Ninja 400 vs Aprilia rs 457 ve viraj meselesi

Motosikleti
Bajaj Dominar D250
iyi forumlar. A2 ehliyetim var. 120 kmh üstü viraj kovalamayı seviyorum ama dominar artık yetersiz geldiği için ve uzun yolda yokuşta seat ibiza'ya geçildiğim için :) değiştirme kararı aldım. Bir de yüksek hızlarda rüzgar yemek istemiyorum. %70 şehir içi %30 uzun yolda gazlarım. Rs 457 piyasası 400K'dan başlıyor ikinci eli. Ninja 400 ise 350 civarına temizi bulunuyor. Ninja 400'de USD amortisör (ters teleskopik) olmadığı için viraj performansı kafamı kurcalıyor. Aprilia aradaki 50K farka değer mi sizce? Aprilia işin daha spor kısmında kalıyor gibi lakin ikinci eli cep yakan cinsten ve anlamsız fiyat istiyorlar (500k gibi) Yurtdışında iki motorla da piste giren gördüm, ninja 400 ile R7 kovalıyordu bir arkadaş. Top speed ikisinin değerleri aşağı yukarı aynı 200-205. Teknolojik özellikler benim için gereksiz, traction falan olmasa da olur. Kawasaki'nin telli gaz kolu olması benim için avantaj diyebilirim hatta sürüş keyfi açısından. Yorumlarda buluşalım :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ters maşa tabi ki günümüzde çok popüler ama Ninja 400'ün de düz amortisörleriyle virajda kelek yiyeceğinizi düşünmüyorum.

Motosikleti
Bajaj Dominar D250
Ters maşa tabi ki günümüzde çok popüler ama Ninja 400'ün de düz amortisörleriyle virajda kelek yiyeceğinizi düşünmüyorum.
Motorun sınırlarını zorlarken o senaryo pahalıya patlayabilir hocam hem maddi hem hayati açıdan :D Rosso3 lastikle ninja 400 virajı nasıl olurdu merak da ediyorum o süspansiyonlarla

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motorun sınırlarını zorlarken o senaryo pahalıya patlayabilir hocam hem maddi hem hayati açıdan :D
Ben 2008 model Nuh Nebi'den kalma Er6f sürüyorum, benim amortisörlerim de düz tip ve 120 değil daha yüksek süratlerde viraj aldığım anlar oluyor, şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım ama sizin inancınız bu doğrultudaysa Rs 457'niz hayırlı olsun.

Motosikleti
Bajaj Dominar D250
Ben 2008 model Nuh Nebi'den kalma Er6f sürüyorum, benim amortisörlerim de düz tip ve 120 değil daha yüksek süratlerde viraj aldığım anlar oluyor, şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım ama sizin inancınız bu doğrultudaysa Rs 457'niz hayırlı olsun.
İnançtan ziyade soru işareti veya ön yargı diyebiliriz çünkü dominar 250'de bile ters teleskopik var. Bu açıdan kawasaki'yi kınıyorum.

Motosikleti
1190 ADV

Düz tip amortisörlerle viraj alınmaz diye birşey yok zaten. Aradaki farkı daha iyi amortisörlü bir motora geçince anlarsın :)

o düz maşalar yok ters maşalar senin benim gibi ölümlülerin hissedebileceği farklar yaratmıyor. pistte limitlerinde kullanamadıkça sen ben ne motorun ne süspansiyonun ne de frenin potansiyelini fark edebiliriz. o yüzden düz maşaymış yok ters maşaymış takılma onlara. hangisi gözüne güzel görünüyorsa al geç. iyi bi lastik takarsın yeter de artar.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ters maşa efsanesi hortlamış yine...
Konuyu açan arkadaşa soralım bakalım, Ters maşa neden avantajlı ?
Düz maşa ile arasındaki fark nedir ?... İkisinin de motora etkisi nedir ?..

Motosikleti
1190 ADV
White Power mıydı?

Aynen WP, kendi bünyesine üretiyordu zaten, Bajaj'a satıldıktan sonra birşeyler değişti mi bimiyorum.

images

Motosikleti
Bajaj Dominar D250
Ters maşa efsanesi hortlamış yine...
Konuyu açan arkadaşa soralım bakalım, Ters maşa neden avantajlı ?
Düz maşa ile arasındaki fark nedir ?... İkisinin de motora etkisi nedir ?..
Bunun hakkında baya bir araştırma yaptım ben. Aslında küçümsenmeyecek farklılıklar var. Yazının linkini bulursam atayım buraya.
Efsaneymiş (!) :D

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bunun hakkında baya bir araştırma yaptım ben. Aslında küçümsenmeyecek farklılıklar var. Yazının linkini bulursam atayım buraya.
Efsaneymiş (!) :D
Senin benim bindiğimiz motorlarda olsada olmasa da olur..
Sonuçta motorumuzun kilosu belli.. Yaptığı hız ve performans ta belli...
Çıkmıyoruz ki şu meşhur riva yoluna , toprakla yarışa ;)
Resimlerdeki örnek ağırlığı nerdeyse 300 kilo olan , son hızı 340 olan hayabusadan vermişler..
Emin ol senin motoruna , benim motoruma hiç bir etkisi olmaz... Artısı olmaz diyelim..
Sadece yoldaki engellerde daha çabuk açılma kapanma, virajlarda daha çabuk uyum sağlamaya yardımcı olur ama 120 km civarlarında da bunun çok önemi yoktur.. 300+ larda vardır kabul ederim ama hiç test edemediğimiz için 40 yıllık kullanıcı olarak yorumlayabilirim.. Top speed im 270 ama kaç kere çıktın desen parmak sayımı geçmez.. O hızda da bırak amortisör tersmiş , yok yandan mış insanın aklına gelmiyor.. Allahla sen oluyorsun genelde.. :)
Takma kafana..Bin geç.. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Motosikleti
Bajaj Dominar D250
Senin benim bindiğimiz motorlarda olsada olmasa da olur..
Sonuçta motorumuzun kilosu belli.. Yaptığı hız ve performans ta belli...
Çıkmıyoruz ki şu meşhur riva yoluna , toprakla yarışa ;)
Resimlerdeki örnek ağırlığı nerdeyse 300 kilo olan , son hızı 340 olan hayabusadan vermişler..
Emin ol senin motoruna , benim motoruma hiç bir etkisi olmaz... Artısı olmaz diyelim..
Sadece yoldaki engellerde daha çabuk açılma kapanma, virajlarda daha çabuk uyum sağlamaya yardımcı olur ama 120 km civarlarında da bunun çok önemi yoktur.. 300+ larda vardır kabul ederim ama hiç test edemediğimiz için 40 yıllık kullanıcı olarak yorumlayabilirim.. Top speed im 270 ama kaç kere çıktın desen parmak sayımı geçmez.. O hızda da bırak amortisör tersmiş , yok yandan mış insanın aklına gelmiyor.. Allahla sen oluyorsun genelde.. :)
Takma kafana..Bin geç.. :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Aradaki fiyat farkından dolayı ninja 400 yolu görünüyor hocam zaten :D Teşekkürler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şu videodan sonra daha bi ikna oldum

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
losh daha geçen enduroya dominar 400 takıyodun senin bu iş bitmez ben motorları sattım sayılır benden geçti benim yerimi sana devrediyordum ben de bu iki motor arasında kalmıştım 6 ay sürdü yeni motor almam 😁

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Genç kardeşimin profiline bakıp geçmiş konu ve mesajlarına bakayım dedim, aaaa? giremiyoruz profile. Bu ne kadar saçma bir forum özelliği böyle? Kimi kimden gizliyor, saklıyorsunuz? Facebook mu olmak istiyoruz? Eğer profili gizleme imkanı varsa bu özelliği kullanan hiç bir yeni üyenin konu başlığı altına yorum yazmamak gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar