A2 Ehliyet ZX4R Sorunu

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
öyle bi durum mu var kawasakide, ben de almayı düşünüyordum?
Tomygun'ın kawasaki'sine bakmamışlar.
Halbuki kafaları çalışıyor olsaydı hem bakım için para kazanacaklardı hem de bakın 17 yaşında 150bin km'yi geçmiş ama hala yollarda uzun yol yapıyor geziyor diye reklam fırsatları olacaktı.

bizim esnafımız doymuş. öyle eski modellerle uğraşmaktansa 3-5 motorun yağını suyunu değiştirir aynı parayı kazanırım kafasında. o yüzden bu memlekette eski model araç almamak lazım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
öyle bi durum mu var kawasakide, ben de almayı düşünüyordum?
Garanti dahilinde olan ya da yeni makinelerde sıkıntı yaşamazsın ama benim 17 senelik Kawa.ma İzmir'de baktırtamadım. Bir senkron ayarı için sosyal medya ve Google'da Z-Moto'nun içinden geçtim de "Siz İstanbul'a geldiğinizde en iyi servisimizde işinizi çözeceğiz" sözü aldım.

Garanti dahilinde olan ya da yeni makinelerde sıkıntı yaşamazsın ama benim 17 senelik Kawa.ma İzmir'de baktırtamadım. Bir senkron ayarı için sosyal medya ve Google'da Z-Moto'nun içinden geçtim de "Siz İstanbul'a geldiğinizde en iyi servisimizde işinizi çözeceğiz" sözü aldım.
manevi değeri yoksa sat gitsin hocam, yenile motoru artık :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
forumdaki kendilerine 3d parça basan KLR sahiplerinin yanında bu motor genç :)
Allah izin verirse seneye 18 yaşına basıyor, davulla zurnayla askere uğurlayacağız Er6F'i.

Döndüğünde sigortalı bir iş ayarlar sonrasında da evlilik için de şöyle pembe bir Vespa uydurursak 1-2 seneye küçük küçük Aroralarımız, Yukilerimiz olur.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Bildiğim kadarıyla kawasakinin sitesinde a2 uyumlu olmayıp a2 ye uyumlu hale getirebildikleri motorları '' A2 '' kategorisi içerisinde gösteriyorlar. ama zx4rr gibi bir modeli yapıcaklarını sanmıyorum.

racing olarak a2 uyumlu ninja 650 si birde ninja 500 ü olması lazım

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bildiğim kadarıyla kawasakinin sitesinde a2 uyumlu olmayıp a2 ye uyumlu hale getirebildikleri motorları '' A2 '' kategorisi içerisinde gösteriyorlar. ama zx4rr gibi bir modeli yapıcaklarını sanmıyorum.

racing olarak a2 uyumlu ninja 650 si birde ninja 500 ü olması lazım

Ninja 650 stok haliyle A2'ye uyumlu değil, anca oynama yapmak lazım ki hiç gerek yok. Lakin Ninja 500 stok haliyle A2'ye uyumlu.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Ninja 650 stok haliyle A2'ye uyumlu değil, anca oynama yapmak lazım ki hiç gerek yok. Lakin Ninja 500 stok haliyle A2'ye uyumlu.
abi versys 650 bakıyordum bir ara gittiğim bayide gördüğüm kadarıyla sıf yaşı küçük a ehliyeti olmayan arkadaşlar bunu yapıyor ama yapmanın mantığı nedir bende bilmiyorum. Hatta versys650 yi bile yapıyorlarmış :D

Hali hazırda hem uyumlu hem yapabildikleri motorları böyle listelemişler

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
abi versys 650 bakıyordum bir ara gittiğim bayide gördüğüm kadarıyla sıf yaşı küçük a ehliyeti olmayan arkadaşlar bunu yapıyor ama yapmanın mantığı nedir bende bilmiyorum. Hatta versys650 yi bile yapıyorlarmış :D

Ben de aynı olayı Mt07'de duydum. O makineyi alıp iğdiş edip A2'ye uyumlu yapıyorlar ve motor düdük gibi gitmiyor, tam rezillik.

Neresinde yazıyor ben göremedim. Ruhsat yazdığım zamanlarda da hiç yazmamıştım. :unsure:
tescil-belgesi.jpg
Araç sınıfı bölümünde sınıftan sonra -A2 diye yazıyor. Tüm ruhsatlarda yazmıyorsa bilmiyorum benim gördüklerimde yazıyordu. Eski ruhsatları bilmiyorum bu arada gördüğüm ruhsatların en eskisi bile 1-2 yıllıktır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aslında mantıklı, motor yükseltmeye gerek kalmadan böyle motorlar alıp 35KW yapar sonra 1-2 yıl kullanıp A ehliyet alınca kiti söküp motoru tam güç kullanır.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Araç sınıfı bölümünde sınıftan sonra -A2 diye yazıyor. Tüm ruhsatlarda yazmıyorsa bilmiyorum benim gördüklerimde yazıyordu. Eski ruhsatları bilmiyorum bu arada gördüğüm ruhsatların en eskisi bile 1-2 yıllıktır.
O senin gördüğün ahanda bu. Ehliyet değil motosiklet sınıflandırmasıyla ilgili.
=============================
c) L3e kategorisi araçlar (iki tekerlekli motosikletler) şu alt kategorilere ayrılır:
  • 81 inci maddede performans özellikleri belirtilen motosiklet performansı açısından:
  1. L3e-A1 araçlar (düşük performanslı motosikletler).
  2. L3e-A2 araçlar (orta performanslı motosikletler).
  3. L3e-A3 araçlar (yüksek performanslı motosikletler).

(Bkz. İki veya Üç Tekerlekli Motorlu Araçların ve Dört Tekerlekli Motosikletlerin Tip Onayı ve Piyasa Gözetimi ve Denetimi Hakkında Yönetmelik)

Son düzenleme:
O senin gördüğün ahanda bu. Ehliyet değil motosiklet sınıflandırmasıyla ilgili.
c) L3e kategorisi araçlar (iki tekerlekli motosikletler) şu alt kategorilere ayrılır:
  • 81 inci maddede performans özellikleri belirtilen motosiklet performansı açısından:
  1. L3e-A1 araçlar (düşük performanslı motosikletler).
  2. L3e-A2 araçlar (orta performanslı motosikletler).
  3. L3e-A3 araçlar (yüksek performanslı motosikletler).

(Bkz.ki veya Üç Tekerlekli Motorlu Araçların ve Dört Tekerlekli Motosikletlerin Tip Onayı ve Piyasa Gözetimi ve Denetimi Hakkında Yönetmelik)
O sınıfları da ehliyetteki güç sınıflarına göre belirlemiyorlar mı? Sadece merak ettiğim için soruyorum bu konuda bilgim yoktu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar