Zontes 350 birinci ayını doldurmadan dağıldı

10-15 kat aşağıda yani bizim kadar olunca en yüksek satışta arora oluyor :)

Öyle enteresan çin/yerli markalar peydah olmamış.
Arora yı yerin dibine sokmayalım da oralarda gümrükten sokmazlar herhalde ,
bir ara bizim domatesler Rusya'dan geri geliyordu o hesap 😂

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
İstanbul'un neresinde?
Bana araba için yalnızca ön kaput ve ön çamurluklar farlar falan kaplama yaptırsan iyi olur dmeişlerdi ama hep ya yağmur yağdı ya bir şey çıktı fırsat bulup sanayiye götüremedim arabayı, bir de bir gün bırakmak zor geldi, araba okul servisi olarak çalışıyor bizde, okullar açıkken zor. Makul fiyat verirse ve de en önemlisi, düzgün iş yapıyorsa belki istanbula giderim.

Sıfırsa, aradan çok vakit geçti ve yıkama gördüyse muhtemelen önce boyanın düzeltilmesi gerekecek. Biraz vakit alabilir. 2. Else zaten şart bu dediğim işlemler. Instagram'dan hikayelerine bakabilirsin abi. Tarife İzmire göre daha yüksek, baştan söyleyeyim. İzmir'de 90k dedikleri iş için, aynı malzeme ile 140'a yoldan geçen müşteriye yapıyorum sana 100e yaparım kuzen indirimi demişti. İşletme maliyetinin ne kadar yüksek olduğunu bildiğimden kazıklıyor diyemem. İşçiliği çok iyi. Zaten bu işin %90'ı işçilik. Kaliteli malzemeyi kötü bir yer yaparsa yine bir işe yaramaz. İstanbul'da yapılan işlere göre fiyatı nasıl bilemem. Ama yapılan işe ve kalitesine kefilim.

https://www.instagram.com/kerimerdem11/ (Kendi hesabı ama burada daha fazla paylaşım var)
https://www.instagram.com/carmalog.tr/?hl=tr Dükkanın hesabı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu da benim kamyonet. Boyasız göçük düzeltmeyle düzelttirmiştim. (tek kamyoncu sen değilsin @kamyoncumemo)

ulenn valla tahmin ediyodum. kesin bunda kocaman lastikli 4x4 pickup vardır diyodum yanıltmadın.

acaba kamyomcu sen mi daha kaliteli yaşıyor.. ?

biliyosun daha 1 hafta once şikako ya gitti kamyoncu

Motosikleti
Forza250-cygnusL
@Erhan şu konuyu kitleyin artık... Bebe belikler geyik muhabbetine çevirdi.. Ya da konu dışına atın liste başı gözükmesin...

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
ulenn valla tahmin ediyodum. kesin bunda kocaman lastikli 4x4 pickup vardır diyodum yanıltmadın.

acaba kamyomcu sen mi daha kaliteli yaşıyor.. ?

biliyosun daha 1 hafta once şikako ya gitti kamyoncu
Kamyonetim yok artık. İlk fotoda yansımada gözüken transiti saymazsak. Hatta araç sayımı oldukça azalttım. Pilli arabaya biniyorum :( Son zamanlarda pek kaliteli bir yaşam sürdüğümü söyleyemem (eskisine göre) Piyasanın bu halinde yatırımlar yaptım, uzun bir sürede düze çıkar mı bilmiyorum. Bu aralar meteliğe kurşun atıyoruz, sürünüyoruz resmen.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Sıfırsa, aradan çok vakit geçti ve yıkama gördüyse muhtemelen önce boyanın düzeltilmesi gerekecek. Biraz vakit alabilir. 2. Else zaten şart bu dediğim işlemler. Instagram'dan hikayelerine bakabilirsin abi. Tarife İzmire göre daha yüksek, baştan söyleyeyim. İzmir'de 90k dedikleri iş için, aynı malzeme ile 140'a yoldan geçen müşteriye yapıyorum sana 100e yaparım kuzen indirimi demişti. İşletme maliyetinin ne kadar yüksek olduğunu bildiğimden kazıklıyor diyemem. İşçiliği çok iyi. Zaten bu işin %90'ı işçilik. Kaliteli malzemeyi kötü bir yer yaparsa yine bir işe yaramaz. İstanbul'da yapılan işlere göre fiyatı nasıl bilemem. Ama yapılan işe ve kalitesine kefilim.

https://www.instagram.com/kerimerdem11/ (Kendi hesabı ama burada daha fazla paylaşım var)
https://www.instagram.com/carmalog.tr/?hl=tr Dükkanın hesabı
Sıfır ama alalı 1 buçuk ay oldu. aldığımdan beri yıkamadım, yağmur falan gördü biraz tozlandı işte. Çok vakit geçmiş sayılır mı bilemedim.
Komple kaplatmak dediğin fiyatlara çıkıyor ama bir tek ön kaput ve öndeki tampon, iki yanındaki çamurluk yeter demişlerdi.

Kamyonetim yok artık. İlk fotoda yansımada gözüken transiti saymazsak. Hatta araç sayımı oldukça azalttım. Pilli arabaya biniyorum :( Son zamanlarda pek kaliteli bir yaşam sürdüğümü söyleyemem (eskisine göre) Piyasanın bu halinde yatırımlar yaptım, uzun bir sürede düze çıkar mı bilmiyorum. Bu aralar meteliğe kurşun atıyoruz, sürünüyoruz resmen.

meteliğe kursun atıyoruza kadar iyiydi..inanır gibi oldum :d
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Erhan şu konuyu kitleyin artık... Bebe belikler geyik muhabbetine çevirdi.. Ya da konu dışına atın liste başı gözükmesin...

tipe bak ya...

adam resmen muhabete giremiyor diye çatladı kıskanclıktan.

allahtan beni blokladı da goremiyor yazdıklarımı ahahahaha

forumun en guzel ozelliği yemin ederım. :d

ama bence goruyor, üye girişi yapmadan bakıyor..

içinde kalması daha da kötü beee. adsffhh

yazıkkkk.

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
meteliğe kursun atıyoruza kadar iyiydi..inanır gibi oldum :d
Durumu şöyle özetleyeyim. Fatura + 30 gün sonra hesaba havale verdiğim malzeme için faturayı kestikten 184 gün sonra 25 ocak vadeli çek aldım bugün. Bitmedi, Uşakta adı sanı bilinen, İzmirde inşaat işindeki herkesin son 2 senedir bildiği çok büyük bir firma, elimdeki bugün vadeli çeki 28 Kasımda ödeyebileceğini söyleyerek erteleme istedi. İskonto kredisi kullandığım ve krediyi nakit kapatamayacağım için erteleyemeyeceğimi söyledim. Elimde nakit olsa ertelerdim. Ne yaptılar bilmiyorum.

Piyasadan 100 lira alacağım varsa 15 lira borcum var. Ama zamanında gelmeyen paranın hayrı yok. Bu ara ticaret yapanlar beni çok iyi anlayacaktır.

Pazartesi Burkina Faso'lu bir firmanın sahibi İstanbula geliyor oraya gidicem tedarikçi olarak anlaşırsak bundan sonra mal vericem. Bunu neden söylüyorum; çünkü işimi genelde Umman'dan aracıyla çözerdim Afrikaya karışmazdım. Çünkü Afrika = Batakhane.

Motosikleti
Pazartesi Burkina Faso'lu bir firmanın sahibi İstanbula geliyor oraya gidicem tedarikçi olarak anlaşırsak bundan sonra mal vericem. Bunu neden söylüyorum; çünkü işimi genelde Umman'dan aracıyla çözerdim Afrikaya karışmazdım. Çünkü Afrika = Batakhane.
Kenya'da firma kurmuş bir arkadaşım vardı, Türkiyeden mal alıp orada satıp ticaret yapıyordu, Türkiyedeki firmalardan çok kazık yiye yiye en sonunda çinlilerden alıp satmaya başlamıştı, sonradan üretime de başladı fabrika kurdu orada, yıllardır Kenya'da yaşıyor, ticaret olsun güvenlik olsun her şey buradakinden iyi, siz de gelin Kenya'ya diyordu. Atlayın uçağa gelin sizi buralarda gezdireyim diyor ama uçak bileti fiyatlarını görünce beni çok aştığını gördüm.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Kenya'da firma kurmuş bir arkadaşım vardı, Türkiyeden mal alıp orada satıp ticaret yapıyordu, Türkiyedeki firmalardan çok kazık yiye yiye en sonunda çinlilerden alıp satmaya başlamıştı, sonradan üretime de başladı fabrika kurdu orada, yıllardır Kenya'da yaşıyor, ticaret olsun güvenlik olsun her şey buradakinden iyi, siz de gelin Kenya'ya diyordu. Atlayın uçağa gelin sizi buralarda gezdireyim diyor ama uçak bileti fiyatlarını görünce beni çok aştığını gördüm.
O zaman sana iyi bir haber; haftaya gidersen nairobi bileti 29bin tl thy hem de😬

Motosikleti
O zaman sana iyi bir haber; haftaya gidersen nairobi bileti 29bin tl thy hem de😬
işte o fiyatları görünce vazgeçmiştim, oysa ne güzel gzerdirirdi beni oralarda.
Arkadaş motosiklet sürüyor, bir sürü motorları var, bizi burada köpek kovalıyor seni orada çita falan kovalıyor mu diyordum. :)

• Haha
Tepkiler: Ged

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
işte o fiyatları görünce vazgeçmiştim, oysa ne güzel gzerdirirdi beni oralarda.
Arkadaş motosiklet sürüyor, bir sürü motorları var, bizi burada köpek kovalıyor seni orada çita falan kovalıyor mu diyordum. :)
Çitayi bulursa haber versin😂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bi de bu soyledigim bilet fiyatlari gayet iyi rakamlar. Normalde 800 1000 usd civarinda biletler o taraflara😢

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Durumu şöyle özetleyeyim. Fatura + 30 gün sonra hesaba havale verdiğim malzeme için faturayı kestikten 184 gün sonra 25 ocak vadeli çek aldım bugün.
Patron, 1.000.000 TL - 181 günlük faizi şu an 200.000TL'ye yakın..... Durum nerelere geldi...

Bitmedi, Uşakta adı sanı bilinen, İzmirde inşaat işindeki herkesin son 2 senedir bildiği çok büyük bir firma, elimdeki bugün vadeli çeki 28 Kasımda ödeyebileceğini söyleyerek erteleme istedi. İskonto kredisi kullandığım ve krediyi nakit kapatamayacağım için erteleyemeyeceğimi söyledim. Elimde nakit olsa ertelerdim. Ne yaptılar bilmiyorum.
Onlar zaten kırılsa da bize ne dedikleri firmalardan başlıyorlar erteleme istemeye... Boşver ne yaptılarsa...

....zamanında gelmeyen paranın hayrı yok. Bu ara ticaret yapanlar beni çok iyi anlayacaktır.
Bu gayrı-resmi enflasyon ortamı ve TL'nin kırılgan beklentileriyle o gün gelmeyen paranın bile hayrı yok.
Çünkü Afrika = Batakhane.
Bu duruma düşürenlerin..... Eskiden Afrika ile iş yapana alaycı gözle bakılırdı. Şimdi çare kalmadı ne yapalım deniyor....

• Beğen
Tepkiler: ACT
Durumu şöyle özetleyeyim. Fatura + 30 gün sonra hesaba havale verdiğim malzeme için faturayı kestikten 184 gün sonra 25 ocak vadeli çek aldım bugün. Bitmedi, Uşakta adı sanı bilinen, İzmirde inşaat işindeki herkesin son 2 senedir bildiği çok büyük bir firma, elimdeki bugün vadeli çeki 28 Kasımda ödeyebileceğini söyleyerek erteleme istedi. İskonto kredisi kullandığım ve krediyi nakit kapatamayacağım için erteleyemeyeceğimi söyledim. Elimde nakit olsa ertelerdim. Ne yaptılar bilmiyorum.

Piyasadan 100 lira alacağım varsa 15 lira borcum var. Ama zamanında gelmeyen paranın hayrı yok. Bu ara ticaret yapanlar beni çok iyi anlayacaktır.

offff tuzsuş aşım dertsiz başım.. çok para kazanınca ne oluyor sankiiii.ölüp gidiyoruz işte.

en guzeli 1XX K - 2XX K arası Maslak ta beyaz yaka olmak valla. her cuma happy hour, 3 ayda bir yemeğe goturürler.metropol günlük 650 TL

hayat bu vallaaa. işini de yapınca cok sıkıntı yok.

hah buldum.. al işte aynı bu kız gibi calışıyoruz hahayyttttt

Motosikleti
80-90 larda gecelik %4000 faiz zamanlarında bile durum böyle içler acısı değildi. Borçla iş çevirmeye çok alıştı insanlar. Öz sermaye kullanan çok az.
O zamanlar ahlak vardı. Kimse kimseye "binmeye" uğraşmazdı... İş borçla işi çevirmenin ötesine geçti artık...

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
80-90 larda gecelik %4000 faiz zamanlarında bile durum böyle içler acısı değildi. Borçla iş çevirmeye çok alıştı insanlar. Öz sermaye kullanan çok az.
Bir istatistik okumuştum. Türkiye’de vergi mükellefi olan insanların %78i mi ne aslında çalışan olması gereken sermayesi olmayan insanlardan oluşuyor diye. Yüzdelik rakam yanlış olabilir. Ama yukarıda bahsettiğim 15 lira borcum 100 lira alacağım var olayı insanlarda tam tersi. Öz sermaye yok. Borçla ve gelecek para ile iş çevirmeye çalışıyorlar. Vergi levhasını duvara asmış ama kolay krediye ulaştığı için. Sermaye sahibi olduğu için değil.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bir istatistik okumuştum. Türkiye’de vergi mükellefi olan insanların %78i mi ne aslında çalışan olması gereken sermayesi olmayan insanlardan oluşuyor diye. Yüzdelik rakam yanlış olabilir. Ama yukarıda bahsettiğim 15 lira borcum 100 lira alacağım var olayı insanlarda tam tersi. Öz sermaye yok. Borçla ve gelecek para ile iş çevirmeye çalışıyorlar. Vergi levhasını duvara asmış ama kolay krediye ulaştığı için. Sermaye sahibi olduğu için değil.
Banka ilk borcunu kapat dediğinde veya hakkında dedikodu çıkardıklarında küt battı gitti. Hem de boğulan insan misali yanına günahsızları da çekerek. Yeri sağlam tutan bir kökü yok çoğu firmanın.

Motosikleti
Vergi levhasını duvara asmış ama kolay krediye ulaştığı için. Sermaye sahibi olduğu için değil.
Vallahi öyle, bir şirket ortaklığı nedeniyle ticari müşteri kaydım vardı. Şirket sadece 1 ev geçindirecek kadar; bugünün parasıyla 120bin falan kenara koyuyor ay sonunda. Bir banka hiç birşey sormadan 3 Milyon kredi veriyordu, faizler yerlerdeydi; keşke alıp değerlendirseymişiz. Ama borçsuz yaşama hedefi nedeniyle hiç düşünmedim o zaman...

• Beğen
Tepkiler: ACT

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
offff tuzsuş aşım dertsiz başım.. çok para kazanınca ne oluyor sankiiii.ölüp gidiyoruz işte.

en guzeli 1XX K - 2XX K arası Maslak ta beyaz yaka olmak valla. her cuma happy hour, 3 ayda bir yemeğe goturürler.metropol günlük 650 TL

hayat bu vallaaa. işini de yapınca cok sıkıntı yok.

hah buldum.. al işte aynı bu kız gibi calışıyoruz hahayyttttt

Bizim selçukta zeytinlik var. Öyle 1 dönüm falanda değil. Kendi yağımızı sıkalım diye makine almaya çalışacak kadar diyelim. (Makine sahipleri dönemin başında tek bir ayarda ayarlar ve öyle sıkar, her mahsül farklıdır ve sıkma dönemi kısadır. iyi kötü nasıl çıkarsa bahtına şeklinde çalışılır) Ben pek karışmam o işlere ama biliyorum haliyle, böyle çalışabildiğini sanmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar