Önerilerinize açığım...

Motosikleti
(yok)
Merhaba arkadaşlar, dostlar, abiler.. bugün sizi gündemin hararetli ortamından kurtarıp, sigarayı bırakmaya çalışırken yaptığım çizdiğim skeçler ile baş başa bırakmak istedim sizi :) Umarım beğenirsiniz tavsiyelerinize açığım marka model referans alınmamıştır hepsi hayal ürünüdür :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eline emeğine sağlık. Nasıl gidiyor sigarayı bırakmalar? Ben geçen Pazar nikotin bandına başlamıştım, 3. gün akşamı patron meyhaneye çağırdı, içki içerken söktük bandı yaktık bir sigara, ertesi gün yine sigarayı bıraktık, bu sefer de hatun rakıya çağırdı, yine yaktık. Yaşarken kurtulamayacağım şu sigaradan.

Motosikleti
(yok)
Eline emeğine sağlık. Nasıl gidiyor sigarayı bırakmalar? Ben geçen Pazar nikotin bandına başlamıştım, 3. gün akşamı patron meyhaneye çağırdı, içki içerken söktük bandı yaktık bir sigara, ertesi gün yine sigarayı bıraktık, bu sefer de hatun rakıya çağırdı, yine yaktık. Yaşarken kurtulamayacağım şu sigaradan.
Abi işkence şu sigarayı bırakmak nasıl bir illet ki insanın hayatına işliyor kendini 😂 Boşluğa düşmüş gibi hissediyor insan kendini abi sigara olmayınca😑

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abi işkence şu sigarayı bırakmak nasıl bir illet ki insanın hayatına işliyor kendini 😂 Boşluğa düşmüş gibi hissediyor insan kendini abi sigara olmayınca😑
Nikotin bandının potansiyel olarak faydası olacağını düşünüyorum. Lakin çok sigara içenler için de bu 3 aylık bir süreç, bu süreç içinde disiplini bozmamak gerek. Ben geçmişte Champix sayesinde bırakıp 2,5 sene içmemiştim. Benim ortam kötü, bir vesileyle başlıyorum tekrardan sigaraya.

Motosikleti
(yok)
Nikotin bandının potansiyel olarak faydası olacağını düşünüyorum. Lakin çok sigara içenler için de bu 3 aylık bir süreç, bu süreç içinde disiplini bozmamak gerek. Ben geçmişte Champix sayesinde bırakıp 2,5 sene içmemiştim. Benim ortam kötü, bir vesileyle başlıyorum tekrardan sigaraya.
Abi günde 1 paket içen biriyim ben ve ortalama 4 senedir içiyorum sence bırakma sürecim zor olur mu çok süreç uzar mı şahsi fikrin nedir ?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abi günde 1 paket içen biriyim ben ve ortalama 4 senedir içiyorum sence bırakma sürecim zor olur mu çok süreç uzar mı şahsi fikrin nedir ?
Ben konunun uzmanı değilim, Sağlık Bakanlığı'nın sigarayı bırakma poliklinikleri var ve çok başarılılar, onlara görünmeni tavsiye ederim. Ben 46 yaşımdayım, 13 yaşımdan beri içiyorum, şu an günde 2-2,5 paket banko. Senin bana göre daha kolay bırakacağını tahmin ediyorum. İnşallah başarırsın.

Motosikleti
Yok
Sigara... Bağımlılık derecesinin neredeyse eroine eş değer olduğunu okumuştum bir doktorun yazısından, çok evvelden.

Yeşilay'ın sitesine şimdi baktım, tahminen her üç yetişkinden birinin sigara kullanıyor olduğu yazıyor sitede. Doğrudur, zira dediğim gibi bağımlılık derecesi eroine neredeyse eş değerde olan bir madde/uyuşturucu bu sigara denen şey - bir başlayan bir daha kolay bırakamıyor.

Sitede ayrıca her sene yaklaşık 6.000.000 kişinin (altı milyon) sigara sebebiyle hayatını kaybettiği yazıyor.

Ama vatandaşının sağlığını korumakla yükümlü olan devletler/hükümetler bu illeti asla yasaklamazlar, göstermelik sigarayla mücadele ediyorlarmış gibi görünürler sadece.

O lanet malum ırk yok mu - perde arkasından tüm dünyayı parmaklarında döndürüyorlar işte.

https://www.yesilay.org.tr/medya/haberler/dun-sigaradan-13-bin-kisi-oldu/

nfgfd19.png

Motosikleti
Yamaha XSR700
Sigarayı bıraktığımdan beri çok rahat nefes alıyorum, rahat uyuyp, rahat uyanıyorum. Az bile uyusam yetiyor. Yediğim yiyeceklerin tadını ve kokusunu çok daha iyi alıyorum. 2019'da bıraktım, o günden beri 1 fırt bile içmedim. Herkese tavsiye ederim. Bırakın rahat edin. Bırakınca sinirli falan da olmuyorsunuz. Bir süre sonra her şey normale dönüyor.

Motosikleti
(yok)
Dediklerinize harfi harfine uyucam inşallah, planım memlekete gidip anne babanın gözü altında beni göz altında tutmaları :) Başaracağıma inanıyorum olur da bırakabilirsem başlığa yazıp haberdar edeceğim, zaman ayıran kıymetli tüm forum üyelerine teşekkür ediyorum :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tasarım buna benziyor,

Manitouya benzetebilmişsem ne ala hocam, gönül isterdi ki AEA hayatına devam edip birçok projeye daha can verebilseydi.. Huzur içinde yatsın kendisi.. onu da anmış olalım.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Ortalama değil tam 40 yıl (Nisan 1978 - Eylül 2018) günde 1 paket cuvara içtim. Nörolog tavsiyesi ve reçetesi ile kullandığım 1 kutu Wellbutrin sayesinde 19 Eylül 2018 saat 11:20'den sonra siftahım yok, şimdi apartman boşluğundaki kokusuna bile tahammül edemiyorum.
Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Bu tür ilaçları doktorunuza danışarak kullanınız.
11274.jpg

şu an günde 2-2,5 paket.....
üff yarım saatte bir sigaramı içiyorsun Tommy , bende yıllardır içerim ama günde 3-4 max 5 olur , kuru kuruya sigara içemiyorum , kahvaltıdan , yemekten sonra yada alkol alınca illa üstüne azda olsa tatlı bir şeyler atarım ağzıma sonra bir sigara üstüne 2. yi içemem..

sanırım kuru kuruya içmeye alışmamam nedeniyle az içiyorum..

ben pandemide bırakmıştım malaka gibi başladık yine yaa... 3 günde 1 paket içiyorum da yeni motor aldığım zaman bırakıcam inş

sadece arkadaş ortamlarında 1 2 dal içiyorum onun dışında ayda 1 kere puro içerim bende bi bağımlılık yapmuyo bence pinti olduğum için her gün havadan 100 lira vermek istemediğimden

Merhaba arkadaşlar, dostlar, abiler.. bugün sizi gündemin hararetli ortamından kurtarıp, sigarayı bırakmaya çalışırken yaptığım çizdiğim skeçler ile baş başa bırakmak istedim sizi :) Umarım beğenirsiniz tavsiyelerinize açığım marka model referans alınmamıştır hepsi hayal ürünüdür :)

honda cizdiğin için şukunu verdim.

umarım sigaradan kurtulursun. 6 yıl oldu bırakalı, şimdi sigara içtiğimi düşünüyorum daaa allah korusun yaaa ne kadar boktan iğrenç bişey.

Motosikleti
Arora kasırga
Arka lastiğin yönünü ters çızıktırmışsın 🤔😅
Bunun dışında sigara bırakmak için leş tütün öneririm (adymn tatlı sert var bende)
Kokusu o kadar berbat ki 3 fırt sonrası söylenmeye başlıyorsun,hele bir de tütün biraz kuruysa off tam leşş
Soft tekeller kullanan biriysen gayet nefret ettirici bir çözüm,tiksinirsin o derece
Ben henüz bırakamadım ama sanıyorum bu son makaronum ve 40-50 tane bir şey kaldı
Bir daha da almam.

Motosikleti
(yok)
honda cizdiğin için şukunu verdim.

umarım sigaradan kurtulursun. 6 yıl oldu bırakalı, şimdi sigara içtiğimi düşünüyorum daaa allah korusun yaaa ne kadar boktan iğrenç bişey.
Teşekkürümü borç bilirim abi :) Dediğim gibi sigarayı bırakmam şart oldu çünkü gündelik hayatımı gerçekten etkiliyor iki dk yürüye durayım nefes kesiliyor zorlanıyorsun.. Bu illete allah kimseyi düşürmesin.

Arka lastiğin yönünü ters çızıktırmışsın 🤔😅
Bunun dışında sigara bırakmak için leş tütün öneririm (adymn tatlı sert var bende)
Kokusu o kadar berbat ki 3 fırt sonrası söylenmeye başlıyorsun,hele bir de tütün biraz kuruysa off tam leşş
Soft tekeller kullanan biriysen gayet nefret ettirici bir çözüm,tiksinirsin o derece
Ben henüz bırakamadım ama sanıyorum bu son makaronum ve 40-50 tane bir şey kaldı
Bir daha da almam.
Ahahaha😂 tütün sigaranın öyle bir yönü varmış galiba ama sosyal hayatta insan içine çıkamıyorsun tütün içince 😂 Üstüne felaket siniyor kesinlikle haklısın
Tekeri de evet şimdi fark ettim hocam düzeltirim diğer sefere perspektifi bir de elektronik çizime tablet vb geçsem süper olurdu yorumunuz için teşekkürler.

Ortalama değil tam 40 yıl (Nisan 1978 - Eylül 2018) günde 1 paket cuvara içtim. Nörolog tavsiyesi ve reçetesi ile kullandığım 1 kutu Wellbutrin sayesinde 19 Eylül 2018 saat 11:20'den sonra siftahım yok, şimdi apartman boşluğundaki kokusuna bile tahammül edemiyorum.
Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Bu tür ilaçları doktorunuza danışarak kullanınız.
11274.jpg
Dediğiniz yönteme başvurmam için tıbbi destek lazım, sigarayı daha rahat bıraktırabilir bana bu yöntem paylaştığınız için teşekkürler. Kafada bitirmek önemli diye düşünüyorum sigarada çünkü malumunuz yaşadığımız toplumda sigara her yerde bu yüzden önce kendimi sigaradan soyutlamayı öğrenmem lazım sanırım.. Değerli yorumunuz için teşekkürler hocam.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
1999 yılında bıraktım sigarayı. 26 yıl bitmiş... o günden beridir tek bir dal içmedim. Öyle çok uzun yıllar da içmemiştim zaten. Üniversite bittikten sonra başlamıştım nedense. 8 yıl falan içtim.

Kısa Camel içiyordum o sıralar. Günde bir paket civarı. Bir ara daha ucuz Winston falan içmiştim. O dönem bu kadar çeşit yoktu zaten. Şimdi bazen marketlerde falan denk geliyorum kasa yanındayken. Acayip acayip versiyonlar istiyorlar kasiyerden. O da zavallı arayıp duruyor, olmadı yandaki arkadaşından istiyor falan. Hafif bir gülümseme kaplıyor çehremi o durumda...

Nasıl bıraktım?

Valla öyle son sigaram deyip attım. Paket bitsin diye beklemedim bile. O dönem sidik yarıştırdığımız mesai arkadaşımla birlikte bıraktık. Sonra o başladı, ben başlamadım. Yeni evliydim bir de. Eşim hiç içmemişti sigara. İçmeyen biri için, sigara içenle aynı ortamda olmak eziyet. Motivasyon kaynağım oldu, bunu da düşünerek başlamadım biraz da...ne sevinçte, ne hüzünde, ne içki içerken, ne ortam uygun iken vs. hiç bulaşmadım bir daha. Bir kez bu iradeyi gösterirseniz, sonrasında zaten nefret ediyorsunuz o kokudan ve tadından.

Tabii o dönemden sonra sigara içilen ortamlarda bulunmamaya da özen gösterdim. Türkiye'de en zor iş...

Cafe'ye gidersiniz, sigara içilmeyen alanlar en arkada, izbede. Sözde bahçe ve sigara içilen alanların zaten her yeri fiilen kapatılmış durumda.

Dinlenme tesislerine gidersiniz, atmosfer sigara kokar. O nasıl bir dumansa, havada asılı kalır.

Otobüs, tren terminallerinde sözde sigarasız alan belirlenir, ama adam ısrarla gelir dibinde yakar o mereti...

Yazın plajlarda kumun arasında yetişiyor mesela izmaritler :) Çok da verimli. Bir dal ekin, seneye 1000 dal. Bazı yerlerde kumdan daha çok görülüyor.

Bir de o izmariti öyle parmakların arasından süzülerek fırlatma seremonisi vardır ki, en sevdiğim. Parklar, yollar, her yerde...

Ayvalık'ta kapımızın önünden her sabah avuç dolusu izmarit toplarım. Güzel saksılarım var çiçek dolu. Sanıyorum küllük vazifesi görüyorlar. Denk gelse tiryakimiz evden güzel bir küllük vereceğim de, o şansı yakalayamadım henüz...

Farklı bilimsel yöntemler deneniyor sigara bırakma konusunda. Kişisel olarak iradenize güvenemiyorsanız mutlaka deneyin ama iş kişinin kendisinde bitiyor. Özellikle kendinizi mutlu edeceğiniz bir sporla uğraşmanızı salık veririm. Bu, sizi sigara bağımlılığından uzaklaştıracak en önemli motivasyonlardan biridir. Tat alma duyunuz düzeldikçe, nefesiniz rahatladıkça, eforunuz arttıkça sigara içme isteğiniz de körelecektir.

Hele bırakıp da, yeniden başlamak büyük hata. Biraz sabredin, sigara içtiğiniz yıllara lanet okuyacaksınız...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar