Yaş itibariyle Maxi Scooter a geçiş yapanlar...

Motosikleti
Triumph Trident 660
Hayırlı olsun scooter.
Sizin GS'i o zamanki köfte buluşmasına benimle gelen oğlum çok beğenmişti, en güzle motor seninki ile Nikki'nin GS'miş, onlardan alsana demişti. :)

Benim xmax 250 hala duruyor, uzun yolda köfte turlarında vstrom konforundan sonra şehir içi xmax'ı kullanıyorum ama bisiklet gibi geliyor, 185 kilo ama vstrom'dan sonra minicik ve hafif geldi. gidonun alçak kalması bana da tuhaf gelmişti, aynalar da o şekilde alakta kalıyor, vstrom'un geniş ve göz hizasında HD ekran gibi aynalarına alıştıktan sonra xmax'de aynaya bakmak için aşağı bakmak garip geliyor hala ama şehir içinde işimi hallettikten sonra yaa özlemişim ben bunu, ne güzle bisiklet gibi hem de kıvrakmış deyip 2-3km şehir dışına çıkıp vstrom ile dönmeye korktuğum hızlarda viraj dönünce keyfim yerine geliyor.

maxi scooter güzeldir de bizim tarz motorlardaki konfor yok, yani vstrom ya da GS'e alışmış insanı uzun yolda yorar. ama kısa sürüşler için çok rahat. xmax sele altı çok geniş diyorlardı, 2 kasa bira alıyor, çadır ve kamp sandalyesi koyduğum olmuştu, eski caberg duke 2 kaskım rahatça sığıyordu ama yeni aldığım shoei neotec 3 kaskı sığmadı, kaskı sele altına koyunca seleyi kapatamıyorum, bende arka çanta da yok, mecburen kaskı elime alıp sele altına mont ve eldivenleri koyuyorum parkedip işlermi halledeceğim zaman.

Demek büyük motordan maxi scootera geçince aynı şeyler yaşanıyormuş, sizin anlattıklarınızdan bunu anladım. ama şehir içi için scooter candır derim yine de. istabulda yaşıyor olsaydım işe scooter ile gidip gelirdim. şimdi çarşı pazar işleri için yürüyerek 10dk sürecek yollara xmax'ı da çıkarmıyorum ama 1-2km uzaktak uzak yerlere gideceksem xmax iyi oluyor hava güzelse. tabi xmax 250 gitmiyor bu dedirtiyor, 400 olsaydı olurmuş bir yandan da yaşadğım şehir küçük, satarsam 125cc bir sooter alırım gitmese de olur zaten 50yi geçemiyorum diye kafam karışık.
Benim motor sana veya denize gider abi 😁

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sana bir 1000'lik ADV makineye binme ödevi yazıyorum; bak o zaman o büyük ve ağır dediğin V Strom sana nasıl bisiklet gibi gelecek? :D
Yok, bu aralar kaşınmayayım. iyi ki geçen sezon başı tüm gerekli masrafları yapmışım da önümüzdeki sezon masrafsız gezeceğim tabi gezmeye vakit bulabilirsem.
Öyle binlik motorlara binmeyeyim, sonra vstrom gitmiyor bu dedirtir motorumdan soğurum. :) Hele biraz bitim kanlansın o zaman denerim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim motor sana veya denize gider abi 😁
Deniz büyük ihtimalle önümüzdeki yıl LGS'yi kazanıp İstanbul'a gidecek. Artık liseye başlayınca biz ihtiyarları takmaz, Kabataş'ı falan kazanırsa benden aldığı paraları mekanlarda yiyecek, motor da sürmeyiversin, aylık akbil veririm ona. :)

Ama xmax'a alıcı çıkarsa bisiklet alıcam. güzel bir dağ bisikleti alıp arkasına çarşı-alışveriş işleri için sepet bağlarım, peynirciye gitmeye kasaba gitmeye yeter bana. Hem biraz hareket de olur. Ama xmax'ı satmak için ilan bile açmadım, çok niyetm yok, o satılırsa ondan gelen ara yenip bitecek, satımasın şimdilik.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Hayırlı olsun. Kazasız belasız ve keyifli sürüşler dilerim. Sert süspansiyonlara alışmanız gerekecek. Süspansiyon ayarını en yumuşak kademeye almanızı öneririm.

Motosikleti
Mondial Grumble
maxi scooter güzeldir de bizim tarz motorlardaki konfor yok, yani vstrom ya da GS'e alışmış insanı uzun yolda yorar. ama kısa sürüşler için çok rahat. xmax sele altı çok geniş diyorlardı, 2 kasa bira alıyor, çadır ve kamp sandalyesi koyduğum olmuştu, eski caberg duke 2 kaskım rahatça sığıyordu ama yeni aldığım shoei neotec 3 kaskı sığmadı, kaskı sele altına koyunca seleyi kapatamıyorum, bende arka çanta da yok, mecburen kaskı elime alıp sele altına mont ve eldivenleri koyuyorum parkedip işlermi halledeceğim zaman.
Abi arka çantam dolu olduğunda kaskı koyamıyorum, işim olduğunda da kask taşımayı sevmiyorum hiç. Bisikletten aldığım ufak bir bisiklet kilidi var. Kaskı aynaya takıyorum, kilidi de gidona kilitliyorum. Kilit açılmadan kask çıkmıyor. Normalde aynada bırakıyordum da arkadaşın kaskı çalınmış o yüzden bağlamaya başladım ne olur ne olmaz. Problem oluyorsa böyle basitçe halledebilirsin.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Geçen hafta itibariyle GS imi satıp Kymco Xciting VS400 e geçmiş bulunmaktayım.
Son zamanlarda genelde şehiriçi kullandığımdan sürekli 1. ya da 2. viteste gitmekten sıkıldım.
Anladım ki çok uzun yol adamı değilim. Çok yoruluyorum.
Ayrıca eşim de GS e binmiyor. Sağa sola arabayla gidiyoruz.
Ufak ufak masrafta çıkartmaya başlayacaktı vs...

Bu ve benzer sebeplerden dolayı Maxi Scooter a geçtim/geçmeye çalışıyorum.

Öncelikle oturuş pozisyonuna alışamadım. Bence çok rahatsız.
Süspansiyon aşırı sert. Böyle olduğunu bilmiyordum.
Gidon sanki aşağıda gibi. Biraz garip geldi bana.

Motosiklet 34 Hp civarı ve 37,5 Nm torku var. Bu anlamda şehiriçi bana gayet yeterli geldi. Sadece gaz kolunu fazla çevirmek gerekiyor ama oldukça seri diyebilirim.
Önlerde çift disk ABS var. Frenlemeyi oldukça başarılı buldum.
Sele altı bagajı hayal kırıklığı oldu. Tam boy kask sığmıyor. Arka çanta aldım. işi kurtardı.
Anahtarsız çalıştırma, kilit, TFT ekran, led aydınlatmalar vs... güzel özellikler.
Neredeyse GS e yakın yakacak gibi görünüyor. Gerçi daha rodajda, düşecektir diye umuyorum.

Uzun lafın kısası sudan çıkmış balık gibiyim. Umarım alışırım.
Ne diyelim, hayırlısı olsun. Yaşınız kaç bu arada bilmiyorum ama şehir içinde zaten Adventure motorları kullanmak sıkıntı. Sırf bu nedenle garajda bir scooter şart. Forzamı almadan önce ben de Kymco bakmıştım ve ilk baktığım şeyi ön diskler çift mi ve sele altı durumu idi. Sele altı büyük hayal kırıklığı olduğu için Forzaya kaymıştım 250 cc nin yetmeyeceğini bilmeme karşın. Ve benim de böle bir motora binince aklıma geçen ilk soru "gidonun bu kadar alçak olması normal mi?" olmuştu. Ve kullandığım sürece belimi sürekli esnetmem gerekiyordu seyahat esnasında. Hiçbir scooter hiçbir Adventure motorun tadını veremez burası kesin. Siz de zaten amaç doğrultusunda bi geçiş yapmışsınız, mutlu ve sağlıklı şekilde kullanın temennisinde bulunabilirim.

Motosikleti
Mondial Grumble
Son zamanlarda genelde şehiriçi kullandığımdan sürekli 1. ya da 2. viteste gitmekten sıkıldım.

Motosiklet 34 Hp civarı ve 37,5 Nm torku var. Bu anlamda şehiriçi bana gayet yeterli geldi. Sadece gaz kolunu fazla çevirmek gerekiyor ama oldukça seri diyebilirim.
Sele altı bagajı hayal kırıklığı oldu. Tam boy kask sığmıyor. Arka çanta aldım. işi kurtardı.
Anahtarsız çalıştırma, kilit, TFT ekran, led aydınlatmalar vs... güzel özellikler.
Neredeyse GS e yakın yakacak gibi görünüyor. Gerçi daha rodajda, düşecektir diye umuyorum.

Hayırlı olsun abi. Yakıt tüketiminizi de paylaşabilir misiniz?

Hayırlı olsun kazasız belasız , 200 kg lık bir sukuterde şehir içi yoğun trafikte yorabilir , Kymco ların lastik profilleri yüksektir konforludurlar ama GS gibi bir vitesliden sonra özellikle arka süspansiyon kötü hissettirir..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi arka çantam dolu olduğunda kaskı koyamıyorum, işim olduğunda da kask taşımayı sevmiyorum hiç. Bisikletten aldığım ufak bir bisiklet kilidi var. Kaskı aynaya takıyorum, kilidi de gidona kilitliyorum. Kilit açılmadan kask çıkmıyor. Normalde aynada bırakıyordum da arkadaşın kaskı çalınmış o yüzden bağlamaya başladım ne olur ne olmaz. Problem oluyorsa böyle basitçe halledebilirsin.
50cc motor alınabilecek kaskı o şekilde bırakamam, elime alıyorum. Heves edip o kaç yıl kenara para ayırıp başka keyiflerimden kısıp aldım o kaskı. :oops:

• Haha
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Yaşla alakası yok, ben 23 yaşında Nexus 500 almistim. ( Sene 2005 ) En son da Ak550 'm vardı. Hâlâ da tadı damagimda.

Yaşla alakası yok, ben 23 yaşında Nexus 500 almistim. ( Sene 2005 ) En son da Ak550 'm vardı. Hâlâ da tadı damagimda.
Çift silindir büyük hacim sukuterler benimde ilgimi çekiyor ,
300 lük Sym Joyride ile çevre yolunda 110-120 ile yağ gibi akıyorum diğer sukuterim 150 lik şehir içi güzelde çevre yoluna çıkınca 100 km/s den sonra acıyorum yavrucağa patlayacakmış gibi devir çeviriyor 😂

Joyride ı çift silindir 500 lük Sym ile takaslayabilirim ansızın 😁
ikinci elde 300.000 tl lere bile düşüyor arada..

Maxiscooteri 400 cc almak mantıklı olmuş evet. GS den sonra 25o cc aşırı zayıf hissettirirdi. 2 -3 yıldır kullandığım Xmax 400 ile şehir içinde işlerimi müthiş pratik bir şekilde halledebiliyorum. Şehir dışı turlar için esasen motor gücü anlamında rampa tırmanma dahil tek kişi ile sıkıntı yaşatmıyor. Ancak ergonomi ve konfor olarak şehir dışı en fazla 1 saatlik yolculuklardan daha fazlasında konforlu değil.
Motorunuz hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Hayırlı olsun kazasız belasız , 200 kg lık bir sukuterde şehir içi yoğun trafikte yorabilir , Kymco ların lastik profilleri yüksektir konforludurlar ama GS gibi bir vitesliden sonra özellikle arka süspansiyon kötü hissettirir..
Hiç kaçmadığım çukurların hepsinden kaçmaya başladım. En yumuşak kademeye alıp deneyeceğim birde. Belki bir nebze olsun farkeder.

Maxiscooteri 400 cc almak mantıklı olmuş evet. GS den sonra 25o cc aşırı zayıf hissettirirdi. 2 -3 yıldır kullandığım Xmax 400 ile şehir içinde işlerimi müthiş pratik bir şekilde halledebiliyorum. Şehir dışı turlar için esasen motor gücü anlamında rampa tırmanma dahil tek kişi ile sıkıntı yaşatmıyor. Ancak ergonomi ve konfor olarak şehir dışı en fazla 1 saatlik yolculuklardan daha fazlasında konforlu değil.
Motorunuz hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanmanızı dilerim.
Teşekkürler. GS ile de 1 saat sonra ufak mola ihtiyacı duyuyordum. Uzun yok adamı değilim.

2017-2020 arasında 3 yıl kadar Honda Silverwing 600 kullandım. Çift silindir, 50 hp şahane bir motordu. O da maxi scooter olarak geçiyor ama bu yeni nesillerle pek bir ilgisi yoktu bence. Ya sürüş dinamiklerini artık hatırlamıyorum ya da SW600 bambaşkaydı :)

Buna alışırsam AK550 de deneyebilirim. Fiyatı biraz yukarıda ama TMax ile karşılaştırınca mantıklı görünüyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba,

İlk motorum 2013 PCX idi.

Pazarın daha önce görmediği özellikler barındıran ve uğruna şiirler yazılan bir skuterdi ki çoğu kişi için de hala böyledir muhtemelen.

5000 km kadar kullandım taaaaa ki bir gün yanımdan geçen bir Honda Wave 110i cub motorun sesini duyuncaya kadar.

Bayiide sıfırı kalmadığı için gidip daha 200 küsur kilometrede ikinci el bir Wave aldım PCX'i satmadan.

2 motor da birkaç hafta durdu bende.

Aynı güzergahta arkalı önlü bindim birkaç kez ve her seferinde o kıçıkırık Cub motoru çok daha fazla sevdim.

PCX'de ayakların pozisyonundan dolayı çukur ve tümseklerde tüm darbeyi belimize aldığımızı farkettim ve keşke o tür yerlerden geçerken hafiften ayağa kalkabilseydim dedim.

Sonra bir kez daha 2 motorumu da aynı güzergahta sürdükten sonra fikrimde bir değişiklik olmadığına iyiden iyiye kanaat getirince PCX'i sattım.

O gün bu gündür kapımdan bir Wave motorum olmuştur hep.

Hatta Wave'i Burhaniyeye götürdüm Ankaradan binerek ve Ankaraya bir de Crypton S aldım.

O gün bu gündür skuter tarzının bana hitap etmediğini anladım.

Dıştan ne kadar heybetli görünürse görünsün oturuş pozisyonu beni rahatsız ediyor işte.

Hele Dio ve SH tarzı tabureye oturulur gibi olan skuterler hiç ama hiç benlik değil.

Güzergahım dümdüz ve tertemiz kaymak asfaltlı ve maksimum 5-10 km olsaydı belki bir şans daha verirdim ama öyle bir hayat da yok.

Benim Cub motorlarla günlük 700 km üstü turlara bile çıkabiliyorum.

Hem de otoyol dışı yollardan.

Diğeriyle aklımdan bile geçirmem böyle bir yolculuğu.

Bu da benim tecrübem.

Kolay gelsin.

Selamlar.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Silver wing 600, burgman 600 degisik aletlerdi. Sanirim simdiki muadilleri ak550, t-max.

Hiç kaçmadığım çukurların hepsinden kaçmaya başladım. En yumuşak kademeye alıp deneyeceğim birde. Belki bir nebze olsun farkeder.

Teşekkürler. GS ile de 1 saat sonra ufak mola ihtiyacı duyuyordum. Uzun yok adamı değilim.

2017-2020 arasında 3 yıl kadar Honda Silverwing 600 kullandım. Çift silindir, 50 hp şahane bir motordu. O da maxi scooter olarak geçiyor ama bu yeni nesillerle pek bir ilgisi yoktu bence. Ya sürüş dinamiklerini artık hatırlamıyorum ya da SW600 bambaşkaydı :)

Buna alışırsam AK550 de deneyebilirim. Fiyatı biraz yukarıda ama TMax ile karşılaştırınca mantıklı görünüyor.
O kadar zaman gs kullandiktan sonra scooter konforsuz gelir tabi. Ama xciting ile burgmani kiyaslamak xcitinge haksizlik olur😂

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Silver wing 600, burgman 600 degisik aletlerdi. Sanirim simdiki muadilleri ak550, t-max.

O kadar zaman gs kullandiktan sonra scooter konforsuz gelir tabi. Ama xciting ile burgmani kiyaslamak xcitinge haksizlik olur😂
Hondaa silverwing ten bahsediyor.. Burgmandan diil... SW dehşet konforlu atak bir makineydi.. Halaa kullananları gördükçe yanaşıp inceliyorum...
Fazer la kuşadası yolunda bir tane SW 600 e denk gelmiştim.. 210 a kadar beraberdik.. Çok ta seri alet...

İşte bunlar hep sıfır motorlarda test sürüşü imkanı yok diye oluyor. Yaşı büyük abiler açıklasın arabada her modele test sürüşü yapmadan almıyoruz da motosiklet camiasında niye bu hizmet yok ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar