youtube kanalların cogu satılmış para vereni övüyorlar.
hero xpulse 4v yi o kadar övdüler bende görünüş ve yorum olarak çok begenıyordum fakat gerçek kullanıcıları görene kadar.
Ne olmuş hocam kullanıcılarına?
Yaklaşık 2-2.5 sene önce de Xpulse 210 ile aynı bloğu kullanan Xmr 210 tanıtılmış, 2 tanesi bayi bayi gezdirilip deneme sürüşleri bile yaptırılmıştı. Sonuç olarak hala ses seda çıkmadı ondan da. Ne kadar doğrudur bilinmez ama gittiğim bir Hero servisindeki ustayla bu konuları konuştuğumda " Hindistan direkt motosikletleri montajlanmış halde göndermek istiyor, Türkiye'deki distiribütör (Manisa'da montaj fabrikası var) eski usül parça parça gelsin ben montajlıyım kafasındaymış" şeklinde söyledi. Gerçekten böyle bir olay varsa buradaki çıkar çatışmasından yeni modeller gelmiyordur.
Bir de firmanın düştüğü çok kötü bir pazarlama paradoksu var. Pazarda yer edinebilmek için yüksek taksitlerle satış yapıyorlar. (Ben 9 taksitle aldım, bir ara 12'ye kadar çıkmıştı taksit imkanı) Bu da 2.elinin ölmesine sebep oluyor. Türkiye'deki araç alım satım anlayışı malum, insanlar aldıkları malı satarken zarar etmek istemiyor hatta imkanları varsa üstüne kar bile koyuyorlar. Bu bakış açısı da 2. eli ölü bir araç almaya uzak durmalarına sebep oluyor. Bu durum sıfır araç satışına da yansıyor ve firma yine kampanyadır indirimdir taksit artışıdır ne bulduysa yapıyor. Bu kısır döngünün nasıl kırılacağıyla ilgili bir fikrim de yok açıkcası.
Bu gidişle markayla distiribütör arasındaki çekişme de doğruysa aralarındaki dağıtım anlaşması bitene kadar Hero'yu şuandaki modellerle görmeye devam edicez gibi duruyor. Sonrasında farklı distiribütörle mi anlaşırlar, globalin dediği olur da motosikletler montajlı mı gelir (fiyatların artmasına ve belki de yukardaki paradoksla satışların iyice dibe çakmasına sebep olabilir) bilmiyorum. Bildiğim tek şey yeni modelleri uzunca bir süre daha göremiyeceğimizdir.
Muhtemelen burada montaj yapmayı istemeleri uzak doğu ve Hint motorlarına gelen ek vergiden muaf olmak içindir. Hazır halde gelse muhtemelen yüksek fiyat nedeniyle satışı düşük olacak, fiyat performans avantajını kaybedecek.
Eksikleri, kronikleri vb olsa da açıkçası memnunum. 9000 km de ses geldi motordan, bir süre parça ve sıra beklememe rağmen motor tamamen açıldı hatta açılmışken sorun balansör rulmanında olmasına rağmen eski aşınmış parçalarla yeni parçalar arasında sorun olabilir, uyum sağlasın hepsi yeni olsun diyerek motorun değişmeyen parçası bırakılmadı nerdeyse. Servis bu iş için beş kuruş istemedi, sadece 500 km sonraki 2. rodaj için bakım ücreti ödedim.
Distribütörün arkasında durması ürünün teknik özellikleri ve kalitesi kadar önemli bence. İlana koydum süresi doldu satılmadı. Bir yandan seviniyorum satılmadığına daha kullanacağım diye, bir yandan vergi muayene sigorta çok uğraştırıyor diye de satılsın istiyorum.
Geçen şunu fark ettim; tek başına ya da grupla en güzel fotoğraflarımı da hep X Pulse ile çekmişim. Daha uzağa daha doğaya gidebildiğim için sanırım. Buna rağmen mi satayım bilemedim. İkinci eli para da etmiyor zaten.