18.Ağustos.2025 - tommygun'un cruiser ile uzun yol imtihanı

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
O değil de motorun çok tuhaf lastik ebatları var. 90-90-21 ve 150-80-16 Memlekette set olarak lastik bulamadım. Arka için ok Metzeler var ama ön için bu ebatlarda sadece cross tipi dişli lastikler buldum. Genç kardeşim ileride çok zorlanacak bu lastiklerle. Belki de sipariş üzerine yurt dışından getirtir.

Motosikleti
Honda CBR500R
O değil de motorun çok tuhaf lastik ebatları var. 90-90-21 ve 150-80-16 Memlekette set olarak lastik bulamadım. Arka için ok Metzeler var ama ön için bu ebatlarda sadece cross tipi dişli lastikler buldum. Genç kardeşim ileride çok zorlanacak bu lastiklerle. Belki de sipariş üzerine yurt dışından getirtir.
set olarak sanırım me888 marathon ultra var gibi görünüyor fakat onun da stokları yok

Katty Perry de kimmiş diye baktım videoya.
Bizim Özlem Tekin'in motosiklet sürerken bir klibi vardı hatt aklipte Cem Yılmaz da oynamıştı, o klip daha güzel, Müzik olarak zaten diyecek bir şey yok, Özlem Tekin'i mecburen popçu yapmasalar çok sağlam müzisyendi, Volvox zamanlarından hastasıydık. :)
Özlem Tekin'in babası da Türkolog'dur bu arada ek bilgi olsun. Bi de son albümü Kargalar baya baya gelmiş geçmiş en iyi Rock albümlerinden ya, her parça mükemmel o albümde.

Aykırı bir kadınmış, belli başlı lobilerle de uğraşmayınca çekilmiş gitmiş piyasadan zaten. İstediğini yapıp kimseye eyvallahı olmadığı çıkarttığı albümlerin çeşitliliğinden anlaşılıyor :D Müthiş müzisyen... Keşke müzik yapmaya devam etse.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Bu yılki motosiklet fuarında adaşım Haluk'la standları gezerken Vulcan S'i gördü ve tek kelimeyle vuruldu.

"Bu bize gelmez adaşım", dedim.

Ona da CRF aldırma planları yaparken (ki geçenki köfte buluşmasında gördünüz, başardım. :D ) cruiser işi bizi bozar dedim içimden.

Bir görevliden fiyat aldı bu arada adaşım. Neredeyse ödemesini yapacak kadar hızlı gelişti olaylar.

Bizim CRF'ler gibi yolu pek hissettirmeyen süspansiyonlara, 21-18 lastik ebatlarına ve telli jantlara sahip ve 150 kg civarı olup yol seçmeyen motorlardan, daha ağır ve ayakların çok ileride olduğu bir oturma pozisyonuna sahip olduğundan tüm kasis ve çukurlardan geçerken (anlık olarak ayağa da kalkamayacağımızdan biraz da) omuriliğimizde hissedeceğimiz motorlara geçmek cidden çok radikal kalıyor.

Araya girip ticareti bozdum ve de Vulcan S almasını bir kez daha düşünmesini sağladım resmen.

Ve o sırada yandaki Eliminator 500'ü gördüm.

Vulcan S'e göre daha bir dik oturuşlu, ayaklar daha bir geride ve endurodan cruiser tarzına geçiş için daha mantıklı bir motor gibi geldi gözüme.

Eliminator 500'ü tam bir cruiser olarak görmedi ve onu almaya pek sıcak bakmadı adaşım haklı olarak ama zaten günlük kullandığı bir PCX'i ve turlarda kullandığı GS'i varken ve sırada ona CRF aldırmak dururken cruiser işi planlarımızı bozacaktı.

CRF'yi al da sonrasında istersen Indian al deyiverdim ve de soluğu Indian standında aldık.

"Cruiser istiyorsan Indian alacaksın" diyerek birden o kadar para çıkartma işini değerlendirmesi için olayı ertelettim resmen. 😁

Sonuç: Herkesin motosiklet tecrübesi, motosikletten beklentisi, motosiklet sürmekten keyif aldığı yollar, öncelikleri, ihtiyaçları ve maddi durumu farklı oluyor ama adaşım Vulcan S tercih edecekken ben olsam Vulcan S yerine Eliminator 500 alırdım.

Ki cruiser bir motor alma fikri bana çok uzak.

Bu konu vesilesiyle Eliminator 500 ile ilgili bir fikir sahibi olmuş oldum.

Sağolasın @tommygun :)

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Özlem Tekin'in babası da Türkolog'dur bu arada ek bilgi olsun. Bi de son albümü Kargalar baya baya gelmiş geçmiş en iyi Rock albümlerinden ya, her parça mükemmel o albümde.

Aykırı bir kadınmış, belli başlı lobilerle de uğraşmayınca çekilmiş gitmiş piyasadan zaten. İstediğini yapıp kimseye eyvallahı olmadığı çıkarttığı albümlerin çeşitliliğinden anlaşılıyor :D Müthiş müzisyen... Keşke müzik yapmaya devam etse.
Özlem eğer başka ülke parametrelerinde olsak çok acayip işlere imza atıyor olur, inziva tadında yaşamazdı.

Sondan başa hatıralarımız; 9 Eylül 2013 - İzmir Fuarda Pitch Black Process konseri. Bizim için önemli, grup üyeleri ile beraber büyümüşüz, fuarda konsere gelen çocuklardık be... Emrah dedi ki çok büyük sürpriz var sakın bizim playlist bitince gitme sahne önünden. Özlem köyden çıkmış bir kaç şarkı için gelmiş...

Sene 1995, Bodrum'da acentede çalışıyorum, tıfıl bir oğlan çocuğuyum. Saçların yanları kazılı, upuzunlar. Çarşıda uzaktan geldi "yav senin saçlar ne güzelmiş ya" diye. Ben "aaa Özlem Abla" deyince şok, nereden tanıyorsun beni diye, zira daha ilk albüm çıkmamış... E Volvox tabi. Sonraki yaz klip çıktı, Bodrum'a da motorla geldi, beni görmedi uzaktan, bu sefer ben gittim "saçlarınız da pek güzelmiş" diye.

Seneler geçti ve herşey yozlaştı. 2002'ye kadar çok güzel yaşadık... 2013'e kadar güzel yaşadık... Ondan sonra dikiş tutmadı...

Özlem eğer başka ülke parametrelerinde olsak çok acayip işlere imza atıyor olur, inziva tadında yaşamazdı.

Sondan başa hatıralarımız; 9 Eylül 2013 - İzmir Fuarda Pitch Black Process konseri. Bizim için önemli, grup üyeleri ile beraber büyümüşüz, fuarda konsere gelen çocuklardık be... Emrah dedi ki çok büyük sürpriz var sakın bizim playlist bitince gitme sahne önünden. Özlem köyden çıkmış bir kaç şarkı için gelmiş...

Sene 1995, Bodrum'da acentede çalışıyorum, tıfıl bir oğlan çocuğuyum. Saçların yanları kazılı, upuzunlar. Çarşıda uzaktan geldi "yav senin saçlar ne güzelmiş ya" diye. Ben "aaa Özlem Abla" deyince şok, nereden tanıyorsun beni diye, zira daha ilk albüm çıkmamış... E Volvox tabi. Sonraki yaz klip çıktı, Bodrum'a da motorla geldi, beni görmedi uzaktan, bu sefer ben gittim "saçlarınız da pek güzelmiş" diye.

Seneler geçti ve herşey yozlaştı. 2002'ye kadar çok güzel yaşadık... 2013'e kadar güzel yaşadık... Ondan sonra dikiş tutmadı...
Özlem Tekin'i ben çok severim, Youtube'da hakkında ne kadar çok içerik varsa izlemişimdir heralde. Okan Bayülgen programları, konserleri, kendi sunduğu Yaz Rüzgarı... Acayip bi enerjisi var ya biraz hızlı yaşadığı için tükenmişlik var, çabaları sonuç almamış da "eğğhh s**erler" diyip inzivaya çekilmiş gibi... Eski Türkiye bi kadın :D

Chopper ya da cruiser motosiklet kültürü kafamızda tasarladığımızdan çok çok farklı bir şey.
Bu kültüre sahip adam sayısı bulunduğumuz ortadoğu coğrafyasında çok az.
Benim tanıdığım chopper kültürüne gerçekten yatkın kişilerin tamamı superlight 150 ya da kanuni tiger 250 den ileri geçemediler.
Velhasılı kelam sonuca gelirsek cruiser a chopper a binen adamlar ne rüzgarı ne güneşi ne yakıtı ne oturuş tarzını ne kıç ağrısını ne baş ne görüntüyü ne bakımı ne lastiği ne de kromajı s.kine takmayan adamlardır.
Olursa olur olmazsa sök at gitsin tarzında yaşarlar, sürerler, yürürler ve ölürler.

Bazı akadaşlar chopperlar neden ful parlak kromajla geziyor diye düşünebilir.
Bu da zengin hödükleri düdüklemenin bir yolu işte...

benim için motorlar chopper ve diğerleri diye ikiye ayrılır diyenlerdenim...ustalardan nefret ettiğim için ve harley alacak param olmadığı için ve honda güvenirliliği sebebibyle ,honda rebelimi satıp transalp aldım ama honda shadow aero yada rebel 1100 ulkeye gelirse hemen alırım...tarnsalp öncesi çok chopper bakındım, birisi de eliminatordü...tipi dışardan bakılınca güzel ama klasik chopper seven birisi için eksileri:gidon çok kısa, aynalar çok kötü aparat lazım,ergonomisi chopper değil, pegler geride, 180 derece krank dolayısıyla ses asla chopper sesine uyumlu değil(supermeteor 270 krank,ses hiç fena değil) ve altımda çok ufak durdu...motor sport cruiser matığıyla honda rebel 500 e rakip olarak çıkmış ama seksenlerin eliminatorü tip olarak çok daha güzel..keşke o tarz üretselerde yada kawasaki vn 500 ü sıfır olarak üretselerdi efsane olurdu..

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
TR yollarında chopper işkencedir... VN800'den sonra bir daha binmedim.

Motosikleti
cbf 150
Yıllarca Harleye bindim yada Harley bana bindi öyle birşeydir cruiser. Benim bir arkadaş var onunda harleyi var beraber arada uzun yol yaparız ben arkadan gideirm genelde çünkü o devamlı parça düşürüyor motordan bende parça düştü diye radyodan söylüyorum duruyoruz yolda parça arıyoruz durum bu. cruiser bir daha binmem bindirmemde ama tommye eliminator yakışmış sanki terminator gibi.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
90'ların ilk başlarında rockçı kadınlar bu modeldi, yani klipteki gibi spor arabasıyla hava atmaya kalkıp yürüyen tiplere direkt nah çekerlerdi. Sonra akşamında kemancı'da bira içerken bize anlatırlardı zengin bebe'ye böyle yaptım falan diye. Eski kemancı'da kasetten manowar falan dinleyip bir sürü bira içip devamında haydi yeni kemancıya gidelim de volvox izleyelim der geceye volvox izleyerek devam ederdik. :)

90'ların ilk başlarında rockçı kadınlar bu modeldi, yani klipteki gibi spor arabasıyla hava atmaya kalkıp yürüyen tiplere direkt nah çekerlerdi. Sonra akşamında kemancı'da bira içerken bize anlatırlardı zengin bebe'ye böyle yaptım falan diye. Eski kemancı'da kasetten manowar falan dinleyip bir sürü bira içip devamında haydi yeni kemancıya gidelim de volvox izleyelim der geceye volvox izleyerek devam ederdik. :)
Rock felsefeden uzaklaşıp bayağı liberalizme kapılmış durumda. Bir rock festivalinin ana sponsorunun coca cola nın olmasını hala anlayamayanlardanım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Rock felsefeden uzaklaşıp bayağı liberalizme kapılmış durumda. Bir rock festivalinin ana sponsorunun coca cola nın olmasını hala anlayamayanlardanım.
Biz o zamanlar kola'nın festivaline gitmez, "Barışarock" festivaline gitmeyi tercih ederdik. Kazım Koyuncu, Siya Siyabend, Nejat Yavaşoğulları falan çıkardı, bunları hala çok severim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Konuyu açalı 1 gün oldu ve bir şekilde konuyu V-Strom'a getirdik, şimdi merakla bekliyorum bakalım ne zaman konu köfteye gelecek diye :)

Motosikleti
cbf 150
Ben eski rockçılardan kimler kaldı dediklerinizdenim bizim akrabanın 10 tane rock barı var kadıköy beyoğlu heryerde. Bende zamanında barlarda çalıştım az biraz. Birgün bara hell angels cılar geldi. sonra alışkanlık oldu hep geldiler gittiler ama zengin tipler. neyse gel katıl bizle sür dediler tabi yelek melek yok sadece çay getir bira götür işleri. zikerim hell angelısıızı la dedim amerikadada mı böyle çay geti koçummu olay? o gün harleyden sogudum ve v strom aldım. Köfte team çok çağırdı ama vejeteryanım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar