Royal enfield takas kampanyası

Motosikleti
Triumph Trident 660
Sabah sabah size güzel bir haberle geldim efendiler.
6 ay 6 bin km aşmamış ve 5 yıl 20 bin km aşmamış motosikletler ile takas desteği sağlanıyormuş.
Benim skuterin kazadan dolayı grenaj hasarlı ne kadar teklif edecekler bilgi aktarırım.
Aşağıda instagram linkini paylaştım numaralarıda var.
https://www.instagram.com/royalenfield_official_turkiye?igsh=a29vNXdxcWdpdGcz

Motosikleti
D400
Royal cidden ilginç kampanyalar yapıyor. bir de rodaj bakımında 7 bin tl istemeseler daha iyi olacak :D

Motosikleti
Triumph Trident 660
Royal cidden ilginç kampanyalar yapıyor. bir de rodaj bakımında 7 bin tl istemeseler daha iyi olacak :D
Düşünüyorum benim skuterin ikinci el değeri 100 bin tl benimki hasarlı fiyat kırsa ne kadar kırar grenaj masrafı 7-10 bin tl dir.
Almayabilirler bile

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Konuya çok hakim olmadığımdan soruyorum; bu tip kurumlar neden bankalarla anlaşıp taşıt kredisinden yararlandırmıyor?

Motosikleti
D400
Düşünüyorum benim skuterin ikinci el değeri 100 bin tl benimki hasarlı fiyat kırsa ne kadar kırar grenaj masrafı 7-10 bin tl dir.
Almayabilirler bile

bulundugun şehirdeki servis iyiyse RE düşünülebilir ama bakımları pahalı işte :D gecen sene bi ara bilmem kaç litre benzin hediyesi iphone 15 hediyesi falan yapıyorlardı.

Konuya çok hakim olmadığımdan soruyorum; bu tip kurumlar neden bankalarla anlaşıp taşıt kredisinden yararlandırmıyor?

Maliyet abi. Bankalarla yapılan anlaşmalard distribitörler faizin bir kısmını üstlenip sürümden kazanmaya calısıyor. Ancak motosiklet daha ucuz oldugundan bankalar da durumu riskli buldugundan pek yanaşmıyorlar.

Fakat yapılmıyor değil, kredi kartı ile yapıyorlar bir şekilde. gecen sene sonunda Cfmoto - Benelli - Rks vade farksız 6-9-12 taksit işine girdiler.
Bajaj hala %50 peşin %50 vade farksız yapıyor. Royal Enfield gecen sene peşin fiyatı aşağı çekip taksitli fiyatı indirimsiz hali gibi 6 taksit yapıyordu.

tabi hepsi kredi kartı, komisyon daha az, satıcıya binen yük daha az.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
bulundugun şehirdeki servis iyiyse RE düşünülebilir ama bakımları pahalı işte :D gecen sene bi ara bilmem kaç litre benzin hediyesi iphone 15 hediyesi falan yapıyorlardı.
...
Türkiye'de bunların garantisi ne kadar acaba? Yani Avrupa'daki gibi 5 yıl garanti veriyorlarsa pahalı olmasına rağmen yetkili serviste bakım tercih edilebilir. Ben olsam zaten Royal Enfield alarak (maldan değil de servis/distribütör destek ağından kaynaklı) riske girmişsem garantiyi de çok takmazdım açıkçası. Bakımı canımı acıtacaksa iyi bir ustada da yaptırırdım. ANCAK, ilk senesindeki bakımları her türlü yetkili serviste yaptırmakta fayda olur; bir sorun çıkartacaksa bu zaman zarfında çıkartır ve garantisi bozulmamış olur. İlk seneden sonra çıkacak sorunlarda her markanın her servisi arıza çıkartacaktır zaten, çok fark yok aralarında. (Belki BMW hariç...)

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Kredi faizleri ve komisyonlari cok yuksek. Şimsek amcamiz kredilerin boyle yabancilara yarayacak ithalati artiracak yerlerde kullanilmasini istemiyormus dediler.

Motosikleti
D400
Türkiye'de bunların garantisi ne kadar acaba? Yani Avrupa'daki gibi 5 yıl garanti veriyorlarsa pahalı olmasına rağmen yetkili serviste bakım tercih edilebilir. Ben olsam zaten Royal Enfield alarak (maldan değil de servis/distribütör destek ağından kaynaklı) riske girmişsem garantiyi de çok takmazdım açıkçası. Bakımı canımı acıtacaksa iyi bir ustada da yaptırırdım. ANCAK, ilk senesindeki bakımları her türlü yetkili serviste yaptırmakta fayda olur; bir sorun çıkartacaksa bu zaman zarfında çıkartır ve garantisi bozulmamış olur. İlk seneden sonra çıkacak sorunlarda her markanın her servisi arıza çıkartacaktır zaten, çok fark yok aralarında. (Belki BMW hariç...)

Açıkçası bilmiyorum fakat parça bulunurlugu sıkıntı. Yani aleti garantiden çıkarsanız bile kozmetik/mekanik kısımlar için henüz yetkili servise bağımlısınız.

Bu nedenle parça yaygınlaşana kadar garantiden çıkarmamak en mantıklısı bence.

Fakat şu an belli şehirlerde tek servis/satıcı oldugu için fiyatları uçuk çekiyorlar. M350'nin rodaj bakım kiti totalde yurtdışında 800-1000 tl olmasına rağmen burada 5.5-7 k arası fiyat biçiyor servisler. Ağır bakımı düşünemiyorum bile.

Seneye m650 almayı planladıgım için sohbet gruplarında yer alıyorum, insanlar bu fiyatlar ve bayilerin parçayı geç getirmesi gibi sebeplerle satıyor motorları. (himalayan falan hariç onlar aktif parça bulunuyor) ancak meteor / hunter / klasik gibi versiyonlar ciddi anlamda sıkıntı.

Yedek parça işini bajaj gibi yapabilseler acayip satışları artacak aslında.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Açıkçası bilmiyorum fakat parça bulunurlugu sıkıntı. Yani aleti garantiden çıkarsanız bile kozmetik/mekanik kısımlar için henüz yetkili servise bağımlısınız.

Fakat şu an belli şehirlerde tek servis/satıcı oldugu için fiyatları uçuk çekiyorlar. M350'nin rodaj bakım kiti totalde yurtdışında 800-1000 tl olmasına rağmen burada 5.5-7 k arası fiyat biçiyor servisler. Ağır bakımı düşünemiyorum bile.

Seneye m650 almayı planladıgım için sohbet gruplarında yer alıyorum, insanlar bu fiyatlar ve bayilerin parçayı geç getirmesi gibi sebeplerle satıyor motorları. (himalayan falan hariç onlar aktif parça bulunuyor) ancak meteor / hunter / klasik gibi versiyonlar ciddi anlamda sıkıntı.

K-rides eline gecen guzel firsati yeterince degerlendiremedi bence. Dedigin gibi yedek parcayi merkezi sekilde online satsalar, satislari daha da artacakti, servis aglarini da yayginlastirdilar mi bu kampanyalar ve sosyal medyayi aktif kullanmalari ile cok daha iyi olabilirlerdi.

Benim motor 2023 model 5300-5400 kilometrede daha. Bi arayıp sorucam bakayım nasıl bir teklif yapıyorlar, merak ettim :D
Aradım az önce, dedim benim motor böyle böyle. Önce servislerine götürüp expertiz yapıyorlarmış, ondan sonra motor için verilen değeri nakit fiyatından düşüyorlarmış. Vade farklı 12 taksit de yapıyoruz dediler.

Motosikleti
D400
K-rides eline gecen guzel firsati yeterince degerlendiremedi bence. Dedigin gibi yedek parcayi merkezi sekilde online satsalar, satislari daha da artacakti, servis aglarini da yayginlastirdilar mi bu kampanyalar ve sosyal medyayi aktif kullanmalari ile cok daha iyi olabilirlerdi.

Katılıyorum. Zaten probelm burada; hem motor satıp hem servise kazandırmak istiyorlar ikisi yeni giren bir marka için mantıklı değil.

Koskoca izmir'de 1 servis var yeri geliyor 3 hafta sonraya randevu veriyormus (ben kendım deneyimlemedım söylenen bu)

3 hafta motora mı binmeyeceğiz rodaj km aşılmasın diye? Bir de üstüne x2 fiyat ödenecek. Mantıklı değil.

e-kuralkan gibi online yedekparça sitesi olsa mesela, insanlar bakımı kendim yaparım ustama yaptırırım diyerek motor satışı artar (şahsen ben o zaman servis konusunu gözardı ederdim belki)

İşin ilginç yanı elemanın birisi yunanistandan bakım kiti almış, full paketli halde bakımdaki her parça içinde mevcut oluyormuş. yetkili servis bunu takmayacagını söylemiş. Lisanslı malzeme bildiğin.

Umuyorum 2026 sonuna kadar bu problemleri çözerler de alabilirim :D

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Krides, satış sonrası ve servis konusunda bana yeterince güven vermiyor. 2 sene önceki motosiklet fuarında bahsettikleri servis ağını da henüz kuramadılar. Bu konularda biraz olumlu şeyler duyup icraat görebilsem aynı gün gidip parasına bakmadan Super Meteor 650 alacağım...

Motosikleti

Parça bulabilmek / distribütörün hemen tedarik edebilmesi şu anki koşullarda en önemli konu. Artık yurt dışından sakız bile alamıyoruz çünkü. İthalat rejimi uygulama sınırı eskisi gibi 1.500€ olsaydı kimse çekinmezdi, çünkü burada bulamadığını yurt dışından 3-5 günde getirtebiliyor olurdun.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Yorumlardan sonra alma konusunda bi afalladım zaten ikinci el piyasası yavaş+ parça konusu girilecek bir top gibi değil

Motosikleti
Yorumlardan sonra alma konusunda bi afalladım zaten ikinci el piyasası yavaş+ parça konusu girilecek bir top gibi değil
Royal Enfield gibi bir motosiklet alacaksan hurdaya çıkarana kadar kullanmayı hedeflemende fayda olur. Hoş, fiyatları o kadar güzel ki (Interceptor 650 404.000₺ / 9.700$, yurt dışına göre pahalı ama Türkiye için bayağı iyi - Hornet 500'den 100.000₺ daha ucuzve karizması kat kat yüksek!) bütçesi uygun olan birisi için kelepir açıkçası.

(Bu seride Interceptor ile ilgili çok detaylı tonla video var...)

Son düzenleme:
Motosikleti
cbf 150
Royal enfiled, basit motorlar üretir. Bu anlamda bakımlarını kendin yapabilirsin. Fakat iş yedek parçya ulaşım noktasına geldiyse işte ozaman hapı yuttun.

Henüz marka oturmadı 2 sene daha bekle

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar