Dominar D250 Gaz kesme sorunu

Motosikleti
Bajaj Dominar D250
Arkadaşlar merhaba,

2022 model bajaj dominar d250 sahibiyim.
Motor son günlerde gazı yavaş yavaş açtığımda 11k devirlere gelip kesiciye sorunsuz giriyor ama gazı alt devirlerden tam açtığımda 8500-9000 devir bandına ulaştığında birden bire gazı kesiyor ve öne yığılıyor, devir düştüğünde tekrar kendini toplayıp yine 8500-9000 devir bandında kesiyor. Başına daha önce gelen, yaşayan, fikri olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

İyi forumlar

11.000 devir mi ? 😱
4 mptorum oldu. 9.000 in üstünü hiç görmedim.
Hatta dominar 400 de 7.000 in üstünü bile görmedim.
Hiç mi sevmiyorsunuz motorunuzu ? Bu nasıl bir işkence yöntemi ?
Yazık arkadaşım motoruna. Zaten maks. güç 9000 falanda veriyordur motor. Kalan 2000 deviri neden çeviriyorsun ? Yükselt vitesi gitsin.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Bujilerini kontrol etmeni tavsiye ederim. Yanlış bilmiyorsam bujilerden biri 7kdan sonra devreye giriyor. O bujide bir problem varsa ya da ateşleme hattında bir sıkıntı varsa probleme sebep olabilir. Umarım o buji tepedeki buji değildir çünkü depoyu sökmek gerekebilir :( He bi de benzin filtreni kontrol et.

Motosikleti
Ns200 15"
Bujilerini kontrol etmeni tavsiye ederim. Yanlış bilmiyorsam bujilerden biri 7kdan sonra devreye giriyor. O bujide bir problem varsa ya da ateşleme hattında bir sıkıntı varsa probleme sebep olabilir. Umarım o buji tepedeki buji değildir çünkü depoyu sökmek gerekebilir :( He bi de benzin filtreni kontrol et.
Bütün bujiler devir fark etmeden çalışıyordu NS 200'de yüksek ihtimalle Dominar'da aynıdır.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Konudan bağımsız olarak bu Bajajlardaki tek silindir makinelerde 3 buji kullanımının etkisini gören var mı? Yakıt tüketimine mi yarıyor performansa mı etki ediyor?

Motosikleti
Ns200 15"
Konudan bağımsız olarak bu Bajajlardaki tek silindir makinelerde 3 buji kullanımının etkisini gören var mı? Yakıt tüketimine mi yarıyor performansa mı etki ediyor?
Performans ve gaz tepkileri idare eder, aynı alt yapıda olan KTM'ler çok daha hırçın ve çok daha iyi gaz tepkilerine sahip. Çalışma ateşleme zamanı geldiğinde farklı zamanlamalarda ateşleme yaparak yakıtın yanmasını en verimli hale getiriyor.

Ekstra olarak bir buji arızalansa bile motosiklet sağlıklı çalışamıyor aynı 4 silindirli bir motosikletin tek 1 silindiri çalışmadığı zamanki haline dönüyor çalışması.

Motosikleti
Bajaj Dominar D250
11.000 devir mi ? 😱
4 mptorum oldu. 9.000 in üstünü hiç görmedim.
Hatta dominar 400 de 7.000 in üstünü bile görmedim.
Hiç mi sevmiyorsunuz motorunuzu ? Bu nasıl bir işkence yöntemi ?
Yazık arkadaşım motoruna. Zaten maks. güç 9000 falanda veriyordur motor. Kalan 2000 deviri neden çeviriyorsun ? Yükselt vitesi gitsin.
Hocam selamlar, motoru tabiki 11.000 devirde gezdirmiyorum. Ama 11.000 devirde gezdirmiyorum diye o arızayı yok sayacak halim yok. Maksimum gücü 8700 devirde veren motor 8500 de kestiğinde bir sonraki vitese ölü devirle geçmek zorunda kalıyorsunuz. Dominar ile toplamda aktif 5 motorum oldu (dominar,pcx,wr,r600srad,cappuchino50) bu motorların her birinde 3 ay/ 2000 km kesinlikle bakım yapılır. Her birinde 6ay/4000 km ağır bakım kontrolü yapılır. Motorlarımın tamamını çok seviyorum bu yüzden 11000 devir çeviren ve maksimum gücü geldiği sırada ölen bir motorun arızasını bulup çözmek istiyorum.

Motosikleti
Bajaj Dominar D250
Herkese tekrar selamlar, Arıza benzin pompası çıktı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar