50 cc için trafik sigortası yaptıran var mı?

Selamlar,
Bu forumda eskiden aktif sayılırdım, uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum.
50 cc motosikletlerle ilgili kafama takılan bir konu var, tecrübesi olanların yorumunu almak istiyorum.
Birkaç farklı sigortacıyla görüştüm; hepsi 50 cc motosiklete zorunlu trafik sigortası yapılabildiğini söyledi. Hatta poliçe düzenleyen de var. Ancak internette araştırınca net ve detaylı bir bilgiye pek rastlayamadım, daha çok “yapılmaz” diyen eski yorumlar çıkıyor.
Asıl merak ettiğim kısım şu:
Diyelim ki 50 cc bir motosikletle kaza yaptık ve kusurluyuz. Yapılmış olan bu trafik sigortası gerçekten hasarı ödüyor mu, yoksa “50 cc olduğu için ödeme yapmıyoruz” gibi bir durumu olabilir mi?
Yani kağıt üzerinde sigorta var ama iş hasar ödemesine gelince problem yaşayan, ödeme alamayan ya da sorunsuz ödeme alan var mı?
Gerçek kullanıcı deneyimi benim için çok önemli.
Bilgisi veya başına gelen varsa paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.

50 cc Motor Trafik Sigortası Zorunlu mu, Muayene Var mı?

Pek çok kişi ehliyet sınıfının uygun olmamasından kaynaklı olarak bazı motosiklet modellerini kullanamıyor. Fakat yasalarda gerçekleşen son güncellemelerden sonra B sınıfı ehliyet sahipleri, artık 125 cc’lik motosikletleri dahi kullanabilecekler. Özellikle 50 cc motor hacmine sahip olan motosikletler; vergi ve MTV gibi kritik konularda belli ayrıcalıklara sahip. MTV gibi önemli bir gider kaleminden muaf olması gibi. Bu nedenle fiyat performans olarak cazip olduğu için 50 cc motor modelleri sıklıkla tercih ediliyor.
50 cc motosikletlerde sigorta ve muayene konusu ise özellikle son dönemde ciddi tartışmalara konu oluyor. Bu karmaşanın en temel nedeni, resmi ve tutarlı bilgilere ulaşma konusunda yaşanan problemler. Hem sigorta hem de muayene gibi konularda ne yazık ki ciddi bir bilgi kirliliği söz konusu.Tam da bu noktada yanlış adımlar atmamak adına Tüvtürk’ün resmi sitesinde yer alan yönergelerin referans olarak alınması oldukça önemli. Nitekim sitede 50 cc motosikletlerde muayene ve sigortaya dair detaylar paylaşılmıştır. Kullanıcılar sigorta ya da muayene işlemi öncesinde Tüvtürk’ün resmi sitesinde yer alan en güncel bilgileri gözden geçirmelidir.
Bizde yazımızda 50 cc motor sigorta zorunlu mu? Öte yandan 50 cc motorlarda muayene var mı? sorularının yanıtlarını bir araya getirdik.
50 cc motor sigorta ve muayene

50 cc Motor Sigorta Zorunlu mu?​

Silindir hacmi 50 cc ve altı olan motosiklet sahipleri için zorunlu trafik sigortası zorunlu değildir. Bu konuda inisiyatif tamamen motosiklet sahibinin kendisine aittir yani trafik sigortası isteğe bağlı yaptırılabilir. Çünkü sigortanın yapılmaması kaza gibi durumlarda ciddi maddi riskleri de beraberinde getirebilir. Trafik sigortası kaza sonucu karşı tarafın maddi ve bedeni hasarlarını belirli limitler dahilinde ödediği için araç sahibini yüksek hasar maliyetlerinden korur.
Pek çok platformda 50 cc motosikletlerde sigortanın zorunlu olduğu aktarılmaktadır. Fakat motosiklet sahipleri için böyle bir zorunluluk bulunmaz. Nitekim günümüzde kayıtlı motosiklet kullanıcılarının sayısı 4 milyonun üzerine çıkmıştır. Bu yüksek rakama rağmen sigortalı olan motosikletli sahibi 2 milyonun altındadır. Ayrıca motosikleti için kasko yaptıranlar da çok küçük bir yüzdeyi oluşturur. Fakat yakın bir gelecekte bu serbestliğin ortadan kaldırılacağı öngörülüyor. Bir başka deyişle, otomobiller için ortaya konan sigorta zorunluluğunun 50 cc ve altındaki motosiklet modellerinde de uygulanacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle yukarıda da bahsettiğimiz gibi güncel bilgileri Tüvtürk’ün resmi sitesinden takip etmekte fayda var.

50 cc Motosiklet Sigorta Ücreti 2025 Ne Kadar?​

Her ne kadar zorunlu olmasa da 50 cc motosiklet sahipleri, motosikletlerini sigorta ile güvence altına alabilmektedir. Peki 50 cc motosiklet sigortası ne kadar? Bu noktada her sigorta şirketinin birbirinden farklı fiyat politikasının olduğunu görmek mümkündür. 2025 50 cc motosiklet sigorta fiyatları, ikamet ettiğin şehir ve motosikletinin modeli, motorunun teknik özellikleri, fiyatları değiştirecektir. Eğer ihtiyacın varsa ya da motorun için sigorta detaylarını görmek istiyorsan motosiklet trafik sigortası ve motosiklet kasko sigortası için hemen teklif alıp fiyat ve teminatları inceleyebilirsin.

Kaynak: Sigortacı Keçi
image

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar