Hornet 750 çamurluk arayanlar toplansın

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Arkadaşlar motoru aldığımdan beri çamurluk mevzusu kafamı kurcalıyordu bende derin bir araştırma yaptım bu konu ile ilgili ve sonunda aradığımı buldum.

Önceki konumda bazi arkadaşlar gp kompozit üzerinden NC'nin çamurluğunda ufak bir kesme biçme işlemi yaparak hornete uydurduklarını görmüştüm videosu vardı YouTube üzerinde, ama benim görüntü olarak pek hoşuma gitmemişti şahsen.

Hornet 750 WhatsApp grubunda bambaşka bir konu konuşurken bir arkadaş dedi ki ben PUİG'in resmi sitesinde satılan hornet 750 arka çamurluğu aldım ve ölçülerini vs alarak kendi kalıbımı çıkardım buna ek olarak PUİG'in orijinal çamurluğu plastik olmasina rağmen ben bu çamurluğu fiberglass malzemden üretiyorum ayrıca yıl sonuna kadar hornet 750 WhatsApp grubunda olan arkadaşlara yine puig sitesinde satılan ön çamurluk uzatma aparatını da hediye veriyorum dedi.

Eğer sizde benim gibi titiz ve takıntılı biriyseniz ve sürekli motorun arka kuyruğunu, amortisörü temizlemek istemiyorsanız benimle iletişime geçerseniz sizi arkadaşa yönlendirebilirim direkt olarak buraya numarasını atmayayım ne olur ne olmaz.

Aşağıya ürünün resimlerini bırakıyorum.

ÖN ÇAMURLUK UZATMA PARÇASI

Motosikleti
arka çamurluk kaç para?
PUİG'in plastik çamurluğu 130€ o da 6-7k gibi bir fiyata geliyor. Bu arkadaş Rize'de oturuyor shopieri var 4000TL ye satıyorum dedi grupdaki üyelere de dediğim gibi ön çamurluk uzatmayı hediye ediyor.

21 Ağustos da İstanbula gelecekmiş ben sipariş verdim elden teslim edecek bana Zeytinburnu'na gelecekmiş.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
6 ay kadar sahibi olduğum NX500 motorumda da büyük bir sıkıntıydı hem ön hem de arka çamurluğun yeterli olmayışı/hiç olmayışı durumu.

Parasını sonuna kadar hakeden bir ürün ve 4 bin TL günümüz şartlarında çok da pahalı kalmadı valla.

Hem ön hem de arka tekerlekten çamur sıçramasını engelleyecek. Mis.

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Burada tek sıkıntı; adamın bir Puig ürününü satın alıp bunu illegal bir biçimde kopyalayıp Hornet 750 kullanıcılarına satması. Ürün işe yarar da olsa ahlaken ben bu işi doğru bulmuyorum.
GP de aynı naneyi yiyordu. NC için olan elcik korumalar ve arka çamurluk bire bir Givi/Kappa kopyasıydı. Puig bunları getirmediği için etik olmasa da ihtiyacı karşıladığı için OK derim ben.

Motosikleti
Burada tek sıkıntı; adamın bir Puig ürününü satın alıp bunu illegal bir biçimde kopyalayıp Hornet 750 kullanıcılarına satması. Ürün işe yarar da olsa ahlaken ben bu işi doğru bulmuyorum.
Bu işler öyle yürümüyor be tommy abi 😂 Türkiye'de hatri sayılır çoğu büyük marka zaten kopyacı. Özellikle motosiklet camiasında.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4 bin lira çok pahalı bi plastik parça için bence.
Bence değil. Fiberglas bu arada plastikten üretmiyor adam puig'in ki plastik lütfen iyi okuyalım mesajları 😂

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu işler öyle yürümüyor be tommy abi 😂 Türkiye'de hatri sayılır çoğu büyük marka zaten kopyacı. Özellikle motosiklet camiasında.

Bence değil. Fiberglas bu arada plastikten üretmiyor adam puig'in ki plastik lütfen iyi okuyalım mesajları 😂
Ne yaptın alıştın mı motora? Modlarla ilgili gaz problemin devam ediyor mu?

neyden ürettiği çok önemli değil, 4 bin liralık iş yapacak bi aparat değil bana göre.

Motosikleti
neyden ürettiği çok önemli değil, 4 bin liralık iş yapacak bi aparat değil bana göre.
Valla önemsiz parça gibi gözükse de benim için motorda çamurluk çok önemli bir parça özellikle de yaz kış sürüyorsanız ve eğer işlevini yerine getiriyorsa parasını da hak ediyordur. PUİG kendi yaptığı plastik parçasını 130€'ya satıyor 6200 TL yapar bu da tabi sadece ürünün fiyatı bu ülkemize gelirken malum şartlar değişiyor daha da artıyor.

Tamam arkadaşın yaptığı etik bir şey değil ama ona bakarsanız GP KOMPOZİT ve KNMASTER'da ürün kopyalıyor ve bu markalar ülkemizdeki motor camiasında büyük hatrı sayılır markalar. Arkadaş tek başına motorun ülkemizde bariz açığı bulunan parça için ölçüsünü almış tartmış biçmiş kendince fiberglass malzemeden daha sağlamını yapmış ben valla kendisini tebrik ettim.
Ne yaptın alıştın mı motora? Modlarla ilgili gaz problemin devam ediyor mu?
Alıştım abi ya USER1 de kullanıyorum yapmıyor artık bayırı çıkarken.

O üretti diye kimse almak zorunda değil.

Fiberglassın işçiliği, plastik üretime göre zordur, bir de seri üretim olmadığı, sipariş üzerine yapıldığından fiyatın böyle olması makul karşılanabilir.

Tofaş gurubu yedek parçalar ve diğer markaların da bazı yedek parçaları bu şekilde üretildiği için genel teamüllere uygun, yani ahlaki sınırımız maalesef çok geniş.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçmişte Sym Wolf kullanırken irf motor bizim motorlara koruma demiri üretmişti, irf dediğimiz de forumun çok eski üyelerinden nickini yanlış hatırlayabilirim "piyanist irfan". Sonra İstanbul'da Ali diye bir dürrük bu irf'nin koruma demirlerini kopyalayıp üretip bizim Sym Wolf Türkiye FB grubu üzerinden satmaya kalkmıştı. Ne adamın ilanına onay verdik, ne de adamı grupta barındırdık.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
fiberglass üretim işçilik maliyeti yüksek, adam bir kalıp hazırlamış, o kalıba firberglass elle döşenip üretilen bri şey. bir sürü zımparası boyaması falan dertli bir malzeme bir de. ham fiberglass'a 4 bin lira için elimi sürmem mesela.

yüksek miktarda üretim için plastik makul, maliyeti çok düşer ama binlerce üretmek lazım ki kalıp maliyetine değsin.

Bir de bir malın satış fiyatını yalnızca maliyet belirlemez, alıcının ne kadar ihtiyacı olduğu, ne kadar para vermeye razı geleceği de etkiler. Oraya buraya sıçramış çamurlarla uğraşmayayım da bu parçayı alıp takayım diyen için makul fiyat olabilir.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bir not: Bundan NC'ye takmıştım (onda da CB750'deki ile aynı problem vardı) çok da bir işe yaramamıştı; amortisöre gene su çamur geliyordu. Motosiklet çamurlandığında ona basınçlı (ama çok yüksek basınçlı değil tabi...) su püskürtmek için bir aparat almak daha mantıklı sanki.

hocalar üretilen ürünün maliyeti, işçiliği vs benim umrumda değil. arka çamurluk için 4 bin lira bence çok fazla. ister altın kaplama olsun ister en adi plastik olsun, ister 1 saatte üretilsin ister 1000 saatte fark etmez. benim için pahalı, bildiğin pahalı.

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Yamaha XSR700
Bi an 3d dosyasını paylaşıcan sandım. İndirip basar satarız zengin oluruz diye girdim de konu başkaymış. Neyse hayırlı olsun. Kaç kişi aynı parçayı arar ki?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar