300.000 TL bütçe için motor önerisi

Merhabalar herkese, sizlerden motor tavsiyesi istiyorum. Bütçem maksimum 300 bin lira, ikinci el almayı düşünüyorum. Daha önceden 5 farklı motorum oldu. 4 yıldır A2 ehliyetim var ve toplam 60 bin kilometre yol yaptım.
  • NK250, NS200, 250SR, Jupiter 125 ve N250 kullandım.
  • Motoru genellikle şehir içinde ve hafta sonları dağ-köy yollarında kullanacağım.
  • Arada sırada 300 kilometre civarı uzun yol yapacağım.
  • Yolda titreşimle yormayan, bozuk yollarda amortisörleri iyi olan bir motor arıyorum, çünkü en ufak taşı hissetmekten yoruldum.
  • Ayrıca gerektiğinde gaz açtığımda rahatça araç sollayabileceğim bir motor istiyorum.
  • Motoru şehir içi hariç tek başıma kullanacağım şehir içi bazen artçılı kullanabilirim.
  • Motorun arkasına çantamı çadırımı koyup rahatça gezebilmek istiyorum.
Allahtan bir sorun olmazsa alacağım motorla nisan ayında orta asya turuna çıkmayı düşünüyorum. Aklımda birkaç model var ama sizlerin de fikirlerine ihtiyacım var. Teşekkür ederim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Merhabalar herkese, sizlerden motor tavsiyesi istiyorum. Bütçem maksimum 300 bin lira, ikinci el almayı düşünüyorum. Daha önceden 5 farklı motorum oldu. 4 yıldır A2 ehliyetim var ve toplam 60 bin kilometre yol yaptım.
  • Motoru genellikle şehir içinde ve hafta sonları dağ-köy yollarında kullanacağım.
  • Yolda titreşimle yormayan, bozuk yollarda amortisörleri iyi olan bir motor arıyorum, çünkü en ufak taşı hissetmekten yoruldum.
  • Ayrıca gerektiğinde gaz açtığımda rahatça araç sollayabileceğim bir motor istiyorum.
  • Motoru şehir içi hariç tek başıma kullanacağım şehir içi bazen artçılı kullanabilirim.
Allahtan bir sorun olmazsa alacağım motorla nisan ayında orta asya turuna çıkmayı düşünüyorum. Aklımda birkaç model var ama sizlerin de fikirlerine ihtiyacım var. Teşekkür ederim.
Ehliyeti A yapın tam bu yazdıklarınıza göre bir motor var ama A ehliyet istiyor çünkü 650cc.
ikinci elleri 300bin civarında bulunabiliyor.

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
250 cc çift silindir dahi yeterli gelmeyecek.

Benzer durumdayım ve listemde Tracer 7 ile Benelli Trk 702 var.

Vstrom bana çok dede işi geliyor özellikle eski kasaları. Tracer 7 daha road, Benelli Trk 702 daha her yola gelir gibi ama lastik vs değişmek lazım.

Triumph dağ yoluna vurulunca ne olur bilmiyorum, eski kasa belki.

Hornet vs bakmazdım, onlar tam yol karakteristiğine sahip. Düzgün bir fiyattan gelse Ktm 390 Adv X önerirdim ya da belki siz kartla vs vadeye yayarak alırsınız. Artık siz bilirsiniz.

CfMoto 450MT ve Benelli Trk 502 / 502x var; şahsen çinliye gireceksem iyi bir usta ile 702 alabiliyorken ben şahsen bunlara bakmam. Tercih sizin.

Bütün marka ve modelleri araştırın derim. Her zaman japon alın diyorum ama fiyatlar çıldırmış almayın derim, dağda yolda kalırsınız o sebeple vereceğiniz karar size ait olursa çinli ile yolda kalınca bize sövmeyin.

Motosikleti
Hocam ismi neydi motorun çok gizli değilse öğrenebilir miyim :D

Tabi ki bu tarzın kralı suzuki vstrom 650. hele xt versiyonu olursa tadından yenmiyor, artçı ile bile asfaltta süresi gelmiyor insanın ne kadar bozuk yol varsa giriliyor.

Tabi alternatifleri de var, triumph tiger 800 de çok güzel mesela.

Bu tarz motorların kullanıcıları da genellikle düzgün kullandıkları için 70-80bin km'de olması eskimiş anlamına gelmiyor daha rodajı yeni bitmiş sayılır deniyor. Temiz 10 yaşındakileri sıfır çin mallarından daha sorunsuz.

Hatta forumdan Nikkfrue arkadaş da zamanında 200bin km kullanmış. Cyan iş için İstanbulun en trafikli yerlerinde kuryeler gibi aralardan geçe geçe gayet rahat dolanıyordu.

Ben geçen sene 9 yaşında bir tane almıştım, şehir içinde işim olmuyor ama hafta sonları bir çıkınca 300km yol yapmak normalim oldu, geçen haftasonu çocuklardan birini gezdireyim dedim, Bizim evden Edirne 80 küsür km ama yolu uzatarak dağ yollarında iğneada turu yaparak Edirne'ye gittik geldik 380km yol oldu. Hafta sonları dağ yolları olsun, düz ovadaki mıcırlı köy yolları olsun her türlü rahat ve konforlu geziyorum, yeri geliyor eşimi artçı olarak alıp çantalara kamp malzemelerini yükleyip haydi bu haftasonu yunanistana geçelim de diyebiliyoruz.

Forumda çok vstrom övülüyor ama bu hacimde fazla alternatifi yok, ille sıfır takıntısı yoksa fiyatları da uygun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Vstrom bana çok dede işi geliyor özellikle eski kasaları. Tracer 7 daha road, Benelli Trk 702 daha her yola gelir gibi ama lastik vs değişmek lazım.

Hornet vs bakmazdım, onlar tam yol karakteristiğine sahip. Düzgün bir fiyattan gelse Ktm 390 Adv X önerirdim ya da belki siz kartla vs vadeye yayarak alırsınız. Artık siz bilirsiniz.

CfMoto 450MT ve Benelli Trk 502 / 502x var; şahsen çinliye gireceksem iyi bir usta ile 702 alabiliyorken ben şahsen bunlara bakmam. Tercih sizin.

Bütün marka ve modelleri araştırın derim. Her zaman japon alın diyorum ama fiyatlar çıldırmış almayın derim, dağda yolda kalırsınız o sebeple vereceğiniz karar size ait olursa çinli ile yolda kalınca bize sövmeyin.
Dağ yolları demiş bu yüzden vstrom önerdim. Yoksa tracer daha genç işi ama asfalttan çıkmaması lazım, bir de artçı konforu olarak da vstrom üzerine yok bu hacimde.
Dağ yollarında yolda kalmamak için de sıfır çinli alacağıma 10 yaşında suzuki aldım gayet sorunsuz geziyorum, benim gibi motoru yıkamaya bile üşenen, en ufak bir yerinden ses gelmesi vb. durumunda usta yapsın diye ustaya giden biri olarak rahatım, bu motorla yaşadığım tek sorun bahçeden çıkıp kaldırımdan yola inerken sağa yatırınca fren manetini kırdım, servisten orjinalini aldım benim ustaya götürdüm taksın diye para da almadı takması basitmiş.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
ehliyet sorun değilse nc 750. uzun ömürlü, az yakan, yakıt deposu olması gereken yerde doğal bagajı olan

ama arka koltuğa eşya bağlarsan her benzin almanda sıkıntı çıkarır. depo arka koltuğun altında
malesef her çakıl taşını gidonda hissettirir, ön amortisör değil dümdüz profil demir.
bence uzun yola çıkılacak her motorda sele ye işlem yapmak gerekir ama nc ye kesinlikle yapılması gerekir

Motosikleti
ehliyet sorun değilse nc 750. uzun ömürlü, az yakan, yakıt deposu olması gereken yerde doğal bagajı olan

ama arka koltuğa eşya bağlarsan her benzin almanda sıkıntı çıkarır. depo arka koltuğun altında
malesef her çakıl taşını gidonda hissettirir, ön amortisör değil dümdüz profil demir.
bence uzun yola çıkılacak her motorda sele ye işlem yapmak gerekir ama nc ye kesinlikle yapılması gerekir
işte, dağ yolları dedi hafta sonu 300km dedi diye vstrom dedim, hiç işlem yapmadan stok haliyle bile süper konforlu.

Tracer ve Benelli maalesef bütçemi aşıyor hocam. Çinede tekrar bulaşmak istemiyorum. Ktm 390 Adv ve Crf Rally düşünüyordum bende. Adv X ise uygun fiyatla çıkacağından umudum yok alırsam direkt eski kasa alırım gibi. Rallynin uzun yol performansı üzer dediği için çoğu kişi aklımdan çıkarmıştım aslında.

bütçeyi biraz daha zorlayabilirsen darkflag 500 alın derim
İstediğim işleri yapabileceğini sanmıyorum hocam.

Baktığımda bütçeme uyanlar genelde 70.000 km üstü olanlar. Amortisör ise dediğiniz gibiyse maalesef koşarak uzaklaşacağım model olacak hocam.

Sana 1 adet triumph tiger 800 xcx yazıyorum, sabah öğle akşam tok karnına
Bütçemi aşıyorlar uygun olanlar ise yüksek kmliler maalesef.

Tabi ki bu tarzın kralı suzuki vstrom 650. hele xt versiyonu olursa tadından yenmiyor, artçı ile bile asfaltta süresi gelmiyor insanın ne kadar bozuk yol varsa giriliyor.

Tabi alternatifleri de var, triumph tiger 800 de çok güzel mesela.

Bu tarz motorların kullanıcıları da genellikle düzgün kullandıkları için 70-80bin km'de olması eskimiş anlamına gelmiyor daha rodajı yeni bitmiş sayılır deniyor. Temiz 10 yaşındakileri sıfır çin mallarından daha sorunsuz.

Hatta forumdan Nikkfrue arkadaş da zamanında 200bin km kullanmış. Cyan iş için İstanbulun en trafikli yerlerinde kuryeler gibi aralardan geçe geçe gayet rahat dolanıyordu.

Ben geçen sene 9 yaşında bir tane almıştım, şehir içinde işim olmuyor ama hafta sonları bir çıkınca 300km yol yapmak normalim oldu, geçen haftasonu çocuklardan birini gezdireyim dedim, Bizim evden Edirne 80 küsür km ama yolu uzatarak dağ yollarında iğneada turu yaparak Edirne'ye gittik geldik 380km yol oldu. Hafta sonları dağ yolları olsun, düz ovadaki mıcırlı köy yolları olsun her türlü rahat ve konforlu geziyorum, yeri geliyor eşimi artçı olarak alıp çantalara kamp malzemelerini yükleyip haydi bu haftasonu yunanistana geçelim de diyebiliyoruz.

Forumda çok vstrom övülüyor ama bu hacimde fazla alternatifi yok, ille sıfır takıntısı yoksa fiyatları da uygun.

Dağ yolları demiş bu yüzden vstrom önerdim. Yoksa tracer daha genç işi ama asfalttan çıkmaması lazım, bir de artçı konforu olarak da vstrom üzerine yok bu hacimde.
Dağ yollarında yolda kalmamak için de sıfır çinli alacağıma 10 yaşında suzuki aldım gayet sorunsuz geziyorum, benim gibi motoru yıkamaya bile üşenen, en ufak bir yerinden ses gelmesi vb. durumunda usta yapsın diye ustaya giden biri olarak rahatım, bu motorla yaşadığım tek sorun bahçeden çıkıp kaldırımdan yola inerken sağa yatırınca fren manetini kırdım, servisten orjinalini aldım benim ustaya götürdüm taksın diye para da almadı takması basitmiş.
Xtler beni biraz aşıyorlar ama dediklerinize göre baktım sadece görünüş içime sinmedi pek. Kozmetik görünüş ne kadar önemlidir şimdi diğer sunduğu şartların yanında diyebilirsiniz ama benim için en azından bir kere içime sinmeyince olmuyor. Yeni kasaları yakışıklı duruyorlar ama onlarada ben yanaşamıyorum fiyatlarından dolayı.

üstüne az daha ekleyerek Voge'nin 525dsx i sana göre olabilir.
Açık söylemem gerekirse çinden biraz uzak durmak istiyorum hocam.

dağ yolları derken araziyi kastetmiyor arkadaş
Yok hocam arazi değil köy yolları mıcırlı stabilize yollar. Dağa bayıra çıkmak değil hocam amacım.

Aklımdan geçen bütçem dahilinde benim araştırdıklarım. Crf 250 Rally ve Ktm 390 Adv vardı. Uzun yol konusunda crf nin üzeceğini yolda rahat olamayacağıma dair yorumlar görmüştüm. O yüzden şimdilik kenarda tutuyordum. Ktm içinse bir taraf çok memnunken diğer taraf çok şikayet ettiği için iyice kafamı karıştırmıştı.

30 yaşında 1.86 120 kgyim bu arada bunu da belirtmek istedim.

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
crf spor bi motosiklet öyle günlük işlerimi yapayım uzun yola gideyim aleti değil 1. önceliğiniz araziyse tercih edilebilir selesi de çok ince isteseniz de konforlu hale getiremiyorsunuz 390 size daha çok uyuyor

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Crf uzun yola gitmez.

Vstrom mantıklı ama o fiyatta varsa bu tabi.

Nc falan yazılmış, o fiyata olduğunu sanmıyorum. Jantı keşke tel olan bir model baksanız, Benelli gibi.

crf spor bi motosiklet öyle günlük işlerimi yapayım uzun yola gideyim aleti değil 1. önceliğiniz araziyse tercih edilebilir selesi de çok ince isteseniz de konforlu hale getiremiyorsunuz 390 size daha çok uyuyor
390 nın sw modelini inceledim az önce tel jantlı olması daha iyi olur gibime geldi benim.

Crf uzun yola gitmez.

Vstrom mantıklı ama o fiyatta varsa bu tabi.

Nc falan yazılmış, o fiyata olduğunu sanmıyorum. Jantı keşke tel olan bir model baksanız, Benelli gibi.
390 adv sw için yorumunuz nedir hocam

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
2025 ktm 390rlar bence a2nin en iyi motoru ama 500binin üstüne satıyor adiler

Motosikleti
Xtler beni biraz aşıyorlar ama dediklerinize göre baktım sadece görünüş içime sinmedi pek. Kozmetik görünüş ne kadar önemlidir şimdi diğer sunduğu şartların yanında diyebilirsiniz ama benim için en azından bir kere içime sinmeyince olmuyor. Yeni kasaları yakışıklı duruyorlar ama onlarada ben yanaşamıyorum fiyatlarından dolayı.

30 yaşında 1.86 120 kgyim bu arada bunu da belirtmek istedim.

30 yaşında aslında gençsiniz vstrom size gelmeyebilir amao boyla da süper olur. Cyan 190, kocaman bir dev, onda bile küçük durmuyor vstrom.

Yeni kasaları güzel deniyor ama bana eski kasaları yani şimdikinin bir önceki bendeki 2015 modellerin tipi daha güzel geliyor, yanyana iki farı ve gagasıyla 2015 xt modeli çok şirin duruyor, Cyan'daki yeni kasa, farları dğeiştirip üst üste şeklinde yapmışlar o bana daha çirkin geliyor. zaten bunların her modeli çirkin, üzerine binip sürerken görünmüyor, o konforu yaşayınca çirkinlik falan akılda kalmıyor sürüş keyfi ve gezmek keyfi kalıyor akılda.

Hem mıcırlı köy yolları, hem dağ yollarında bana mısın demedin gidiyorum, virajlı dağ yollarında yokuş yukarı vites düşürmeyi ihmal edip devir 2500 devirlere düştüğünde bile gazı açınca katır gibi hızlanıyor daha ne olsun, yeri geldiğinde otobanda 140'la sürerken arkadan gelen araba fazla yaklaşacak gibi olduğunda da gazı açınca anında 160'ları rahat geçip uzuyor, 180'e kadar feci bir uzaması var, 195 gördüm ama gaz kolunda daha çevirecek yeri varken de bu yaşta bana bu fazla deyip gaz kestim, yani güç olarak da eksiği yok, konforu zaten efsane. bu yüzden vstrom sürenler olarak tipine bakmıyoruz.

Şimdi baktım, bendeki 205 modeller 300 civarı bulunabiliyor. Yeni kasalar pahalı ama gerek yok eskileri de temizi bulunabiliyor. Hele 3lü çanta seti falan hazır takılmışı denk gelirse süper olur.

• Beğen
Tepkiler: yec

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar