cahilliğime verin belki çok basit olcak ama...

bir çok kiş için gerçekten çok basit ve anlaşılması kolay bir durum belkidee..

ama ben inanin teknik anlmada hiçbirşey bilmiyorum:salut:

sorunum şu 2 haftdadır motoru çalıştırmıyordum. dün akü için bi 15 20 dakika çalıştırayım dedim. rahatça çalıştı hafif gaz vererekten ısınmasını bekledim ama bi baktım eksoztan önce hafiten dumanlar geliyor.bu işlemi kapalı bi yerde yapıyorum ve soğuk değil hani belki duman ondandır dersinizz:queen: :queen: :queen: :queen: neyse asıl problem eksozda siyah bir sıvı fışkırtıyor damla damlaaa..yani ben yağ de biliyorum zaten iki ihtimal var::))) biri yağ biri benzin
motora başka bişi koymuyoruz demii:pr:

20 dakika boyunca çalıştırdım eksozz siyah sıvı atmaya devam etti sebebi nedir
nasıl bi çözüm tavsie edersiniz????? şimdiden teşekkürlet:rendeer:

benım motorumda aynısını yapıyor.korkma sakın.motor soğuk olduğu için ılk calışmada beyaz bıraz sıyaha yakın duman atar eğer onun ustune soğuk motora gaz verırsen çiğ benzin atar.yani yanmamış benzin olarak eksozdan dışarı atar.yanmamış benzının sıyah cıkması nedenide eksozun içindeki kurumlardan dolayıı...korkulacak bişey yok sadece soğukken gaz verme.

abim öncelikle bunu belirteyimki işin ehli abilerimizden daha iyi cevaplar alacaksındır ama ... büyük ihtimalle motorun yağ yakıyodur ki uzun zaman motor çalışmadığında olabilen bişey bu motor yağın kirlenmişte olabilir sen bi yağını kontrol et kirlenmişse değiştir :cat:

ben yağ sanıyordum çıkan sıvıyı:) teşekkür ederim..

2 haftadır kullanmayınca bişiler oldu dedim motoraa..demek çiğ benzin atıyormuşş..benzin ucuzya atsın bakalım...:)

abim öncelikle bunu belirteyimki işin ehli abilerimizden daha iyi cevaplar alacaksındır ama ... büyük ihtimalle motorun yağ yakıyodur ki uzun zaman motor çalışmadığında olabilen bişey bu motor yağın kirlenmişte olabilir sen bi yağını kontrol et kirlenmişse değiştir :cat:

bende öle düşünmüştüm ama ... bak şimdi kafam karıştı..:silent:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bencede benzın eksoz kurumu karısmı.....aynı sorun benım motordada oluyor..bence hiç bır sorun yok....benzını yakamadı ıcın eksoza verıyor işte okadar....gule gule kullan abıcım....

Senin motorun yag atıyor Eger 2zamanlı olsa idi normal bir durumdu ama 4zamanlıda olmaması gerekn birşey bence bir ustaya götür çok ciddi bir problem olabilir

Forumdan Uzaklaştırıldı
ne alak abıcım..ben jawamın deposuna yanmıs yag mı koyomda sıyah gelecek ...bas baya temız yag ve benzın pekı buna sıyah nerden karısıo..tabıkıde eksozdakı kurumlardan....bısey yok abıcım....ıkı zamanlı 4 zamanlı fark etmez bu konuda....4 zamanlının eksozunda kurum olmuyor mu yanı.....allah allaaaaaaaaaaaaa

ben bunun benzinmi yoksa yağmı olduğunu tam anlayabilseymişim daha rahat bi çözüm buluncakmış

Forumdan Uzaklaştırıldı
abıcım elını sur ve kokla ...ne kokuo acabaaaa...benzının kokusunu bılırsın herhalde

Senin motorun yag atıyor Eger 2zamanlı olsa idi normal bir durumdu ama 4zamanlıda olmaması gerekn birşey bence bir ustaya götür çok ciddi bir problem olabilir

bu cevabına karşılık yağ neden atar diye sorsam ? :cat:

abıcım elını sur ve kokla ...ne kokuo acabaaaa...benzının kokusunu bılırsın herhalde

diyorum ya dün aklıma gelmedi keşke baksaymışım ne olduğuna :)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
haha söle bakalım..motorun ıcındekı yag nasıl oluyoda benzının yandıgı odaya ordanda ekzosa gelıooo...
arkadaslar bıde sunu söleyım..motoru yenı calıstırdınızda hemen gaz vermeyın versenızde ufak ufak verın....

arkadaslar kucuk bır ıhtımal ama olası mumkun daha once otolardada karsılastım H2O yanı su bırıkmesı olabılır egsozdan cıkan hıdrojen gazlarından ve gazın havadakı oksıjenle cok beklemesınden oluşa bılır ama bunu sureklı yapıyorsa kesın sorun var demektır

Forumdan Uzaklaştırıldı
abıcım arabalarda motorun ıcındekı hararetı dısarı atan bı tene boru olur...dizel ıcın söluyom..egerkı ordan yag gelıyorsa motor rektefe ıstıyor..aynı sey basıma geldınden bılıyorum...
abıcım senın motorun hiç bı r sorunu yok korkmana gerek yok...ıyıce bın gez dolas bak bakalım gene öyle seyler gelıyor mu....

dün bilerek binmedim eğer gerçek bir problemse daha kötü olmasın diye bi öğreneyim emin olayım tecrübeli arkadaşlardan yarın motorla çıkıcam yola

yokmu başka fikri olan arkadaşşş:silent: :silent: :silent: :silent: :silent:

Son düzenleme:
Taner_k merhaba.

Öncelikle birkaç konuya açıklık getirmek istiyorum (bak baştan söyleyeyim. Ben biraz uzuuuuuuuuuun anlatırım. Sıkılmazsın umarım. Sıkarsam şimdiden kusuruma bakma)

1- Motorlardan gelen duman, araçların motor sağlığı açısından fikir verir. Mesela beyaz duman. Özellikle benzindeki suyun fazlalığından, yada su soğutmalı araçlarda, üst kapak çatlaması, üst kapak ve emme subabı civarına su buharı karışmasından kaynaklanır. İkiside senin motorunda olduğunu sanmıyorum. Çünkü, beyaz duman kısa süreli çıkar. Uzun süreli çıkması için motorunun su soğutmalı olması gerekir. Mavi duman, yağ yakması anlamına gelir. Bunu aynı zamanda bujiyi söktüğünde karşılaştığın kurumla da bilebilirsin. Ayrıca, Yağ kesif bir koku da yayar. Siyah duman karışım sorunudur. Aracın benzin+hava karışımının orantısız olmasından kaynaklanır. "Çiğ gaz atıyor" ifadesi ise, egsozdan gelen ve mendil veya bezle farkedilebilen yanmamış benzindir. Bu öncelikle rölantide eksozdan gelen benzin kokusu ile bilinir ve egsoza elinizi kapatarak veya beyaz bir mendil kapatarak kontrol edilir. Egzosdan benzin damla damla gelmesi, pekte mümkün değildir. Çünkü bu durumun olabilmesi için karbüratörün çok benzin göndermesi gerekir ki, bu durumda zaten buji ıslanması ile motor çalışmaz.

2- Egzosdan gelen karışımı kontrol etmen gerekir. eğer, siyah sıvı, damla damla egzosdan geliyorsa, bu sıvının koyuluğu önemlidir. Yağ gibi olup olmadığını görmen gerek. Ama tahmini benzin değil.

3- Benim tahminim, egzos sübab gaydı (yağ lastiği aşınmış). Çünkü tarifine göre duman değil. Bana motorunun markasını söylersen daha rahat yardımcı olmaya çalışırım. Motoru uzun süre yatırdım diyorsun. Bu durumda sübab yağ lastikleri (veya burçları) zamanla kurur. Sen motoru çalıştırdığında ise kuru lastikler yağ sızdırmazlık özelliklerini yitirirler. Servise gitmeden önce arızayı iyi tespit etmekte fayda var. Yoksa sana binbir türlü masraf çıkartırlar. Bence büyük bir ihtimal sübab yağ keşesi ,lastiği, veya burcu (motorunun modeline, ve kam durumuna göre değişir) Markasını söyleyebilirsen sevinirim.

hocam arkadaşın motoru polenin getirdiği ZS150-19 modeli yağ soğutmalı olanlardan.
anlatımınıza göre stop edene kadar siyah sıvı atmasının yağ keçeleri ile ilgili olması lazım.

Dediğin gibi TuğrulÖzbek, Yağ keçelerinden. ama sızıntı keçelerden olsa, yağ aynı zamanda eksoza damlar ve motor ısındıkça yağ dumanı da ortaya çıkardı. Benim scooterin eksozu söktüğümde motor yağına bulaştırmıştım. 1 haftada yağ kokusu geçmemişti. Yağ yanmadan ve kokusuz olarak eksozdan çıkabilmesi için motor sıcaklığı ile aynı sıcaklıkta olması gerekir. Yani sızıntı dışarıdan olsa, yağ soğuk olur ve egsoza dediğinde yanardı. Tahminim, ki bu motor bloktan egzantrikli, subab keçelerinden süpelenilmeli. ancak subab keçesi, motorun üst kapağının yeresiz yağlanmasından kaynaklanır. buda yağ radyatörünün ve pompasının da kontrol edilmesi olasılığını doğurur derim.

Arkadaşım motosikletin 4 zamanlı olduğu için sorun motor yağında azalma var; bu nedenle motosikletin zengin karışımla çalışıyor; yani benzine boğuluyor.Çözümü motor yağına dolum çizgisine kadar ilave yağ ekletmen lazım ya da komple değiştir.2 zamanlılarda ise yağ direk motosikletin deposuna benzinle birlikte konulduğu için bu sorun yağın fazla ya da eksik katıldığı durumlarda gözlenebilir.Korkacak bişey yok; böyle sorunlar olması senin yararına motosiklet hakkındaki teknik bilgilerin artmış olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar