyım ve sizin bahsettiğiniz pür dikkat sürücülere bugüne kadar pek rastlayamadım.Tüm motorcu arkadaşlarımın ve benim araç sürücülerinin dikkatsizliği ve umursamazlığı yüzünden başımıza gelenleri size yazsam sayfalara sığmaz.Biz bu nedenlerden dolayı ne genç canlar feda ettik. Bunları belirtmeliyim,çünkü bu konular bu şekilde kaleme alınmamalıdır.İyi çalışmalar.

kurye teroruymus lafa bak kurye teroruyse bu DORT TEKERLEK TERORU ne ne demelı.. eger bu bı terorse tabı bırkere benzetme cok yanlıs gunumuzde teror un ne oldugunu gayet ıyı bılıyoruz boyle bır benzetme hıc yakısmamıs bence .. ayrıca trafıge cıkan soforlerın ve suruculerın hepsını aynı kefeye koyamayız eger bu terorse kurye terorune gelene kadar mınubus otobus ve ozel arac teroru var!!

.. evrak göndereceği zaman bize aman noolurr yetiştir çok önemli bir an önce orda ol vs. gibi bi dünya ricada bulunurlar sonrada böllee falann filann yaparlarr kuralları çiğneyenler varsa yazılarında onları hedef alsın herkesi aynı kefeye koymasın her mesleğin her açıdan iyisi war kötüsü war mesela kendi bankasını soyan gazete patronları olduğu gibi yada ABD den maaş alan gazeteci görünüşlü ajan provakatörler vb gibi neyse .vs. vs.. yapılan hataları yanlışlıkları terbiyesizlikleri ahlaksızlıkları kuralsızlıkları o mesleğin bütün çalışanlarına maletmek doğru değildir. bu insafsızlık olur . Syn mehmet tezkan ispiyoncu , tetikçi ,düşmancıl ,önyargıların objektif heberciliğinin epey önündee seğirtiyor anlaşılan ayrıca karda kışta sogukta yagmurda evini gecindirmek için binbir rezalet çeken emekçilerle kapkaççısını tinercisini vs. aynı kefeye koymanı esefle kınıyorum kendi adıma. ayrıca ist. emn. müd. ispiyonculugundan ötürü sana madalya takacakmış tüm kuryeleride hapse atacakmış sende artık esentepedeki plazanda k.çını gere gere yat.evrak göndereceğin zamanda kaldır k.çını rezil ol yoğun trafikte belki o zaman empati denen seyden nasibin olur eleştirilerin de akıllı, yapıcı ,insaflı olursun belkim .anadın sen onu kanımcaaa:queen:

Her meslekte her cins abuk adam olduğu gibi Kurye işi yapanlardada var.
Kurallara uyan 500 kurye göze çarpmaz ama kaldırımda 2. vitesi zorlayan 1 kurye herşeyi bomb*k eder.
Bu işler böyledir 3-5 kişi hata yaptımı genelleme başlar

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Doğruya doğru, bence adam gayet haklı.

Bak sen....Neresi haklı hangi konuda?.....

Gasp, kapkaç, hırsızlıktan sonra şimdi de motorlu kurye terörü!..

Bütün bunlar yetmezmiş gibi listeye bir de motorlu kurye terörü eklendi..

Abartmıyorum..

Bir kurye kaza yaptı mı beş altı kurye anında üşüşüyor..

Çete gibiler..

Kafa tutuyorlar..

Para istiyorlar..

Haklı olmanızın hiçbir önemi yok.. Güç onlarda..

Sayıları o kadar çoğaldı.. O kadar azıttılar ki..
Sayıları çoğaldı dedim..

Resmen sektör oldular..

Paldır küldür gidiyor..

Tarlada gibi..

Peki durum buysa trafik polisleri neden engel olmuyor?

İşte bunu anlamış değilim..

Hepsi birer Ali kıran baş kesen oluyor..

Kaynak: Vatan Gazetesi -- Mehmet Tezkan
131.jpg

------

Yorumu size bırakıyorum...

Arkadaşın yarası var...İçini dökmüş.....Rahatlamışmı merak ettim.....

Sen tut dikkatsizlikle veya herhangi sebepten Kuryeye çarp....Adam devrilsin...Motoru zarar görsün.... Haklı olarak küçük miktardaki hasarı karşıdan isteyecektir....Hem kazaya sebebiyet veriyorsun hemde karşıdaki hakkını isteyince isyan ediyorsun....Yok bööle bişey...

Zabıt tutulsun....Tamam tutulsun da polisin gelmesi vakit kaybı....Birde tutulan zabıtta iki tarafa da ceza kesilecek...Kuryenin suçu ne....50 ytl lik hasar için harcanan zaman ve meşgul edilen polis kimbilir acil ne kazalara yetişecektir...

Verirsin paşa paşa 50 ytl ni suçluysan eğer özür dileyip gidersin....Bunu yaptı diye eşkiya mı olduk...Terörist mi olduk...

Kendi köşelerinden yönetim hakkında yazdıkları yazılardan nasıl vatan haini olmuyorlarsa neden kuryeleri terörist damgası vuruyor....Azıtmışlar diyor bide...

Yazacak çok şey var da yazılamayan....

Tek sözüm hadini aşan bir makale....Kendine gelmesini dilerim....:pr:

Ah ulan bush ve aynı zihniyettekiler,terör lafını ayaklar altına aldınız.
Kamu düzenini bozan hukuk dışı davranışlar sergileyen bireylerin davranışlarının nedenini bulup çözüm aramak varken,konu hakkında ki başarısızlığını hatta istemsizliğini terör sözcüğünün arkasına gizlemeyi ve bundan çıkar sağlamayı adet edindiniz.
Ben şimdi çıkıp size kalem ve köşe teröristi desem siz ne düşünürsünüz sayın yazar.:silent:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben bu herifi hiç duymadım şu güne kadar, yazdığı gazete de satılık, düzeysiz, tayyipperver fırkasından.bu dangalozun plakasını bilsem gördüğüm yerde ön tekeri bagajına koyarım 90 derece kesmeyle aklı başına gelir o zaman.
Kuryeler arasında sorunlu olanlar elbette var, her meslekte olduğu kadar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar