Virajı alamayan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı. “Motorcu dostu bariyer” hayat kurtardı

Motosikleti
Arora kasırga
Hız ve yatma açısı...
Hiçbirimiz motogp pilotu değiliz, üç beş tık ya da fav uğruna sınırları zorlamanın manası yok.
Kimseye bir şeyi kanıtlama zorunluluğumuz da yok.
Kullanılan alet otomobil gibi 4 lastik yola yapışmıyor,aksine tek lastiğe düşüyor.Sürtünme katsayısını göz ardı etmeden sürüş yapmaya özen gösterelim.
Genç arkadaşa geçmiş olsun...

Motosikleti
Honda forza 250
İzmir'deki İMÇ akademiye baş vurdum. Fiyatların gelmesini bekliyorum. Uygun şartlar oluşunca mutlaka eğitim alacağım.
Bu arada ortalama eğitim fiyatlarını bilen var mı?
Hocam fiyat alinca burdan paylasir misin ben de İzmir'de ilkbahar gibi eğitim almayi düşünüyorum

Motosikleti
cbf 150
Şile yolu gördüğüm kadarıyla. O yolu yakından görmüş arkadaşımız ama böyle olmasına hiç luzum yoktu. O alfaltı yürüyerek görseydi eğer heryerini yama,toz ve çukur içinde oldugunu görürdü. Ozaman aswlab u haraketleri yapmazdı.

Orası hafta içi kamyon yoludur ve 40 60 tonluk araçlar geçer asfalt uzaktan temiz görünür ama siz birde yakından görün.

peglerin yere değmesinde birşey yok zaten tasarım gereği haraketli ve daha yumuşak bir metal oldugu için erir seni motordan düşürcek bir etki yaratmaz ama yolda pürüz varsa uçları takılabilir. Daha vahimiyse eğer pegleri standard dışı bir modelle değiştirdiyseler onlar erimiyor sert yapıyorlar onlar direk bu sonuca yol açar.

neyse yolu yakından gördü bir daha yapmaz.

Motosikleti
Voge 250RR
Çanakkalede yakın arkadaşım da kaza yaptı, hatta bu video internete düşünce onun videosu sandım ama değilmiş. (Arkadaşımın videosu da var). Sağa viraj dönerken ufak çukur ve su birikintisine denk geliyor, Dengeyi kaybedip motorun üzerinden düşüyor. Sağa yatılan virajda motor sola yatıp sürükleniyor. Çok şükür arkadaşımda bişey yok ama motorda çizikler mevcut. Asıl konu şu; yoldaki çukurla alakalı şikayet yolunu denemek istesek kimi nereye şikayet edebiliriz?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Çanakkalede yakın arkadaşım da kaza yaptı, hatta bu video internete düşünce onun videosu sandım ama değilmiş. (Arkadaşımın videosu da var). Sağa viraj dönerken ufak çukur ve su birikintisine denk geliyor, Dengeyi kaybedip motorun üzerinden düşüyor. Sağa yatılan virajda motor sola yatıp sürükleniyor. Çok şükür arkadaşımda bişey yok ama motorda çizikler mevcut. Asıl konu şu; yoldaki çukurla alakalı şikayet yolunu denemek istesek kimi nereye şikayet edebiliriz?

Sağa yatan virajda, sağa yatıp sonrasında bir sebeple sola düştü ve soldan hasar aldıysa problem çukurda değil muhtemelen high-side kazasıdır.

Kronolojik sırayla; Yatışta lastiğin sınırına gelinir, tutuş kaybolur. Ulan kayıyor diyip karşı kuvvet verilmek suretiyle motor az miktarda dikilir. Bu sefer lastik tutuş yakalayıp sürücünün ve motorun kendisinin aksi yönde savrulup düşmesiyle sonuçlanır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak;
Low side konunun açılmasına sebep videodaki gibi etki doğurur.

Peki otomobilde nasıl?
Oversteer, arkadan kayar (eğlencelidir)
Understeer Önden kayar (salavat getirirsiniz)

Son düzenleme:
Motosikleti
Voge 250RR
Sağa yatan virajda, sağa yatıp sonrasında bir sebeple sola düştü ve soldan hasar aldıysa problem çukurda değil muhtemelen high-side kazasıdır.

Kronolojik sırayla; Yatışta lastiğin sınırına gelinir, tutuş kaybolur. Ulan kayıyor diyip karşı kuvvet verilmek suretiyle motor az miktarda dikilir. Bu sefer lastik tutuş yakalayıp sürücünün ve motorun kendisinin aksi yönde savrulup düşmesiyle sonuçlanır.

Ek olarak;

Peki otomobilde nasıl?
videosunu izledim arkadaşımın ama ben o kadar anlayamadım tabi. Kendisinin anlatmasına göre çukurdaki su birikintisinde motor kıç atıp dengeyi kaybediyor. Sanırım yine sizin dediğiniz kapıya çıkıyor. Ben o kadar tecrübeli değilim :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
videosunu izledim arkadaşımın ama ben o kadar anlayamadım tabi. Kendisinin anlatmasına göre çukurdaki su birikintisinde motor kıç atıp dengeyi kaybediyor. Sanırım yine sizin dediğiniz kapıya çıkıyor. Ben o kadar tecrübeli değilim :)
Videoyu paylaşma imkanı olursa dilimiz döndüğünce yorumlarız. Benden çok daha tecrübeli bir çok arkadaş var burada.

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Ek olarak;

Peki otomobilde nasıl?
Zaten arkadaş sınırları zorlamış.. Yoldaki herhangi olumsuzluk (taş toprak su ) , Peglerin sürtünmeye bağlı olarak arka tekerin asfaltla temasının azalması videodaki görüntünün oluşmasına sebep olmuş..

Ne kadar iyi sürersen sür, hız, çevre etkileri,lastiklerin durumu, sürücünün eksikliği...
Bazan insanın basireti bağlanır ya... Bilemezsin..

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bunda hemfikiriz. Bir önceki mesajı yazan arkadaşa cevap vermiştim. Aynı virajdan 5 dk arayla geçilse bile şartlar değişebilir. Özellikle bizim ülkemizde. Hafriyat taşıyan bir kamyon döke saça gidiyor olabilir. Herhangi bir kaygan madde dökülmüş olabilir vb. O sebepten eğitimli sürücü olmak lazım. Eğitimli sürücü tehlikeleri önceden analiz edebilen, riskleri düşünen, önlemleri ile tehlikeyi minimize eden ve akıcı sürendir. Gerektiğinde hızlı gitme becerisine sahip olabilir ama sanıldığının aksine sürekli hızlı giden değildir.

Sanıyorum bu konudaydı eğitim alıp hızlı gidemem ben yavaş yavaş sürüyorum bana yetiyor gibi birşey demişti birisi ondan bunları yazıyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bunda hemfikiriz. Bir önceki mesajı yazan arkadaşa cevap vermiştim. Aynı virajdan 5 dk arayla geçilse bile şartlar değişebilir. Özellikle bizim ülkemizde. Hafriyat taşıyan bir kamyon döke saça gidiyor olabilir. Herhangi bir kaygan madde dökülmüş olabilir vb. O sebepten eğitimli sürücü olmak lazım. Eğitimli sürücü tehlikeleri önceden analiz edebilen, riskleri düşünen, önlemleri ile tehlikeyi minimize eden ve akıcı sürendir. Gerektiğinde hızlı gitme becerisine sahip olabilir ama sanıldığının aksine sürekli hızlı giden değildir.

Sanıyorum bu konudaydı eğitim alıp hızlı gidemem ben yavaş yavaş sürüyorum bana yetiyor gibi birşey demişti birisi ondan bunları yazıyorum.

Ben kapalı alanda hakimiyet eğitimi aldım ama sonrasında yol eğitimi almaya fırsat/zaman bulamadım bu yüzden virajlı yollarda yavaş sürüyorum, hatta vstrom ile xmax ile döndüğümden ble daha yavaş dönüyorum virajları demiştim. Ama ben yavaş sürüyorum bu yüzden eğitime ihtiyacım yok asla demem, eğitime fırsat bulamadığım için sınırlarımı bildiğim için yavaş sürüyorum. Keşke zaman ayırabilsem de hem sürüş eğitimi hem de bozuk yollarda sürmeyi sevdiğim için o yollara da faydası olarak offroad eğitimi alabilsem.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ben kapalı alanda hakimiyet eğitimi aldım ama sonrasında yol eğitimi almaya fırsat/zaman bulamadım bu yüzden virajlı yollarda yavaş sürüyorum, hatta vstrom ile xmax ile döndüğümden ble daha yavaş dönüyorum virajları demiştim. Ama ben yavaş sürüyorum bu yüzden eğitime ihtiyacım yok asla demem, eğitime fırsat bulamadığım için sınırlarımı bildiğim için yavaş sürüyorum. Keşke zaman ayırabilsem de hem sürüş eğitimi hem de bozuk yollarda sürmeyi sevdiğim için o yollara da faydası olarak offroad eğitimi alabilsem.
Yok abi senin için demedim. Sen demiş olsan hatırlardım. Uğur Ertekin'in videoları gayet öğreticidir. Yol eğitimi alana kadar bir çok şey katar. Ama asıl fark ettirecek şey gözlemli sürüştür.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Ben kendi adıma bu tip hareketlerden çok korkuyorum. Zaten iyi bir motosiklet sürücüsü de değilim. Virajlara yavaş giriyorum yavaş çıkıyorum. Biliyorum ki aşırı özgüven, yüksek sürat ve tehlikeli hareket bir araya gelirse kaza olur. Bunlar olmasa da kaza olabilir ancak en azından riski azaltmış oluruz.
Trafiğin gerektirdiği kadar hızla gitmek, ve tehlikeli hareketlerden kaçınmak, uzun yıllar motosiklet sürmenin temel kuralı diye düşünüyorum.
Viraja yavaş gir, hızlı çık... daha stabil ve doğru olur. İzmir de eğitim konusunda fiyat aldıktan sonra bana DM atarsan çok tecrübeli bire bir ders veren İzmir de eğitmen arkadaşlarım var, yönlendirebilirim seni.

Motosikleti
yok
Başlarda güzel yatırmıştı sonra abartınca kaydı tabi geçmiş olsun.

31 Ağustos'ta İst-İzmir yeni otoyolu Susurluk taraflarında motorum pert olduğunda hemen sağa emniyet şeridine çektim. Bir sigara yaktım sakinleşip ne yapacağıma karar vermek için. Artık kameralardan mı takip ediyorlar bilemiyorum, bir 15-20 dk sonra otoyol servislerinden biri geldi ve emniyet şeridinde benim olduğum yerden epey arkaya doğru uyarı ve kuka koydular. Sanırım paralı yollarda bu sistem güzel işliyor ama ücretsiz yollarda uygulamıyorlar.

Vallahi sevindim böyle bir şey gördüğüme. Özel otoyolda öyle çalışmaya denk gelmedim ya da nizami olduğu için hatırımda kalmadı belki de; ama devlet karayollarında gerçekten çok zikzak yapıyorlar artık bu işleri.

Şimdi bu insanları da biz mi düşüneceğiz? Devlet demiş..

Haklısın abi fazla düşünme.

1 Ekim tarihinde Biga-Çan yolu üzerinde meydana gelen kazada Ahmet Can Öztekin, motosikleti ile seyir halindeyken virajı alamayarak bariyerlere çarptı. Genç adam bir süre sürüklendikten sonra yola savruldu. Kaza anı seyir halinde olan başka bir motosiklet sürücüsünün kask kamerasına yansıdı. Sürücüler, yolun ortasında hareketsiz bir şekilde yatan Öztekin'in yardımına koştu. İhbar üzerine olay yerine 112 acil sağlık ekipleri sevk edildi. Öztekin, ilk müdahalenin ardından ağır yaralı halde Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine sevk edildi.

Ahmet Can Öztekin 25 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. (İHA)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Allah rahmet eylesin. İçimizden boş yere gitmiş bir can daha..

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Adrenalini daha tehlikesiz yerlerde arama lazım. Ne bileyim banji jumping falan yap. Allah taksiratını affetsin, geride kalanlara sabır versin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar