28.01.2007 [Adana MT] Yumurtalık Gezisi

Merhaba

Bu haftasonu da yerimizde duramadık ve yağmurlu fırtınaların koptuğu bir havada düştük yollara.

Geziye Katılan Arkadaşlarımız
klasel (Adem) + Eda = Honda 1100xx
Makine (Ben) + Sezen = Suzuki DL650 V-Strom
motorluavukat (Oğuz) = Suzuki GSR600
Cuma + Eyüp = Honda 1000rr
Ertuğrul (ertugrul) = Zongshen 200
Vasox (Murat) = Jinlun 250
Münür = Honda Shadow 750
Emel + Burcu (BUnReCU) = BMW 320i

Sabah saat 5:00 civarında kalktım. Gökyüzü tam seçilmiyordu. Bir gün önce meteroloji raporunda sağnak yağmur yağacağı görünüyordu. Hava biraz aydınlandığında gökyüzünün bulutla kaplı olduğunu yüksek kesimlerde çok rüzgar olduğunu, hızla akan bulutlardan görebiliyordum. Düşündüm ve gezi işi yattı dedim. Tekrar yattım ve bir telefon ile kendime geldim. Saat 08:30 sıralarında Burcu beni arayıp abi hava yağışlı ama gitmek istiyoruz dedi. Bende iyi o zaman deyip atladım motora.

Önce; tez çalışması sebebiyle gezilere katılamayan kız arkadaşımı aldıp tezini teslim etmeye gitmemiz gerekiyordu. Grupla görüşüp bir buluşma yeri belirledik ve orda buluştuk.

Buluşma yerinden çıkıp daha 200m gittik gitmedik arkadan bir gümbürtü koptu. Sürtünen metal sesi bina duvarlarında yankılandı. Aynadan baktığımda Ertuğrul'un yuvarlandığını gördüm. Hemen sağa çektik ve yanına koştuk. Yarı ıslak zeminde (daha yağmur yağmaya başlamamıştı) viraj içi bir çukurdan kaçma manevrası sırasında kaymıştı. Hemen ilk müdahaleyi yaptık ve çok şükür birşeyinin olmadığı hafif eziklerle kazayı atlattığını görüp Allah'a şükrettik. Tüm ısrarlarımıza rağmen inat etti "geziye devam edecem abi" dedi. Hep beraber tekrar yola koyulduk ve dikkatli bir şekilde tarla arasından kibarca kıvrılan asfalt yolda, bulutların gri beyaz alacalı manzarasında yol aldık ve ilk molamızı verdik.

Mola verdiğimiz yerdeki bir ağaç. Muhteşem bir görünüm.

Ben etrafı kolaçan ederken fotoğraf çektiğimi gören Oğuz " Abi beni hiç çekmiyorsun. Benide çek" diyerekten Küçük Emrah bakışı fırlattı. Bu bakışa dayanamadım ve fotoğrafını çektim :mrgreen:

Oğuz'u pozlamayı bitirdikten sonra birden tarlada bir hareketlilik gördüm. İnanılmaz şeker, yöresel giyimli bir küçük kız tarlada koşturuyordu.

İşte mutluluk tablosu. Aşık, ben ve mavi şimşek :) Maşallah

Bu küçük moladan sonra hiç durmadan Yumurtalık ilçesine doğru yola koyulduk. Az bir mesafe kala yağmur çiselemesini arttırdı. Arkadaşımı bize eskortluk eden arabaya bindirip yola devam ettik.

Sonunda yağmur eşliğinde Yumurtalığa gelmiştik. Yumurtalığın küçük liman fenerinin ordaki lokantada balık yemek üzere yol aldık. İşte o anlardan görüntüler.

Motorlarımızı ilk park ettiğimiz yer. Daha sonra lokanta önüne almıştık.

Grup olarak yemek öncesi fotoğraf çekildik. İşte fotoğraflar.

İşte Burcu ve Eda

İşte ben. Bu durduğum yer demir bir merdiven ama görmenizi isterdim deniz suyu tamamen çürütmüş her an çökebilirdi. Bende hemen çıkıp uzaklaştım.

Bu arada Burcu bir ara benim fotoğraf makinesini alıp Cuma kardeşimizi ve yiğenini çekmiş. Honda 1000RR'ın ıslak zeminde gidişini görmenizi isterdim. Seyre doyum olmuyor.

Biraz daha çevreden manzaralar

Anlı şanlı bayrağımız dalgalanmakta.

Sonunda sofraya oturduk ve sıcak sohbet eşliğinde yemeğimizi yedik. Bu arada Ceyhan'dan Ahmet (ahmetnr) ve arkadaşları da aramıza katıldı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kalkıp geldiler sohbetimize katıldılar. Ceyhan'a selamlar

Yemek faslı öncesi sohbet

Yemekler yeniyor

Yemeğimizi yerken yağmur iyice bastırdı. Üstüne birde lodos çıktı. Tam bir fırtına kopuyordu. Hemen hazırlandık ve karanlığa kalmadan Adana'ya varmaya karar verdik. Yolda korkunç rüzgar vardı. İşin kötü yanı rüzgar karışık esiyordu. Bir tepeye çarpıp dönen rüzgar sağdan soldan öncen bizi dövercesine esiyordu. Sonunda Ceyhan'a az bir km kala otoban köprüsü altında arkadan gelen arabayı beklemek için durduk.

İşte Ertuğrul yağmur modunda :mrgreen:

Bu fotoğrafı çektikten sonra Adem abi "Kaçın! Kaçın!" diye bağırmaya başladı. Ne olduğunu anlamak için döndüğümde üzerimize doğru gelen arka tekerleri kitlenmiş ve yan dönmeye başlamış çimento kamyonunu gördüm. Kontrolden çıkan kamyon sürüklenerek üzerimize geliyordu. Allah'tan hızı yavaştı ve bize çarpmadan savrularak durdu. Neyseki bu olayı ucuz atlatmıştık. Hemen yola çıktık ve Adana'ya korkunç bir yağmur ve rüzgar altında vardık.

Her şeye rağmen çok keyifli geçen bu geziye katılan herkese teşekkür ederim.

Diğer bir gezi raporumuzda görüşmek üzere.

Abi güzel bi gezi olmuş.Ucuz atlatmışsınız.Neyseki kimse ye bişecikler olmamış.Görüşmek üzere.

Adana İl Temsilcisi
Yağmuruyla,rüzgarıyla farklı bir gezi olmuş.öncelikle ertuğrul kardeşime geçmiş olsun diyorum.kendisine birşey olmamasına sevindim.daha sonraki kazayı da kıl payı atlatmanıza ayrıca sevindim.umarım bu tip kazalar tüm motor camiasından uzak olur.sevgilerimle.

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
baya bi maceralı olmuş, kaza yapan arkadaşa geçmiş olsun, kamyonuda ucuz atlatmışsınız

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Çok güzel gezi olmuş..BÜYÜK de geçmiş olsun....

Yagmur,Çamur dinLemeden Macera son hız devam edio Adana Mt de :mrgreen: Bu geziye geLmeyi çok istiyodum,Yumurtalık çok güseL bi yer fakat sabah çaLıştıgım için geLme fırsatım oLmadı.Umarım yaz a dogru tekrar gideriz baLık yemege.
Gezi gene harika,gidenLerin eLine ayagına sagLık.Düşen arkadaşa da geçmiş oLsun...

çok güzel gezmişsiniz yine... adana ya yerleşicem olmuyo böyle istanbulda. gerçi bu sene fena değil daha yağmur bugün başladı. düşen arkadaşa geçmiş olsun...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kim düşmüş anlamadım...Geçmiş olsun ....Kaçırdım sanırım...

Erti geçmiş olsun dostum. Kusura bakmayın arkadaşlar yağmur için malzemem yok :pr: o yüzden yalnız bıraktım sizleri. Güzel gezi olmuş.

geçmiş olsun ertuğrul.
sabah gelmeyi çok istedim. ÇMSK önünde içim gitti, hele hasan telefonla arayıp ısrar ettiğinde koptum...... ama nafile biliyorsunuz hala çamurluğum yok.... bu nedenle beni affedin.

güzel gezi.....
cumartesi akşamından kalmadır erturulunun durumu.bi rakı ikram edim dedim etmez oalydım sabaha kadar etkisi geçmemiş:mrgreen:
sabahta patlamış:queen:
ama ndense biraz önce yine yanımdaydı hiç bişeyi yok atom karıncanın:queen:

yine çok güzel bir geziydi,
herkese çok teşekkürler diiip ince ayrıntıları sunuyorum; :cherry:

1- herkes cımcılık oldu (revit, alpinestars, armode, held, cart curt hikaye, yağmurluğun da kalitelisi olmalı imişşş, bunu öğrendiK)
2- tokyo drift'ten etkilenmiş olan şoför, beton mixerini üzerimize doğru yan yan sürerken ağzımız açık seyrettik, önce arabayı, araba da motorlarla bizi biçerdi, Allah korudu.
3- artçıların tamamı dönüşte adem abinin 320'sinde keyifle, sıcacık yolculuk yaptı.
4- bu sırada adem abi otobanda gözden kayboldu, işyerine motorunu bırakıp arabaya geldi, camlar hemen buğulandı, sudan çıkmış balık diyemeyeceğim, çok daha fazla ıslaktı :)
5- umarım kimse hasta olmaz.
6- erti kardeşime de tekrar geçmiş olsun,
ahaha amcanın biri bağırmış 'kaskı çıkarınnn',
erti de elleriyle kaskı tutmuş çıkartmasınlar diye,
gezi sonrası kriterlerini konuştuk da, erti dio ki;
'ya burcu, şimdi bana bakacaklar diye kaskı sağa sola atarlar, çizilir falan, çıkarttırmadım kaskı' :queen:

adana mt 10 numarasınız !!! ( ben dahil :p )

Bu motor ne kadar da güzelmiş, haberimiz yokmuş?Sahibini tanıyormuyuz acaba?

@pazer Oğuz'un abicim bilmiyormuş gibi davranıp motora el koymaya çalışma :mrgreen: Öptüm gözlerinden. Gezilerde gözüm seni arıyor bilesin.

Siz sanırım kross'a gittiniz gene di mi? Atlayıp zıplamaya devam :mrgreen:

Görüşmek üzere.

havaya rağmen yine yollara düşmüşsünüz.çok güzel bir gezi olmuş yine.kaza yapan
Ertuğrul arkadaşımza geçmiş olsun diyoruz.Aman havalara ve zemine dikkat lütfen...Bizde 2 haftadan beri 4 defa sehpada devrilen motorlara taktık...
dünkü geizde bizimde rüzgarda iki kez motor devrildi.benim kanuni yelkenli gibi rüzgarda bir o yana bir bu yana savrularak bitirdi geziyi.umarım hiçbirimizi üzecek kazalar yaşamayız bu havalarda.
havalar ısınsın gerekirse tek başıma çıkıp katılacağım gezinize.ama 4 teker:p

muğla mt den hepinize selam olsun tekerleiniz yan basmasın

@sahinbirinci Teşekkürler. Muğla MT ye Adana'dan selam.

Rüzgar özellikle orta sehpaya alınan motosikletler için daha riskli bence yan ayaklığa koyup rüzgara görede motoru konumlandırıp park etmekte fayda var. Bir arkadaşımızın rüzgar devirmesi sonucu deposu delinmişti. Hem tehlikeli hemde masraflı olan böyle olayların yaşanmaması için dikkat etmekte fayda var.

Görüşlerini bildiren tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Görüşmek üzere.

Bu geziyi düzenleyip katılan we bizlerle paylaşan arkadaşlara tekrar tekrara teşekkürler sayenizde gitmiş kadar oluyoruz allah tekerlerinizi ters döndürmesin

Güzel gezi olmuş yine anlatım harika .
ben yağmuru göze alamadım.
Burcunun bindiği motoru göremedim yalnız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar