Dainese / Revit / Alpinestars yada alternatif Ayakkabı seçimi

Motosikleti
Dominar D250
Selamlar, bütçeye göre ilk alışverişimi kask, mont, eldiven olarak yaptım botu 2.plana atmıştım ama 3-4 yıldır sıkıntısız giydiğim UA spor ayakkabım motosiklette 300 km dayanmadı, vites yüzünden 1 ayda yırtıldı. Diğer ayakkabılarımı da yıpratmadan bir an önce motosiklet ayakkabısı almam gerekli.

Gündelik giyime uygun tarzda ayakkabı bakıyorum, ilk motor deneyimim olduğundan sizlerin yorumlarınıza göre tercih edeceğim,
birkaç model seçtim, kullananlar varsa yorumlarınızı yada farklı önerileriniz olursa önerilerinizi almak isterim.

çok yağmurda zaten motor kullanmayacağım ama yolda yağmura yakalanmış olsam yazlık ayakkabı çok mu su geçirir?
yazlık yada 3/4 mevsim gibi tercih etmeyi düşünüyorum, yazın goretex problem olmuyorsa o da olabilir.
şimdiden teşekkürler.

mevcutta hiçbirini kullanmadığım için numara seçimi de tamamen kör alım olacak :/

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bende alpinestars faster 3 var memnunum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4 çıkmış ona bakabilirsin

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
ilk motorunuzsa korumaya daha çok önem verin, bileği ve bacak kemiğini de korusun. Motosiklet pantalonunu üzerine indirince kocaman adventure tipi uzun botlar bile işe gittiğimde ofiste çok dikkat çekmiyordu. xmax aldığımda ilk motor daha ehliyet yeni, acemiyim, ne olur ne olmaz diye adventure bot almıştım, faydasını gördüm. şimdi orta hacim adv motor kullanıyorum ama yine adv tipi botlardan vazgeçmedim.

Forma Adventure öneririm. geçen mayıs ayında kendime aldım, su geçirdiği hakkında yorumlar var ama çok iyi yorumlar da vardı, kışın ya da aşırı yağmurda zaten sürmüyorum, çoğu zaman yazın sürüyorum deyip ayağıma deneyince de çok rahat edince aldım, yazın sıcakta çok rahatsız etmiyor, çok rahat, ayağıma giydiğimde ayrı bir güvende hissettiriyor, daha azına razı olmam.

Motosikleti
espressoyu dinle kısa ları alma zaten birşeye yaramıyorlar göstermelik uzun al
Ben scooter kullanıyordum, ekipman alırken cahildim, yıllardır motor kullanan kardeşimle mağazalara gittik, bir tek yarım kask alıp döneceğiz sanıyordum, bana ısrarla kendi giydiği kadar tüm ekipmanları aldırdı, sonradan eğitim alınca anladım doğru söylediğini, o zaman daha ehliyet kursuna bile yazılmamıştım. Bu ekipmanları giymezsen motorun ruhsatını vermem zaten benim otoparkta duruyor, çıkartmam otoparktan demişti. iyi ki öyle yapmış.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Markaya değil, kaliteye para vermek istersen alternatif markalar sayayım;
  • IXS
  • SiDi
  • Acerbis
  • Leatt
  • Bering
  • DURT (Fiyat Performans ürünleri de mevcut)
Bu markaların ürünlerinden korkma, indirimli gördün mü yapış gitsin. Piyasada çakma malları orijinal diye satan çakallar var her yerde. Bilhassa Alpinestar ürünlerde, Motul yağlarında, D.I.D. zincirlerinde, Yuasa akülerinde çakma ürün satıyorlar. Bu saydığım markaların pek çakması olmaz ve gayet kaliteliler.

Motosikleti
Dominar D250
espressoyu dinle kısa ları alma zaten birşeye yaramıyorlar göstermelik uzun al

Ben scooter kullanıyordum, ekipman alırken cahildim, yıllardır motor kullanan kardeşimle mağazalara gittik, bir tek yarım kask alıp döneceğiz sanıyordum, bana ısrarla kendi giydiği kadar tüm ekipmanları aldırdı, sonradan eğitim alınca anladım doğru söylediğini, o zaman daha ehliyet kursuna bile yazılmamıştım. Bu ekipmanları giymezsen motorun ruhsatını vermem zaten benim otoparkta duruyor, çıkartmam otoparktan demişti. iyi ki öyle yapmış.

Hocam alpinestars faster 4 bilek yüksekliği yeterli değil mi? Daha yüksekleri arazi yada çok yüksek hızlar için ideal olmaz mı?

Bizim burada benden başka mont eldiven giyen bile yok bana uzaylı gibi bakıyorlar😄

250cc motor, hız yapmıyorum araziye girmiyorum, yüksek bot sanki binek arabayla şehiriçinde 5 nokta emniyet kemeri takıp sürmek gibi bir hissiyat olmaz mı?

Motosikleti
Hocam alpinestars faster 4 bilek yüksekliği yeterli değil mi? Daha yüksekleri arazi yada çok yüksek hızlar için ideal olmaz mı?

Bizim burada benden başka mont eldiven giyen bile yok bana uzaylı gibi bakıyorlar😄

250cc motor, hız yapmıyorum araziye girmiyorum, yüksek bot sanki binek arabayla şehiriçinde 5 nokta emniyet kemeri takıp sürmek gibi bir hissiyat olmaz mı?
Ben yıllarca scooter sürdüm uzun botlarla. hiç de gocunmadım ama kaza yaptığımda faydasını gördüm ki kaza yaptığımda hızım 50km/saat falandı.
fotosunu bırakıyorum buraya eski botlarımın. (fotoyu internette arattım)
Difi-Ventura-Bot-1-768x880.jpg

Bu botlarımı 2017'de aldım, hala kullanılabilir durumda ama artık eskidi deyip yeni yine bu tip bot almıştım, yeni botlarımı kullanıyorum artık ama çocukları gezmeye çıkardığımda yeni botları çocuklar giyiyor, ben o zaman hala eskileri giyiyorum.

Motosikleti
Dominar D250
Markaya değil, kaliteye para vermek istersen alternatif markalar sayayım;
  • IXS
  • SiDi
  • Acerbis
  • Leatt
  • Bering
  • DURT (Fiyat Performans ürünleri de mevcut)
Bu markaların ürünlerinden korkma, indirimli gördün mü yapış gitsin. Piyasada çakma malları orijinal diye satan çakallar var her yerde. Bilhassa Alpinestar ürünlerde, Motul yağlarında, D.I.D. zincirlerinde, Yuasa akülerinde çakma ürün satıyorlar. Bu saydığım markaların pek çakması olmaz ve gayet kaliteliler.
Hepsini de ilk defa duydum bir inceleyim bu markaları da, teşekkür ederim (y)
Çakmalardan kaçınmak için bilindik mağazalara bakmaya çalışıyorum ama sıkıntı olmaz inşallah

Motosikleti
cbf 150
Aynen, bende scootera full korumalı binerim yada motora diyelim. Bu arada arkadaşlar istatistik olarak en çok kaza şehir içinde ve evinize ykaın yerlerde oluyor. şehir içi demek ya yaya çarparsın ya yola düşersin yada araba sana arkadan önden yada yandan çarpar. o yüzden full koruma lazım. evet bazen yakıyor adamı ama sakat kalmaktan iyidir.

Motosikleti
Aynen, bende scootera full korumalı binerim yada motora diyelim. Bu arada arkadaşlar istatistik olarak en çok kaza şehir içinde ve evinize ykaın yerlerde oluyor. şehir içi demek ya yaya çarparsın ya yola düşersin yada araba sana arkadan önden yada yandan çarpar. o yüzden full koruma lazım. evet bazen yakıyor adamı ama sakat kalmaktan iyidir.
Ben şehir içi yolda 2 şeritli yolda sağ şeritte 50 ile giderken en sağda emniyet şeridinden hızla gelen zırhlı araçla çarpışmıştım. Zırhlı aracın tam ismini bilmiyorum ama tekerleği benim kadar olan özel harekat polisi zırhlı araçlarındandı, tank gibi bir şeydi. sağ şeritte önümdeki arabanın sol teker hizasından yoğun tıkalı ama biraz akan trafikte 40-50 gibi bir hızla gidiyordum, soldan bir araba önüme kırıp sıkıştırınca şeridin soluna kaşma zorunda kaldım, aynadan baktığımda geriden emniyet şeridinden gelen araç uzaktaydı ama ben şeridin sağına geçene kadar bana yetişmiş ve çok geniş olduğu için yanyana çarpıştık. Sonra trafik polisi gelip rapor tutarken ambulans beni alıp götürmüştü, ben yokken emniyet şeridinden gittiğim şekilde rapor tutulmuş ve bütün suç bana yazılmıştı. Neyse ki full ekipmanlı olduğum için yalnızca köprücük kemiği kırığı ile atlattım ama 2 yıl motor süremedim, arabayı bile ancak 4-5 ay sonra sürebilir olmuştum.
Sırt çantamda laptop vardı, sırt çantam olmasa belki omzum kırılmayacaktı. O kazadan sonra ceplerimde bozuk para bile taşımamaya dikkat ediyorum çünkü montun sağ iç cebindeki ruhsatın olduğu yere denk gelen kaburgalarım da en az bir ay ağrımıştı.

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
Ben bunu kullaniyorum bayagi memnunum
Bakabilirsiniz

Alpinestars CR-X DryStar Korumalı Motosiklet​

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
3 yıldır Alpinestar Speedforce kullanıyorum. Çok şükür kaza bela yaşamadım, o bakımdan kıyaslama yapamam ama ayakkabıdan oldukça memnunum.

ben bunu kullanıyorum.

ilk başlarda tabi (alışmadık götte don durmaz hesabı) hiç rahat değildi. ayağımda sanki kaldırım taşı gibi bir şeyle geziyormuşum hissi yaşıyordum. ama zamanla öyle bir alıştım ki artık. sabah işe geldiğimde bazen ayağımda normal ayakkabı varmış gibi çıkartmayı bile unutabiliyorum. file kısımlarından genel olarak hava geçişi iyi oluyor. bazen hissediyorum böyle efil efil geliyor ama hani dersen ki klima gibi mi çoğunlukla değil sanki ama terleme vs de ben hiç rastlamadım. gündelik olarak kıyafetlerin de altına gayet çok yakışıyor komple siyah olmasından ötürü. ama iyi zamlanmış. 5bin küsur liraya almıştım.

fcmoto'dan alpinestars faster 3 almıştım bee ulan ne ucuza denk gelmişti... ama motoru hep işe git gel kullandığım için 4-5 kere giydim... giymek istiyorum da nereye koycam iş yerinde akşama kadar ayağımı ağrıtır, neyse yeni motura çantayı bağlayabilirsem giymeye başlıcam söz.

Motosikleti
Honda CBR500R
YDS'nin botlarına da bakabilirsin. Diablo 11.0 almıştım geçen sene neredeyse bir yıldır kullanıyorum, bir kaza yaşamadım çok şükür o yüzden koruma yönünden detay veremeyeceğim. Onun haricinde kütük gibi bot. Ayrıca YDS'nin yazlık ve kısa modelleri de var. Kullanan varsa bilgi verir, sen de bir göz at istersen.

Motosikleti
Honda CRF250L
Ucuz ve benzer kalitede --- YDS
Bazı illerde outlet mağzasıda var daha da ucuz oluyor.
Motor dışı kullanımda da rahat, Cumartesi günü motoru servise bıraktım YDS ayakkabı(kısa olan modeli) ile neredeyse 3 km yol yürüdüm, sıfır sıkıntı.

Motosikleti
fcmoto'dan alpinestars faster 3 almıştım bee ulan ne ucuza denk gelmişti... ama motoru hep işe git gel kullandığım için 4-5 kere giydim... giymek istiyorum da nereye koycam iş yerinde akşama kadar ayağımı ağrıtır, neyse yeni motura çantayı bağlayabilirsem giymeye başlıcam söz.
Ben uzun adventure botlarla bile ofiste tüm gün rahatsız olmadan durabiliyordum. Ayaklar korumasız yola çıkmaktansa botları giyin, bir iki sefere alışırsınız. ilk başlarda yanımda spor ayakkabı taşıyıp botları motorun sele altı bagajına atıyordum ama bir iki seferden sonra değiştirmeye üşendim ve baktım alışılıyormuş.

Ben uzun adventure botlarla bile ofiste tüm gün rahatsız olmadan durabiliyordum. Ayaklar korumasız yola çıkmaktansa botları giyin, bir iki sefere alışırsınız. ilk başlarda yanımda spor ayakkabı taşıyıp botları motorun sele altı bagajına atıyordum ama bir iki seferden sonra değiştirmeye üşendim ve baktım alışılıyormuş.
ben de ofiste çalışıyorum ama fabrika içinde oraya buraya yürümem gerekiyor çoğu zaman, kesinlikle rahat edemem yani ben kendimi biliyorum ya sandalyede bağdaş falan kuruyorum ayağımı altıma alıp oturuyorum vs olmaz yani :D güzel bi depo üstü çanta çözersem giymeye başlayacağım..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar