Büyük Makine Tel jant🤔 Güvenlik? Tubeless dönüşüm?

he yav öyle..

adam bize en az 20 tane gemi bloğu kaynattı , o gemiler 150 defa Amerika ya gitti geldi , bende okyanusun dibinden yazıyorum 😂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alaşım jant hep vardı halada var TR ye tel jantla geliyor 15 den beri

millet sırf görüntüsü için tel jant istiyor , eskiden alaşım jantla gelen GS lere bile söküp tel jant taktıran çok var..
Gemi bloğunu nasıl kırdınız? Kolay bir şey olmasa gerek.

Son düzenleme:
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
çaylaklara ileri sürüşe devam hocam bu konular tecrübeni aşar zaten sen yazma 😂

Bak benim meslegime ve uzmanligima kacinci defa laf ediyorsun ses etmiyorum ama isin tadini iyice kacirdin .

Senin oldugun bir turu denk getirip sirf seni rezil kepaze etmek icin icinden disindan üzerinden gecicem senin. Hocalikta bir yere kadar .

Hep hoca degildim , bunun geride 30 yillik karanlik tarafida var.

Haketigini gördügünde aglama sakin.

Simdi sesini kes s.ktir git kime bulasiyorsan bulas terbiyesiz herif.

Bu mesajida mutlaka rapor et ki Erhan abicin sana toz konmasin diye beni de banlasin.

Hadi ikile

Motosikleti
Ns200 15"
piston eriyor kol çıkınca blok kırıyor , krank saplamalarının yuvalarıda çatlar..
Abi gemi motorlarındaki enjektörler nasıl oluyor? Normal dizellerde enjektör işerse aşırı hararetten eriyor ama bunların enjektör yapılarını merak ettim. 🧐

Galiba 2 zamanlı oluyorlar bu motorlar ama çalışma prensipleri 2 zamanlı benzinli gibi mi bilmiyorum.

Bak benim meslegime ve uzmanligima kacinci defa laf ediyorsun ses etmiyorum ama isin tadini iyice kacirdin .

Senin oldugun bir turu denk getirip sirf seni rezil kepaze etmek icin icinden disindan üzerinden gecicem senin. Hocalikta bir yere kadar .

Hep hoca degildim , bunun geride 30 yillik karanlik tarafida var.

Haketigini gördügünde aglama sakin.

Simdi sesini kes s.ktir git kime bulasiyorsan bulas terbiyesiz herif.

Bu mesajida mutlaka rapor et ki Erhan abicin sana toz konmasin diye beni de banlasin.

Hadi ikile
sana daha önce yazdım üslup sorunların var senin ve tekrar ispatladın , senden ders alana Allah sabır versin , yönetimden kimseyi tanımam , bugüne kadar hiçbir mesajı veya kişiyi rapor etmedim , bir yönetici yazsın ettiysem , karşılaşırsak ben kendim hallederim sende bunu yaz kafana , ısıracak köpek havlamaz...

F54

he yav öyle..

adam bize en az 20 tane gemi bloğu kaynattı , o gemiler 150 defa Amerika ya gitti geldi , bende okyanusun dibinden yazıyorum 😂

Alaşım jant hep vardı halada var TR ye tel jantla geliyor 15 den beri

millet sırf görüntüsü için tel jant istiyor , eskiden alaşım jantla gelen GS lere bile söküp tel jant taktıran çok var..
sırf görüntü için tek başına tel jant yetmiyor
güzel bir çift te papatya disk olmalı ki takım olsun

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben telli jantlar neden hala kullanılıyor onu çok merak ediyorum :) kullanıldığı ortama göre avantajı nedir?
alaşım jant aşırı darbe alırsa çatlar, kırılır, telli jantlar en fazla yamulur, yamulursa da iç lastikli olduğu için havası inmez.
yani arazi için tel jant iyi ama yola benzer bir şey varsa illa ki tel janta gerek yok, çukurlu mıcırlı yolları seviyorum, motoruma telli jant da yakışıyor ama aynı yolları Cyan ile beraber de sürüyoruz onun alaşım jantlı motoru da benimle birlikte rahat rahat sürüyor.

illa V-Strom diyorsunuz yani :cool:

@tommygun bak ne diyorlar
eksik demiş, vstrom'un tel jantlı olan XT modeli olacak, hem de 2. nesil yani bir önceki kasa olan 2015 modeli olacak, yola benzer bir şey olsun her yolda gider, toprak yol mıcır yol görünce sürücüsünü sevindirir. :)

Son düzenleme:
alaşım jant aşırı darbe alırsa çatlar, kırılır, telli jantlar en fazla yamulur, yamulursa da iç lastikli olduğu için havası inmez.
yani araji için tel jant iyi ama yola benzer bir şey varsa illa ki tel janta gerek yok, çukurlu mıcırlı yolları seviyorum, motorumateli jant da yakışıyor ama aynı yolları Cyan ile beraber de sürüyoruz onun alaşım jantlı motoru da benimle birlikte rahat rahat sürüyor.
Şimdi bazı arkadaşlar madem tubless ee neden tel jant diye düşünebilir 🙂
tubless ama tel jantın olayı şudur Espresso , diyelim ki araziye giricen vurucan kırbacı , işte girmeden önce lastikleri çıkarıp içine şamrel yerleştirebilirsin , böylece arazide yanakları yamultursan lasik zart diye inip kalmazsın bir dağ başında 😬

Motosikleti
Ama görüntüsü güzel yaa. GS alacak olsam tel jantlı ve ADV modeli alırdım almışken görüntüsü de güzel olsun.
Bak benim vstrom ne güzel görünüyor, hem tel jantlar toz, çamur falan belli etmiyor, kirli halleri de kötü görünmüyor. Yaz sonu çocuklara motoru yıkayalım mı dedim, bu motor kirli hali daha havalı görünüyor deyip yıkamadılar. xmax'ı yıkayıp 200'er liramı aldılar ama.

Şimdi bazı arkadaşlar madem tubless ee neden tel jant diye düşünebilir 🙂
tubless ama tel jantın olayı şudur Espresso , diyelim ki araziye giricen vurucan kırbacı , işte girmeden önce lastikleri çıkarıp içine şamrel yerleştirebilirsin , böylece arazide yanakları yamultursan lasik zart diye inip kalmazsın bir dağ başında 😬
hiç uğraşamam. :)
Kasko'dan bir çekici hakkım var, kalırım yolda. :)
Benim en fazla yapacağım 700km-1000km falan sürdüysem zincir yağlamak.

Ama görüntüsü güzel yaa...
Evet işte bu sebeple herkes tel jant istiyor dedim ya 🙂
Borusan da alaşım jantlısını getirmiyor 2015 den beri 😔
bendede alaşım jant fetişi var , sırf bu sebeple benim GS deki orijinal tel jantları çıkardım duruyor öylece , gittim alaşım jant hemde tam istediğim gibi siyah buldum taktım 😊
gruplarda herkes yadırgadı yav biz tel jant takıyoruz sen tersini yapıyorsun diye 😁

Motosikleti
Evet işte bu sebeple herkes tel jant istiyor dedim ya 🙂
Borusan da alaşım jantlısını getirmiyor 2015 den beri 😔
bendede alaşım jant fetişi var , sırf bu sebeple benim GS deki orijinal tel jantları çıkardım duruyor öylece , gittim alaşım jant hemde tam istediğim gibi siyah buldum taktım 😊
gruplarda herkes yadırgadı yav biz tel jant takıyoruz sen tersini yapıyorsun diye 😁
GS alırsam hem tel jantlısını alırım hem de 3lü çanta setiyle gezicem, öne de doldurucam sis farlarını. :)

Benim hatun sevmiyor, köfte de pek fazla sevmiyor aslında ama köfteciye gidelim deyince itiraz etmiyor. Ama ona Yunanistan'a geçelim kalamar yiyelim desem bayılır bak.
Yenge Karadeniz'li idi deniz mahsullerini sevmesi normal , gerçi siz sık sık gidiyorsunuz yurt dışına çıkmakda hatunlara egzotik gelir , Kos'a giden Türkler de sanki Hawai Adalarına gidiyormuş gibi heyecan yapıyorlar gemide 🤣

Motosikleti
Yenge Karadeniz'li idi deniz mahsullerini sevmesi normal , gerçi siz sık sık gidiyorsunuz yurt dışına çıkmakda hatunlara egzotik gelir , Kos'a giden Türkler de sanki Hawai Adalarına gidiyormuş gibi heyecan yapıyorlar gemide 🤣
Bize gemiyle adalara geçmek uzak kalıyor, yunanistana geçmek İstanbul'a gitmekle aynı yol bize. Bulgaristan da öyle. Deniz mahsulu yemeye Yunanistan, köfte yemeye Bulgaristan.

• Beğen
Tepkiler: Ged

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar