A2 Ehliyet ZX4R Sorunu

İyi forumlar yeni üyeyim. 1.5 ay sonra A2 ehliyet alıyorum. Yaşım 21 A ehliyete yetmiyor. Uzun süredir ZX4R istiyordum. Parayı denkleştirebildim ve muhtemelen alıcam. Yalnız motor 400cc olmasına rağmen KW değeri çok yüksek. Ve düşüreyim ruhsata işleteyim de öyle bineyim diye bir şey mümkün değil R7 gibi. Egzoz falan düşünmüyorum. Tek sorunum A2 ehliyet olacak. Sizce bu çevirmelerde ne kadar sorun çıkarır? Polisler her zaman KW'ya bakar mı yoksa cc ye bakıp geçerler mi. Tecrübelerinizi dinlemek isterim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Polis sizden 30 sene daha önde. Çevirmelerde sizin içinizden geçerler, o motor size daha erken. Daha mantıklı motorlarla başlayın, 21 yaşınızda o motorun hakkını veremezsiniz.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
İyi forumlar yeni üyeyim. 1.5 ay sonra A2 ehliyet alıyorum. Yaşım 21 A ehliyete yetmiyor. Uzun süredir ZX4R istiyordum. Parayı denkleştirebildim ve muhtemelen alıcam. Yalnız motor 400cc olmasına rağmen KW değeri çok yüksek. Ve düşüreyim ruhsata işleteyim de öyle bineyim diye bir şey mümkün değil R7 gibi. Egzoz falan düşünmüyorum. Tek sorunum A2 ehliyet olacak. Sizce bu çevirmelerde ne kadar sorun çıkarır? Polisler her zaman KW'ya bakar mı yoksa cc ye bakıp geçerler mi. Tecrübelerinizi dinlemek isterim.
zx4rı a2 uyumlu yaptırabiliyorsun

zx4rı a2 uyumlu yaptırabiliyorsun
Yaptırılmıyor. A2 yaptırılabilmesi için KW'nin serviste %50 den fazla düşürülmemesi gerek. Yani ZX4R'ı A2 ile kullanmanın hiç bir mümkünatı yok. Ancak bayiden düşük KW ile çıkarsa öyle olur o da türkiyede var mı bilmiyorum daha önce görmedim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Yaptırılmıyor. A2 yaptırılabilmesi için KW'nin serviste %50 den fazla düşürülmemesi gerek. Yani ZX4R'ı A2 ile kullanmanın hiç bir mümkünatı yok. Ancak bayiden düşük KW ile çıkarsa öyle olur o da türkiyede var mı bilmiyorum daha önce görmedim.
mt09u a2 uyumlu yapıyorlar 70 beygiri mi yapamayacaklar

Abicim yapamıyorlar işte. 1 düzine bayi ile görüştüm hepsi aynısını söylüyor. Dedim ki bunlar belki bilmiyordur Kawasaki'ye mail atayım. Dönüş yaptılar ve aynı şekilde yapılmadığını söylediler.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
İstersen 80 beygiri 10 beygire düşürürsün bizim mevzumuz bu değil. Ruhsata işletebiliyor musun işletemiyor musun? İşletemezsin çünkü %30 dan fazla güç düşüşlerini ruhsata işletemiyorsun. Bu motoru A2 uyumlu yapmak için motorun gücünü %42 kısman lazım.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
İstersen 80 beygiri 10 beygire düşürürsün bizim mevzumuz bu değil. Ruhsata işletebiliyor musun işletemiyor musun? İşletemezsin çünkü %30 dan fazla güç düşüşlerini ruhsata işletemiyorsun. Bu motoru A2 uyumlu yapmak için motorun gücünü %42 kısman lazım.
ilk defa duyuyorum böyle bi saçmalık bizim bu kurallar neredeyse avrupadan birebir kopya avrupada yapılabilen bir şey bizde niye yapılmasın %30 yönetmeliğini atar mısın

Ruhsatta motorun ehliyet sınıfı yazıyor, ilk bakacakları o olur diye düşünüyorum. Ek olarak A2 nin herhangi bir cc sınırı yok 35KW gücü geçmedikçe kaç cc olursa olsun kullanılıyor, önemli olan kaç KW olduğu.

Ruhsatta motorun ehliyet sınıfı yazıyor, ilk bakacakları o olur diye düşünüyorum. Ek olarak A2 nin herhangi bir cc sınırı yok 35KW gücü geçmedikçe kaç cc olursa olsun kullanılıyor, önemli olan kaç KW olduğu.
Öyleyse sıkıntı büyük :):). Muhtemelen ZX4R'ı alırım. 2 kere ceza yersem model düşürürüm diye düşündüm. En azından aldıktan sonra değeri düşmeyen ve kolay satılan motor. Biraz da risk benim ki.

Öyleyse sıkıntı büyük :):). Muhtemelen ZX4R'ı alırım. 2 kere ceza yersem model düşürürüm diye düşündüm. En azından aldıktan sonra değeri düşmeyen ve kolay satılan motor. Biraz da risk benim ki.
Bence ceza riskinin de ötesinde o motor başlangıç için hiç uygun değil, ehliyeti yeni aldığınıza göre tecrübenizin sıfıra yakın olduğunu varsayıyorum, o durumda motor sürmeye 77 beygir bir canavar ile başlamak da kötü sonuçlanabilir. Size tavsiyem hem ehliyetinize uygun hem başlangıca uygun bir motor alın, tecrübe kazanın zaten 2 yıl A2 tecrübesi ile A ehliyet alınıyor o zaman istediğiniz motoru alırsınız.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Ruhsatta motorun ehliyet sınıfı yazıyor, ilk bakacakları o olur diye düşünüyorum.
Neresinde yazıyor ben göremedim. Ruhsat yazdığım zamanlarda da hiç yazmamıştım. :unsure:
tescil-belgesi.jpg

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Burada şöyle bir fark var; RDW = Rijksdienst voor het Wegverkeer = devlet kurumu, takılan kablonun TÜV onayı var. Kabloyu taktıktan sonra RDW'de muayneye gidiyorsun. RDW bizdeki hiçbir kuruma denk gelmiyor; bizde mevzuat AB üyesi olmadığımız için birleşik değil.
Teknik konuşan insanı seviyorum eyvallah üstadım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Servislerine gidip parası neyse vericem bunu tamir edin dendiğinde parasıyla bile tamir yapmayan markanın motorunu almayın, başka marka alın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar