scooterlar kışın da kullanılabilir mi?

:rendeer:

+ Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
Foruma yazilacak konular ilgili bölümlere yazilmalidir. Yanlış bölüme açılan başliklar yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Bu nedenle itiraz türü yazilarin da silinmesi, veya cevaplandirilmasi sorumlunun yetkisindedir.

+ Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
+ Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
+ Şikâyetler için... [email protected]
*********************I*********************

benzin den tasarruf etmek için scooter almayı düşünüyorum.Fakat yazın sonu geldiği için acaba seneye mi alsam, yoksa şimdiden alıp kışında kullanabilirmiyim kısacası ben bütün ir sene scooter a binebilir miyim? tecrübe li arkadaşlardan yardım bekliyorum. :cat:

Bi aralar sitede bir yazı okumuştum mobyletin lastiklere halat dolayıp(zincir niyetine)kullanıyorlarmış dene hayrını gör.Bence kar yağmadığı sürece problem yok tabii lastiklerin iyiyse yoksa yağmurda yeri öpersin

scooter lastikleri küçük olduğu için dezavantajı mı var? yağmurda dikkat ederiz

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Lastiklerin küçük olması yağmurda dezavantaj değil, ama bu sıralar piyasa satılan motorların lastikleri hep teneke marka. Yağmurda kesinlikle binilmez, kaliteli lastik alınıp yağmurda rahatça kullanılabilir ama tabi kuru hava gibi değil daha dikkatli. Birde şu dezavantaj var; yağmurda arabaların görüş alanı çok azalır (kaza oranlarına bknz.) güneşli havada görmeyen sürücüler yağmurda ne kadar görür siz tahmin edin. Birde nasıl bir güzargah ve trafikte kullanacağın önemli, onuda bi söyle...

ben deneyimle sabit söyliyeyim yerlerde buz olmadığı sürece uygun kıyafet ve koruma ile biniyorum dikkatli ve yavaş kullandığım için şimdiye kadar kaza ve düşme meydana gelmesi kar yağdığındada denedim kullanılabiliyor ama ulaşım için değil eğlence için denge diye bir şey kalmıyor motorda en ufak gazda patiye kalkıyor motor denemek için mahallede bir tur attım ama kimseye kulanmasını tavsiye etmiyorum insanlara eğlencelik oluyorsunuz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yağmurlu havalara özellikle dikkat !! bigün yıldız yokuşunu inerken hafifce yan yattım arkamdaki arabayla kafa kafaya geldim.. Allahtan taksi şöförü beni adam yerine koymuş olacak ki durmuştu... Bence motora her mevsim binebilirsin, yeter ki tedbirini al... Azimle işeyen mermeri delermiş bunu unutma

Süper Moderatör (BBRR)
buz ve kar hariç motora uygun kıyafet ve donanımla 4 mevsim binilir zaten o karlı buzlu havalarda evden çıkmak bile akıl karı deil yağmurda fren mesafen artar bu yüzden aynı araba gibi daha yavaş kullanmak lazım farların temiz ve açık olması kışın çok önemli çok daha fazla dikkat çekersin aslında farları direk kontağa bağlamak lazım zaman zaman unutulabiliyo birde denyolar var abi far yanıyo diye akılları sıra uyarıyolar buna güzel bir cevap buldum olsun bedava nasılolsa diyom :cherry:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
optik1907 alacağın yada aldığın motor ne bilmiyorum ama bu namussuzlar arabadan aşşağı değil :cherry:

yok yok optik al sen bi scooter ben aldım dünyanın kolaylığı sanada tavsiye ederim park derdin yok benzin derdin yok. bende arabanın benzin parasından bıktım kışa kadar motor üstündeyiz kısmetse :)

KIŞA KADAR NİYE ? KIŞIN DA BİNELİM DİYE DÜŞÜNÜYORUM, HANGİSİ DAHA UYGUN ASYA 150 T1 VEYA ARN 125 YADA NE ÖNERİRSİNİZ :cat:

Süper Moderatör (BBRR)
bak bu soru ne zaman sorulsa her kafadan bir ses çıkıyo en iisi sen git deneme sürüşü yap burdaki yorumları oku kararını kendin ver :bounce:

ben 11 ay bındım bws 100 e yagmur ve kar dahıl hava sartları nedenıyle sadece ıslandım (lastıleri fabrıkasyon olmasına ragmen)ki bu motoru ben e5 te kullanıyorum ve scooter suruculugum oldukca ıyıdır ıyı olduguna ınanıyorum.bunun dısında motor sadece sabah problem yasatıyordu bunun dısında scooter kısın kullanılırmı sorusuna evet kullanılır hatta fırtınada kuryeler sen bununla kopruyu gecemezsın derken ellerınde motorları kopruyu gecmeye calısırlarken ben motorun on tekerıne agırlıgımı verıp motorun burundan kaymasını engelleyip,2 aracın arasından gelecek devırıcı ruzgarlara karsıda denge olusturup bıraz streslıde olsa motoruma bınerek evime gıdıyordum.kısın scootera bınılır kardesler

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
kışında motora binilir,yeterki binmesini bil.bence sen yaza doğru motora başla,yaz boyu pratik yap,seneye kışa doğru daha tecrübeli bi şekilde kışın trafiğe çık.

kışın soğuk oluyor mont, yamurluk, eldiven bunlarıda araştır pahalılar cünkü hele köprü cokk cokkkk soğuk oluyor :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar