Sizce moto-kuryeler motorcuların itibarını düşürüyor mu?

Motosikleti
Yok
Moto-kuryelerden aracını deli gibi kullanan, ters yönden giden, aradan geçemeyince tutup kaldırıma çıkarak motoru insanların üzerine süren çok görüyorum ben.

"Moto-kuryelerin işte hepsi böyledir" demek te olmaz tabii ama benim şahsi izlenimlerim böyle. Bana göre genel olarak motorcuların itibarını düşürüyor bu işi yapanlar.

Sizin görüşleriniz?

Moto-kuryelerden aracını deli gibi kullanan, ters yönden giden, aradan geçemeyince tutup kaldırıma çıkarak motoru insanların üzerine süren çok görüyorum ben.

"Moto-kuryelerin işte hepsi böyledir" demek te olmaz tabii ama benim şahsi izlenimlerim böyle. Bana göre genel olarak motorcuların itibarını düşürüyor bu işi yapanlar.

Sizin görüşleriniz?
Evet biz nasıl taksilere genelleme yapıyorsak arabacılarda moto kuryelere aynı genellemeyi yapıyor ve her motorcuyu aynı kefeye koyup hiç sevmiyor yol vermiyor vs.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Tek sorun motor kuryeler değil ki. "GENELDE" düşük cc çin ve hitli kullanıcılarının da motokuryelerden farkı yok. Sürekli makas, emniyet şeridinde 120-130 gitmeler, kaldırım, yaya geçidi, kırmızı ışık, ters yön. Say say bitmiyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Kuryelerden halk gerçekten korkuyor, insanlara yol verdiğimde insanlar geçmekte tereddüt ediyor ve geçmekte kararsız kalıyorlar. Bu insanlar otomobile geçtiğinde yaşananlar yüzünden motosikletlere karşı kötü davranması doğal.

Düşük hacimli motosiklet kullanan gençler en riskli kesim oluyor, her daim yırtık dondan çıkar gibi çıkma ihtimalleri var.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Evet düşürüyor ama ayrımcılık yerine denetim yapmak daha iyi olur.
Mesela emniyet şeridinden 50km/saat hızı geçenin ya da kaldırıma çıkanın trafik sigortası X2 olsun. Bir kez daha olursa X3.

Kurallara uyanlar da ödüllendirilse belki daha başarılı olur.
Mesela bu heriflere yazılan cezalar bir havuzda toplanıp kurallara uyanların trafik sigortası bedava yapılabilir.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motorcuların itibarı ne ki kuryeler bu itibarı düşürsün?

Beyler yaş gereği farkında olmayabiliriz ama pandemi sonrası kızlarımızın çoğu kasiyer, oğullarımızın çoğu kurye oldu.

Esas sormamız gereken bu kadar okumuş etmiş, potansiyel olarak geleceği parlak gençlerimiz neden fik fik skuter tepesinde yemek dağıtıyor..

Kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçerken kaldırımdan gelen motor olduğu sürece düzelmeyecek. Kırmızı ışıkta beklemek istemeyen arkadaşlar bunu çok yapıyor, onun dışında karşı yola geçmek için dolanmak yerine kuralları çiğnemeyi doğru görüyorlar zaten ülkenin en tepesinde de farklı bir durum yok kimsenin şeyinde değil kurallar. Vitesli motor sürenler de yapıyor kurye diye ayırt etmeye gerek yok. Şu da bir gerçek bu hareketi yapanlar daha düşük fiyattaki Bajaj cf moto, yatak yorgan alan arkadaşlar oluyor. Bajaj kullanan biri olarak uygun olduğu için her türlü kullanan insan görmeniz mümkün. Birden fazla kez yolda yürürken gördüğüm için nadir diyemiyorum. Semtten semte şehirden şehire değişebilir.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
kuryeler beni çıldırtıyor, yoğun trafikte bazen araçlar yol vermiyorlar yani sağından da geçemiyorsun solundan da geçemiyorsun ve yol verene kadar aracın arkasında seyir ediyorsun mecbur. aracın arkasından giderken o esnada paketçinin birisi soluna ve diğeri sağına ışınlanıyor ve neye uğradığını şaşırıyorsun.

şeytan diyor bir tekme sağdakine vur diğer tekmeyi soldakine vur ser şu köpekleri yere...

bu dediğim olay eyüpsultan da başıma geldi, uydurma değil yani, sağlı sollu sıkıştırdılar ve ben bir anda deliye dönüp bağırınca birisi frene basıp geriye çekildi ve diğeri aracı sağdan sollayıp gitti. dominar 400 satın almaya gidiyordum ve isyan ettim, hatta dominar 400 satın aldığım arkadaşa da söyledim iyi hatırlar, buranın böyle lanet bir yer olduğunu bilsem gelmezdim dedim kendisine.

bir arabalık şeritte 3 motor yan yanaydık ve çıldırdım ya, abi bu kadar mı salaksınız? kuryeler okuyorsa hani adam gibi sürün yada yapmayın bu işi, beyniniz nerede? algılarınız hiç mi çalışmıyor? etrafı hiç mi göremiyorsunuz?

1 şeritte 3 motor yan yana ne işi var kardeşim? bu kadar da salak olunmaz. insan değil bunlar.

Motosikleti
Ns200 15"
Motorcuların itibarı ne ki kuryeler bu itibarı düşürsün?

Beyler yaş gereği farkında olmayabiliriz ama pandemi sonrası kızlarımızın çoğu kasiyer, oğullarımızın çoğu kurye oldu.

Esas sormamız gereken bu kadar okumuş etmiş, potansiyel olarak geleceği parlak gençlerimiz neden fik fik skuter tepesinde yemek dağıtıyor..
Abi işin aslı ailelerden geçiyor, normalde ben 3d ve oyun işlerini profesyonel olarak yapmak istiyorum ama öğrenmemin tek yolu insanların yayınladığı öğretici videolardan yola çıkmak ile oluyor. Eğer ailem bu hedefime saygı gösterseydiler çok daha sade yaşardım fakat hedefimde daha emin adımlar ile ilerleyeceğimden emindim. Tabi bu işin diğer kısmıda yaşam maliyetleri, hayat git gite zorlaştığı için aileler anlık yaşamalarını kurtarmak için gençlerin ve kendi geleceklerini yaktıklarının farkında değiller.

İşin aslı hemen hemen her günüm skuter tepesine çıkıp aynı caddeleri defalarca geçmekte, hedeflediğim şeylerin sonucunu düşündüğüm her zaman bu durum daha çok koyuyor.

Cevap veriyorum,

Bir şekilde 100 k bulduklarında patron oluyorlar, istedikleri saatte, istedikleri kadar çalışıyorlar, depo da iş beklerken makara yapmalarına kimse bir şey demiyor, istedikleri an yemek sepetinde, go ya oradan getire, olmadı mc Donalta vs zart diye geçebiliyorlar, sanaat, meslek öğrenmek için yıllarını harcamıyorlar,

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bu yaşlılar niye sorumluluk almıyor türkiyede en çok insanın öldüğü iştir kuryelik millet keyfine mi hızlı gidip o hareketleri yapıyor 3 kuruş için gençleri bu işi yapmak zorunda bırakan nesil biraz elini taşın altına koysun sorumluluk alsın desin ki memleketin etinden suyundan beslendim size de bok gibi bi memleket bırakıyorum yaşamaya çalışın desin

eğitimin bu halde olmasının çalışma şartlarının bok gibi olmasının kazanacağı paranın açlık sınırının altında olmasının kısaca hak ettiğini alamamasının sebebi sizsiniz bu gençlere bok gibi bi gelecek bıraktınız hadi bunu beceremediniz bari eğin boynunuzu da çenenizi kapayın

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Kuryeler, tırcılar ve taksiciler. Bence aynı klasmanda iş yapan operatörler. Genel ortak probleme bakıldığından bu insanlar akademi eğitimi almıyorlar. Belli sertifikalara mesleğin ilk başlarında sahip olmaları daha da eğitime ihtiyaç duymayacakları anlamına gelmiyor. Başka ülkelerde olmayabilir ama bizim ülkemizde ihtiyaç çünkü problem en başında, L parkta veya 8 çizdirme sınavlarında ve buna hazırlamaktan ibaret olan kurslardan başlıyor. Temelsiz zemine kerpiç ev yapmak gibi, temel yok ev zaten dayanıksız..

Konu başlığına cevap olaraksa, kesinlikle hayır. Hıyar, her araçla hıyarlık yapıyor. Mesela örnek vereyim, çoğu BMW sürücüsüne bakalım, hepsi hıyar mı kesinlikle hayır ama hıyarların genelinde bu marka araç var. Bu da BMW hıyar arabası üretiyor manasına mı gelir, sizin de katılacağınız üzere gelmez...

Beir kıyaslama yapılacaksa da kuryelere kıyasla MT'ci tayfa, Bajajcı tayfa, CFMoto kullanan ve hıyarlık yapan tayfaların bence daha çok göze battığını düşünüyorum. Tekrar söyleyeyim, marka üzerinden genelleme yapmak değil hedefim, oksimoronluk yaratmak istemiyorum.

Bu hıyarlıkların eğitim ve yönetmelik eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Daha çok ceza yazılsın millet ağlatılsın olayı değil, kask yoksa, plaka kapatıyorsa bunu daha mahallesindeyken önlemeli, "olay mahali" oluştuktan sonra değil. Egzozlu motosiklet duyduklarında gidip yapışmalı yada video alınmalı. Bu tipler zaten belli ediyorlar abi, stunt tipi koruma demirleri, parlak montlar, katlanabilir plakalıklar vs... Sabıkası olana satmasalardı keşke de o iş mümkün değil malesef. Yaşadığım şehir olan İstanbul'da atmosfer gerçekten çok değişti, patlayacak yani bu kanunsuzluk. Topcase-sis farını falan geçelim, daha ciddi problemler her geçen gün evimizden, hatta yatak odamızdan duyulacak hale geldi.

Motosikleti
Yok
(Konu Dışı)

Maalesef az önce sanatçı Fatih Ürek de aramızdan ayrıldı. :(

Ölüm diye bir şey varken, aslında her şey ne kadar boş - yalan dünya dedikleri işte.

F54

kurallara uymayan bütün motorcular kurallara uyan motorcuların itibarını düşürüyor
önemli olan burada ne iş yaptıkları değil kurallara uyup uymadıklarıdır
belli meslek gruplarını burada kötülemiyoruz baktığımız şey kurallar

Sizin görüşleriniz?
Moto kuryeler itibarımızı düşürüyor. Cahil olan herkes hem içeride hem dışarıda itibarımızı düşürüyor. Motokuryesinden, polisine, öğretmeninden, bakanına cahil olan herkes itibarımızı düşürüyor. Hem içeride hem dışarıda.

Olayı bir meslek grubuna indirgemeyi yanlış buluyorum ben. Bizim egitimsiz, cahil, empati yoksunu insan problemimiz var. Bu adam sadece kurye iken degil, yayada olsa arabada kullansa taksi soforude olsa sana problem cikartacak.Kaldirima siğsa arabasinida o kaldirima cikaracak ki orneklerini goruyoruz.ayni binada yasiyorsan balkonuna izmarit atiyor, gece 3 te gurultu yapiyor. Asagi izmarit atip motorunun brandasini yakiyor. Esnafi milleti zehirliyor, bizim burda pideci var bizim binanin onundeki konteyneri hergun duzenli olarak, kül atip yakiyor. Okadar sikayet ettik gelip incelemediler bile.adamla konusmaya calistik 3 kisi ellerinde bicakla geldiler 😂 bunlarin cocuklari, daha egitimli mutevazi türk cocuklarini bicaklayip olduruyorlar falan.ornekler cogaltilabilir. Bunlar heryerde hocam. benimde pek umidim kalmadi en az 3-5 nesil lazim egitebilmek icin ama hukumetinde oyle bir amaci yok zaten.

Hayvan, her yerde hayvanlığını yapar. 2 teker, 4 teker farketmez. Onun babası da anası da hayvandır o da öyle yetişmiştir. Bu cinsler eğitilmez, eğitimi bünyeleri kabul etmez. Toplumdan izole etmek lazım ama sayıları ezici çoğunlukta olunca o iş de olmuyor. Bizim yapabileceğimiz tek şey gittiği yere kadar görmezden gelmek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar