Lastiğin durumu.

Motosikleti
MT-25
sue857d.jpeg

Fotoğrafını atacağım lastiğin durumu hakkında yorumlar istiyorum. Lastiğin durumu genel olarak dişleri falan iyiydi fakat çatlaklar vardı ben de çok fazla problem etmedim. Bu şekilde iken 5000 km yol aldım fakat bir arkadaşım çok tehlikeli olduğunu her an gümleyebileceğini ona güvenmemem gerektiğini söyledi. Şu ana kadar şans eseri mi bu kadar yol almışım? Lastiği hemen değiştirmeli miyim bu şekilde kullanmamalı mıydım? Lastik modeli anlaş tournue sport. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir fotoğrafa döndüm baktım da çok kötü görünüyor. Gece olduğu için ve lastik çamurlu olduğu için öyle gözüküyor. xdd

Son düzenleme:
Motosikleti
Arora kasırga
Kılcal çatlak onlar, öyle Pasifik Okyanusu gibi de derin değil
Çok aciliyeti yok bana göre,2-3 yıl daha binerim şahsen
Asıl önemli olan lastiğin imal tarihi
Üzerinden 5 yıl geçtiyse sertleşme başlar,o zaman sıkıntı

Lastiğin durumu pek iç açıcı değil. Resme bakınca anlaşılan o maalesef. Sen gerçek göz ve fiziki temas ile daha çok anlayabilirsin.

Motosikleti
MT-25
Lastik boşa masraf. Ona vereceğin para ile kaska mohawk tak ya da motosiklete abuk subuk bir aksesuar al daha iyi. Kaza yapana kadar kullanırsın lastiği hiçbir şey olmaz merak etme.
İroni güzel. Senin kask nazilerden falan mı kalma? Kask boşa masraf gerçi. Ona vereceğin para ile motorsikletine aksesuar almış olmalısın vesselam.

Motosikleti
MT-25
ktey9nv.jpeg
sue857d.jpeg

Fotoğrafını atacağım lastiğin durumu hakkında yorumlar istiyorum. Lastiğin durumu genel olarak dişleri falan iyiydi fakat çatlaklar vardı ben de çok fazla problem etmedim. Bu şekilde iken 5000 km yol aldım fakat bir arkadaşım çok tehlikeli olduğunu her an gümleyebileceğini ona güvenmemem gerektiğini söyledi. Şu ana kadar şans eseri mi bu kadar yol almışım? Lastiği hemen değiştirmeli miyim bu şekilde kullanmamalı mıydım? Lastik modeli anlaş tournue sport. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bir fotoğrafa döndüm baktım da çok kötü görünüyor. Gece olduğu için ve lastik çamurlu olduğu için öyle gözüküyor. xdd
gidip lastikdeki çamuru pisliği sildim şimdi daha net görünüyor çatlaklar
fotografinin linkini atıyorum

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Lastikler hakkında insanın aklına "acaba" diye bir soru geçiyorsa değişmesi iyi olur.
Lastiğin üretim tarihi ne? üzerinde bir yerinde 4 hane şeklinde sayı olur ilk iki hanesi hafta son iki hanesi yıl. Mesela benim motoru 2024'de aldığımda üserindeki lastiklerde 2417 yazıyordu, 2017 üretimi anlas capra r lastik vardı, 2024 yıında o lastik dışarıdan sağlam görünse, dişleri düzgün olsa bile bitmiş demektir deyip ilk fırsatta değiştirdim.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bu lastiği tanıdığın teknesi olan varsa ona, yoksa balıkçılara ver.

Lastiğin üretim tarihi kadar önemli bir husus daha var, bunu sakın kaçırmayın; yaptığı km.
Geçen ay, arabamla 600 km kadar yol yaptığım bir günün ertesi sabahında sağ ön lastikte 3 tane çatlak gözüme çarptı. Lastikçiye gittim, ön arka yapsak kurtarmaz mı, lastikler henüz 2 buçuk yıllık dedim. Usta sordu, peki kaç km yaptın? 65 bin km den eminim ama fazlasını bilmiyorum dedim, lastiğin ömrü 50 bin km dir abi dedi. Ben, biraz şüphe ile yaklaşsam da güvenlikten ödün vermemek adına tamam yeni lastik takalım dedim.
Eski lastikler söküldükten sonra içlerini görünce, bir gün önce o yala nasıl gittiğim, Korkuteli rampasından nasıl frensiz 110-120 indiğim aklıma geldi, tüylerim diken diken oldu. Lastik içleri pörsümüş dökülüyor, neredeyse teller fışkıracak lastiğin içinden.

Motosikleti
Dominar D250
Motosiklette kullanım ömrü daha kısa sanırım, arabada 4-5 yılda bir yada 60.000 kmde değiştiriyordum ama dün bir motosiklet videosunda kullanım olarak 2 sene dedi, öyle mi gerçekten?

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
sue857d.jpeg

Bu lastikle yol yapmak büyük cesaret ister. Yolla tek temasınız lastik sayesinde. Tutuş özelliğini yitirmiş gibi görülüyor.
Kullanım alışkanlıklarına göre lastiğin dayanma km si değişiyor. Lastikte risk almayın.

Ben eğitimlerde vs fazla zorladığımdan 13-15 bin km de değiştiririm.

Motosikleti
Motorsuz
Çek lastikçinin önüne yak lastiği sonra ver abi oradan bir anlas de finito

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar