merabalar
yaklaşık 1 yıldır forumu takip ediyorum ama ilk mesajımı yazmak bu güne nasipmiş. bir çok motor düşündükten sonra er6 f te karar kılmaya başladım.birçok arkadaş motorla ilgili bilgi ve tecrübelerini aktarmış ancak ardçı konusunda bi görüş göremedim. yeterince rahat edilirmi acaba kullanan rakadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olucam
yanlız kullanmam pek mümkün değil de![]()
Bugün ben de burdizo arkadaşımın motosikletini kullanma şerefine eriştim (er6-f)
Motosiklet selesi gayet rahat, oturuş ve sürüş pozisyonuna alışmam sedece 30 saniye sürdü. sürüş karakteri ve amortisörleri tatlı sert denebilir. İş ivmelenme konusuna gelince kendisinden beklenmeyecek karar atik asfaltın da soğuk olması nedeniyle 2. viteste gazı tam açmamama rağmen patinaja düştüğü oldu. Hız konusunda hiç zorlanmadan göstergede yazan 220 kmye ulaştı. üstelik daha 5. viteste ve devir saati kırmızıya girmeden. Tabi biz de emanet mal diyerekten dahasına asılmadık ama güzel bir havada 240 ı da görürse şaşırmam.![]()
Olumsuz yönüne gelince belki de kendi motorumdan alıştığımdandır hızını hiç belli etmeyen bir motosiklet. İnsan o motordan o sürati ummadığı ve motosiklet te hızını pek belli etmediğinden frene dokununca ne kadar hızlı gittiğini anlıyor, bu yüzden alınacaksa abs li modeli alınmalı derim.
Hız konusunda hiç zorlanmadan göstergede yazan 220 kmye ulaştı. üstelik daha 5. viteste ve devir saati kırmızıya girmeden
Bu yazıdan nasıl göstergede 240 yazdığı gibi bir izlenime ulaştınız anlamadım240 yapma meselesine gelince ben farazi konuştum. göstergede 240 yazmaması o hıza ulaşamayacağı anlamına da gelmez zaten (gösterge hatası konusu başlıbaşına ayrı bir mesele tabi). Daha önce de yazdığım gibi 220 deyken devir saati daha kırmızı bölgeye bile girmemişti ve henüz 5. vitesteydim.