Kendiadıma olan Motosikletimi ehliyet yetersizliği nedeni yediemine çekildi hukuki midir?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
bu cezalar yazılmasa bu vergileri ödemesek taşla mı ödenecek o maaş :) hatta haftaya ehliyet çıkarıyorum onda bile polis teşkilatına vakıf payı ödüyorum 3. defa ha 3.
Aman sen öde ki polisler evde aç, Senin teşkilata para yatırmanı bekliyor..
Önümüz ramazan, 1-2 de ceza ye iftarda da aç kalmasınlar ...
Şöyle de yapabilirsin mesela... Motorla merkezi yere git , ver gazı lastik yak...
180 bin lira iyi para...2 polisin daha maaşına yardımcı olursun..

Arada hayır da işle.. Öte tarafı düşün ;)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Aman sen öde ki polisler evde aç, Senin teşkilata para yatırmanı bekliyor..
Önümüz ramazan, 1-2 de ceza ye iftarda da aç kalmasınlar ...
Şöyle de yapabilirsin mesela... Motorla merkezi yere git , ver gazı lastik yak...
180 bin lira iyi para...2 polisin daha maaşına yardımcı olursun..

Arada hayır da işle.. Öte tarafı düşün ;)
hep ben hayır işliyorum karşı tarafın bi hayrını göremedim daha :)

B ehlıyeti olan bir kişi motosiklet ehliyeti olmasa bile tamamen ehliyetsiz muamelesi görmez. yetersiz ehliyet muamelesi görür. ve cezası daha azdır, ilgilenen arkadaşların bilgilerine sunulur.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Artık kabak tadı verdiniz ama...

Millet öyle yazıyor ki sanki sadece serbest çalışanlar, patronlar, işçiler, esnaf vs. vergi veriyor; memurlar, polisler, devlet çalışanları oradan nemalanıyor, maaş alıyor, sizin ödediğiniz cezalarla ev geçindiriyor falan...

Bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin kardeşim...

Size ceza yazan o memurların, polislerin vs. daha maaşlarını almadan vergileri kesiliyor. Esnafı, patronu bir şekilde vergi kaçırıyor, karısına aldığı aracı şirkete gösterip vergiden düşüyor ama polisin, memurun böyle bir şansı yok. Paşa paşa kuruşuna kadar ödüyor vergisini, hem de maaşından peşin peşin...

Hadi gidin başka yerde vıyaklayın...

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Artık kabak tadı verdiniz ama...

Millet öyle yazıyor ki sanki sadece serbest çalışanlar, patronlar, işçiler, esnaf vs. vergi veriyor; memurlar, polisler, devlet çalışanları oradan nemalanıyor, maaş alıyor, sizin ödediğiniz cezalarla ev geçindiriyor falan...

Bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin kardeşim...

Size ceza yazan o memurların, polislerin vs. daha maaşlarını almadan vergileri kesiliyor. Esnafı, patronu bir şekilde vergi kaçırıyor, karısına aldığı aracı şirkete gösterip vergiden düşüyor ama polisin, memurun böyle bir şansı yok. Paşa paşa kuruşuna kadar ödüyor vergisini, hem de maaşından peşin peşin...

Hadi gidin başka yerde vıyaklayın...
türkiyede hangi çalışanın vergisi maaşını aldıktan sonra kesiliyor memur da vergi veriyor da o vergiden payını alıyor biz almıyoruz

Merhaba. Bir sorum olacak yardımcı olabilecek olursa çok sevinirim.

Bugün 125cc motorumla evime çok yakın bir noktada, (Hatay/İskenderun/Bekbele) polise yakalandım. Oldukça kırsal ara sokak bir yer. Motorlardan halk şikayetçi olmuş sanırım. Volta atıyor şahinler sokak sokak. Ekmek almaya gidiyordum. Evim de 500mt mesafede.

Kasksız ve ehliyet yetersizliği nedeni ile ceza yedim. B ehliyet ile kullanıyordum. Motor benim adıma. Sigortası evrakları tam. Motoru çekici ile çektirdi polis. Ehliyetli birisini getirttim. Onun yanında çektiler motorumu. Lütfen yapmayın dedim. Şurası evim vs. Üzülerek söylemeliyim ki, hiç iyi niyetle davranılmadı. 41 yaşımdayım böyle bir polis arkadaşla ilk kez karşılaştım. Hakkımı nasıl arayabilirim? En azından bu yediemine itiraz etmek istiyorum. Bu mümkün müdür? Bir de iskenderun'da yediemin yokmuş Arsuz'a çekilmiş (başka ilçe) 50km mesafede. km başı ücret alınıyormuş. Mesela bu arada ceza suçum vs. değil.

Ama sanki ana caddede teker yapıyormuşum gibi muamele de ne bilim çok can sıkıcı oldu.

Bir bitmediniz ya.

41 yaşında ki adamın yaptığına bakın, ergen olsa ha di gençtir kan hızlı akıyor diyeceğim.

Bir de hakkımı nasıl arayabilirim demiş, cevap veriyorum, yaşına uygun davranarak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

adam ehliyetli birini getirdim motorumu neden bağlıyorlar diyor burada linç kitlesi toplanmış. :)

ne biliyim bana da ters geldi, sonuçta kask ehliyet cezasını yaz da, motoru neden bağladın kullanacak adam varken?

Getirdiği kişinin kaskı, eldiveni var mı? Bunları biliyormuyuz?

Ben yok diye tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Ödediğimiz her vergi her ceza bir şekilde birilerine gidiyor, hazineye akan kısım doğal olarak maaşlara da yansıyor.

Evet direk trafik cezasından gelen para maaşını karşılamıyor fakat trafik cezaları olmasa bu tutarın eksikliğini bir vergi türü olarak bizden alırlardı.

Ha performans vs. birşey etkiliyor mu bilmiyorum fakat ceza yazma kotası yok diye biliyorum. Sadece bölgedeki ihlal sayısı fazla olup yazılan ceza az oldugunda bölgedeki amirler bir tarafı işini yapmamakla suclayabilir

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
adam ehliyetli birini getirdim motorumu neden bağlıyorlar diyor burada linç kitlesi toplanmış. :)

ne biliyim bana da ters geldi, sonuçta kask ehliyet cezasını yaz da, motoru neden bağladın kullanacak adam varken?
Kullanacak adam köşeyi dönünceye kadar kullanacak. Oradan sonra tekrar ehliyetsiz yakalanan dangalak binmeyecek mi motora? Yanında ehliyetli adam taşımayı düşünebilen herif ehliyet almayı, kask takmayı düşünemiyor mu?

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Buaradaki olay, adamın haksız yere hakkını aramaya çalışmasından, nasıl olduda polislerin maaşları vergilerimizle ödeniyora geldi 😅

Herhangi bir polisin suratına "maaşlarınız benim vergilerimle ödeniyor" diyemeyeceğiniz için bence burda bu konuyu tartışmayın.
Poliste işini yapıyor maaşını alıyor, haksız bir kazanç yok.
Trafik cezalarının daha yüksek ve katı olması taraftarıyım, bu milleti başka türlü adam edemezsin.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Yüksek ceza hiç bir halta yaramaz. Ne demişler "az verme hırsız edersin, çok vurma arsız edersin".

Aga, bunun bir şekilde orta yolunun bulunması lazım. Ceza düşük oluncada arsız çok oluyor 😅
Yüksek ceza olmasada kuralların katı ve herkese uygulanıyor olması lazım. Sadece sana bana değil :unsure:

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
türkiyede hangi çalışanın vergisi maaşını aldıktan sonra kesiliyor memur da vergi veriyor da o vergiden payını alıyor biz almıyoruz
Memur da biz çalışandan farkı yok, Memurun patronu devlet bizim patronumuz özel şirket. Sonuçta memur da devlete çalışan oluyor. hepimizin vergisi maaşı almadan kesiliyor.
işçi-memur ayrımı yapay bir ayrım, aslında öyel bir şey yok, memur da devlete hizmet emeğini satıyor karşılığını maaş olarak alıyor, ben de çalıştığım şirkete emeğimi hizmet olarak satıyorum karşılığını alıyorum. memur da benim gibi çalışanlar da işyerinn sahibi değiliz.
işçi/çalışan/memur ayrımı sınıf ayrımı bilince çıkmasın diye uydurulmuş yapay ayrımlar, bu ayrımları dillendirip doğruymuş gibi yayılmasına neden olmayalım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aga, bunun bir şekilde orta yolunun bulunması lazım. Ceza düşük oluncada arsız çok oluyor 😅
Yüksek ceza olmasada kuralların katı ve herkese uygulanıyor olması lazım. Sadece sana bana değil :unsure:
Osman aga'ya katılıyorum, sorun yüksek olması değil herkesin yakalanmaması, ara sıra denk gelip yakalanan da bu sefer kendisine haksızlık yapılmış diye isyan ediyor. düşük de olsa herkese aynı ceza olsun. ülkede kayıt dışı ekonomi olmasa Finlandiyadai gibi gelire göre ceza olsun derdim ama bizde işlemez o. öncelik kuralların herkese uygulanması, yoksa yasalar fazla fazla yeterli, sorun uygulamada.
Polis beni çevirdiğinde benim hiç eksiğim yokken etraftan kasksız motorcular geçip gidiyorsa ben polise beni boşu boşuna durdurdu zamanımı aldı diye de kızarım tabi ki.

İskenderun yargı çevresi olarak ağır ceza merkezi yedi emin deposu olmaması bana inandırıcı gelmedi. Eğer gerçekten böyle bir durum varsa bu yönden itiraz edebilirsin bence.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Motorcu genç arkadaşlarımdan bir tanesi kaza yaptı geçen ay, hafif bir kaza ve rks motorunun gidonunda sağ tarafta biraz yamulma var, düzelmesine gerek olmayacak bir yamulma.. Yani motor sağa yada sola çekmiyor, bir kaç gün önce tamir ettirmek için bildiğim bir yer var mı diye sordu bana ve ben biraz kızdım..

Motoru 135 bin nakite aldı, kask yok, eldiven yok, ehliyeti de yok. Önce ehliyete yazılmasını ve sonra koruma ekipmanları almasını önerdim ama sanırım biz boşa konuşuyoruz.

Çenesine dikiş atıldı, hafif kaza ama yaralandı yine. Halen koruma ekipmanından bahsetmemesi ve polislerin onu uyarmasına rağmen ehliyetten bahsetmemesi canımı sıktı biraz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar