Bu yılki motosiklet fuarında adaşım Haluk'la standları gezerken Vulcan S'i gördü ve tek kelimeyle vuruldu.
"Bu bize gelmez adaşım", dedim.
Ona da CRF aldırma planları yaparken (ki geçenki köfte buluşmasında gördünüz, başardım.

) cruiser işi bizi bozar dedim içimden.
Bir görevliden fiyat aldı bu arada adaşım. Neredeyse ödemesini yapacak kadar hızlı gelişti olaylar.
Bizim CRF'ler gibi yolu pek hissettirmeyen süspansiyonlara, 21-18 lastik ebatlarına ve telli jantlara sahip ve 150 kg civarı olup yol seçmeyen motorlardan, daha ağır ve ayakların çok ileride olduğu bir oturma pozisyonuna sahip olduğundan tüm kasis ve çukurlardan geçerken (anlık olarak ayağa da kalkamayacağımızdan biraz da) omuriliğimizde hissedeceğimiz motorlara geçmek cidden çok radikal kalıyor.
Araya girip ticareti bozdum ve de Vulcan S almasını bir kez daha düşünmesini sağladım resmen.
Ve o sırada yandaki Eliminator 500'ü gördüm.
Vulcan S'e göre daha bir dik oturuşlu, ayaklar daha bir geride ve endurodan cruiser tarzına geçiş için daha mantıklı bir motor gibi geldi gözüme.
Eliminator 500'ü tam bir cruiser olarak görmedi ve onu almaya pek sıcak bakmadı adaşım haklı olarak ama zaten günlük kullandığı bir PCX'i ve turlarda kullandığı GS'i varken ve sırada ona CRF aldırmak dururken cruiser işi planlarımızı bozacaktı.
CRF'yi al da sonrasında istersen Indian al deyiverdim ve de soluğu Indian standında aldık.
"Cruiser istiyorsan Indian alacaksın" diyerek birden o kadar para çıkartma işini değerlendirmesi için olayı ertelettim resmen.
Sonuç: Herkesin motosiklet tecrübesi, motosikletten beklentisi, motosiklet sürmekten keyif aldığı yollar, öncelikleri, ihtiyaçları ve maddi durumu farklı oluyor ama adaşım Vulcan S tercih edecekken ben olsam Vulcan S yerine Eliminator 500 alırdım.
Ki cruiser bir motor alma fikri bana çok uzak.
Bu konu vesilesiyle Eliminator 500 ile ilgili bir fikir sahibi olmuş oldum.
Sağolasın
@tommygun