Super Moderator
- Konu Yazar
Kanuni’den Safari Keyfi
Türkiye’nin önde gelen motor markalarından Kanuni Motor’un, 11 Mayıs Perşembe günü Ömerli’de basına yönelik düzenlediği “ATV safari turu” ile konuklar heyecan ve eğlence dolu bir gün geçirdiler.
Seçkin ATV Club’ta düzenlenen “Safari” de katılımcılar Kanuni ATV motorları ile Ömerli çevresindeki orman içi parkurda eşsiz bir doğa turu gerçekleştirdiler. Kanuni Motor’un ATV araçlarını test etme fırsatı bulan katılımcılar aynı zamanda safari için özel olarak hazırlanmış zorlu parkurlarda birbiriyle yarışmanın da heyecanını ve keyfini yaşadılar.
Kanuni Motosikletlerinin tüm gün süren etkinliğinde, ATV Safari dışında paintball yarışmalarıyla gün renklendi. Gruplara ayrılarak takımları oluşturan ve birbirleriyle yarışan basın mensupları, kurdukları stratejiler doğrultusunda, siperlerin arkasına saklanıp, yerlerde yuvarlandılar, birbirlerine boya sıkarak gerçek olmayan savaşın tadını çıkarttılar.
KANUNİ ATV 300
* Motor : 1 silindir 4 zamanlı
* Silindir Hacmi : 292 cm3
* Silindir Çapı ve Strok : 78x61,2 mm
* Sıkıştırma Oranı : 8,7:1
* Maks. Güç : 19,99 HP / 7500 d/d
* Maks. Tork : 20,0 Nm / 6500 d/d
* Soğutma Sistemi : Hava
* Çalıştırma : Elektirikli
* Ön Fren : Disk
* Arka Fren : Disk
* Yağlama Tipi : Yağ Pompası
* Ateşleme : CDI
* Akü : 12V / 9 Ah
* Ön Süspansiyon : Helezonik yaylı çift amörtisör
* Arka Süspansiyon : Helezonik yaylı mono amortisör
* Yakıt Tankı Kapasitesi : 12Lt
* Ön Lastik : 22X7-10
* Arka Lastik : 22X10-10
* Boyutları : 1770x1170x1195
* Ağırlığı : 193 kg
* 100 km'de ort. yakıt maliyeti : 6lt
* Sele Yüksekliği : 890 mm

Sabah tanıtım ve ATV safarinin yapılacağı Seçkin Atv Club'a ilk gidenler 2TeKeR'den Barkın BAYOĞLU (Testini yaptığı Kanuni Cross 250 ile geldi:wiinkk
Bu arada kahvaltı edilir, çay, kahve, su içilirken servis de çıkagelmişti; ilk inenler yine bir MT'li Khutuck ve bir MT bireyi kabul ettiğimiz Menderes ÖZEL'di. ::tutkuy:: , safari organizasyonunu böyle istila ettikten sonra, yeni gelenlerle de tanışarak kahvaltı masasında yerlerimiz aldık. Bir müddet sonra Atv'lerin başına geçmiş pist ve araçlar hakkında birkaç pratik bilgi alıyorduk::146:: . Bundan biraz daha sonra ise tura çıkacak ilk grup olarak kıyafetlerimizi almaya, çadırlardan birine doğru hareketlendik. Çadırda gerekli bilgiyi aldığımıza, alkollü...vs olmadığımıza, sorumluluklarımızı kabul ettiğimize dair belgeleri imzaladıktan sonra sırtlık-tulum-yağmurluk-elidven ve kasktan oluşan kıyafet takımlarını alan giyinmeye koyuldu, kaskı beğenmeyerek ben kendi kaskımla kaldım, ama dönüşte kaskın durumunu görünce pek de memnun değildim bu fikrimden.(Unutmadan, bir de kaskların altına takılan herkesi fırıncı çırağına
Kıyafetini alıp giyen herkes araçların başına geçmiş, araçlar paylaşılmış, çalıştırılmaya başlanmıştı. Kısa bir süre sonra hareket ettik, ilk metrelerde, hatta ilk 1-2 kilometrede neredeyse adım başı duruyor, birinin sorunlarının çözülmesini bekliyorduk. Biraz sonra ise, herkesin altındakilere alışmasıyla daha rahat seyreder hale gelmiştik. Gidiş kısmında çok da bir atraksiyona girilmedi, mola verdiğimiz "Bağdat Caddesi"nde herkes pırıl pırılken, ben dayanamayıp önümün açılmasını bekleyerek hız alıp girdiğim bir çamur çukurundan dolayı çamur içindeydim. Bağdat Caddesi'nde herkesin içindeki şovmen canlanmaya başlamıştı, hız denemeleri, rampa tırmanışları, driftler denendi ve motorlar bir süre dinlenmeye bırakıldı. Bu süre toplu fotoğrafların çekilmesiyle harcandı. Dönüşe geçtiğimizde artık herkes daha kendine güvenir, daha profesyoneldi ve daha rahat sürebiliyorduk artık. Gidişte es geçtiğimiz "Domuz Çukuru"na girip orada yayıktan dökülen ayranla ferahladık biraz, yine bir fotoğraf faslının ardından (sanırım 2. gruba ayran bırakmadık:cherry: ) çıkışa koyulduk ve yokuşun ilerisinde bizi bekleyen çamur havuzuyla karşılaştık, herkes zor da olsa yavaş yavaş geçti, geçenler beklenirken biz yine fotoğraf çekiyor(daha doğrusu çekiliyorduk)duk.(Alpaslan abi sağ olsun.
Tazyikli yıkama tabancaları yardımıyla üzerimizdeki çamurdan arınıp üzerimizdekileri çıkarınca terden altımızdaki herşeyin renk değiştirdiğini gördük. Dışarı çıkıp ufak ufak kururken
Fotoğraflar :
Said Bey organizasyon hakkında bilgi veriyor:
Menderes ÖZEL fotoğraf çekiyor
Khutuck kıyafetler içindeler:
Menderes ÖZEL:
Araç-gereç, kıyafet rafları:
Tulumlar:
Yedek parça çadırı:
Yoldan manzaralar:
Mola yerinde olcan138 ve Khutuck:
Çamura bulanmaya başladık:
Turdan ilginç kareler: