İlk motor öneriniz ne olur ?

Merhaba herkese... Eminim benzer çokça konu açılmıştır ancak herkesin ilk motordan beklentisi ve tercihleri farklı olur diye düşünüyorum...

O yüzden tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

• A sınıfı ehliyeti yeni alacağım. Fazla bir motor tecrübem de yok. Eğitimde Bajaj 250 pulsar ve Mt-07 kullandım.
  • 200.000 TL civarı bütçem var.
  • Haftada bir kaç kez turlamak, güzel havalarda 20 km mesafede iş yerime gitmek için kullanacağım.
  • Genelde on-road kullanacağım. Off-road öyle pek dağ tepe gezen biri değilim.
  • 90kg ve 1.90 boyundayım. Bacaklar uzun eğitim sırasında pulsar küçük geldi küçük geldi rahat edemedim.
  • 20 yıldır B sınıfı ehliyetim var aktif otomobil kullanıyorum.
  • İlla belli bir tarz motor aramıyorum. Motorun görseli çok önemli değil.
  • Otomatik vites, Racing, chopper ve ya scooter düşünmüyorum.
  • Biraz bagaj kapasitesi sağlaması güzel olur.
  • Öncelikle ikinci el tercihim.
Hangi marka, model ya da ne tarz modellere yönelmeliyim? Tecrübeli arkadaşların öneri ve tavsiyelerini beklerim.

Motosikleti
Bajaj Pulsar F250
Ben de yeni başlayacağım motora sizin kadar bütçem olsaydı temiz bir Honda CB250R alırdım tipi vs çok hoşuma gidiyor.

1-2 yaşında düşük km aksesuarlı dominar 400ug hayırlı olsun
Teşekkür ederim öneriniz için. Araştıracağım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben de yeni başlayacağım motora sizin kadar bütçem olsaydı temiz bir Honda CB250R alırdım tipi vs çok hoşuma gidiyor.
Racing motorlarda oturma pozisyonu nedeniyle muhtemelen rahat edemedim. Kullanma deneme imkanım olursa önerinizi dikkate alacağım teşekkürler.

Motosikleti
D400
2023 model düşük km'li D400 tur paket bulabilirsin.

Sıfır alacagım diyorsan ns200ug derim.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
İstanbul'da isen gel bak bende d400 var. aksesuar tam 2022 model 8,000 de beğenirsen anlaşırız.

Benim anladığım kadarı ile tam bir skuter kullanıcısınız.
Scooter ilk mesajda söylediğim gibi düşünmüyorum. Yeni A ehliyet aldığım için motorsikletin temel dinamiklerini oturtmak adına manuel seçeneklerden başlamak istiyorum. Gelecekte belki bir gün scooter bakarız :)

2023 model düşük km'li D400 tur paket bulabilirsin.

Sıfır alacagım diyorsan ns200ug derim.
Sıfır şart değil hatta ikince el olsa daha iyi olur. Otomobilde de takıntılı adamım. Düşer ederim çizerim vururum canım sıkılır kafaya takarım. NS200ug bakmamıştım hiç onu da inceleyeyim.

Motosikleti
Bajaj Pulsar F250
Teşekkür ederim öneriniz için. Araştıracağım.

Racing motorlarda oturma pozisyonu nedeniyle muhtemelen rahat edemedim. Kullanma deneme imkanım olursa önerinizi dikkate alacağım teşekkürler.
Racing değil model naked/roadster olarak geçiyor

Racing değil model naked/roadster olarak geçiyor
CBR250 ile karıştım ben kusura bakmayın. Eski arabam yüzünden bir honda merakım var ama bütçeme göre doğru model bulamıyorum. İnceleyeceğim onu da teşekkür ederim.

İstanbul'da isen gel bak bende d400 var. aksesuar tam 2022 model 8,000 de beğenirsen anlaşırız.
Size özelden mesaj attım. Oradan konuşalım isterseniz. D400'de araştırıyorum. Bursadayım ama arada istanbula geliyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu bütçe ile size Dominar 400 şimdiden hayırlı olsun diyelim.
A Ehliyeti yeni alıyormuşsunuz, zaten 20 yıllık B sınıfı ehliyetiniz varsa trafik okuma vb. konularda sorununuz yoktur ama yine de ihmal etmeyin, motorunuzu alınca kapalı alanda hakimiyet eğitimi alın çok faydasını görürsünüz. Ehliyet kursunun eğitimi yalnızca sınav parkurunu geçecek kadar oluyor, devamında da eğitim şart. hatta her motor dğeiştirince de yeni motora çabuk alışmak ve hatırlamak için bu eğitimleri tekrar ediyoruz binlerce km yol yapmış olsak da.

Full ekipman konusunu da hatırlatayım, ekipmanı ihmal etmeyin, yazın sıcak giymeyeyim falan demeyin.

Detaylı cevabınız ve uyarılarınız için teşekkür ederim. Dominar 400 tavsiye eden önerenler oldukça çoğaldı. Oraya doğru yöneleceğim gibi duruyor. Burada kullanıcılarının olduğu forumun özel bir sayfası varsa takip edeceğim. Almak için bir acelem yok. Yaz aylarında motosiklet piyasası yükseliyor diyenler var ama yaz sonu ya da sonbahar gibi almak ekonomik açıdan daha doğru olur mu ?

Ekipman araştırması da yapıyorum. Henüz sadece balaklava dizlik dirseklik setim var. Fullface kask, ceket ve pantolon da alacağım. Bot konusunda kararsızım.

Bursa'da yaşıyorum. Ekipman satan mağazalar ve ehliyet sonrası bahsettiğiniz eğitimler konusunda önerebileceğiniz motosiklet kulüpleri var ise tavsiyelerinize açığım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Detaylı cevabınız ve uyarılarınız için teşekkür ederim. Dominar 400 tavsiye eden önerenler oldukça çoğaldı. Oraya doğru yöneleceğim gibi duruyor. Burada kullanıcılarının olduğu forumun özel bir sayfası varsa takip edeceğim. Almak için bir acelem yok. Yaz aylarında motosiklet piyasası yükseliyor diyenler var ama yaz sonu ya da sonbahar gibi almak ekonomik açıdan daha doğru olur mu ?

Ekipman araştırması da yapıyorum. Henüz sadece balaklava dizlik dirseklik setim var. Fullface kask, ceket ve pantolon da alacağım. Bot konusunda kararsızım.

Bursa'da yaşıyorum. Ekipman satan mağazalar ve ehliyet sonrası bahsettiğiniz eğitimler konusunda önerebileceğiniz motosiklet kulüpleri var ise tavsiyelerinize açığım.
Forumda Bursa'da yaşayan eğitmen bir arkadaşımız vardı, eğitim konusunda o yönlendirebilir.
Ekipman konusu da bot çok önemli, hatta kask kadar önemli derim. Gördüğüm en büyük hata paranın yeteceği en iyi kaskı alıp ekipman bütçesinin çoğunu kaska yatırıp diğer ekipmanlar ihmal ediliyor, oysa hepsi bir bütün sistem, ekipman bütçesini dengeli yaymak gerek. Bir de mağazaları dolaşıp deneyerek almak gerekli ki tam otursun yoksa korumalar koruması gereken yerlere denk gelmeyebiliyor.

Forumda Bursa'da yaşayan eğitmen bir arkadaşımız vardı, eğitim konusunda o yönlendirebilir.
Ekipman konusu da bot çok önemli, hatta kask kadar önemli derim. Gördüğüm en büyük hata paranın yeteceği en iyi kaskı alıp ekipman bütçesinin çoğunu kaska yatırıp diğer ekipmanlar ihmal ediliyor, oysa hepsi bir bütün sistem, ekipman bütçesini dengeli yaymak gerek. Bir de mağazaları dolaşıp deneyerek almak gerekli ki tam otursun yoksa korumalar koruması gereken yerlere denk gelmeyebiliyor.

Ben de en büyük bütçeyi kaska ayırmayı düşünüyordum diğerlerine de paylaştırmayı değerlendireceğim... Teşekkürler...

Suzuki V-Storm 250 gibi bir alternatif buldum ama... Piyasası yavaş gibi söylemler var. Parça sorunu ya da kronik sorun gibi şeyler yaşar mıyım acaba... Bilen motoru tanıyan öneren tavsiye eden olur mu ?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ben bir çılgınlık yapıp crf250 rally önereyim. Çok zevkli nir motordur. Özellikle şehir içi için çok hafif ve uzun bacaklarıyla çukur türmsek hissettirmez. Sizin boy da uzun. Altınızda sırıtmaz.

Ben bir çılgınlık yapıp crf250 rally önereyim. Çok zevkli nir motordur. Özellikle şehir içi için çok hafif ve uzun bacaklarıyla çukur türmsek hissettirmez. Sizin boy da uzun. Altınızda sırıtmaz.

Hocam onu da düşündüm aslında ancak o motor daha çok arazi off-road maksadına uygun gibi geldi. Çoğunun üzerinde böyle parçalı arazi lastikleri var. Alıp lastik değiştirsem asfalt lastiği taksam, sürekli asfaltta kullansam sanki o motorun bütün dinamiklerine ruhuna ihanet edecekmişim gibi geliyor :D

Motosikleti
Yamaha XSR700
Hocam onu da düşündüm aslında ancak o motor daha çok arazi off-road maksadına uygun gibi geldi. Çoğunun üzerinde böyle parçalı arazi lastikleri var. Alıp lastik değiştirsem asfalt lastiği taksam, sürekli asfaltta kullansam sanki o motorun bütün dinamiklerine ruhuna ihanet edecekmişim gibi geliyor :D
Ben günlük olarak voge 300 rally kullandım. İnanılmaz keyif aldım. Şehir içinde çok pratik, az buçuk uzun yol da yaptım. Araziye çıkmak da çok zevkliydi. %60 yol %40 arazi gibi bir lastikle mükemmel bir motor olur bence.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Boydan dolayı bana sorarsan adv tarzı motorlarda sırıtmazsın onun haricinde çoğu motorlarda emanet gibi durursun öyle geliyor.

Motor önerisi olarak

KTM ADV250
Dominar 400
bütçeyi biraz aşarım dersen 450 MT bakabilirsin genel olarak cf hakkında olumsuz bir yorum var ama 450 mt ile ilgili çok kötü şeyler okumadımda duymadımda

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar