Akyaka'da kaza yaptım

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
Kaza videosu
Değerli arkadaşlar öncelikle bu videoyu paylaşma sebebim amcayı linçlemek değil. Ben kendimce bir ders çıkardım, bu deneyimi sizlerle paylaşmak istedim. Tamam amcanın beni beklemesi gerekiyordu ama bakın beklemedi. Dolayısıyla biz motosiklet kullanıcıları öncelikle kendimizi korumalıyız. O adamın oraya dönebileceğini düşünüp biraz daha güvenlik balonu bırakabilirdim. Kaza tutanağı yazmak ve amcanın aracını yürür hale getirmek için uğraşmak yerine eşimle azmağın kenarında keyif yapıyor olurdum. Allah'tan motor savrulmasına rağmen düşmedik. Sanırım arazide motor kullanmanın avantajını yaşadım. Kazada amca motorun yan çantasına çarptı. Yan çanta olmasa eşimin ayağına direk çarpacaktı. Allah korudu. Gelelim kazaya;
Geçen haftasonu Dalaman'da bir akrabım düğünü vardı. Biz de eşimle madem düğüne Denizli'den Dalaman'a gideceğiz. Sakar Tepesi ve Akyaka azmağını da gezerek gidelim dedik. Aslında hedefime varmama yaklaşık 40 metre kalmıştı. Karşımdan gelen 80 yaşındaki amca sağımdaki sokağa girmek üzere birden üstüme kırdı. Saat 17.43 civarıydı. Dolayısıyla güneş arkamdan vuruyordu. Muhtemelen amca beni hiç görmedi. Ben son anda kornaya bastım ama meğer amcanın kulağında da işitme cihazı varmış yani duymamış. Tekrar ediyorum amca suçlu ama bu artık birşeyi değiştirmeyecek. Bu ilk olmuyor. Bundan sonra da benzer kazalar olacak. Yani birisi önümüze her zaman kırabilir. Peki biz neler yapabiliriz? Dolayısıyla bu tür olayları ön görüp kendimizi korumalıyız. Güvenlik balonu bırakmalı; yola, havaya, motora, trafiğe, lastiğe ve kendimizin durumuna göre (yorgun/kızgın vs) uygun bir hızda seyretmeliyiz.
Velhasılı bu deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim.

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
Öyle oldu. Düşsek veya 1 saniye önce çarpsa daha farklı olurdu. Gerçi ekipmanlarımız tamdı ama motor ciddi hasar görürdü. Elhamdülillah motorumda bir hasar yok. Sadece sol yan çanta hasar gördü. İçindeki dron vb eşyalar da sağlamdı

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ne diyelim... Piyango sana vurmuş...

Geçmiş olsun.. Son olur işallah...

Motosikleti
Yamaha XSR700
Gerçekten trafikte görünmez olmuş gibi kullanmak gerekiyor. Görseler bile görmedik diyip üzerimize sürüyorlar. Aynısını Çanakkale'nin boktan trafiğinde her gün yaşıyorum. Burada trafik polisi hiç bir iş yapmadığı için insanlar genelde sokak ortasına bırakıp sokağı tek şeride düşürüyor. Karşıdan gelen de motoru görünce hiç hız kesmeden bizim şeridimize dalıyor. Ne de olsa kaza olunca motorlu ölecek, bize bir şey olmaz kafasındalar.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.
Amcanın ilk söylediği sinyal verdim oldu değil mi?
Bu sinyal verince yol benim oldu algısı yok mu? Bize en çok bedel ödeten bu, sinyal verdiysen beni yok mu sayacaksın? Neyse içimi döktüm biraz.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Geçmiş olsun.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Geçmiş olsun ikinize de bir şey olmamasına sevindim.
Yol versen bu sefer birinin arkadan çarpma ihtimali de olabiliyor.
Motosiklet kullanmanın %50'si bilgi birikimi ve deneyim ise kalan %50'si de şans.

@zihnigonen hocam çok geçmiş olsun. Ben Adem. sizi burada da göreceğimi hiç tahmin etmemiştim açıkçası :)))

bu vesileyle, forumdan yüz yüze görüştüğüm ilk kişi oldunuz :D

Zihni hocayla, benim tiger'le ispir'deki düşme videomdan önce tanışmıştım arkadaşlar. onun videosunu izleyip gaza gelmiştim :D sonra kendisinin üniversiteyi okuduğum ilde yaşadığını öğrenince, eski günleri yâd etmek için geçenlerde gerçekleştirdiğim ziyarette kendisiyle de oturup sohbetimizi ettik. köfte yoktu tabi, sabahın köründe ne köftesi :D inşallah seneye diyelim artık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar