Rodaj ve İlerisi: Motosikletlerimizden neden memnun olamıyoruz ?

F54

@espresso hatta afrikayı araba yükledik adamlar ankaraya giderken bu arkadaşı da hendek te bırakacaktı 1 saat sonra beni aradı diyor ki senin dio yu da sattım yok dedim iyice yaya kalacaktım kabul etmedim 2 ay ilanda durdu bu günü mü buldun dedim :)
araba motor lazım olan bunu arar bu da arayana hiç aklında olmayan motoru/arabayı aldırır :ROFLMAO:

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
15 gün önce 400cc Scooter satın aldım. Şimdi keşke 550cc olan AK modelini alsaymışım diyorum. Ya da yanına 2015-16 Triumph Tiger 800 falan mı baksam diye düşünüyorum. Maymun iştahlılık kanımızda var. Ya tam olarak ne istediğimizi bilmiyoruz ya da şartlar sebebiyle mecbur kalıp kendimizi ikna etmeye çalışıyoruz. Param olsa 6 ayda bir motosiklet değiştirip hepsinin keyfini yaşamak isterdim. Mesela X-ADV, mesela bir Cruiser, mesela T-Max, mesela bir Scrambler... Sonu gelmez...
O algıyı satanların işte Youtuber soytarıları olduğunu söylemiştim. İnsanlar kendi motosikletlerini alıp kullansın anlatsın. Orada bir kader birlikteliği yaşanmış olur, araç gerektiğince tanınmış olur, sahibi kişi yeterli bilgiye sahip olur.

Onu yazdım, aslında siz ikna ettiriliyorsunuz. Neye sahipsiniz mesela, önemi yok; O mecrada tanıtılan daha "Yeni", "Hızlı", "Konforlu" ve en acımasızı "Daha çok kabul görüyor yalanı". O acımasızlığı yaratan da bir iki tane iradesiz, kendi ağız suyuna mukayet olamayan biraz da paralı arkadaş alıp havasını atıyor diye.. Halbuki bir bakışta menüde o kadar çok seçenek var ki... Yeri geliyor fazlalıktan dolayı karar veremiyoruz, hepsinin tadı ayrı ayrı. Ancak 1'i 1000 olarak anlatıp sattıranlar bazen biz kabul etmesekte yada farkında olmasak dahi manipüle ediyor. Yeterli olanı kabul edemeden, hatta yeterliliğin ne olduğunu bünyemizde özümseyemeden "DAHA DAHA DAHAAAA" dedirtecek hale getiriyorlar.

Kısacası; Reklama maruz kalıyoruz, kaçamıyoruz !!. Bir de bu işi keyif için yaptığımız gerçeğiyle birleşince herhangi bir videoya resmen "Gel beni kandır kardeşim" diyormuşcasına odaklanıyoruz.

Bir de yazıyorlar, #Reklam tagı var ama yanına Değildir diye... Logo var mı kardeşim, var. O zaman gıkın çıkamaz. Reklamcısın, kendini kullandırıyorsun, belli ki sen farkında değilsin. Hatta reklamcı bile değil, direk reklamsın kardeşim. Malzemenin kendisisin. Olur da eleştirdiğim kişiler gelip okursa, günaydınlar diyorum geçmişten geleceğe...

Sahip olduklarınızı sevin ve sürün arkadaşlar. Hepimiz aynı yolu kullanıyoruz, 1600 cc'de, 125 cc'de, 650 cc'de... Bunlar birer vasıta, işlevi günün sonunda aynı. Sahip olduklarımızın değerini bilip, gezdiğimiz ve biriktirdiğimiz anılarla, hikayelerle tanınmanın hazzını yaşayalım.

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Arabayı ortalama 3-4 yılda bir değiştirirken (ki buna da karşıyım, eşim ısrar ettiğinden değiştiriyoruz) aynı şey motosiklet için geçerli değil maalesef. Dediğim gibi Scooter konusunda kendimi ikna etmem gerekti. Almaya ikna ettim, şimdi memnun kalıp kullanmaya ikna etmem gerekiyor. Bu durum benim eksikliğimden kaynaklanıyor, bunun farkındayım ve kendime kızıyorum.
Kim ne derse desin, trafikte Scooter ile saygı görmüyorsun ve tehlike yaratıyor. 2 haftalık tecrübem bunu gösterdi. Ama bir o kadar da kullanışlı meret. (Bak kendini ikna etme içgüdüsü ;) )

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Arabayı ortalama 3-4 yılda bir değiştirirken (ki buna da karşıyım, eşim ısrar ettiğinden değiştiriyoruz) aynı şey motosiklet için geçerli değil maalesef. Dediğim gibi Scooter konusunda kendimi ikna etmem gerekti. Almaya ikna ettim, şimdi memnun kalıp kullanmaya ikna etmem gerekiyor. Bu durum benim eksikliğimden kaynaklanıyor, bunun farkındayım ve kendime kızıyorum.
Kim ne derse desin, trafikte Scooter ile saygı görmüyorsun ve tehlike yaratıyor. 2 haftalık tecrübem bunu gösterdi. Ama bir o kadar da kullanışlı meret. (Bak kendini ikna etme içgüdüsü ;) )
Arabayi sifir aliyorsan, o surelerde degistirmediginde deger kaybi hizlaniyor. Ustune de yenilerinin fiyati artmaya devam ettigi icin makas aciliyor. 8-10 yilda bir degistirince de aslinda cebimizden cikan para benzer ama tek seferde yuksek rakam cikartmak gerekiyor.
Bir de artik arabalsrinin cogunda 3 4 seneden sonra trim sesi basliyor, planli eskitme🤷🏻‍♂️
Yolda yurusen de saygi gormeyeceksin. Bosver, istanbul trafiginde scooter acayip kullanisli. Sirf bu bile tek basina scooter almak icin yeter.

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Arabayi sifir aliyorsan, o surelerde degistirmediginde deger kaybi hizlaniyor. Ustune de yenilerinin fiyati artmaya devam ettigi icin makas aciliyor. 8-10 yilda bir degistirince de aslinda cebimizden cikan para benzer ama tek seferde yuksek rakam cikartmak gerekiyor.
Bir de artik arabalsrinin cogunda 3 4 seneden sonra trim sesi basliyor, planli eskitme🤷🏻‍♂️
Yolda yurusen de saygi gormeyeceksin. Bosver, istanbul trafiginde scooter acayip kullanisli. Sirf bu bile tek basina scooter almak icin yeter.
Yok yahu, 65k da arabayı satıp 25k araba aldık geçen. Ha 2017 den 2022 ye yükselttik sadece :(

Bende hanımdan ötürü güncelledim arabayı.

Bana göre 15 yaşında zaten yeterince değer kaybetmiş temiz bir araba ile 3 senelik periyotlarda binmek daha iyi.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
E baya yukselmis bence. 5 yas ve 40bin km cok fark eder. Hanim hakli🤷🏻‍♂️
2020 Mart'ta, pandeminin başladığı hafta 30 bin km'deki 2015 Yaris 1.33 Multimode Cool Skypack + Komfor paket (enektarsız, hız sabitleme vs) aracımın yerine 110 bin km'de 2006 model Yaris 1.4 d4D Multimode Sol Special (enektarsız) bir araç aldım.

200 bin km'yi deviririm herhalde birkaç aya kadar.

Ne diyorduk...

9 yaş ve 70 bin km çok farketti gerçekten.

Never been happier. 😂 :ROFLMAO:

Not: Aracı neredeyse tamamen ben kullanıyorum.

Hatunun aracı 5 yılda bir falan değişir.:LOL:😀:p

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
2020 Mart'ta, pandeminin başladığı hafta 30 bin km'deki 2015 Yaris 1.33 Multimode Cool Skypack + Komfor paket (enektarsız, hız sabitleme vs) aracımın yerine 110 bin km'de 2006 model Yaris 1.4 d4D Multimode Sol Special (enektarsız) bir araç aldım.

Ne diyorduk...

Bu oyunu >= 2020 model bir araçla oynayamıyorsun ama. Benim eşimin baldızla ortak 2003 model bir Honda Jazz arabaları var. Halen taş gibi çalışıyor. (Yaşından dolayı egzozdur, aks başıdır falan bazı değişimler yapıldı tabi...) Yeni arabalar eskiler kadar dayanıklı veya idame ettirilebilir değil maalesef.

Motosikleti
Ns200 15"
Ben 1990 model ve kilometresinin bir tek Allah'ın bildiği W124'ümü ölene kadar kullanmayı düşünüyorum. :D

Tabi artık özel araçlar olmaya başladı onlar, ileride nasip olursa komple bir restore sürecinden geçireceğim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
2 senedir ilk defa arabayla bi yere gitmem gerekti yemin ediyorum midem bulandı motosikletle gitseydim 10 dk sürecekti 1 saat sürdü hayatımdan boşu boşuna 50 dakika gitti

Arabayı 5 yılda bir değiştirmenin minimum zararla durumu kurtarmak olduğunu düşünüyorsak eğer, bunu motosikletlerde de uygulamak mantıklı mıdır? Yani motosikletimizi kaç yılda bir değiştirmek lazım. Yada lazım mı?
Yaş olarak soruyorum zira kilometre olarak kısa zamanda çok kilometre yapmıyoruz. Yapanlarda illaki motosikletlerini değiştiriyorlardır.

Ged

Motosikleti
Arabayı 5 yılda bir değiştirmenin minimum zararla durumu kurtarmak olduğunu düşünüyorsak eğer, bunu motosikletlerde de uygulamak mantıklı mıdır? Yani motosikletimizi kaç yılda bir değiştirmek lazım. Yada lazım mı?
Yaş olarak soruyorum zira kilometre olarak kısa zamanda çok kilometre yapmıyoruz. Yapanlarda illaki motosikletlerini değiştiriyorlardır.
12de biri kadar sure iyi, 6 ayda bir degistirmeli😂 toplamda 20 sene motor kullansan, boylece 40 farkli motor denemis olursun😂
Arabada da motorda da bence ne zaman degistirmek istiyorsan o zaman degistirmek mantikli. Burada biz 3 5 yilda bir degis desek cok sevdigin arabani sirf boyle dedik diye degistirmezsin. Kekolarin bir sozu ile noktalayayim yazimi "raad ol pampa"😂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ne diyorduk...

Haluk hocam seninki baya bi tersi olmus😂bir sonraki araban da 40 yasinda olur herhalde😂

12de biri kadar sure iyi, 6 ayda bir degistirmeli😂 toplamda 20 sene motor kullansan, boylece 40 farkli motor denemis olursun😂
Arabada da motorda da bence ne zaman degistirmek istiyorsan o zaman degistirmek mantikli. Burada biz 3 5 yilda bir degis desek cok sevdigin arabani sirf boyle dedik diye degistirmezsin. Kekolarin bir sozu ile noktalayayim yazimi "raad ol pampa"😂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Haluk hocam seninki baya bi tersi olmus😂bir sonraki araban da 40 yasinda olur herhalde😂
Yaw niye sürekli br şey alıp satmak zorunda olalım ki. Bak forumda kaç kişiyiz. Bir grup kurarız. 6 ayda bir motorları sırayla değiştiririz. :D
Böylece tek motor alarak 20 farklı motoru kullanabiliriz.
Motorları CC bazında veya KW bazında yada türüne göre kategorize ederiz. Herkes kendine bir grup belirler. Aynı kategorideki kişiler ile motorları değiştiririz. :D :D :D :D
Hatta üstüne fark verip üst kategoriye bile geçeriz. :D :D :D :D ::D

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Bu oyunu >= 2020 model bir araçla oynayamıyorsun ama. Benim eşimin baldızla ortak 2003 model bir Honda Jazz arabaları var. Halen taş gibi çalışıyor. (Yaşından dolayı egzozdur, aks başıdır falan bazı değişimler yapıldı tabi...) Yeni arabalar eskiler kadar dayanıklı veya idame ettirilebilir değil maalesef.
Bilmez miyim hiç...

Sırf o yüzden evin diğer aracı 2014 CRV'mizi güncel kasayı geçtim bizimkine göre bir ya da iki üst sonraki kasa ile değiştiremiyorum.

Yeni nesil turbo benzinli motorlara o kadar güvenmiyorum.

Hafif Jazz'da süper iken ağır CRV'deki CVT şanzımana da güvenmiyorum.

Abimin eski aracı 2003, bizimki de 2008 Jazz idi.

Onun aracını satın alan kişi ile hala karşılaşıyorlar.

Kilometresi 400 bin lere dayanmış.

Motor-şanzıman hala sorunsuz.

Rutin bakım ve bahsettiğin ömürlü parçaların değişimi ile evladiyelik bir araç bu Jazz'lar.

Ged

Motosikleti
Yaw niye sürekli br şey alıp satmak zorunda olalım ki. Bak forumda kaç kişiyiz. Bir grup kurarız. 6 ayda bir motorları sırayla değiştiririz. :D
Böylece tek motor alarak 20 farklı motoru kullanabiliriz.
Motorları CC bazında veya KW bazında yada türüne göre kategorize ederiz. Herkes kendine bir grup belirler. Aynı kategorideki kişiler ile motorları değiştiririz. :D :D :D :D
Hatta üstüne fark verip üst kategoriye bile geçeriz. :D :D :D :D ::D
Motor ve araba erkeklerde cok kisisel bisey. Ikinci el araba motor vb alirlar ama paylas dedin mi orada dur derler😂
Aslinda dedigin mantikli. Apacilik yapmayacak, teker, gaz, yanlama vb sevdalisi olmayanlardan 5er 6sarlik grup olacak mesela. 600-800 cc arasi 6 farkli motor secilecek, toplam para gruptakilere esit dagitalacak, servis ve vergiler de ayni sekilde. 2 ayda bir degisilecek.
Katilim motorumu kurmaya bir adim kala😂

Motor ve araba erkeklerde cok kisisel bisey. Ikinci el araba motor vb alirlar ama paylas dedin mi orada dur derler😂
Aslinda dedigin mantikli. Apacilik yapmayacak, teker, gaz, yanlama vb sevdalisi olmayanlardan 5er 6sarlik grup olacak mesela. 600-800 cc arasi 6 farkli motor secilecek, toplam para gruptakilere esit dagitalacak, servis ve vergiler de ayni sekilde. 2 ayda bir degisilecek.
Pazar günleri bir araya gelinip, motosiklet test günleri yapılabilir. Yeterli güven oluşursa 1 - 2 haftalığına değiş tokuş yapılabilir. Çok mantıksız değil.
Bu arada biz erkekler motosikleti veya arabaları arkadaş gibi görüyoruz. Ancak onlar sadece birer makine. Bu konuda kendimizi eleştirmemiz veya duygularımızı kontrol altına almamız lazım. Aslında televizyon bizim için ne ise motosiklet de o olmalı. Motosiklete sürekli başka anlamlar yükleyerek kendi hayatımızı zindana çeviriyoruz. Onlar sadece makine.

Ged

Motosikleti
Pazar günleri bir araya gelinip, motosiklet test günleri yapılabilir. Yeterli güven oluşursa 1 - 2 haftalığına değiş tokuş yapılabilir. Çok mantıksız değil.
Bu arada biz erkekler motosikleti veya arabaları arkadaş gibi görüyoruz. Ancak onlar sadece birer makine. Bu konuda kendimizi eleştirmemiz veya duygularımızı kontrol altına almamız lazım. Aslında televizyon bizim için ne ise motosiklet de o olmalı. Motosiklete sürekli başka anlamlar yükleyerek kendi hayatımızı zindana çeviriyoruz. Onlar sadece makine.
Ben malimi seviyorum, bazilarini daha cok seviyorum😂 sadece makinalar ama duygusal bag kurmak da normal.

Motosikleti
Ns200 15"
Benim motosikletim öyle kolay kolay çalışmaz, yanına gidip ilk önce 4 kere squat yapacaksınız ama squat yaparken Still Got The Blues 3.45-4.00 arası çalarken marş basacaksınız.

Eğer çalışmazsa squatı yanlış yapıyorsunuz veya şarkının farklı versiyonunu açtınız. :D

Bir ara Spontini kar-yağmur sularından ötürü marş motorunun şasesi oksit yapmıştı ve kimi zaman çalıştırmayı denediğim zaman marş almıyordu. Şase kablosunu hareket ettirmek gerekiyor (çekiçle vurmak çözüyordu) veya skuterin üstünde tepinerek çalıştırıyordum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar