Transalp In Işi Hiç Kolay Değil Artik

Yaşlı kurt transalp in ülkemizde rakipleri giderek artmaya başladı. Uzun zamandır ülkemizdeki Enduro – touring kategorisindeki liderliğini ve rakipsizliğini koruyan TA nın karşısına Suzuki DL 650 V-storm ile çıktı. V-storm ülkemizde kısa zaman içerisinde büyük bir hayran kitlesine ve kullanıcı sayısına ulaştı. TA nın en büyük rakibi haline geldi. Şimdi bu rekabete bir de Kawasaki Versys ile katılıyor.

Enduro- touring kategorisindeki TA nın rakiplerine bi göz atalım.

İlk önce en büyük rakipten başlayalım.

SUZUKİ DL- 650 V STORM

Ülkemize geldiği günden beri büyük bir hayran kitlesine sahip v-storm 67 hp lik gücü ile touring için yeterli bir kuvvete sahip bir makine.. 197 kg lık kuru ağırlık büyük heybetine rağmen rahat kullanıma olanak sağlıyor. Sele yüksekliğinin yere yakın olması yeni başlayanlar için bir avantaj. TA ya karşı en büyük artısı düşük yakıt tüketimi. Yenilikçi bir dizayn a sahip V storm ülkemizde TA nın en büyük rakibi konumunda.. Satış sonrası servisler konusunda Suzuki güvencesi her zaman V-storm kullanıcıları için bir avantaj.
Abs li versiyonıu 19.000 ytl ye satılıyor

208346DL650AK7_YKV_1.jpg

KAWASAKİ VERSYS

Kawasaki nin Er -6 gibi street motorsikletini , dual purpose bir makinaya dönüştürmesinin güzel bir örneği versys.
Güncel bir tasarıma sahip, V-storm gibi akıcı hatları var. Kawasaki aynı ER serisi gibi marjinal bir far tasarımına gitmiş. 64 Bg lik motor bir dual purpose motor için yeterli güce sahip. 181 kg ağırlık ile v-storm dan daha hafif.

Kawasaki nin ülkemizde yeterli itibarı görmemesinin tek sebebi Z-MOTO ismindeki distirbütör ismini hiç hak etmeyen bir firmadır. Z-moto yerine bu işi gerçekten iş edinmiş bir firma distirbütörlük anlaşması yapsa , ülkemizdeki kawasaki satışları çok daha fazla artar.
Yani düşünün z-moto nun internet sitesinde versys ile ilgili ne bir teknik bilgi nede fiyat var. Var olan sadece iki tane resim.

Satış sonrası servis olayı tamamen bir kabus olan ülkemizde , bence Versy in en büyük rakibi kendisini türkiyeye getiren Z moto dur.

w681h511_0000034045AFECCE.jpg

07_Kawasaki_Versys_ABS_SIL.jpg

APRİLİA PEGASO 650 TRAİL

Ülkemizde düşük satış rakamlarına rağmen avrupada iyi bir pazar payı olan bir alet.. Ülkemizdeki en büyük dezavantajı distirbitörünün başı bozukluğu.

50 hp lik versys ve v-storm a göre düşük bir gücü var. Bu güm touring kullanımlarda biraz rahatsızlık yaratabilir.Görüntüsü yenilikçi bir tarz. Sürüş poziyonu gözlemlediğim kadarı ile iyi.Satış sonrası servis olayının problemli olduğu pegaso TA ya bu durumda dişli bir rakip olamaz.

Her zamanki hayalim İtalyan otomobillerini bir çatı altına toplayan koç grubunun , aprilia nın distirbütörlüğünü alması olmuştuı

p01151_0083.jpg

Artık TA nın yeni bir kimlik altına girmesi ve güncellenmesinin zamanı geldi ve geçiyor bile....

Şöyle sıralayayım, ilk iki motor zaten enduro değil kafadan eleniyor :) Süspansiyonları ve lastik yapıları arasında Transalp ile dağlar kadar fark var arada. Düşük devirlerdeki torkları da iyi olmadığından bozuk arazide yorar bizi :) Ancak birbirleriyle rakip olabilirler.

İkinci motor Pegasso Trail ise tek silindirli ve XT660 motoru kullanıyor. Yani süspansiyon yapısı benzese de titreşim konusunda Transalp'ten daha titreşimli.

Bu durumda hiçbirisi Transalp'in rakibi olamaz :)

Yanlış başlık oldu bu durumda, adını değiştirelim istersen başlığın :cat:

Enjeksiyonlu yapsalar dağ başında ya da bir köy yolunda kaldığında sana yardım edecek bir usta bulamazsın. Honda servisi araman lazım.

Endurolar pastane motoru değil ki sürekli şehir içi gezsin :cat:

ne yani sen şimdi dag başında kaldıgında bmw servisinimi arıycan:mrgreen:

Kalırsa ve elektronik arızası vermişse yapacak bir şey yok :)

Zaten BMW'nin yardım hizmeti var sıfır motorlarına uyguladığı. Geliyor buluyor seni :)
Ancak dağ başında kalan bir BMW duymadım ben, bakımlarını tam yaparsan sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Motosikleti
Forza 250
KAWASAKİ VERSYS ancak yamaha fz6 ya rakip olur gibime geliyor

KLR de tek silindir. O da olamaz :)

KLR ile Pegasso Trail birbirlerine rakip olabilirler ama mesela.

Transalp'in tek rakibi KLE500 olabilir (çift silindir ve enduro süspansiyonlu), o da sahip olduğu motorunun özelliklerinden kaybediyor. Yüksek devir isteyen bir alet, çünkü üzerinde ER5 cadde motorunun motoru var :)

Şöyle sıralayayım, ilk iki motor zaten enduro değil kafadan eleniyor :) Süspansiyonları ve lastik yapıları arasında Transalp ile dağlar kadar fark var arada. Düşük devirlerdeki torkları da iyi olmadığından bozuk arazide yorar bizi :) Ancak birbirleriyle rakip olabilirler.

İkinci motor Pegasso Trail ise tek silindirli ve XT660 motoru kullanıyor. Yani süspansiyon yapısı benzese de titreşim konusunda Transalp'ten daha titreşimli.

Bu durumda hiçbirisi Transalp'in rakibi olamaz :)

Yanlış başlık oldu bu durumda, adını değiştirelim istersen başlığın :cat:

başlığı ülkemiz için düşünüp öyle yazdım. Yani satılan transalp adedine bakıp , bu satılanların yüzde kaçı enduro olarak kullanılıyor onu bir düşünmek lazım.

Benim bildiğim TA kullanıcılarının çoğu motorlarını öyle taşa toprağa veya dağa bayıra sokmaktan imtina eden insanlar. yani Türkiyede Transalp in kullanım amacı dual purpose un dışına çıkıp touring durumuna geçiyor.

Türkiyede touring amaçlı motorların fiyatının pahalı oluşu insanları dual purpose denilen bu motorlara itiyor. Yoksa 18.000 ytl ye deauville , 20 .000 ytl ye pan europan satılsa kimse bakmaz bunların yüzüne.

Bana göre ilk iki motor da Transalp te enduro değildir. Bu tip motorlara en güzel ve hoş ismi Bmw bulmuş...

"Funduro" :p

Gerçekten eğlence ve keyif amacı ile yapılmış motorlar bunlar.

KAWASAKİ VERSYS ancak yamaha fz6 ya rakip olur gibime geliyor

Ne alaka hocam , Versys ile FZ6 yı nasıl bağdaştırdın hayret ettim sana. Biz versys den bahsediyoruz ER6-N den bahsetmiyoruz. karıştırdın galiba .....:p

Ben onu görmemişim. O takozun yaptığı km'leri duysan dudağın uçaklar :p

www.advrider.com :wiinkk:

Misal 89 model 41.000 mil'de Transalp
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=102904&highlight=transalp

:)

Ki birçok başlıkta söyledim yine söyleyim bu yaz Ankara'ya bir İtalyan'ın 500.000 KM'deki TransAlp'i gelmiş :)

Sağlam bi motor olduğu belli, bunu kimse inkar edemez.
Ancak neredeyse 1000 lik varadeo kadar benzin yakıyo , ayıp yawwww...:silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar