15-20 bin TL Kask Önerisi

AKS

Motosikleti
Pulsar F250
Ahali valla geçmiş forum konularına baktım açılan konular hiçbir sonuca bağlanamamış maalesef ve detaylı bir kullanım deneyimi, öneri vb. bulamadım o yüzden dedim neden konu açmayayım? Hazır kask alma arifesinde sizin de değerli yorum ve tecrübelerinizi bekliyorum. Motorum Pulsar F250 ortalama hız da 100-110 kullanıyorum (üstüne motor da biraz bağırıyor zaten o yüzden buralarda kaldım :) )

Şuan Scorpion EXO 491 kullanıyorum kazadan sonra değiştirmeyi düşünüyorum ama bu fiyat aralığında çok farklı yorumlar var aklıma ilk;

HJC RPHA 71 - geldi ama bu kask çok fazla rüzgar aldığı parasını hakketmediği vb. yorumlara denk geldim bir tık üzdü açıkçası ki rüzgar almaması şahsen en önemli önceliğim benim.

Scorpion EXO R1 Evo II Air - bu model için de rüzgar sorunu ve pedlerin kalitesizliği konuşuluyor. Kendi EXO'mdan yola çıkarsam evet rüzgar sesi alıyor bu bir tık rahatsız ediyor.

Bu fiyatlara başka alternatif bulamadım açıkçası sizin önerebileceğiniz bir model var mıdır? Tecrübelerinizi ve yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim.

Ekipman alışverişi arefesindeyim ben de. Bir süredir kasklara bakıyorum.
Sena Phantom'u aldım radarıma. Motomax'da nakit ile 21'e geliyordu sanırım. Bir bakın isterseniz.

• Beğen
Tepkiler: AKS

AKS

Motosikleti
Pulsar F250
Bir de bu ürünün neredeyse yarı fiyatına https://www.motomax.com.tr/blauer-ff01-fiber-kapali-motosiklet-kaski-siyah modeli var.
Fiberglass
SENA'yı arkadaşım aldı bi taktım kafama hissiyat olsun yalıtım olsun gayet kaliteli duruyor zaten intercomu dahil olması bu fiyata çok cazip kılıyor ama 21 veya taksitli 24 verdiğim senaryoda kabuk yapısının daha iyi olmasını beklerdim diye düşündüm. Blauer evet çok güzel indirim var ama çok kullanım deneyimi paylaşanları görmediğim için biraz uzağım açıkcası.

Scorpion EXO-1400 EVO II Air Carbon biraz bütçe dışı ama bir değerlendir
Hocam stokta da yok sanırım motomax sitesinde :/

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Belirttiğiniz fiyat bandında Scorpion aslında oldukça güzel bir marka.
Motor modeliniz nedeniyle rüzgarı doğrudan yiyorsunuz, hangi kaskı alırsanız alın 100-110'dan sonra belirli bir rüzgar ve ses olacaktır. Kulak tıkacı almanız lazım.

• Beğen

AKS

Motosikleti
Pulsar F250
Belirttiğiniz fiyat bandında Scorpion aslında oldukça güzel bir marka.
Motor modeliniz nedeniyle rüzgarı doğrudan yiyorsunuz, hangi kaskı alırsanız alın 100-110'dan sonra belirli bir rüzgar ve ses olacaktır. Kulak tıkacı almanız lazım.
Evet hocam ama şuanki kaskımla 70-80den sonra rahatsız etmeye başlıyor bana 100-110 çok yeterli aslında.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Evet hocam ama şuanki kaskımla 70-80den sonra rahatsız etmeye başlıyor bana 100-110 çok yeterli aslında.
Kaskta interkom var mı? Geçen ben de yeni fark ettim, interkom taktıktan sonra 80-90'lı hızlarda gürültü arttı. Elimle interkomu kapatınca bayağı sessizleşiyor. Biraz daha arkada kalacak şekilde konum değiştirirsem belki bir tık daha iyi olur.
Ön camlı motora binince çok sorun olmuyor da naked motorda hemen belli ediyor kendini ses olayı. Ondan dedim.
Naked motorda kulak tıkacı şart gibi geliyor bana.

• Beğen
Sizinle paylaşınca tekrar baktım da, blauer alacağım sanırım ben :D çok para veresim de yok.
Motomax'e bu cumartesi ya da onumuzdeki hafta gideceğim. Sena'yı da deneyeceğim

• Beğen

AKS

Motosikleti
Pulsar F250
Kaskta interkom var mı? Geçen ben de yeni fark ettim, interkom taktıktan sonra 80-90'lı hızlarda gürültü arttı. Elimle interkomu kapatınca bayağı sessizleşiyor. Biraz daha arkada kalacak şekilde konum değiştirirsem belki bir tık daha iyi olur.
Ön camlı motora binince çok sorun olmuyor da naked motorda hemen belli ediyor kendini ses olayı. Ondan dedim.
Naked motorda kulak tıkacı şart gibi geliyor bana.
Var hocam hatta şöyle bir cahillikte ettim intercomun pedlerini yerleştirmek içinde içindeki plastik süngeri eritip yuva açtım ondan sonra da sanırım biraz arttı.

Sizinle paylaşınca tekrar baktım da, blauer alacağım sanırım ben :D çok para veresim de yok.
Motomax'e bu cumartesi ya da onumuzdeki hafta gideceğim. Sena'yı da deneyeceğim
Blauer fiyat olarak çok albenisi var ama Scorpion EXO R1 Evo II Air Spor 'da 17 bin TL'ye çok güzel göz kırpıyor :)

Bugun motomax'da sena phantom'u denedim. Ses kalitesi çok hoşuma gitti ama o kadar para vermek istemedim. Bir de kaskta bulunan güneş vizörü çok kötü, kısa kalmış. Kaska boşa yük etmişler. Motosiklet maceram belki uzun soluklu olmaz diyerek Blauer FF01'i sipariş ettim.
Konu dışı olacak; mont olarak da Shima mesh pro'u deneyip çok beğenmiştim. Eve gelince drift+ modelinin 6300 TL'e satıldığını görünce dayanamadım bunu da sipariş ettim. :) Omuz, dirsek ve sırt level 2 korumalarla geliyor.

• Beğen

AKS

Motosikleti
Pulsar F250
Bugun motomax'da sena phantom'u denedim. Ses kalitesi çok hoşuma gitti ama o kadar para vermek istemedim. Bir de kaskta bulunan güneş vizörü çok kötü, kısa kalmış. Kaska boşa yük etmişler. Motosiklet maceram belki uzun soluklu olmaz diyerek Blauer FF01'i sipariş ettim.
Konu dışı olacak; mont olarak da Shima mesh pro'u deneyip çok beğenmiştim. Eve gelince drift+ modelinin 6300 TL'e satıldığını görünce dayanamadım bunu da sipariş ettim. :) Omuz, dirsek ve sırt level 2 korumalarla geliyor.
Shima mesh proyu arkadaşım kullanıyor gerçekten çok güzel mont, size de hayırlı olsun. Kask konusu da ben hiç emin olamıyorum Scorpion seviyorum buradan gidecek gibiyim maaşı bekliyorum :(. Drift + modeli kışlık mı tam onu çözemedim bende de 4riders mugello var ama diğer kışa doğru kaliteli bi kışlık montta almak istiyorum.

Shima mesh proyu arkadaşım kullanıyor gerçekten çok güzel mont, size de hayırlı olsun. Kask konusu da ben hiç emin olamıyorum Scorpion seviyorum buradan gidecek gibiyim maaşı bekliyorum :(. Drift + modeli kışlık mı tam onu çözemedim bende de 4riders mugello var ama diğer kışa doğru kaliteli bi kışlık montta almak istiyorum.
Teşekkür ederim. Scorpion'un da karbon modelini denemiştim, adını hatırlamıyorum şimdi. Hafiflik ve tip olarak güzel ama fiyatı 23 bin civarındaydı. Kaskların kabuk kalitelerini kötüden iyiye sıralarsak:
  1. Termoplastik
  2. Polikarbon
  3. Fiberglass
  4. Kompozit Fiber
  5. Karbon Fiber
En ucuz kompozit fiber kaskı 11.800 civarına mal edip, AGV markasının termoplastik modeliyle(K1) aynı paraya kompozit fiber kask alabilirsiniz. Sitede de size ithafen bir ürün yorumu var, inceleyebilirsiniz :) https://www.motomax.com.tr/blauer-ff01-fiber-kapali-motosiklet-kaski-titanyum

Ürünü alıp kullanmadım tabii, tamamen beklenti ve gözlem üzerine bu yazdıklarım. Yurtdışı fiyatına da yakın ve hatta bazı sitelere göre daha ucuza alabilme imkanı da oluyor.

Drift+ modeli kışlık değil ancak mevsimlik diyebiliriz. Baharlık gibi duruyor, mağazada canlı inceleme fırsatım olmadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar