arkadaşlar buradaki yazıyı okuyunca motorumun ruhsat ve plaka işlemlerini kendim yapmaya karar verdim ve gaziosmanpaşa trafik şubeye gittim oradaki memura dosyaları uzattıp yeni kayıt olduğunu söyledim ve memurun bana söylediği aynen şu motorsiklet için iki hafta sonra gel memur bana böyle söylediğinde niçin diye sordum ve bana oto işlemlerinin daha yoğun olduğunu söylediler, bunun üzerine bende eyüp ve bayrampaşa trafik tescil bürolarına gittim ama eyüp şubenin cevabı aynen şu biz motor ruhsatı vermiyoruz, bayrampaşa şubedende şu cevabı aldım fatura adresi gaziosmanpaşa adresinde ikamet ettiğim için o bölge trafik şubenin halletmesi gerektiği oldu.
sonra o hışımla gaziosmanpaşa şubeye geri döndüm o memura karderşim diğer şubeler bu işlemi sizin yapmanız gerektiğini ve bu işlem için okadar beklemenin gerekmediğini söylediler dedim memur bana banane onlardan ben sana bekliyeceksin diyorum dedi.
ve bunun üzerine memura komseri ile görüşmek istediğimi söyledim git kiminle görüşürsen görüş dedi,
bende kapıyı çaldım içeri daldım komser karşımda yanına yaklaştım ve komserim ben bu plakayı ukrayna,danmı çıkarayım diye sordum komser bana sakin olmamı söyledi durumu anlattım memurunun söylediklerini komser yok öyle birşey yarın gel hallederiz dedi bu yazıyı yazıp hemen gidiyorum trafik şubeye bakalım vereceklermi plaka ve ruhsatı.
******************************************************************************************************************************************************
selam arkadaşlar saat 17:10 ve ben bugün sadece plakayı alabildim 34 AHS 62 yarın saat 11:00 da ruhsatı alıcam şimdiye kadar ödediğim tutar:
trafik tescil şubesine : 55.00 ytl.
plaka basım ücreti : 8.00 ytl.
zorunlu mali mesuliyet sigortası : 22.00 ytl.