kaza videoları geliştirir mi geriletir mi

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Len Sr varken de gezmiyordun, seni buraya köfteye davet ettik de "motor konforsuz" dedin, refüze ettin.
kocaelide görmediğim gitmediğim yol kalmadı sadece uzun yol yapmaktan rahatsız oluyordum yoksa haftanın 3 4 günü sadece motor sürmek için evden çıkıyordum asfalttan gidebileceğim her yeri gördüm şimdi topraktan her yeri görmek derdim tuaregi alayım baharda havalar düzeldiği gibi gelmeyi düşünüyorum izmire

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
kocaelide görmediğim gitmediğim yol kalmadı sadece uzun yol yapmaktan rahatsız oluyordum yoksa haftanın 3 4 günü sadece motor sürmek için evden çıkıyordum asfalttan gidebileceğim her yeri gördüm şimdi topraktan her yeri görmek derdim tuaregi alayım baharda havalar düzeldiği gibi gelmeyi düşünüyorum izmire
Bak yine "havalar düzelsin" diye ayak yapıyorsun. Hadi bakalım öyle olsun, Tuareg aldığında da gelemezsen sana "hımbıl" derim, "geblo" derim, "kofik" derim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Bak yine "havalar düzelsin" diye ayak yapıyorsun. Hadi bakalım öyle olsun, Tuareg aldığında da gelemezsen sana "hımbıl" derim, "geblo" derim, "kofik" derim.
karda kışta kuryelik yaptım zevkine çıkıp dağlarda sürdüm kışın sürdüm diye tuzdan motorum paslandı bana havalar düzelsin ayağı diyorsun :rolleyes: ondan değil ilk defa büyük motor sürücem uzun bacaklı motor sürücem biraz alışmam lazım

Motosikleti
D400
izlediğine göre değişir, zafer hocanın gibi incelemeli izlersen illa ki geliştirecektir (eğer motordan korkan birisi isen ters teper)

nerede hata yaptıklarını vs. gördüğünüzde kazazedelerin, illa ki aklınızda bir yerde kalıyordur.

mesela zafer hoca sayesınde ana yola tali yoldan giriş tabelaları, kavşak giriş tabelalarına daha net bakmaya başladım. Ugur hoca sayesınde viraj girişlerine daha dikkatli giriyorum.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
her pazar zafer akçayın videolarına denk geliyorsunuzdur ben de izliyorum 2 senedir motosiklet sürüyorum başlamadan önce de izlerdim bu 2 senede hiç kazaya karışmadım bunu da kesinlikle bu videolara borçluyum trafikte olabilecekleri %99 önceden tahmin edebiliyorum artık doyuma ulaştım yeni bir şey katmıyor bu videolar bana ama bu videolar yüzünden kendimi hiç geliştiremedim. viraj yaparken ya highside yersem korkusundan 2 senede taş çatlasın 5 derece daha fazla yatırıyorumdur motoru. kavşaklarda örneğin özellikle scooterda ya motor kayarsa diye yan şeride geçtiğim saçma sapan hareketler yaptığım da oluyor. her yol ağzında hakkım olmasına rağmen ya çıkarsa diye her araca yol veriyorum arkamdan araç çarpsa niye durdun durduk yere dese haklı. bu videolar bu güne kadar beni korudu da artık benden götürmeye başladı bi haftadır kaza videoları zararlı diyenler karşıma çıkıyor ben de hadi len oradan ben bu videolar sayesinde kaç kaza atlattım diyordum şimdi üzerine düşününce hak veriyorum. güvenli sürüş diye diye motosiklet benim için keyif aracından çıkıp yol yapma aletine döndü korkuyorum @Okan Sinan Ocan hocamız gibi hımbıl sürücü olucam diye evde bekleyen eşim torunum da yok benim gencim kanım kaynıyor tam gaz sürmek istiyorum ben de
Kaza videolarını seyretmenin yanlış olduğunu düşünmeyenlerdenim. Sadeced aşırı kaygıya sevk etmemesi önemli. Trafikte görülenler, görülmeyenler ve görmeyi umduklarımız ..... senaryolarına aslında ön bir hazırlık oluyor bu videolar.

Viraj konusunda da tavsiyem şu olur, kapalı alanda geniş dairelerle başlayın, hızlı sekiz dediğimiz, 12 veya 18mt aralıklı iki kuka ile sekiz yapın. Kontrollü ortamda olduğunuz için korku refleksinizi yenbiliyorsunuz. Sonra da motosikletin ne kadar yattığını/yatabildiğini görünce fiziksel olarak motosikletinizi tanıyor ve çok daha fazla hakim olabiliyorsunuz.

Bu gibi antrenmanlar virajda kaydım kayacam korkusunu yok edebiliyor. Çünkü sınırlarınızı biliyorsunuz. Tabiki yol, hava, lastik koşullarına göre değişkenlik gösterir.

ben izliyorum, ibret alıyorum, asla ve asla Svartcığımla şehir içinde 300kmh gitmiyorum. tavsiyedir.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Moto gp dekiler bile bütün kazaları tek tek seyrediyordur, ne yapmalıyım ne yapmamalıyım diye. Kare kare bakıyorlardır. Seyrederken ne yapman veya yapmaman gerektiğini başına gelmeden önce öğrenirsin.
55 yaşında dağarcığıma yeni kelimeler kattın ya la. :ROFLMAO:

Nasıl yani emniyet şeridinde 300 yapmadan gidebiliyor muyuz?
bunu yapması çok çok zor bir şey en az 60-70 senelik sürücü olman lazım. ben tapagaz gidiyorum genelde emniyet şeridinden veya arabaların arasından, ne kadar yakın geçebilirsem diğer taşıtlara (veya yayalara) o kadar iyi oluyor. öyle insan gibi sürmek için METANETLİ, İRADELİ, YÜREKLİ ve İKTİDARLI bir birey olmak gerekiyor.

saygılarımla, yarım akıllı

Motosikleti
1190 ADV
Ben kaza videolarının negatif etkisi olduğunu düşünüyorum. Özellikle motosiklet kullanmaya yeni başlayan yada başlayacak biri için.

Kaza videoları ile sürüş eğitimi mantıklı bir yöntem olsaydı, tüm ehliyet alacaklara saatlerce bunları izletirlerdi. Sen trafiğe çıkacaksın ama bak hata yaparsan böyle olur diye bir eğitim şekli mi var.

Birşeyi korkarak yaparsan iyi yapamazsın.

Motosikleti
Arora kasırga
Kesinlikle katılıyorum. Faydalı oluyor. En azından o hataya düşme riskini azaltıyor.
Videoları izlemeden önce çok riskli hatalar yaptığımın farkına vardım. Mesela açık olmayan yolda emniyet şeridi..
Önündeki veya yanındaki aracın ne yapacağını tahmin edemiyorsun. Bu gibi durumlarda gaz açmak büyük risk oluşturuyor.
O sebepten yol bomboş değilse asla hızımı artırmıyorum.

Ben motosiklet kaza videolarını olumlu buluyorum. Daha önce de yazmıştım. Trafikte ne tür "mal"larla beraber sürdüğümüzü ve aynı zamanda yol şartlarının, motosiklet bakımlarının, yaya davranışlarının kazalar üzerindeki etkisini daha iyi anlıyorum.
Tecrübe kazanmanın yollarından biri de, başkalarının başına gelenleri izlemek ve onlardan bir anlam çıkarmak. Kaza videolarını beğenmeyen arkadaşlar bu kazaları yaşayarak öğrenme yolunu mu tercih ediyorlar yada başkalarına mı soruyorlar?
Yangın eğitimi alırken yangına karşı mücadele anlatılır. Bütün görseller ve videolar yangın ile ilgilidir. Önlemler ile ilgilidir
İlk yardım eğitimi hasta insanlar yada yaralı insanlar ile ilgili yapılması gerekenleri anlatır. Alınacak önlemleri anlatır.
Bizde trafik eğitimi tam olmadığı için o eksiği kaza videoları ile tamamlamaya çalışıyoruz.
Bu haftaki videoda 2 -3 adet ters yönden gelen araç vardı. Motosikletinden arabasına he çeşit araç ters yönden gelmeyi marifet sanıyor.. Bu adamları yakalayıp ..ikmezsen bunlar olmaya devam edecek. Ama bu da devletin işi.
Bizim yapmamız gereken kendini korumak ve problem ortaya çıkmadan önlem almak.

bu biraz öğrenme alışkanlıkları ile de alakalı, kişinin nasıl bir "ortamda" öğrenme moduna geçtiği ile de alakalı. Ben Zafer Akçay videolarını bir süre gülmek için izledim, sonra aynı şeyden sıkıldım ve kapattım.

Senin parmak bastığın nokta aslında çok güzel bir ayrım noktası. Benim de senelerdir debelendiğim gevezelik ettiğim konu. Zafer Akçay videolarını izleyerek bir davranış seti geliştirebilirsin, ama o kadar. Zaten ülkedeki sorun bu, güvenli yaklaşım için bir davranış seti geliştirmekle motoru sürmek ve iyi sürmek başka şeyler. Bunlar zaten sürüş eğitmenlerinin işi değil, böyle videoların hiç değil. Genel olarak kaza videoları, olmuş bitmişe yorum videoları, güvenlik sağlayacak bir davranış seti geliştirmeye yardımcı olabilir. Ama bu kadar.

Daha genel konuşacak olursak ben çok fazla kaza videosu izlemiyorum, bişey katmıyor bana, hoşuma da gitmiyor çok eğlenmiyorum da. O videoları izleyerek kaza atlattıysan gerçekten, trafik okumana faydası olmuştur ne güzel. Ama daha iyi sürmek için başka kaynaklara bakıp antreman yapacaksın, bu videolardan gelmez o.

Motosikleti
D400
ya arkadaş kaza videosu izleyip korkuyorsa adam yeni bile olsa zaten binmesin.

belli ki en ufak şeyde panikleyip birinin canını yakacak.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Bu konuyu da konuşmuşuz bir ara :)

Bilimsel araştırmalara konu olan bir mesele aslında. Nihayetinde özet şu:

"Enteresan biçimde, uyandırılan korku etkisi ile (örneğin kaza videoları), korku uyarımının arttığı ancak buradaki tehdit algısının sürücü davranışı üzerine anlamlı bir etkisi olmadığı sonucuna varılmış"

bunu yapması çok çok zor bir şey en az 60-70 senelik sürücü olman lazım. ben tapagaz gidiyorum genelde emniyet şeridinden veya arabaların arasından, ne kadar yakın geçebilirsem diğer taşıtlara (veya yayalara) o kadar iyi oluyor. öyle insan gibi sürmek için METANETLİ, İRADELİ, YÜREKLİ ve İKTİDARLI bir birey olmak gerekiyor.

saygılarımla, yarım akıllı
Arabaların yanından yakın geçtikte aldığımız puan artıyor mu?

şahsen kaza videolarının bana olumlu bir katkısı olacağını sanmam hatta negatif etkileri olacağı için hiç bakmam , eğer obsesif biriyseniz hic yoktan sanrılarınızı bile azdırırsınız...özgüven kaybına yol açar..

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Motosiklete ilgi duyan kitlede benim gördüğüm; sürmeyen ama sürüş videosu izleyen bir kitlenin çoğaldığıdır.

"Vay efendim hava soğuk, vay efendim yağmur yağıyor, vay efendim çok sıcak bu havada sürülmez" diyen hımbıl bir kitle piyasada yaygınlaştı. Hadi Pazar sabahı 10:00'da Zafer Hoca'yı izledik, çayımızı çorbamızı içtik, ee hala daha ne işimiz var forumda? Youtube'da? Gezsenize gençler.
Yakında tekrar motor alıyorum inşallah abi :) Sonra gör bak her pazar buraya defter yazacağım.

Motosiklete ilgi duyan kitlede benim gördüğüm; sürmeyen ama sürüş videosu izleyen bir kitlenin çoğaldığıdır.

"Vay efendim hava soğuk, vay efendim yağmur yağıyor, vay efendim çok sıcak bu havada sürülmez" diyen hımbıl bir kitle piyasada yaygınlaştı. Hadi Pazar sabahı 10:00'da Zafer Hoca'yı izledik, çayımızı çorbamızı içtik, ee hala daha ne işimiz var forumda? Youtube'da? Gezsenize gençler.
Buna Hımbıl demeyelim de canı tatlı diyelim, hadi bir kademe daha fazla tırsık diyelim. Ama hımbıl deyince o kitle adına (!!!) zoruma gidiyor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar