A2 Enduro model yetersizliği

ADV250 Öneririm açıkçası.

-Sele çok rahat, 700km yol yaptığımda dahi yormadı. Arkama artçı oturduğunda da bana en ufak temas etmeden durabiliyor. Eski motorlarımda artçının bacaklarını kucagıma alıyordum:)

-Güç bakımından asla mağdur etmez, 120-130 ile rahat gidiyor. Tork oldukça yeterli,, sollamaya falan çıkarken düşündürmüyor.

-Süspansiyonlar sert tarafta kalsa da, "bozuk yollarda üzmesin yeter" beklentisini karşılıyor. Sarpıncık fenerine giderken son 2km yürümekte bile zorlanılacak bi yoldan geçtim. Beklentimi karşıladı açıkçası.

-Hafif, kıvrak, şehir içinde de baymıyor. Her yola geliyor kısaca.

Sayabileceğim tek eksi yanı farları. Gerçekten zayıflar, bi ara üşenmezsem iki sis farı atarım o da çözülür. Ayrıca 2. el fiyatları da ciddi düşük, az km li bi tane yakalayabilirsin 200 bin civarına.

Gözüm kapalı öneririm kısaca.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Eğer boyunuz 1.85 ve üzeri ise Crf'ler için yerli üretim The Ancrew sert yay mevcut.

Hatta ikinci el bazı motorlarda bu yay takılı.

Motorun çökmesini neredeyse tamamen engelliyor ve motorun hemen hemen her türlü sürüş dinamiğini müthiş geliştiriyor(muş).

Boyunuz yeterince uzunsa crf rally alıp bu sert yayı taktırmanız durumunda son sürat ve ara hızlanmaları sonuçta 24 bg'lik bir motor standartlarında olduğunu da kabul ederek tam ihtiyacınız olan motora kavuşacağınızı düşünüyorum.

Kolay gelsin

reo

Herkese merhaba,
Haluk bey siz kullanıcısı olarak NX500 hakkında ne dersiniz? Genel olarak artı ve eksileri nedir? Yüksek devirde titreşimi deneyimlediniz mi?
Daha önce bir yıl kadar Dominar kullanmıştım, o da neredeyse aynı boyut ve ağırlıkta, ufak tefek birisi olarak şehir içi kullanımda çok zorlar mı dersiniz?

Teşekkür ederim.

Herkese merhaba,
Haluk bey siz kullanıcısı olarak NX500 hakkında ne dersiniz? Genel olarak artı ve eksileri nedir? Yüksek devirde titreşimi deneyimlediniz mi?
Daha önce bir yıl kadar Dominar kullanmıştım, o da neredeyse aynı boyut ve ağırlıkta, ufak tefek birisi olarak şehir içi kullanımda çok zorlar mı dersiniz?

Teşekkür ederim.
Çok güzel motor. Ama 500cc motora o parayı vermem:) 2. elde ne güzel makinalar var o paralara.

Motosikleti
Kawasaki KLX
İyi günler dostlar
A2 ehliyetim var ve enduro sınıfı yüksek sürüşlü bir motosiklet almak istiyorum ancak piyasa 2-3 model üzerinde dönüyor diğer modellerin piyasası oldukça kötü. 250 bin bütçem var bu bütçede alabileceklerim vstrom250 adv250 crf250 hero xpulse200 var bütçenin biraz üstündeyse tenere660 ve g310gsler var bu modellerin hepsi oldukça kafar karıştırıcı sürekli dağda taşta sürmeyeceğim motoru crf araziye daha uygun bir model vstroma gitmiyor deniyor motosiklet biraz ağır advlere de artık hintli diyorlar parasının hakkı mı bilemiyorum. Anlayacağınız kafam çok karışık dostlar bu modelleri bilen kullanan abilerim kardeşlerim bilgilendirme yapabilirseniz çok mutlu olurum

Kavram karışıklığı var sanırım. Yazdıklarınızın hiç biri enduro olmadığı gibi sizin enduroya değil ADV motora ihtiyacınız var.
Japon motosiklet dünyasına enduro/dual sport'tan gen almış 400 cc bandında, tel jantlı, elektroniksiz, hafif, giriş seviye ADV motorlar girmesi lazım. Tenere/KLE/AT gibi.
Suzuki yeni DRZ4S yaptı sene sonuna belki görebiliriz ama yine dualsport olmuş yani klasman dışı.

Motosikleti
Kawasaki KLX
DRZ4S gelse çok güzel alınır CRF 250L yerine. (Ama fiyatı sağlam olur...)

Kulağa hoş geliyor ancak dualsport bandında kalındığı sürece 250'den fazlasına pek de ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. Malum ne toprakta ne de asfaltta yüzünü tam güldürmüyor. :)
Belli bir deneyimden sonra eğer yetmiyorsa cc artırıcaksan ya enduro ya da adv bandına geçmek gerekiyor artık.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kulağa hoş geliyor ancak dualsport bandında kalındığı sürece 250'den fazlasına pek de ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. Malum ne toprakta ne de asfaltta yüzünü tam güldürmüyor. :)
Belli bir deneyimden sonra eğer yetmiyorsa cc artırıcaksan ya enduro ya da adv bandına geçmek gerekiyor artık.
Tork ve güç değerlerinin her ikisi de CRF 250L'ninkilerden en az %50 yüksek. (32Nm 38hp) Bence gayet alınır çok saçma bir fiyatı olmazsa.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Herkese merhaba,

Teşekkür ederim.
Merhaba Reo.

Şu linkteki gezimizde artı ve eksilerinden biraz bahsetmiştim.

https://www.motosiklet.net/forum/konu/2025-mart-guneydogu-turu.220357/

eksik kısımlar varsa tekrardan yazışırız.

Tork ve güç değerlerinin her ikisi de CRF 250L'ninkilerden en az %50 yüksek. (32Nm 38hp) Bence gayet alınır çok saçma bir fiyatı olmazsa.

tork değeri 37 olarak yazıyor bir çok sitede, suzuki.com.tr'de hp tork bilgiler yok, ))

lansmanda gösterilen o çok güzel mavi tondaki renk, satış skalasında yok

suzuki avusturya nın fiyat tahmini 10bin euro

kaynak:1000ps - bennetts.co.uk

Motosikleti
tork değeri 37 olarak yazıyor bir çok sitede, suzuki.com.tr'de hp tork bilgiler yok, ))

lansmanda gösterilen o çok güzel mavi tondaki renk, satış skalasında yok

suzuki avusturya nın fiyat tahmini 10bin euro

kaynak:1000ps - bennetts.co.uk
Ben CycleWorld'den gördüm sanırım. Çok pahalı olacak kesin. ABD USD 9K fiyattan çıktı. Çok dengi olan da bir motosiklet de değil hani.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CRF 250 l 2013
Merhaba,

2017'den beri CRF Rally kullanıcısıyım. 40 bin km yaptım bu motorumla.

2024 Ocak ayında aldığım 2023 model makyajlı CRF Rally ile de 6 bin km'yi devirdim.

2024 Kasımda bir de CRF L alıp onu da tur motoruna dönüştürdüm ve 2 hafta önceki Kırklareli köfte turunda onu kullandım. Bu motorumun kilometresi de 2 bin olmak üzere.

Bu 3 motor hala bende.

Alttaki linkte 2017 ve 2023 Rally motorlarımın bana uzun turlarda eşlik ettiğinden bahsettim biraz.
https://www.motosiklet.net/forum/konu/bir-yol-arkadasi-hikayesi.216092/

Bu linkte de 9 Ağustos Kırklareli köfte maceramızdaki kendi sürüş tecrübemden bahsettim.
https://www.motosiklet.net/forum/ko...birtat-koftecisine-saldirmalari.222304/page-4

Gerek Rally ve gerekse de L modelleriyle ilgili sormak istediğiniz birşey varsa bilgim dahilinde yanıtlayabilirim.

Kolay gelsin.
Abi selamlar 2013 crf 250 l kullanıcısıyım motoru daha yeni aldım ancak dururken boştan 1 e almada sorun yaşıyorum ya geçmiyor ileri geri yaptırmam gerekiyor motoru yada küt diye sert basmam gerekiyor anca öyle geçiyor hareket ederken 1 e atabiliyorum ancak dururken oluyor bu neden olabilir

Ben CycleWorld'den gördüm sanırım. Çok pahalı olacak kesin. ABD USD 9K fiyattan çıktı. Çok dengi olan da bir motosiklet de değil hani.

Suzuki şu an bence dijital pr yapıyor bu motosiklet üzerinden, hedef kitleyse "garajımda buda olsun" diyen çok motosikletliler. ilk veya tek motosikleti olacaklar oyun dışı

Motosikleti
Suzuki şu an bence dijital pr yapıyor bu motosiklet üzerinden, hedef kitleyse "garajımda buda olsun" diyen çok motosikletliler. ilk veya tek motosikleti olacaklar oyun dışı
İlk kesinlikle olmaz, muhtemel kullanım senaryolarına göre tek belki olur. Ama çoğunlukla "ikinci oyun oynama motoru" rolüne daha uygun.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
İlk kesinlikle olmaz, muhtemel kullanım senaryolarına göre tek belki olur. Ama çoğunlukla "ikinci oyun oynama motoru" rolüne daha uygun.
Eğer param çok olsaydı burada toprak yollarda, iğneada taraflarındaki orman köylerinin sapa yollarında oynamalık çok güzel motor diye alırdım.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Bu elemanlari izleyince drz'nin bizim memleket icin ölü dogacagini dusunmeye basladim. Cf motoyu bile daha cok tuttular.
Bu arada cok degisik adamlar bunlar, 500 usdye motor alip 200 usd tamir butcesi ile bu motorlari tamir edip sonra offroada daliyorlar.

Motosikleti
Bu elemanlari izleyince drz'nin bizim memleket icin ölü dogacagini dusunmeye basladim. Cf motoyu bile daha cok tuttular.
Bu arada cok degisik adamlar bunlar, 500 usdye motor alip 200 usd tamir butcesi ile bu motorlari tamir edip sonra offroada daliyorlar.
Satışa sunulacağını hiç zannetmem.

Motosikleti
Honda CRF250L
DRZ4S gelse çok güzel alınır CRF 250L yerine. (Ama fiyatı sağlam olur...)

Uygun bir fiyat olursa CRF nin tahtını sallar muhtemelen.

154 kg -400cc - 38bg
Crf nin en büyük artisi hafif olması
DRZ ile arainda.10 kg fark ve 14-16 bg fark var, fiyatı uygun olursa dehşet bir dual sport olur.

Motosikleti
Uygun bir fiyat olursa CRF nin tahtını sallar muhtemelen.

154 kg -400cc - 38bg
Crf nin en büyük artisi hafif olması
DRZ ile arainda.10 kg fark ve 14-16 bg fark var, fiyatı uygun olursa dehşet bir dual sport olur.
9000$'lık ABD fiyatına bakarsak burada uygun olması mümkün değil, 12000$ gibi bir fiyatı olması gerekir. Bu motosiklete bugünün fiyatlarıyla 450-500.000₺ vermek isteyecek çok az alıcı olacaktır. 350-400.000₺ civarında çok çekici gelebilir...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar