haziran ayının başına kadar çok yoğum olduğum için gezilere katılamıyorum maalesef.
ama yine de bir ara bu geziye gelmeyi düşünmedim değil.
ne yazık ki, uzun yol gezilerinde grup sürüşü yapamamak gibi bir prolemimiz var. geçen sene de kerpe gezimiz olmuştu ve orada da aynı sorunu yaşamıştık.
bunun sebebi MT'nin üye profilinin çok değişken olması. motorunu yeni almış ve fazla yol tecrübesi olmayan arkadaşların böyle uzun yol gezilerine katılmalarını doğru bulmuyorum. daha önce bunun tatsız örneklerini yaşadık maalesef.
diğer bir büyük sorun da, 125 cc'den 1300 cc'ye kadar motorların bu gezilere katılıyor olması.
bana göre en büyük problem de, altına 500-600 veya 1000 cc motor çekmiş, motosiklet tecrübesi fazla olmayan, grup sürüşü hakkında en ufak birşey bilmeyen arkadaşların ve daha kötüsü de küçük hacimli motorlara sahip olup da yine grup sürüşü hakkında en ufak birşey bilmeyen arkadaşların bu gezilere katılması. büyük hacim kullananlar yol boyunca gereksiz atraksiyona girebiliyorlar veya başkalarını çok fazla düşünmeyebiliyorlar. küçük hacim kullananlar da grubun temposuna ayak uyduramıyorlar.
daha önceki senelerde ne yazık ki grup sürüşü sırasında beni ve başkalarını tehlikeye atan arkadaşlar olduğundan, artık gelme imkanım olursa mümkün olduğu kadar kendim gidip gelmeye çalışıyorum.
hepinize sevgi ve saygılar..
murat abi (abzah), ne zamandır görüşemiyoruz. inşallah önümüzdeki ay gezilerde beraber oluruz. selamlar.