Honda 500x ikinci el piyasası

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Trident tabi ki Nx 500'e göre daha sofistike, özel ve daha kuvvetli bir motor. Bir an için iki motorun da uzun yolda aynı konforu sağladığını farz edelim. Bu sefer işin içine işletme maliyetleri, motoru yürütebilme, yedek parça ve servis işleri girebilir. O zaman da kimi kullanıcı Nx 500'ü tercih edebilir. Mesela bana zerre hitap etmiyor. İlla 500 cc bloklu Honda alacak olsam Cbr 500 R daha bir benlik.
Hondanın 500 cc motorları , düzgün bakımla 200 bin km çok rahat görür...
İzmirde denk gelirsin, Eshotun konrol motorları var... 2 tane Fi tarihinden kalma CBF500 e binerler... Pırıl pırıl baktılar motorlarına 2side... Ve haala da biniyorlar...
Birisi 170 bin küsür km deydi 2 yıl önce sorduğumda...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hondanın 500 cc motorları , düzgün bakımla 200 bin km çok rahat görür...
İzmirde denk gelirsin, Eshotun konrol motorları var... 2 tane Fi tarihinden kalma CBF500 e binerler... Pırıl pırıl baktılar motorlarına 2side... Ve haala da biniyorlar...
Birisi 170 bin küsür km deydi 2 yıl önce sorduğumda...
Ben o bloğu çok iyi biliyorum. Bir ara ilanlarda arattığımda 150.000 km üstü bir dünya Cb 500F vardı.

Motosikleti
Ns200 15"
Rölantide bir kaç videosuna denk gelmiştim Cbr500r'ın (eski kasaydı), motor o kadar sakin çalışıyorki uykum geldi neredeyse. :D

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
NX500 le Trident i kıyaslamak ne derece mantıklı olur ki ?
Tarz olarak başka başka dünyaların motorları..
Tridentle uzun yola çıkanın sağlam beli, ve sağlam kıçı olması lazım :)
NX daha mülayım uzun yolda.. Bir de selesi geniş olsaydı....
Evet ayri dunyalarin motorlari. Trident dememizin sebebi burakin gozunun tridentte olmasi, biraz da geyik😬

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
NX500 ile önceki CB500X aynı modelin devamı gibi görünüyor ama CB500X sürenler çok memnunken nx500 alıp beğenmeyen çok duydum. NX500'de titreşim var diyen de duydum. honda ne yapmış ki? aynı blok değil mi?
Ben yukarıda yazdığım cb500x olan aradaştan gördüklerimdi, cb500x türkiyeye gelmemişti nedense, arkadaş yurtdışından aldı oralarda gezdi daha çok, bir de bunu başlangıç motoru olarak aldı, ilk motoru sayılabilir.

Trident tabi ki Nx 500'e göre daha sofistike, özel ve daha kuvvetli bir motor. Bir an için iki motorun da uzun yolda aynı konforu sağladığını farz edelim. Bu sefer işin içine işletme maliyetleri, motoru yürütebilme, yedek parça ve servis işleri girebilir. O zaman da kimi kullanıcı Nx 500'ü tercih edebilir. Mesela bana zerre hitap etmiyor. İlla 500 cc bloklu Honda alacak olsam Cbr 500 R daha bir benlik.
abi seni 500R kesmez,gaz kolunu köpek gibi isiracak makina lazim,blok silah gibi olacak sıktın mi soluksuz 200 leri gorecek,ibreyi yatiracak,ictigi benzinin hakkini verecek motor lazim.yarinlar yokmuscasina gazlayip tek dal sigara molasiyla kirklareline kofteye goturecek motor lazim.

Ah ulan kawa ne vardi bir sezon daha yuruseydin :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
abi seni 500R kesmez,gaz kolunu köpek gibi isiracak makina lazim,blok silah gibi olacak sıktın mi soluksuz 200 leri gorecek,ibreyi yatiracak,ictigi benzinin hakkini verecek motor lazim.yarinlar yokmuscasina gazlayip tek dal sigara molasiyla kirklareline kofteye goturecek motor lazim.

Ah ulan kawa ne vardi bir sezon daha yuruseydin :)
Ağzından bal damlıyor kardeşim.

Kawa'da da şuna üzülüyorum; sakin sakin giderken motor can verdi, hani öyle imansızca gaz açıyorken olsaydı en azından "çok pis bastık, bloğu kucağımıza aldık" derdik. Bu işin bir asaleti olurdu.

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
sıfırını nakitte neredeyse her bayi 410 a veriyor. 2. ele yönelmenin manası yok. Keyifli motor.

Motosikleti
Honda CRF250L
NX500 benimde radarımda olan bir motor, ama gerçekten A2 bir motor için çok pahalı.
0 alındığında honda bildiğin 2 teker 1 gidon satıyor. 2. El ilanların geneli düşük km (35k altı)
ve üstelik üzerine aksesuarları takılı.(Usb, canta ve yan koruma demiri vs.)

Yıl olmuş 2025 Koca honda 12V luk bir Çakmaklık çıkışı bile takmıyor. Bir ara otomobillerde eco paket diye arka koltuğa üst tutamak bile takmıyorlardı. Aynı bu saçmalık gibi maliyeti 500-1000 TL bile olmayan bir 12V çıkış yada Usb çıkışı bile yok NX500 de. Dümdüz 2 teker 1 gidon.

NX ile aynı kategoride voge DS525X var ,
ve hem daha hızlı, hem de full+full paket.
Kendi adıma konuşacak olursak voge çok grenajlı çok geniş gibi bir görüntüsü var. Ben bol grenajlı geniş görünümlü motorları sevmiyorum.
Bana göre Motosiklet dediğin manken beli gibi ince ve kıvrak görünmeli :)
Aynı kategorideki Voge ve CF China olunca akılda daima bir soru işareti bırakıyor.

reo

Nx500 ilgimi çeken bir motor, araştırıyorum. İlk fırsatta bir bayiye gidip test etmek istiyorum, test olmasa da yüksekliğini tartmam lazım.
Beni cezbeden özellikleri nispeten hafif oluşu, Honda geçmişi ve güvenilirliği, ekonomik bir motor olması (işletmesi masraflı olan hiçbir makineye ısınamıyorum).
Ayrıca kullanımı rahat olduğu söylenen bu sınıfa başlangıç yapmak istiyorum, şimdiye kadar hep naked ve commuter sürdüm.
Kullanım kılavuzunu indirip okudum ve kullanma kılavuzunu okuduğum aletleri mutlaka satın alma huyum vardır :)

Çünkü bana uygun olup olmadığını anlamak için tüm özelliklerine hakim olmalıyım, bu nedenle bir aracı almadan önce kullanma kılavuzunu okuyup teknik ve diğer özelliklerini öğreniyorum.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Trident alir gecerim. Ilerde tridenti satmak istersen bunun tek sebebi STRS 765 e gecmek isteyecegin icin olacaktir. O paralara Trident kadar hayatini senlendirecek baska motor yok. Korlas ta gayet iyi artik. Gozum kapali alirdim

Motosikleti
Triumph Trident 660
Trident alir gecerim. Ilerde tridenti satmak istersen bunun tek sebebi STRS 765 e gecmek isteyecegin icin olacaktir. O paralara Trident kadar hayatini senlendirecek baska motor yok. Korlas ta gayet iyi artik. Gozum kapali alirdim
Hedefim şu an trident fena taktım kafaya 😆

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Trident bence piyasada az gorulen kabiliyetlere sahip. Oncelikle handling cok kolay ve virajlar dag yollari falan cok keyifli. Ona arazi lastigi takan manyaklarda var. Disaridan bakinca kompak ve kucuk, ama o motosiklete o blok efsane olmus. Alet cildiriyor, patlayacak gibi. 350 ye falan forza alamiosun :) Omurluk alet. Surasida gercek, bu uc silindir blok bana gore CP3 le yarisir. Bana kalirsa daha iyi

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bu forumdakiler bu adama karşı niyeyse ,ama ben bir antipati beslemiyorum sadece fazla zengin motoru tanıtıyor belkide model kullanımım az diye adamın her dediğine doğru gözüyle bakıyorum
Bence çok yanlı ve taraflı bilgiler veriyor. Ayrıca ergen gibi olumsuz yorumlara cevap yetiştiriyor. Benim sevmememin en büyük sebebi bu. Olumsuz yorum kaldıramıyorsan bu işi yapma madem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar