Aga telefona indirsen ne olacak. Adam eldiveni elimden alıyo sağını solunu etiketini kurcalıyo. Çıldırmamak elde değil. Kemik koruması var slider koruması var. Yok yetmez illede etiketi olucak.Ben eli büyüttüm; üreticinin sertifikasını indirdim telefona.
Türkiyenin boş işlerinden biri işte.Ağalar az sabır, 2-3 haftaya unutulur, denetimler azalır. Bu işlerde genelde İç İşleri Bakanlığı talimat veriyor; "Şu gün şu saatler arası eldiven kontrolü yapılacaktı" diye, zamanla kimse sallamaz.
Standart 2015'te çıktı - bende de böyle HeinGericke eldivenler var.yurt dışında satılan modellerin bazılarında bu standart olmayabiliyor. bendeki alpinestars eldivenlerde yok mesela. direkt kendi sitesi üzerinden almıştım yıllar önce.
Aynen ; öyle olsa parmaksız eldivenlerin nasıl standart onayı aldığını sorgular...kralcı polisimiz affetmez. eldiven işe yarıyor mu yaramıyor mu s.klemez. etiket yoksa cezayı kitler, itirazdır davadır sen uğraşırsın.
Aynen son dakika indiriminde bir eldiven buldum aldım. Saçma sapan paralar...şimdilik idarelik sertifikalı bi şey sipariş ettim. gerçi 3-4 liradan aşağı da eldiven kalmadı bu gerekçeyle o ayrı; şerefsiz esnaflarımız sağ olsun.
Tam tersi de var, bir şekilde sertifika almış ama alakası olmayan eldivenler gördüm piyasada. Onları ne yapacaklar? Amaç üzüm yetiştirmek olmalı devlet var olacaksa...Aga telefona indirsen ne olacak. Adam eldiveni elimden alıyo sağını solunu etiketini kurcalıyo. Çıldırmamak elde değil. Kemik koruması var slider koruması var. Yok yetmez illede etiketi olucak.
o bahsi geçen güvenlik sertifika numarası sadece eldiven standartları için bildiğim kadarıyla. kasklar için ECE 22-06 var. bunun DOT'u var, Snell'i var, FIM'i var, Sharp'ı var...Eldivenin dışında ve avuç kısmında koruma olduğu halde sırf etiket yok diye ceza yiyen var mı? Aynı yönetmelikte gözlük ve kask içinde aynı standard yazıyor onlarda da mı etikete bakılacak. Dahası biri bu standart yoksa ithal edemez ülke diyordu ki bu işin diğer bir komik tarafı.