bu biraz öğrenme alışkanlıkları ile de alakalı, kişinin nasıl bir "ortamda" öğrenme moduna geçtiği ile de alakalı. Ben Zafer Akçay videolarını bir süre gülmek için izledim, sonra aynı şeyden sıkıldım ve kapattım.
Senin parmak bastığın nokta aslında çok güzel bir ayrım noktası. Benim de senelerdir debelendiğim gevezelik ettiğim konu. Zafer Akçay videolarını izleyerek bir davranış seti geliştirebilirsin, ama o kadar. Zaten ülkedeki sorun bu, güvenli yaklaşım için bir davranış seti geliştirmekle motoru sürmek ve iyi sürmek başka şeyler. Bunlar zaten sürüş eğitmenlerinin işi değil, böyle videoların hiç değil. Genel olarak kaza videoları, olmuş bitmişe yorum videoları, güvenlik sağlayacak bir davranış seti geliştirmeye yardımcı olabilir. Ama bu kadar.
Daha genel konuşacak olursak ben çok fazla kaza videosu izlemiyorum, bişey katmıyor bana, hoşuma da gitmiyor çok eğlenmiyorum da. O videoları izleyerek kaza atlattıysan gerçekten, trafik okumana faydası olmuştur ne güzel. Ama daha iyi sürmek için başka kaynaklara bakıp antreman yapacaksın, bu videolardan gelmez o.