rica abi ne demek. az da olsa faydalı olabildiysek be mutlu bizlere:cat:
Bana led stop yapma konusunda yardım edebilecek biri var mı? Elektronik bilgim pek yoktur...
arkadaslar bugun cavama 12 volt 14 amper aku taktım....
bıde 2 tane 50 w lık sis lambası taktım....motora her bındıgımde parklar + sis lambaları devamlı yanıo olucak....motora yada akuye bı zarar olurmukı.....
bıde gecen senekı cavama (ogar olan) 14 amper takmıstım....ama far mar yakmazdım ozman...6 ay sonra motorun sarj dınamosu yandı...14 amperlık aku ıle bı alakası varmıdır....
amper büyüdükçe akünün kapasitesi büyüyor fakat akü eskisine nazaran daha uzun surede doluyor 7amper x zamanda doluyorsa 14amper 2xzamanda dolacak,
buda şarjdinamosunun fazla çalışması ve ömrünü çabuk tüketmesi anlamına geliyor... büyük amperli akü şarjdünamonu yine tüketecektir...
orjinalinde kaç watt var javanın bilmiyorum fakat 50w yerine kaliteli ampul alıp (philips gibi onlar daha çok aydınlatıyor bariz) 35w olanlardan tercih etmelisin...
50x2 100w yaparki buda biraz çok sanki...
kolaygelsin
Eksoz üzerindeki krozyonu mutfakta kullandığınız eski süngerin yeşil (fiber) tarafıyla zedelemeden suyla ovup temizleyebilirsiniz.
Oto boya ve malzeme satıcılarında süngersiz ve büyük parçalar halinde gri(soft)yeşil(orta) ve kırmızı(sert) satılmakta,zımpara gibi derin çizikler açmamaktadır.
Veee alüminyum koli bandıyla(doğal gaz soba borularının ek yerlerine sarılan) eksoz borusunu sararsanız pırl pırıl gezersiniz.
Bulamazsanız alüminyum mutfak folyosu da işinizi görür.
arkadaslar 350 cavaların sanzumana yanı motorun içine kaç numara yag konuyor bılen varmı acaba....
3-4 kısı bana 90 numara yag konuyor dedıde....sasırdım...pek kalın olur 90 no yaw.....
Evet gerçekten kalın bir yağ ama, kullananlar, bilenler 80-90 derler.:cat:
Sonuçta biraz eski teknoloji bir motor ve klerensleri o zamana göre. Bildiğimiz ağır hizmet makineleri dişli yağı:cat:
Evet gerçekten kalın bir yağ ama, kullananlar, bilenler 80-90 derler.:cat:
Sonuçta biraz eski teknoloji bir motor ve klerensleri o zamana göre. Bildiğimiz ağır hizmet makineleri dişli yağı:cat:
Doğrudur,çünkü 2 zamanlı motorların dişli gurupları ayrı yağlanır.Yazın 90 nomero yağ iyi gelir,hazımsızlığı alırAncak kışın değiştirebiliyorsan 60 nomero yağ öneririm .Çünkü kışın soğukta debriyajda hele Angarada sorun olur.
+1 İzmir Antalya gibi olsa 120 nomero bile oluyor hatta sesi azaltıyor,fakat 90 nomero her yolun yağı,ısınınca yani çalışma sıcaklığına ulaşınca sorunsuz çalışır.:cat:
abicim has çin malı scooter arka diferansiyel kutusu dişlileri için ATF (otomatik şanzıman sıvısı (yağı) ) kullanıyorum. şu ana kadar sorun olmadı. onun içide No 80 - 90 yağ kullansak bir sorun olur mu? ATF kullanmaya devam mı edelim?
abicim has çin malı scooter arka diferansiyel kutusu dişlileri için ATF (otomatik şanzıman sıvısı (yağı) ) kullanıyorum. şu ana kadar sorun olmadı. onun içide No 80 - 90 yağ kullansak bir sorun olur mu? ATF kullanmaya devam mı edelim?
wikipediada ki yazıda dişliler için çok iyi bir yağlayıcı diyor. o zaman kullanmamda bir sakınca yok
motorun teknik talimnamesinde bu tür bilgiler yok onun için sormak istedim